Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #320 : Ocak 03, 2010, 23:43:03 »
arkadaşlar corollada  motor yağı 10-40w S mobil den başkasını kullanmamanızı tavsiye edrim. diğer markalardan  kaçınmanızı öneririm. servistede sıvıları mobil markadan başka kullanmazlar. hem de dolum yağı olarak toyota zaten mobil yağ kullanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Ocak 04, 2010, 00:07:06 »
Ankara Reis Lider (yetkili servis) 50.000 km bakımda Shell Helix kullandı. Haftasonu servisteydim, "Bu serviste Shell Helix yağları kullanılmaktadır" diye bir yazı da vardı.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Ocak 04, 2010, 00:32:47 »
arkadaşlar corollada  motor yağı 10-40w S mobil den başkasını kullanmamanızı tavsiye edrim. diğer markalardan  kaçınmanızı öneririm. servistede sıvıları mobil markadan başka kullanmazlar. hem de dolum yağı olarak toyota zaten mobil yağ kullanıyor.

servisin kullandığı benim bildiğim texaco ama castrolde olabilir. bu iş tamamen servisin kimle anlaştığıyla alakalı.

Dizel corolla için kitapcıgın tavsiye ettiği 5w30 tam sentetik kullanılabilir dediği ise 10w40 10w40 daha ucuz olduğundan serviste bunu kullanıyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #323 : Ocak 09, 2010, 00:49:07 »
Castrol magnatec yarı sentetik yağlar arasında iyi tercih ama bahsi geçen 5w40 muhtemelen tam sentetikbir yağ olacaktır. Tam sentetik yağlar magnatecten daha iyidir.
öncelikle teşekkür ederim ama benim bildiğim kadarıyla 4A-FE motor tipinde yarı sentetik daha iyi koruma sağlıyor sizcee öyle degilmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #324 : Ocak 09, 2010, 06:58:59 »
öncelikle teşekkür ederim ama benim bildiğim kadarıyla 4A-FE motor tipinde yarı sentetik daha iyi koruma sağlıyor sizcee öyle degilmi ?
Tam sentetik yağlar daha iyi koruma sağlar ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #325 : Ocak 17, 2010, 22:22:48 »
Tam sentetik yağlar daha iyi koruma sağlar ;)
bildgm kadarıylaa 10W-40 motor yagları yarı sentetık oluyor :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Ocak 18, 2010, 03:40:11 »
bildgm kadarıylaa 10W-40 motor yagları yarı sentetık oluyor :S

Yağ numarası ile türünün direk bir ilişkisi yok. Yarı sentetik yağın da tam sentetik yağın da 10W-40 numaralı çeşidi var. Aralarında temel fark motor soğukken ortaya çıkıyor. Tam sentetik yağlar motor için tam yağlamayı yaklaşık15 - 20saniyede tamamlarken, yarı sentetikler yaklaşık iki katı kadar sürede tamamlar. Hepimizin bildiği gibi motor en büyük aşınmayı ilk çalıştırma anında alır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Ocak 19, 2010, 11:11:10 »
mehmet hocam nerelerdesin sen ya, bir problem yoktur inşallah.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #328 : Ocak 19, 2010, 21:55:25 »
konu yağdan açılmışken ''bor power'' yağ katkısınıda kullanan olarak tavsiye ederim..
bor diğer yağ kayganlaştırıcıları gibi yağ eskidiğinde tortuya vs. neden olmuyor.kullanınca farkını sizde görürsünüz zaten.parasının hakkını veriyor  ;)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #329 : Ocak 20, 2010, 02:38:33 »
mehmet hocam nerelerdesin sen ya, bir problem yoktur inşallah.
Çok uzaklardayım Murat hocam (bizimkiler dünyanın öbür ucu diyorlar). Şaka bir tarafa, çok şükür bir problem yok; sadece 2009 sonu, yeni yıl başlangıcı ve birkaç yeni sipariş ve üzerine çalıştığımız birkaç yeni makine nedeniyle çok yoğunum. Elimden geldiği kadar forumu takip ediyorum ama pek cevap yazamıyorum :)

konu yağdan açılmışken ''bor power'' yağ katkısınıda kullanan olarak tavsiye ederim..
bor diğer yağ kayganlaştırıcıları gibi yağ eskidiğinde tortuya vs. neden olmuyor.kullanınca farkını sizde görürsünüz zaten.parasının hakkını veriyor  ;)
Caner, bu konu sadece yağ, zaten yağdan başka birşey yok bu konunun içinde :D. Yağ katkıları için daha önce de belirtmiştik ama tekrarlamakta fayda olduğunu düşünüyorum; sağlıklı motorun ihtiyaç duyduğu herşey zaten yeni yağların içersinde bulunmakta ancak aracın motoru bir miktar yıprandıktan sonra katkı maddeleri kullanılabilir. Hatta sağlıklı motorda bunu kullanmak, zarar bile verebilir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #330 : Ocak 22, 2010, 22:04:24 »
yanlış düşünüyosun..bence ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #331 : Ocak 22, 2010, 22:46:02 »
Valla ben bor pover olayını çok araştırdım sonra yakıt tasarruf cihazlarını(eko 66 vs.) çok araştırdım.Kimisi yalan öyle birşey olmaz diyor.Kimisi doğru diyor.BAna kalırsa araçlarda o şekilde bir tasarruf olsa zaten onu firma takar ve 100 km de 4 litre 3 litre yakıyor diye reklamını yapar.Bor POwer sa kısa süreli etki yapıp sonradan koyboluyor diye biliyorum.Ama denemedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #332 : Ocak 25, 2010, 20:27:23 »
Merhaba arkadaşlar
AE101 4a-fe motor 280.000km de aracım var araç 10000km de yaklasık 2 litre kadar yağ eksiltiyor 10/40 yağda. Bir hata yaptım en son castrol 15/40 koydum motor sogukta zor ısınır oldu ve gurultulu çalışıyor. Forumdan anladımki (tamamını okudum) 10w40 degerinin solundakı değerı değistirmeden sagını değiştirisem yani 10w60 yaparsam yağ eksiltme bitecekmiş gibi geliyor bana ama bunun aracıma zararı olurmu bilemiyorum mobilin tam sentetik boyle bir yağı varmış mobil yağın tanıtımınıda yüksek km deki eski araçlar için diye yapmışlar. Bu konuda bi bilgisi olan varmı bu yağı kullanıyım mi. Bu yağı kullandığımda 150.000km de bir kez kullanılan motor silk kullanıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #333 : Ocak 25, 2010, 21:51:34 »
Cogunlukla Istanbul'da kullaniyorsaniz arabanizi, 5W-40 ya da 10W-40'dan birisini kullanabilirsiniz.Motor gurultusu kis gunu, 15 agirliktaki yagin iyi yaglama yapmamasindan kaynaklaniyor olmali.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #334 : Ocak 26, 2010, 21:59:20 »
Sorunum aslında sadece ses değil yağ eksiltmeside onun için 10w60 olabilirmi dedim aslında mobil 1 high mile 10w40 bulabılsem tam ihtiyacım olan yağ ama bulamadım hiçbir internet sitesinde sadece 10w60 high mile var buralarda. Bunu kullansam arabama bir zararı olabilirmi? teşekkürler....

10w40 için http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Oils/Mobil_1_High_Mileage_10W-40.aspx
10w60 için http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Oils/Mobil_Clean_High_Mileage.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Ocak 26, 2010, 23:36:11 »
Erkan kardes, arabanizda yag eksiltme sizintidan kaynakli olabilir mi? Contalari kontrol ettirmekte fayda var.Bir de PCV valf denilen ve ust kismindan ince bir hortumla motora giren plastik bir parca var.O parca motordan gelen gazlari alamiyorsa yag eksiltmeye sebep olabilir. Bence yag seciminden once daha az masrafli oldugu surece yag eksiltmenin sebebi giderilmeli.Ust kapak contasindan ya da motorun sanzumanla birlestigi yerdeki contadan sizdirma yapiyor olabilir.Sebep bunlarsa cozumu cok masraf cikartmaz.

60 kalinlikta yag kullanmadim, kullanan arkadaslar varsa (Mehmet Kan arkadasimiz boyle bir yag kullaniyordu hatirladigim kadariyla) onlari dinlemek gerek. 60'lik yag Istanbul'un iklim kosullarinda cok kalin kacar bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #336 : Ocak 27, 2010, 00:47:04 »
.Ust kapak contasindan ya da motorun sanzumanla birlestigi yerdeki contadan sizdirma yapiyor olabilir.Sebep bunlarsa cozumu cok masraf cikartmaz demişsin ahmet abi bu arada inşallah abi dememde bı sorun yoktur :) haklı olabılırsin.

aslında şanzıman tarafında bır kaçak oldugundan şupheleniyorum buradada bahsetmiştim http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/ae101baski-balata-ilk180000-km-de-bir-kez-sonraki-90000-de-3-kez-degisti-neden/msg200768/#msg200768 daha baktırmak kısmet olmadı. Adam gibi bir mekanik ustası bakması gerekiyor sanırsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #337 : Ocak 27, 2010, 03:03:19 »
.Ust kapak contasindan ya da motorun sanzumanla birlestigi yerdeki contadan sizdirma yapiyor olabilir.Sebep bunlarsa cozumu cok masraf cikartmaz demişsin ahmet abi bu arada inşallah abi dememde bı sorun yoktur :) haklı olabılırsin.

aslında şanzıman tarafında bır kaçak oldugundan şupheleniyorum buradada bahsetmiştim http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/ae101baski-balata-ilk180000-km-de-bir-kez-sonraki-90000-de-3-kez-degisti-neden/msg200768/#msg200768 daha baktırmak kısmet olmadı. Adam gibi bir mekanik ustası bakması gerekiyor sanırsam

Yok tabii Erkan. :)
Bu arabalar genelde asiri ve surekli sekilde hor kullanilmadikca, surekli yagsiz birakilmadikca yag yakmazlar.2000-2001 modellerden farkli bunlar. Yag eksiltiyorsa buyuk ihtimalle bir sizinti yoluyladir. Insallah okuyan arkadaslar da isinin ehli bir usta onerirler de sorunu kokten cozersiniz Erkan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #338 : Ocak 27, 2010, 13:46:40 »
Önerilerin için sağol abi inşallah bulurum adam gibi bir usta. Servis çok pahalıya geliyor çunkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #339 : Ocak 27, 2010, 22:50:09 »
erkan dostum geçmiş olsun..
motor silk kullanıcam demişsinde dede 80 yaşına gelince bidaha sigara alkol içmiycem demesine geliyo...
eğerki kaçak yokta yakıyosa durum vahiiiim  :) istersen bi takım orjinal segman bide siboplarını yaptır ucuzyollu çıkarsın başka faturan yada günahın yoksa..
öteki türlü zor gibi..