0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bugün servise gittim, 2009 corollamın 20.000 bakımını yaptırdım bu sırada da aklımda olan soruları sordum.. 20.000 bakımını da izmir tokullarda 263tlye hallettim (sağ arka lastikte bir çivi bulundu ve tamir edildi, o olmasaydı 256tl olacaktı)
Evet aynen öyle.. Soldaki sayının küçük olması soğukta avantaj sağlar fakat büyük olması sıcakta avantaj sağlamaz. Her halükarda küçük olması iyi. Sağdaki sayı için ise durum karışık malum.Evet farkı amaçlarla üretilen farklı kalitede yağlar var. Atilla Bey'in "profesyönel dizel motorlar" tabir ettiği jeneratörler, iş makinaları ve tarım makinalarına ait yağları tabi ki otomobilde kullanmak doğru olmaz. Onlar belirli devir aralığında işlev gören (hızlanma - yavaşlama ihtiyacı olmayan) kaba makinalardır. (Katır'a verdiğiniz yem başkadır yarış atına verdiğiniz başkadır di mi )Çim biçme makinesi, kar küreyici motoru tipinde iki zamanlı motorlar ayrı bir gruptur, motorsikletler de apayrı bir gruptur. Bunların hepsinin ihtiyacı farklıdır.Servis tavsiyelerine saygı duymak lazımdır.Garanti şartlarına saygı duymak lazımdır..Ama bu insanların, bizim araçlarımızın yaptığı arızalardan ekmek yediğini de hep kafamızın bir kenarında tutmamız gerekir.Vel-hasıl kendi menfaatimize ve bilgilerimize de saygı duymamız gerekir.
2005 avensis elegant 55.000 de yağ tavsiyenizi öğrenebilirmiyim
kaliteli bir yağ kullarak 100 km de 0.5 litre tasarruf sağlanabilir. Bu durumda 10 bin km de 50 litre yakıt yani 175-200 lira tasarruf demektir. Sentetik bir yağ ile mineral yağ arasındaki fiyat farkı 40-50 lira olsa bile 150 lira gibi bir tasarruf yapmak içten bile değil. Bu nedenle doğru yağ seçimi çok önemli. Hem motorun ömrünü uzatır hemde tasarruf sağlar.
Ercü bu yeni bisikletleri bilmiyorum,amortisörüne yağı siz kendinizmi koyuyorsunuz?
hemşerim 5w40 fullsentetik mobil tavsiye ederim.10w40 bp,castrol ,mobil yarı sentetik ikinci tercihin olsun.
Ercü amortisörlerin yağı özel bir cins.sanayilerde amortisör tamircileri var denk gelirse sor ne yağ koymak lazım diye.kocaman varillerde üstünde her şeyi yazıyor.
Tamam onları hallettim diyelim zincirleride 10-40 iyi galiba şanzımana falan 10-40 iyi gelir dimi 20-50 soğukta olmuyo
Türkaycığım ince yağın ince filmi olur,bu incelik tabiki sürtünmeyi bir miktar azaltır.bu teoridede ,tatbikattada bir miktar yakıt tasarrufu sağlar ama bu yarım litre gibi bir rakama asla çıkamaz.