0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Demek ki işe eğitimden başlamak gerekiyor ama ileri yönde...
olaya birde farklı açıdan bakmak lazım;ülkemizde malasef bir vatandaşlık olgusu oturmamıs durumda ve hala komunizmin etkisi altında kalınmıs fikirler mevcut(yanlış anlaşılmasın her fikre saygım sonsuz fakat suan malasef dünyadaki sistem çalış-kazan-sahip ol ) .örneğin amerika da başkan insanlara saygıdeger vergi mükellefleri şeklinde hitap edıyor bizim ülkemizde benzer sistem uygulanıyor fakat insanlar düzenli vergi ödemedikleri için devlet bu acıgı kapatmak için vergi verenlerden kat kat fazla vergi alıyor örneğin ben ne oldugunu bilmediğim gecıcı vergı adında bısey ödüyorum bir doktorun bir eczacının bır avukatın ne kadar gelır beyan ettıklerı ortada (düzenli vergılerını ödeyen saygıdeger meslek sahıplerını tenzıh ederım )esnafımız bıle fıs alsan su olur fıs almasan bu olur seklınde teklıfler sunuyor.örnegın cok gundemde olan bir kulup baskanı kulube 30 mılyon dolar hıbe ettıgını söylerken aynı insan aylık kazancının 30 bın tl oldugunu söyluyor .biz vergı kacırdıgımızı zannederek devlete kat kat fazla vergı öduyoruz ötv ler le gecıcı vergılerle ...niyetim kimseyi zan altında bırakmak veya sulamak degıl. biz nezaman vatandas olursak ozamn herseyın olması gerektıgı fıyattan sahıp olacagımıza ınanıyorum.saygılarımla
ben gerçekten anlamıyorum bu suskunluk bu kanıksama bu alışkanlık psikolojisi niye? bu kadar mı korkuyoruz bu kadar mı zenginiz yoksa bu kadar mı umrumuzda değil? bundan yaklaşık 1 ay önce esenler haline giriş ücretine 2 tl lik zam yapıldı diye o hal esnafı inanılmaz bir protesto gösterisi sergiledi, yolları kapadılar, seslerini duyurdular, 2 saat içerisinde zam geri alındı..Demekki ağlamayana meme yok bu ülkede..E neden hala kimse sesini çıkarmıyor ? Nerede tüketici dernekleri sivil toplum örgütleri neden bununle ilgili bir girişim yok? Aklım almıyor!!!!
Bu işin Pir'i sizsiniz..Kanuna uygun yer ve zaman ayarlayın, TCT arkanızda kalabalık yapacaktır. Fakat çekingem, başarılı olacak olan bu ses duyurma, fiyatları % kaç aşağı çekecektir? ne kadar zamanlığına kalıcı olacaktır? Kendi adıma söyleyeyim, ben varım.
sizi anlıyorum alper bey .size şöyle bir örnek vereyim türkiyede gecen yıl 4 bucuk mılyar paket sigara satılmıs TPAK verilerine göre.bayilerin sigara kar marjı ortalama yüzde 8 ve toplam kar 1.2 mılyar dolar bayı bazında.bu rakamlarla bayılerın devlete ödemesi gereken K.D.V miktarı 226 milyon dolar.türkiye de tüketilen benzin miktarı 2 miyar lıtre gecen 2011 yılında.2012 de vatandasa yansıyan benzim zammı 236 milyon dolar .(hesaplamalar kendi arastırmam resmi sonuc degıldır)
Zeki bey komünizm den kalma fikirleri açabilirmiyiz biraz, belki o zaman size bir cevap verebilirim. Türkiye ye komünizm ne zamangeldi, geldi de bizim haberimiz mi yok?
Arkadaşlar az önce haberlerde duydum, önceden söylediyse özür dilerim bilmiyorum, dizel araçlara vergi zammı geliyormuş,ayrıca mazotada zam yine kapıda
Dizel çevreyi daha fazla kirletiyor denerek fazla vergi deniyor.Yeni nesil dizellerin çevre dostu olduğu da söyleniyor.Gel de bu işin içinden çık.Vergi ve zam yapmak için her türlü kılıf hazır.Avrupa normları devletin kasasına yönelik iyi işletiliyor.Vatandaş avrupalı gibi ödeyip,asyalı gibi yaşamaya devam edecek.