0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...Bu durumda özet geçersek, benim şimdiye kadar kafamda oluşan şunlar:Üreticinin tavsiye ettiği standartlara dikkat edilecek. Motor aşınması %90 ölçüde ilk çalıştırmalarda ortaya çıktığına göre, soğukta veya normal sıcaklıklarda akıcılığı en fazla olan yağ öne çıkıyor. Motor içi zorlanmalarında ve lokal sıcaklık artışlarına karşı parlama noktası yüksek olmasına dikkat edilecek. Yağın cinsine dikkat edilecek, tam sentetik ise daha uzun ömürlü, sık değiştirilecekse ekonomi amaçlı yarı sentetik yağlar yukardaki şartları karşılamak koşuluyla kullanılabilir.Bir yanlışım var ise affola, lütfen düzeltin.
Atilla amca az daha sabret Şu yağlar ve yağlama dersinden bir geçim bu konudaki yükünü hafifleteceğim
Yağların sadece yağlama görevi yok soğutma görevleri de var özellikle motorun sıcak bölgelerinin soğutulmasında.. Burada da ince daha akışkan yağlar daha iyi görev yapar.Silindir cidarlarında öyle pek fazla kuvvet yoktur. Kuvvet ve baskı aşağı yönde, biyel kolu ve krank yataklarında olur.Sonuç olarak , kitaba uy, araç km si arttıkça bir üst viskoziteye geç , yağı ve filtreyi orjinalile zamanında değiştir, mümkünse tam sentetik kullan.
yağ alacaklar için madeniyag.net de çok güzel indirimler var. dün tesadüfen bu konuyu okurken başka bir arkadaşın verdiği adrese girdim100 TL lik castrol edge 5w40 yağı 68 TL ye aldım. ciddi fiyat farkı var. kargo tabiki bedava.
Allah allah edge 5w40 yağ 100 liramıymış biz 70e aldık bu sene :S
nerden aldınız. ben de bir akıllı benim sanıyordum
S.a arkadaşlar bende 2011 yeni avensis 1.6 elegant extra 132 hp 18000 km dearaba aldım. 1 ay içinde yağ bakımını yapmam lazım. acaba bu arabaya hangi marka hangi model yağ koymamı önerirsiniz? castrol edge 5w-30 mobil1 esp 5w-30 mobil 3000 5w-30 ben ucuz olan mobil 3000 alsam motor için sıkıntı olurmu aslında castrol edge düşünüyorum fiyatta fena değil yorumlarınızı bekliyorum Cevap verirseniz sevinirim
iyi günler arkadaşlar 2011 avensis 1.6 132 hp için mobil1 esp 5w-30 yağ düşünüyorum. acaba siz ne dersiniz fiyat olarkta çok uyguna bulamadım acaba ucuz ve sahte olmayan bir yer önerebilirmisiniz? birde mobil super 30005w-30 yağ olurmu önerilerinizi bekliyorum