0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İnce yağ motora zarar verir mi?Burada dikkat edilmesi gereken nokta, aracın motoruna uygun ve araç üreticisi tarafından tavsiye edilen yağın kullanılmasıdır. Kullanılan ince yağ sentetik içerikliyse motora zarar vermez. Sentetik yağlar ince olmasına rağmen mineral yağlara göre çok daha dayanıklıdır ve performansı yüksektir.
İnce yağ motora zarar verir mi?
Bisikletin zincirini yağlıyormusun Ercü
Rica etsem birisi bana bunu açıklayabilir mi? Aracın kullanma kitapçığında da tavsiye edilen yağ 0w30 ve 5w30 görünüyor. Fırsatım olucna tekrar bakacağım.
ESP DPF'li araçlar için özel, tabi diğerlerinde de kullanılabillir ama yakıt ekonomisi özelliği olmadığı için ben tercih etmedim. 0w30 mobil 1 ile yola devam dedim, acea a5/b5 özellikli tam sentetik yağ.Ne açıklanacak onu da anlamadım
kitapçık ve mobil doğru öneriyor. biz toleransı arttırmak için ikinci numarayı arttırmaya çalışıyoruz. kafaya takılacak bişey değil.aslında benim 91 model arabam için mobil 0 40 yağ öneriyor.. buda ilginç tabiarabada turbo varsa 40 numara yağ olmaz. mutlaka 30 numara olmalı . madem 0 numarayı kitapçık tavsiye ediyor sizde 0 30 koyun.
YASİN Ülkebay kardeşin verdiği linkte çok dikkate değer bir husus var , arabayı hangi iklimde kullanırsanız kullanın motor ortalama sıcaklığı değişmez ilk numara sabah ilk marşa basarken kolay motor dönmesini sağlar, motorun bazı noktaları çok sıcak olur diyor oda doğru mesela silindir cidarına yakın yerler çok ısınır. dolayısiyle ince yağ bu sıcaklıklarda kalın yağ kadar koruyamaz. o sitedede ful sentetik yağların daha kaygan daha koruyucu olduğunu belirtiyor.size bir hikaye: adamın birisi resim sergisine gitmiş tablolara bakarken birinin önünde dikkat kesilip çık çık çık diye sesler çıkarmaya başlamış, yanına biri gelmiş ve ne o hemşerim beğenmedimi demiş ve ilave etmiş ben bu eserin ressamıyım demiş. ziyaretçide ben ayakkabıcıyım resimdeki adamın çizmelerinin kıvrımları yanlış olmuş şöyle şöyle olmalıydı demiş. ressam biraz düşündükten sonra haklısın hemşerim demiş, ayakkabıcı devam etmiş birde resimdeki adamın yüzünün gölge renkleri de düzgün olmamış demiş bunun üzerine ressam hemşerim orada dur çizmeden yukarı çıkma demiş!!!!yani bisiklet zinciri yağlayan ercü de yağ üzerine doktora tezi yazarsa Allah toyota kullanıcılarının yardımcısı olsun.
Kökten başlıyoruz işte işin mantığını öğrenerek Atilla amca. Ben castrolün sitesinde gördüklerimi söyledim ve bana mantıklı olanı söyledim yağ konusunda sanırım hiçbir zaman anlaşamayacağız. Siteye geldiğimden beri yağ konusunda zıtlaşıyoruz dikkat ettiysen
Ercücüğüm benim gibi 35-40 araba değilde 2-3 araba sen kendin olarak eskittiğinde Allah ömür verirse çok güzel anlaşacağız.
Valla bilmiyorum ama sentetik yağ ve ince yağ için fikirlerim değişmez gibime geliyor ki yağ teknolojisi her zaman ilerliyor motoru öldürebileceklerini düşünmüyorum..
sentetik yağın üstünlüğünde seninle anlaştığımızı sanıyorum, ama ince yağ da kimse beni ikna edemez çünki çok şeyler yaşadım halada yaşıyorum, rav4 e 10w60 koyduktan sonra yeni sıfır araba almış oldum. böyle şeyleri inşallah yaşayacak ve göreceksin.istanbula gelirsen bostancı sanayide özel toyota servisi var (E5 ten yani alt girişten gelince ilk sağ sokakta) sahibinin E12 sine ENEOS yağlarının mühendisinin israriyle nasıl 5w30 koyduğunu ve 10w40 la eksiltmesi olmayan arabanın nasıl yağ eksilttiğini sorabilirsin mesela.
motorun bazı noktaları çok sıcak olur diyor oda doğru mesela silindir cidarına yakın yerler çok ısınır. dolayısiyle ince yağ bu sıcaklıklarda kalın yağ kadar koruyamaz. o sitedede ful sentetik yağların daha kaygan daha koruyucu olduğunu belirtiyor.