0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi akşamlar herkese bu cumartesi yağ degişimi yapaçagım aracım 97xl lpg li eskiden petrol ofisi 10-40 lpg uyumlu yağ kulanıyordum yağ eksiltme sorunu vardı aracımda ekleme yapıyordum şimdi bor power vede elf koymaya karar vermitim 55 tl bor 47 tl yağ fiyatı 4 litre ama bugün arakaşlar kafamı karıştırdı yine burda 53 sayfayı okudum ne koyacagımı yine bulmadım bu yağ eksiletme olayı kısmen biterecek işmi göreçek hangi yağ önerirsiniz bu cumartesiya kadar bir fikir almam gerek
Ben bişi demiyorum
Ümit kardeş,castrol gtx 20w50 yağ kullan ve 5000 km de değiştir.bor filan kullanma bir faydası olmaz boşuna dünya kadar para verirsin.en mühim şey eksilen yağı tamamlarsan daha çabuk eksiltme yapar.yağı değiştikten sonra sık sık kontrol et bakalım 1000 km de ne eksiltecek,burada paylaş,konuşalım.gtx 25 lira gibi bir yağ dolayısiyle cebine bir yük teşkil etmez.
dersen zaten elimden kurtulamazsın.(bu simgeleri kullanmayı bir türlü öğrenemedim)
Atila abi şimdi dedigin yağ inçeledim araçım 187 binde bu yağ ile eksiltmeyi kaybedermiyiz bide (en mühim şey eksilen yağı tamamlarsan daha çabuk eksiltme yapar) bu yazdıgını tam anlayamadım
Arkadaşlar 2010 şubat ayında 2003 model Corolla 1.6 Terra aldım. 119000 de idi. Ben alana kadar arabada tüp yoktu başta tüp taktırma gibi bir niyetim yoktu fakat benzin fiyatlarına 4 ay dayanabildim. BRC LPG kiti taktırdım. Çok memnunum. Çokta ekonomik oldu.Fakat geçtiğimiz hafta araca antifiriz koydurmaya gittiğimde 1 lt yağınız eksilmiş ilave edelim dediler.Yağ değişiminden buyana 7 ay ve 5600 km oldu. Kafama takmamamı LPG li araçların hepsinde bu sorunun olduğunu söylediler.LPG yi taktırdığım usta LPG li araç yağ eksiltir diye birşey yok diyor. Eğer yağın markasını değiştirdiysen o zaman eksiltir dedi. Aracı ben aldığmda SHELL Helix 10W40 vardı. Yağ değişimi geldiğinde Yağı değiştirdiğim yerde Shell olmadığı için ve bu daha iyi dedikleri için Castrol 10W40 koydurttum. Şimdi herkes ayrı bişey söylüyor birisi tuttu yağ eksiltiyosa sekmen attırmak gerek diyor yani kısacası kafam allak bullak oldu.1.Aracımın yağ eksiltmesi LPG'den dolayı ve bu normal mi?2.Yağ eksiltme sebebi yağın markası değiştiğinden mi?3.Bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı? 4.Yağ değişimine kadar bana 4400 km daha yaptırır mı?Şimdiden teşekkürler...
Atila bey ilginize teşekkür ederim. 2003 vvt motora 20w50 ,15w50 veya 15w40 oluyormu. Çünkü kitapçıkta yağ için 10w40 koyun yazıyor.Birde asıl merak ettiğim önceden yağ eksiltmiyordu, acaba tüp taktırdığım için mi eksiltiyor yoksa shell bulamadım castrol koydurdum o yüzden mi?
Atilla abi dün serviste sanzuman yagımı boşaltırıp 75-90 2 lt değiştirttim.Abicim önceden 75-80 varken 600 km falan öle kullandım snki vites geçişleri daha sert kemikli idi.Dün 75-90 dan sonra daha rahat gibi hissettim.Şimdi abicim 75-80 daha ince oldugu için vites geçişleri daha yumuşak daha kolay olması gerekmiyormuydu.Yoksa ben şizofren hastasımı oldum bu araba yüzünden ?