0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bakimin hayirli olsun Turkay.20W-50 ve 5bin km.de bir degisim beni de sasirtti.Ayni yilin arabasi icin kitapcikta kisi soguk gecen yerlerde 5W-30, iliman yerlerde 10W-30 oneriliyor.
ahmet abi bir kaç yıldır 20w50 kullanmaya başlamışlar, eskiden 10w40 koyuyorlarmış, izmir biliyorsun ılıman.. 10w40 normal yine.. ama 20w50 çok kalın geldi bana..10w40ta bile yağ eskiyince sabah yağ lambası geç sönüyordu
yağın ince olmasından dolayı hemen pompada tazyik yapmasıyla motoru koruması ayrı şeylerdir.şimdi castrol ve mobil eniyi korumayı(bilhassa eski, km si 150 bin olanlar ve geçenler için) 10W60 full sentetik yağ yapıyor,100 bini geçenler için 5W50 full sentetik çıkarıyor.sizlerde hala 0w30,5w30 koymakla övünüyorsunuz.yarın herhangi bir sıkıştırmada inşallah pişman olmazsınız.
şarköyde bi komşum var,almanyada işçi,bmw 323 ü var 260 binde.aldığından beri(sıfır almış)5w40 castrol edge kullanıyor eksiltme yok.hemde otobanda gazı kökleyen cinsten.motoru çok iyi durumda.
Arkadaşlar bütün yağlar ısınınca incelir. (Çoğunun sandığı gibi ısınınca kalınlaşmaz)Ama 0w40 az incelir, 0w30 çok incelir.İkincisi, castrol'ün reklamında dendiği gibi aşınmanın çoğu ilk çalışmada (yağ karterde birikmişken ve motor soğukken) meydana gelir.Dolayısıyla w'nun solundaki sayının büyük olması ne sıcakta ne de soğukta avantaj sağlar.Sadece şöyle bir dolaylı avantajdan bahsedebiliriz. W'nun solundaki ve sağındaki sayılar birbirine yakın olduğunda bir ihtimal yağda daha az vizkozite katkısı vardır.(Kesin bişey değil tabi)
Ahmetciğim senin arabanın 30 no kullanması bence hatalı.ayrıca 20w50 castrol gtx i hakir görüyorsun ama bmw 2002 nin skoda favoritin ilk dolum yağı.Türkayın dediğini de okumadın herhalde ae101 ede servisler artık o viskoziteyi kullanıyormuş.
Türkayım motor yağı soğuk havalarda -20-30 derecelerde o da ilk çalıştırmada biraz marşı zorlar,karterde çok soğuduğundan,ama motor çalışınca motor 90 dereceye gelir artık hava sıcakmış soğukmuş umurunda olmaz.bak benim sğylediğim mobil1 5w50,10w60 daha çok yeni en son teknoloji,yani kardeşlerim artık ince yağın üstünlükleri halk efsanesi haline geliyor.size ağabey veya amca tavsiyesi,övünmek gibi olmasın motoru dahi indirip dağıtabilecek abiniz olarak,para durumunuz normalse yağ eksilmeyen arabalarınızda 10w40,eksiltenlerde ise 20w50,para durumunuz iyiyse yeni ve eksiltmeyenlerde 5w40,150 bini aşanlarda 5w50 ,200-250 bin olanlarda 10w60 full sentetikler kullanın başınız ağrımaz arbanız yorulmaz.
Castrol'un ureticisi BP'yi 'hakir goruyorum' sadece Atilla amca. Castrol'un 0W-30 sentetigi bence ABD'deki en iyi yaglardan biri.Fiyati da Mobil 1'e gore yeri geliyor daha ucuz oluyor.Bu yagi kullananlarin sayisi sinirli. Sadece bilenler kullaniyor. Dolayisiyla temini de kolay. Anil kardesin dedigi gibi her motora tavsiye edilen yag farkli oluyor.Turkay'in yazisini okudum, sasirdigimi da belirttim. Servislerin yaptigi kendilerini baglar.En iyi onlar biliyor diyemeyiz.Onlarinki bir ekmek kapisi.Kar-zarar hesabi yapmak zorundalar.Sizi,beni dusunmezler.
Adas abi, dogru mu anladim diye iki uc defa okudum yazinizi. W'nun solundaki rakam ilk calismayla ilgili.Ne kadar kucuk olursa yag o kadar kolay akar, motora ulasir.Dolayisiyla o sayi ne kadar kucuk olursa sogukta o kadar avantaj saglar.Sadece motor icin degil, mars icin de. Silikon ADBV sistemli iyi bir filtre kullanmak sartiyla.Yag katkisinin/deterjanin az olmasi olumlu bir durumsa straight 30 ya da 40 neyse oyle bir yag kullanalim 70-80 sene onceki gibi. Bizim cim bicme makinasi icin uretici Craftsman/B.Stratton straight 30 yag kullanin diyor hala.Ama motor hacmi 0,2l. Ilkel bir motor.