Gönderen Konu: Ynt: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 39200 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #140 : Mart 20, 2012, 19:06:03 »
Benzin litre fiyatının en kısa sürede 10 tl olmasını hatta 20 tl olmasını diliyorum.dalga geçmiyorum canı gönülden istiyorum.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mart 20, 2012, 19:12:47 »
Bizim insanımızda para çok.Kimsenin umrunda değil.Benzini pahalı alınca mutlu olan bir milletiz herhalde.Sonra güncelleme zam değil.Windows bile salı günleri güncelleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Mart 20, 2012, 23:23:59 »
Demek ki işe eğitimden başlamak gerekiyor ama ileri yönde...
Tekin Abi ortda eğitim diye bir şey mi kaldı? Her şey birbirine karıştı. Eğitimde de ne yaptığını bilmiyorlar. Bu hükümetin bir eğitim felsefesi bile yok..  Son değişiklikler malum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Mart 21, 2012, 01:03:02 »
olaya birde farklı açıdan bakmak lazım;ülkemizde malasef bir vatandaşlık olgusu oturmamıs durumda ve hala komunizmin etkisi altında kalınmıs fikirler mevcut(yanlış anlaşılmasın her fikre saygım sonsuz fakat suan malasef dünyadaki sistem çalış-kazan-sahip ol ) .örneğin amerika da başkan insanlara saygıdeger vergi mükellefleri şeklinde hitap edıyor bizim ülkemizde benzer sistem uygulanıyor fakat insanlar düzenli vergi ödemedikleri için devlet bu acıgı kapatmak için vergi verenlerden kat kat fazla vergi alıyor örneğin ben ne oldugunu bilmediğim gecıcı vergı adında bısey ödüyorum :) bir doktorun bir eczacının bır avukatın ne kadar gelır beyan ettıklerı ortada (düzenli vergılerını ödeyen saygıdeger meslek sahıplerını tenzıh ederım )esnafımız bıle fıs alsan su olur fıs almasan bu olur seklınde teklıfler sunuyor.örnegın cok gundemde olan bir kulup baskanı kulube 30 mılyon dolar hıbe ettıgını söylerken aynı insan aylık kazancının 30 bın tl oldugunu söyluyor .biz vergı kacırdıgımızı zannederek devlete kat kat fazla vergı öduyoruz ötv ler le gecıcı vergılerle ...niyetim kimseyi zan altında bırakmak veya sulamak degıl. biz  nezaman vatandas olursak ozamn herseyın olması gerektıgı fıyattan sahıp olacagımıza ınanıyorum.saygılarımla
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Mart 21, 2012, 01:24:42 »
olaya birde farklı açıdan bakmak lazım;ülkemizde malasef bir vatandaşlık olgusu oturmamıs durumda ve hala komunizmin etkisi altında kalınmıs fikirler mevcut(yanlış anlaşılmasın her fikre saygım sonsuz fakat suan malasef dünyadaki sistem çalış-kazan-sahip ol ) .örneğin amerika da başkan insanlara saygıdeger vergi mükellefleri şeklinde hitap edıyor bizim ülkemizde benzer sistem uygulanıyor fakat insanlar düzenli vergi ödemedikleri için devlet bu acıgı kapatmak için vergi verenlerden kat kat fazla vergi alıyor örneğin ben ne oldugunu bilmediğim gecıcı vergı adında bısey ödüyorum :) bir doktorun bir eczacının bır avukatın ne kadar gelır beyan ettıklerı ortada (düzenli vergılerını ödeyen saygıdeger meslek sahıplerını tenzıh ederım )esnafımız bıle fıs alsan su olur fıs almasan bu olur seklınde teklıfler sunuyor.örnegın cok gundemde olan bir kulup baskanı kulube 30 mılyon dolar hıbe ettıgını söylerken aynı insan aylık kazancının 30 bın tl oldugunu söyluyor .biz vergı kacırdıgımızı zannederek devlete kat kat fazla vergı öduyoruz ötv ler le gecıcı vergılerle ...niyetim kimseyi zan altında bırakmak veya sulamak degıl. biz  nezaman vatandas olursak ozamn herseyın olması gerektıgı fıyattan sahıp olacagımıza ınanıyorum.saygılarımla
haklısınız beyefendi,
fakat bende şu şekilde düşünüyorum, devlet son dönemlerde sürekli dişini gösteriyor bir çok çevreye, bence o vergi kaçıranların, dolandırıcıların hepsinin tepesine binebilecek kudrete sahip, devlet hepsini nasıl takip etsin demeyin, sırf denetleme işleri için atanmış binlerce memur, benim ödediğim vergiden maaşlarını alıyor. %70-80in sağ yanlısı olduğu bir ülkede, komünizm bana çok ütopik geliyor açıkcası, (tabi herkesin fikirlerine saygımız var)
ben bu ülkenin vatandaşıyım, hem de koç gibi, çevremdeki herkezde öyle, trafik cezasını ödemeyenin dahi tepesine acımadan biniyor devlet, ödememiz gerekenin dışında bir çok vergide ödüyoruz. Uzun süredir uzun kulaklıyız, ve sırtımıza sürekli semer vuruluyor. Allah aşkına vatandaş olalım demeyin, millete bulmayın hatayı, yazıktır günahtır ya. Çanakkaleye , sakaryaya , dumlupınara hiç girmek istemiyorum, lütfen ya.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Mart 21, 2012, 01:32:03 »
yazdıklarımı yanlış anlamışınız.benim öz dedem canakkale de kolunu bıraktı geldi amcam hıc görmedim kore den gelmedi öz amcam kıbrıstan gelmedi.sadece ne dedıgımı dıkkatlı okuyun bizim mılletımız kadar cefakar vefakar bir mıllet yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Mart 21, 2012, 01:44:01 »
allah nur içinde yatırsın, sizin dedenizi dedem, amcanızıda amcam kabul ederim. benim üstünde durduğum konu genel kabahatin vatandaş üzerine bulunması, üstünde durduğum konuda , bahsettiğiniz mesleklerdeki vergi kaçakçılığının göz göre göre yapılması ve devletin bunun önüne bilerek geçmemesi, ben ve ailem uzun yıllardır maaşlı çalışmamıza rağmen, yani aldığımız aylık ücretin ve verginin belli olmasına rağmen, bilimum değişen yasa vs. gibi konulardan defalarca ceza yerken, ortada yenen bir yetim hakkı varsa, bunu vatandaşa mal edemeyiz, bu tamamen devletin kabahatidir, yasama , yürütme ve yargı hakkı tamamen ona aittir, ben 2007 yılında yaptığım kaza sonrasında, bütün işlemler kapanmasına rağmen, neden olaydan 3 yıl sonra, bir savcı olay yeriyle alakası olmayan yaklaşık 10km uzakta bir bilirkişi raporu alıp, bana dava açıyor, ve katılmadığım gerekçesiyşe 6 ay hapis veya karşılığında 4980tl para cezası kesiliyor. Bu ülkede tek kaza yapan benmiyim, yüzlerce örneği var bunun, türkiye gündemine gelen binlerce kaza var, onlar niye bu tür şeylerle karşılaşmıyor. İşte onları ben ülke vatandaşı görmediğim için, dediğiniz sözleri vatandaş olarak kendime ve, kendim gibilere algılıyorum. Bakkaldan aldığım günlük 1 paket sigaraya fiş alıp almamla çözülecek bir durum değil. Veya  bir doktorun tedavisi sonucunda fiş , fatura vermemesiyle, sorunları çözemeyiz, ülkenin borçlarını sıfırlayamayız. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yıllardır yapıyoruz, ama bu kadar vergi altında ezilmeyi haketmiyoruz. Bu milletin lükste yaşamaya hakkı var, buralara kolay gelmedi. Sürç-i lisan ettiysem affola, sizde kusuruma bakmayın, bazen engel olamıyorum kendime bu konularda.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Mart 21, 2012, 02:52:51 »
"İnsanlar layık oldukları şekilde yönetilirler..."
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Mart 21, 2012, 02:59:16 »
ben gerçekten anlamıyorum bu suskunluk bu kanıksama bu alışkanlık psikolojisi niye? bu kadar mı korkuyoruz bu kadar mı zenginiz yoksa bu kadar mı umrumuzda değil? bundan yaklaşık 1 ay önce esenler haline giriş ücretine 2 tl lik zam yapıldı diye o hal esnafı inanılmaz bir protesto gösterisi sergiledi, yolları kapadılar, seslerini duyurdular, 2 saat içerisinde zam geri alındı..Demekki ağlamayana meme yok bu ülkede..E neden hala kimse sesini çıkarmıyor ? Nerede tüketici dernekleri sivil toplum örgütleri neden bununle ilgili bir girişim yok? Aklım almıyor!!!! >:(
Bu işin Pir'i sizsiniz..Kanuna uygun yer ve zaman ayarlayın, TCT arkanızda kalabalık yapacaktır. Fakat çekingem, başarılı olacak olan bu ses duyurma, fiyatları % kaç aşağı çekecektir? ne kadar zamanlığına kalıcı olacaktır? Kendi adıma söyleyeyim, ben varım.

Yazılanlar bana Nasrettin Hocayı hatırlattı, fıkranın herkes tarafından bilindiği kesin fakat bu sorun yeni değil.

Aksak Timur, Nasreddin Hoca'nın köyüne uğrar. Köylü padişahı layıkıyla ağırlar.
Padişah da giderken bu konuk severliğe karşılık; "Köyünüze bir fil hediyem olsun" der ve gider. Fil bu zamanla bağ bahçe koymaz her yanı talan eder. Köylü ne yapsın çaresiz padişahın hediyesi diye ses çıkaramaz.
Hocaya:
-Hocam perişan olduk bizi kurtar. Biz bu file birşey yapsak padişah kellemizi alır derler. Hoca:
-Benimle gelin padişaha durumu arz edeyim der. Köylüyü arkasına alır huzura çıkar.
Timur:
-Hoca niye geldin? Filim nasıl? diye sorar.
Hoca:
-Padişahım bu filiniz derken bir bakar korkudan arkasında kimse kalmamış herkes kaçmış.
Padişah:
-Eeeee ne olmuş file?
Hoca:
-Padişahım hediyeniz olan filden çok memnun kaldık.Yalnız kalıyor bir tane daha istiyoruz.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Mart 21, 2012, 03:00:47 »
sizi anlıyorum alper bey .size şöyle bir örnek vereyim türkiyede gecen yıl 4 bucuk mılyar paket sigara satılmıs TPAK verilerine göre.bayilerin sigara kar marjı ortalama yüzde 8 ve toplam kar 1.2 mılyar dolar bayı bazında.bu rakamlarla bayılerın devlete ödemesi gereken K.D.V miktarı 226 milyon dolar.türkiye de tüketilen benzin miktarı 2 miyar lıtre gecen 2011 yılında.2012 de vatandasa yansıyan benzim zammı 236 milyon dolar .(hesaplamalar kendi arastırmam resmi sonuc degıldır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Mart 21, 2012, 03:32:35 »
sizi anlıyorum alper bey .size şöyle bir örnek vereyim türkiyede gecen yıl 4 bucuk mılyar paket sigara satılmıs TPAK verilerine göre.bayilerin sigara kar marjı ortalama yüzde 8 ve toplam kar 1.2 mılyar dolar bayı bazında.bu rakamlarla bayılerın devlete ödemesi gereken K.D.V miktarı 226 milyon dolar.türkiye de tüketilen benzin miktarı 2 miyar lıtre gecen 2011 yılında.2012 de vatandasa yansıyan benzim zammı 236 milyon dolar .(hesaplamalar kendi arastırmam resmi sonuc degıldır)
1 paket sigara üzerinden devlet öyle yüksek paralar kazanıyorki, bayilerin kazandığı bence devede kulak, bir paket sigaranın maaliyeti ne kadar, bunun üzerinden araştırma yapılmalı, tütün ve kağıdı dışarıdan alıp sardığınızda bile paket maaliyeti 1tl ye gelmiyor. Aynı kalitede tütün için, yaklaşık 7-8katı para ödeniyor, ki tütünü satanda kazanıyor ciddi şekilde, max. maaliyeti bir sigaranın paket başına 50kuruş, böyle fahiş bir kar alınırken, keza alkolde de öyle, bayilerin 226milyon dolar üzerinden kaçırılan kar bence çok büyük bir rakam değil. Ki zaten ülkemizde artık bakkal sistemi büyük ölçüde kalktı, artık herkez supermarkete yöneliyor. Tabi sigara, alkol satışında yine payları büyük.  Bide sadece geçerli olan benzin zammını değilde, eklenen özel vergilerin oranlarını daha çok irdelemeliyiz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Mart 21, 2012, 03:54:41 »
alper bey siz benim neyden bahsettiğimi anlamadınız gercekten neyse sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Mart 21, 2012, 09:38:19 »
Ülkemizde alınan vergiler genel bazda dünyanın en yüksek vergileri.Dünyada en ucuz benzin venezuelleada 12 kuruş (Turk parası) ve libya da 17 kuruş.Ülkemizde ise 4,60 tl.Suudiarapsitanda akaryakıt istasyonu işletmeciliği kar marjı çok duşuk olduğundan yolda benzinsiz kalmanız işten değil.Oralarda diesel araba dönüp bakan olmaz :).          Edit :(diesel arap olmaz tabi diesel araba olur. Araba değil arabaya olacak doğru kelime )
Gelelim forumda yazılabilecek kadar siyaset kısmına.Demokrasi ile yönetilen ülkelerde meclisler,parlemento,milletvekili ne derseniz deyin;kısaca yönetenler halk tarafından yani yönetilenlerce seçilirler.Şayet bir parlemento 3 dönem üst üstle seçim kazanmış ise o yönetim başarılı olmuş demektir.Eleştirebilirsiniz ancak şikayet edemezsiniz.Siz hiç arpa ekip buğday birçeni gördünüz mü?

:argh: :olu:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Mart 21, 2012, 15:29:53 »
Geçici vergi.Daha önce yürülükte olan daha sonra yeniden düzenlenen kurumlar vergisi kanununa göre gerçek ve tüzel kişilerde, elde ettikleri gelirlerler üzerinden karı matrah kabul ederek vergi hesaplanırdı.Halen aynı sistem geçerli. Ancak devlet vergisini çok geç tahsil ettiğinden bir şekilde vergilerin daha erken alınmasını sağlamak amacı ile çıkarılmış kanundur.Üçer aylık dönemlerde tüzel kişilerde sabit % 20 gerçek kişilerde ise  % 15 ten başlar % 35 kadar çıkan oranda geçici vergi tahakkuk eder.Dönem içinde ödenen geçici vergiler yıl sonunda kurumlar vergisinden veya gerçek kişi ise yıllık gelir vergisinden mahsup edilir.Özetle geçici vergideki amaç vergiyi erken tahsil etmektir.Bu görüş eflasyonist ekonomilerde  doğru iken diğerlerinde doğruluğu tartışma konusudur.

Bir koyundan bir post çıkar
                  Pir Sultan Abdal

Zeki bey komünizm den kalma fikirleri açabilirmiyiz biraz, belki o zaman size bir cevap verebilirim. Türkiye ye komünizm ne zaman
geldi, geldi de bizim haberimiz mi yok?
Mehmet bey bence izimlere hiç girmeyelim çünkü sonu hayırlı görünmüyor.Yoksa bu güzel ülkenin geçmişini hepimiz gayet iyi biliyoruz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Mart 21, 2012, 18:14:54 »
Arkadaşlar az önce haberlerde duydum, önceden söylediyse özür dilerim bilmiyorum, dizel araçlara vergi zammı geliyormuş,ayrıca mazotada zam yine kapıda
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Mart 21, 2012, 18:20:21 »
Arkadaşlar az önce haberlerde duydum, önceden söylediyse özür dilerim bilmiyorum, dizel araçlara vergi zammı geliyormuş,ayrıca mazotada zam yine kapıda
Evet Sercan abi bende okudum vergide yeni düzenlemeler geliyor .

Vergiler emisyon değerine göre alınacakmış fakat benzinli ve dizel olarak 2 gurupta alınacak yani anladığım kadarıyla şöyle kilometrede 130 gr karbon salan benzinli araç ile kilometrede yine 130 gr karbon salan dizel aracın vergileri aynı olmucak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Mart 21, 2012, 18:22:41 »
Dizel çevreyi daha fazla kirletiyor denerek fazla vergi deniyor.Yeni nesil dizellerin çevre dostu olduğu da söyleniyor.Gel de bu işin içinden çık.Vergi ve zam yapmak için her türlü kılıf hazır.Avrupa normları devletin kasasına yönelik iyi işletiliyor.Vatandaş avrupalı gibi ödeyip,asyalı gibi yaşamaya devam edecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Mart 21, 2012, 18:26:46 »
Dizel çevreyi daha fazla kirletiyor denerek fazla vergi deniyor.Yeni nesil dizellerin çevre dostu olduğu da söyleniyor.Gel de bu işin içinden çık.Vergi ve zam yapmak için her türlü kılıf hazır.Avrupa normları devletin kasasına yönelik iyi işletiliyor.Vatandaş avrupalı gibi ödeyip,asyalı gibi yaşamaya devam edecek.
aynen öyle,tarihi lafı biraz değiştirmek " Garp aklıyla araba aldık, Şark bütçesiyle yürütecek para bulamadık."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Mart 21, 2012, 18:34:38 »

Şu anki dieseller CO oranlarında benzinlilerden daha başarılı olsalarda, partikül salma zenginidir, o nedenle yeni nesil olmaya başlayan DPF (diesel partikül filtresi) li diesel motorların vergileri daha düşük olacaktır.

Ülkemizde, gelecekte elbette vergilerimiz adaletli olacaktır ve bu kaçınılmazdır, doğrusu ve olması gerekende o'dur.
Fakat bu, o gün geldiğinde toplamda bugünkinden daha az vergi ödeyeceğimiz anlamına gelmemektedir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Mart 21, 2012, 18:37:12 »
Dizellerin çok sattığını bildiklerinden bütçe açığını kapatmak için saçma sapan uygulamalarla milleti yolacaklar..Böyle devleti ben de yönetirim..Ne en çok tüketiliyor..motorin..benzin..daya yüzde 80 vergiyi..oh ne ala memleket..hangi araba çok satıyor..dizel..arttır vergiyi..oh ne güzel..bunları yapmak için ekonomi okumaya gerek yok..
Allah herkese önce sağlık versin..