0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar fazlası ile bilgilendirme yapmışlar.katkı maddesini kullanamamnı tavsiye ederim mutlaka faydası vardır ama aracın orjinalinde olmayanı kullanammakta fayda vardır diye düşünüyorum
Merhaba,1- Mobil Clean 5000 5W/30 piyasada var mı, satılıyor mu? mobil Türkiye sitesinden baktığımda , binek araçlar bölümünü tıklayınca sanki Mobil 1 den başka yağ yokmuş gibi anlıyorum. Muhtemelen yapacağım km yi ve 6 ay değiştirme aralığını düşününce en mantıklısı bu yağ gözüküyor , fiyatı da tam sentetiklere göre makuldür tabii ki.2- Şu yağ kutularının üzerindeki barkoddan üretim tarihi nasıl anlaşılır , bilenler varsa her marka için burada paylaşırsa yararlı olacak sanırım.
önceliklee selamlar ben yeni uye oldum siteye benimde bir sorum olucak ae111 kasa kodlu aracımın yag konusunda birazz kafam karıstı sanayıdekıı usta 5w-40 ta olabılır 10w-40 ta olablılır dedıı bende castrol magnetec 10w-40 tercıh ettım ama mobıl super s 10w-40 dahamı ıyı bı tercıh olurdukii ??
LPG lilerde benzinliler ile aynı yağlar kullanılır. yağ üreticileri benzinli/ LPG li/ doğalgazlı ayrımı yapmıyor, Buji ateşlemeli yada sıkıştırma patlamalı diye ayırıyorlar ürünlerini, tabi birde hafif araçlar ve ağır hizmet (Heavy Duty) aracı ayrımı var. Bildiğim kadarıyla Toyota'da 6 ayda bir bakım gerekiyor, emin değilim hiç 6 ayı bulmuyor bizim bakım km.sini doldurmamız. kaldıki Corolla'da yetkili servise Texaco 5W-40 full sentetik götürüp onu koyduruyoruz, bir şeyde demiyorlar. İlla yetkili serviste yağ koydurmak zorunda değilsiniz. Dışarda da değiştirebilirsiniz. Orjinal filtreyi servisten alabiliyorsunuz. Ben honda da böyle yapıyorum. Filtre servisten yağ benden, Toplamda 50YTL.ye mal oluyor yağ değişimim, full sentetik yağ ile.Arabalarımızda sıvı değişimlerine dikkat etmek önemli ama atladığımız bir şey bu. Hidrolikler, şanzıman yağı, radyatör için kireçsiz su ve kaliteli antifreeze. Motor için en sağlıklı olanı motor soğukken kesinlikle zorlamamak ve devir çevirmemek, benzinin kalitelisine yönelmek. Kısa mesafeler için arabayı çalıştırmamak veya illa çalıştıracaksak bir süre ısıtıp öyle yol yapmak. Bakımlar çok önemli, en önemlisi kaliteli ve bilgili ustalar, ülkemizde en zor bulunan şey bu. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
peki 50bin bakımı toyota servislerinde nekadardır.. yeni yaptıran yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Bence fazla mantıklı olmamış maalesef. Yağ soğukken her zaman olması gerekenden kalındır. Yani 10w da olsa 15w da olsa 0w da olsa aslında fazla kalındır. Ama 0w daha az "fazla kalın" dır. Eksiltme motor sıcakken olur. 40 dan 50 ye geçebilirdiniz mesela (mesela diyorum, bu tavsiyeyi yapacak yeterlilikte görmüyorum kendimi) Sabah yağ yokmuş gibi çalışıyorsa yapmanız gereken w'nun solundaki sayıyı küçültmek.. Soğukken ince olsun ki daha çabuk yağlama yapsın. Artı bir de şu var kaliteli yağlar silindir cidarına daha iyi yayılan katkılar içerirler. Bence yapmanız gereken w'nun solundaki sayıyı küçültmek ve mümkünse yağ kalitesini yükseltmek. Sağındaki sayıyı büyütme kararı ise size kalmış.. O işte hakikaten yağı kalınlaştırmak anlamına gelir.Anahtar değme zamanı gelmiş de olabilir
arkadaşlar 351.000 km 'de motoruna anahtar değmemiş 93 model corollam (1.6 XL) var, 15W - 40 yağ kullanıyorum. normalde 10w - 40 kullanıyordum ama eksiltiyor diye 15w - 40 koymamı tawsıye ettiler. sizce mantıklı bir iş mi yapmısım... sabahları arabayı çalıştırdığımda gürültülü çalışıyor we sanki arabada yağ yokmus gibi tıkırtıya benzer bir ses gelıyor, yağdan olabilirmi.... cevap werirseniz sewinirim...
kendini boşuna yorma ergün, yakında alfabemize x-q-w- harfleri resmen girecek, çalışmaları tamamlanmak üzere