0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben dün toyota yetkili sevisine 5w-30 yağ konurmu diye sordum servis uzmanı bu arabaya 10w-40 tan başka yağ konmaz, ince gelir yağ eksiltir dedi!!!!!!!!!!!!ben 4000 km dir 5w-30 kullanıyorum ne eksilme ne başka bir sorun var çok şükür.
Bu kez yağ değişimi için servise gitmeyi düşünmüyorum tuzlu oluyor. Yaptığım araştırmaya göre yağda tercihim MObil olacak. fakat filitre ile ilgili forumda pek açıklayıcı bilgi bulamadım. Aracık 2006 model 1,4 corolla tservislerin yağ değişiminde kullandığı filitrenin markası nedir? Veya aracıma uygun olarak filitrede hangi markayı kullanmalıyım..
Denso kullaniyorlar buyuk ihtimalle.Tayland mali.Japon falan degil.Kaliteli de degil, uyduruk bir filtre. Tavsiyem ya Mobil 1 filtresi, ya K&N filtresi ya da Purolator filtresi ya da Wix filtresi.
Filtreleme orani ne bu Denso filtrenin?
arkdadaşlar ben 10W60 jb german tama sentetik motor yağı koydurmayı düşünüyorum. fikirleriniz nedir bu yağ markası hakkında. 40000- 55000 km ömür biçmiş üretici firma. mercedes, bmw, mini vs gibi firmalar referans olmuş yağa.
Arkadasin dedigi marka Almanya'da Turkler'in urettigi bir yag markasi.Web siteleri bile 'under construction'.
Ama ömrü ne kadar olursa olsun bu yağ sizin işinize yaramaz. Eğer aracınızı sürekli 5000 devir/dakika üzerinde kullanıyorsanız olabilir, ama bu şekilde kullanıyorsanızda maliyet hesabı yapmazsınız. Çünkü o şekilde kullanılan aracınız benzin canavarı olur