0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yapmayın arkadaşlar... Normal kullanımda sürtünme artar, verim düşer, motor yıpranır. Yarış motorları uzun süreli kullanım için değildir zaten.. uymayın siz yarışçılara...
JB, yarisci adamin isim ve soy isminin bas harfleriymis. Jurgen Baumgarten. Kendi web sitesine baktim.Tabii dedigin gibi 30bin km bile olsa cok iyi.Guvenilirligini,ununu Almanya'da olmasi dolayisiyla Murat baskan daya iyi bilir.Ona soralim.
forumda baya bir bu yağ konusunu inceledikten sonra 3 hafta önce yağı değiştirdim. Yağı burada mobil malatya dağıtıcısı olan arkadaştan aldım. Acacım bir miktar yağ eksilttiği için mobil 1 almadım. sonuçta vereceğim paraya yazık gibi geldi ama tam sentetik ve önümüz kış olması nedeniyle ve özellikle aracı hergün çok kısa mesafede kullandığım için tam sentetik 0W-30 koydum. Düşüncem o nasıl olsa ince o eksilir ben tepesinden tamamlarım şeklindeydi.Ama işin ilginç yanı 10.000 km 1,5 litre civarı yağ eksilten aracım şimdi hiç eksiltmiyor gerçi henüz 900 km civarı yaptım tam ölçüm alamıyormuyum diye de düşünüyorum ama yinede eksiltiyorsa bile çok az. Ben daha fazla eksiltmesini beklerken niye daha az eksiltiyor acaba, bir izahı var mı bunun...
mobilin yağını aldım yine ama aldığım yağı internette aramama rağmen bir türlü bulamadım. 0W-30 mobilin mobil1 harici tam sentetik yağı görünmüyor. Ama ben aldığım yağın numarasından eminim. haftasonu merkeze çıktığımda tam adını filan almayı planlıyorum.
tam sentetik yağ yarı sentetik yağa göre daha az eksilir
Kamil, bazilari da sentetik yag,daha once yag kaciran arabalarda daha fazla kacaga sebep olur diyor.Yakma disinda bir kacirma bu herhalde...
ben kışın -40 derece araç çalıştırıyorum servis yine de 10W-40 yağ kullanıyor. 0-40 5-40 gibi yağlar mercedes ve bmw gibi lüks araçlara konuluyor
Contalardan.. ama okuduğuma göre eski tip conta ve yağlar için geçerli bir bilgi. Ne yazık ki ustalar bile halen geçerli olduğunu düşünüyor.Yeni motorlarda daha dayanıklı contalar ve de sentetik yağlarda "seal conditioner" denen bir madde varmış buna engel olan.