0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda senin 2005 kaç km de?
Ümit sana şöyle anlatayım,bin km yaptın yarım kilo eksildi,tamamladın bin km de bu sefer 750 gr veya 1 kilo eksiltir.bu benim tesbitim.onun için yarımkilo ,750 gr eksilince yeniyağ koyarım ben.
Anladım kadarıyla abi 750 gr eksiltmeden yağ ekleme diyorsun birde bu önerdigin 20-50 yağda bu eksilme yine olurmu araşıyorum bu 20-50 kimi iyi kimi kötü diyor bir türlü anlaymadım ama san güveniyorum sanrım cumartesiye kadar birşey olmazsa 20-50 koyduracagım
SElçuk antifrizi değişmeni tavsiyr ederim.el kitabında değiştirme peryodu var.antifrizin görevi sadece motorun donmasını önlemek değildir en önemli görevi korozyonu önlemektir kabaca alüminyum gövdenin oksitlenip çürümesine mani olmaktır.
Efdal bey bize kısa bir özet verirsen makbule geçer.
Atilla Abicim,Geçen hafta siteye 4-5 gün girmedim , sonra da yazmayı unuttum. Buradaki yazılar 30 sayfa kadar. Sitenin yapısından dolayı daha önce bu ve başka konularda yazılmış yazılar aradaki sayfalarda kayboluyor, okunmuyor gidiyor. Yani yazık oluyor. Emek verilmiş şeylerin, bazı teknik bilgilerin, yararlı linklerin, teknik konuların , çözülmüş teknik sorunların ayrı başlıklarda toplanması ve sabitlenmesi bunun önüne geçebilir , bunu yapan siteler gördüm , iyi de olmuş gözüküyor.yoksa o linkte yer alan 30 sayfanın hepsinin mealen tercümesini bir kişi yapmayıp arkadaşlar arasında paylaşarak da yapabiliriz ama sonuçta 60lı sayfalara geldiğimizde aralarda kaynayıp gidecek.
Ahmetciğim toyota utansın.
Ahmet bey güzel araştırmışsınız. toyota servisinde kullanılan mazeme hangisi acaba ?
Ahmet toyotanın general motorla ortak olduğunu okumuştum.senin resimlerdeki densonun japon olanının üzerindeki GM markası gayet açıkça görülüyor.bir araştırsana.motor teknolojisini general motordan aldığını biliyordum ama bu gördüğüm resim çok çarpıcı.
yağ eksilten motorlar için iyidirde sen daha önce eksiltmiyordu diyorsun o zaman dediğim yağları(10w40 mobil veya bp) kullan.
buradaki bilgileri bize de aktarırsan çok iyi olur. http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=125229157
Atilla amca ben arabaya 20-50 koydurdum. Benim araba 1 gr dahi azaltmıyor motor yağını... Aslında millet beizim arabaya 10-40 koydurun diyor...Ama siz yağ eksilten motorlara 20-50 koydurun diyorsunuz... Ben 20-50 devam edeyim mi? Ne yapayım? Benim araç hiç yağ eksiltmediği için 2 aya bir motor yapına bakıyom... Gram eksiltme yok!Bu arada Niğde'de öğretmenim. Burasının rakımı:1720