0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ama benim anlayamadığım nokta şudur dizel araçların emisyonu benzinliye göre daha azdır.
Ama Türkiyede dizel araç sayısı benzinliye göre daha fazla .
Emisyon tek bir maddeden meydana gelmiyor, sadece mevcut motorlarda partikül oranları fazla.
arkadaşlar okuduğum haberden alıntıdır benzin fiyatına odaklandık ama bakın daha neler var...SAKIN KANMAYINBaşvurulan bazı hileler şöyle:Benzine 10 numara yağ, motorine gaz yağı katılıyor.Kolonya, etil alkol, hatta bitkisel yağ karıştırılıyor.Yakıt alan kişi pompayı takip etmediğinde, eksik benzin konuluyor.Sayaçla oynanıp, tam dolum yapılmış gibi gösteriliyor.Benzin depoya değil, gizli bölmedeki başka alana akıtılıyor. Ücreti de araç sahibinden alınıyor.NASIL ANLARSINIZ?Depoyu doldurduktan sonra aracınızı 3 gün hiç kullanmazsanız bile yakıtınız yarı yarıya azalır. Uçucu katkı maddeleri yüzünden yakıtınız hemen tükenir.Motorun rölanti sesi sağlıksızdır.Aracınız çekişten düşer, en küçük bir engelde bile avans vurmaya başlar.Motordaki vuruntu yükselir.Çekişte azalma, süratlenmede yığılma meydana gelir.Vites boşta iken ve rölantide çalışırken motor stop edebilir.
verdiğiniz linkte bir yorum var dikkatimi çekti, zamları kendince açıklamış şaka gibi,"Devlet büyüklerimizin de bir bildiği vardır diye düşünen bir tane yorumcu çıkmamış burdan ya o vergilerle okuyo çocuklarınız o vergilerle yapılıyo camiler o vergilerle ezanları huzurla dinliyorsunuz hiç mi kalmadı Allahtan korkunuz sizin Toplu taşıma kullanın Allah c.c devlet büyüklerimizi başımızda... "
Ne demiş bakanımız, "Bisiklet kullanın, benzin derdiniz olmaz."
Serkan, bu zamlar genellikle bir önceki zamdan sonraki zaman periyodunda gerçekleşen günlük döviz ve petrol fiyatları gibi parametrelere bağlı olarak oluşturulan bir formüle göre belirleniyor. Dolayısıyla açıklandığı gün ve hatta bir kaç gün öncesinin fiyat hareketlerini baz alarak değerlendirme yapmak bizi yanıltabilir. Türkçesini bilmiyorum ama veri analizinde kullanılan "moving average" veya "weighted moving average" gibi bir yöntem uygulanıyordur mutlaka.
Sistem aksamaksızın çalışıyor yani Hakkı Abi
Benim anlamadığım benzin fiyatları yüksek,araç fiyatları yüksek,faizler yüksek ama araç satışları da yüksek. Amerika'daki mortgage gibi olmaz inşallah. çünkü denklemde bir dengesizlik var gibi görünüyor.