Gönderen Konu: LPG Tavsiyeleri, Önerileri  (Okunma sayısı 217755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '13
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tavsiyeleri, Önerileri
« Yanıtla #340 : Ocak 04, 2019, 20:07:40 »
Merhaba son durum nedir memnunmusunuz, ben antakyadayım burada bir iki yerle görüştüm ama gözüm pek tutmadı adanaya gelmeyi düşünüyorum bir gün gelir taktırırım tavsiye ederseniz görüşeyim adamla

Adana da Olgun LPG de takdırdım ben. Ustaları gayet tecrübeli ve ilgili. Landirenzo distribütör bayisi ve yan ürünü Emmegas Lpg kitini uygun fiyata taktırdım çok memnunum, tavsiye ederim.
2013 Toyota Avensis Station Wagon + Emmegas(Landirenzo) Lpg Sistemi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Ocak 04, 2019, 20:07:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Ocak 04, 2019, 21:46:21 »
Ayaz lpg Ziya usta işinin ehli bir arkadaşımız sistemi inci gibi dizip afr ayarı yapıp veriyor sayfada aracın videosu mevcut.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '18
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Ocak 05, 2019, 19:54:37 »
Benim için beleni çıktıktan sonra iskenderun adana farketmez o yüzden iskenderunda macera aramaya gerek yok adana daha iyi, lovato veya atiker düşünüyordum, burdaki atiker bayileri atiker takmak istemiyor o yüzden lovatoya karar verdim, ayaz lpg yi arayıp bir haftasonu randevu alıp gidip dolaşıp geleyim diyorum, taktıran arkadaş memnunsa umarım ben de memnun kalırım
2018 corolla 1.6 life atiker gold

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Ocak 05, 2019, 23:41:01 »
Benim için beleni çıktıktan sonra iskenderun adana farketmez o yüzden iskenderunda macera aramaya gerek yok adana daha iyi, lovato veya atiker düşünüyordum, burdaki atiker bayileri atiker takmak istemiyor o yüzden lovatoya karar verdim, ayaz lpg yi arayıp bir haftasonu randevu alıp gidip dolaşıp geleyim diyorum, taktıran arkadaş memnunsa umarım ben de memnun kalırım
Mehmet bey beleni çıktıktan sonra daha 150 km var,İskenderun'da macera aramazsınız Vahit Usta'nın kendisi eski motor ustasıdır LPG sisteminin ilk çıktığından beri servisliğini almıştır atikerin yetkili servisidir, dilerseniz diğer markalarıda takmaktadır,ama Atiker grand veya Gold ikiside Toyota için çok verimli kitlerdir,aynı zamanda vvt-i ve valfmatik yazılımında aktif edilebilmektedir,bir kitin elverişli olması kadar bakım maliyetleri de makul seviyelerde olmalıdır aynı zamanda yedek parçasının yaygın olarak bulunması en önemli diğer faktör dür,kendi aracım 2.0 lt Corona ve benim araçta atikerin üretimi AKL sıralı sistem var benim aracı çok rahat bir şekilde idare ediyor ve yakıt sarfiyatı çok iyi durumda 1.6 gibi yakıyor LPG işinde kitin markasından çok daha önemli olan usta tecrübesi dir,iyi bir usta en kötü kiti dahi çok iyi bir şekilde çalıştırır,ayriyeten Atiker ülkemin ürünü her şekilde imkan varsa yerli malını tercih ederim,tabi karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun İNŞAALLAH
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #344 : Ocak 06, 2019, 09:57:28 »
Mehmet bey beleni çıktıktan sonra daha 150 km var,İskenderun'da macera aramazsınız Vahit Usta'nın kendisi eski motor ustasıdır LPG sisteminin ilk çıktığından beri servisliğini almıştır atikerin yetkili servisidir, dilerseniz diğer markalarıda takmaktadır,ama Atiker grand veya Gold ikiside Toyota için çok verimli kitlerdir,aynı zamanda vvt-i ve valfmatik yazılımında aktif edilebilmektedir,bir kitin elverişli olması kadar bakım maliyetleri de makul seviyelerde olmalıdır aynı zamanda yedek parçasının yaygın olarak bulunması en önemli diğer faktör dür,kendi aracım 2.0 lt Corona ve benim araçta atikerin üretimi AKL sıralı sistem var benim aracı çok rahat bir şekilde idare ediyor ve yakıt sarfiyatı çok iyi durumda 1.6 gibi yakıyor LPG işinde kitin markasından çok daha önemli olan usta tecrübesi dir,iyi bir usta en kötü kiti dahi çok iyi bir şekilde çalıştırır,ayriyeten Atiker ülkemin ürünü her şekilde imkan varsa yerli malını tercih ederim,tabi karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun İNŞAALLAH
Esasen forumdaki yorumlara göre atiker taktırmayı düşünüyordum ama buradaki atiker bayileri pek istekli çıkmadı atiker takmak istemiyorlar prins ve brc de ısrarlılar ben de ayarını kendim yapmak istediğim için bari lovato taktırayım dedim. arkadaşda taktırmış, aynı araba memnun yol ayarı da yapmışlar mantıklı geldi bana, küçük şehirlerdeki ustalardansa büyük şehirdekiler daha bilgili, burdakiler bıktırdı beni desem yalan olmaz, bir tane de eski model bir arabam var bir iki ufak işi için tamirciye götürmeye korkuyorum inanın bir v kayışını bile düzgün değiştiremiyorlar insanı rezil ediyorlar, burada sanayi berbat, toplama çıkarma yapamayan adam sanayiye gelmiş usta olmuş, kafa basmıyorki, bir aracıma burda zavoli taktırmıştım işçilik rezaletti, kablolar sallanıyordu heryerinde, hatta o zavoli için iskenderuna gelmiştim birkere de adam demişti ordakiler rezil diye, arasıra benzer işlerimi adana-mersin de hallediyorum antakya rezillik, vahit ustanın numarasını verirseniz bir görüşebilirim ama gönlüm adana dan yana, bu arada vahit usta yazınca google da vahit harbelioğlu çıkıyor aynı kişimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 283000
  • Model Yılı: '97
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #345 : Ocak 06, 2019, 12:34:13 »

Gözün  kapalı AYAZ LPG yi tercih edebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #346 : Ocak 06, 2019, 13:18:00 »
 @Mahmut Mehmet (42437) bey zannedersem siz hataylı değilsiniz size şöyle anlatayım bulunduğunuz yerdeki sanayi ustaları genelde dizel ustalarıdır.oradaki ustalarda özen bulamazsınız bide ucuz olsun mantığıyla vardır eğer aracınızla ilgili düzgün hizmet almak istiyorsanız İskenderun'da uzman Toyota özel servis Ahmet usta var işin hakkını verir yan sanayi parça kullandıramazsınız Vahit ustayla ilgili sorunuza gelecek olursak evet soyismi harbalıoğlu olacaktı.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #347 : Ocak 06, 2019, 17:19:23 »
Evet hataylı değilim  :) biraz fazla kötüledim galiba :) 2010 dan beri antakya da yaşıyorum eski olan arabam dacia sanayideki bütün renocuları tektek gezdim, aslında arabada bir problem yok ufak tefek işler ama ustalar usta değil, hondam vardı onun ustasından memnundum sanayide hondacı var bir tane işini iyi yapıyor ama daciada sıkıntı yaşıyorum, toyotam zaten sıfır onun için şimdilik lpgci lazım, mersinliyim sıksık o tarafa gidiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #348 : Ocak 06, 2019, 17:27:30 »
Bende 1 yıl Reyhanlı'da kaldım 15 senedir devam eden dostluklarım var.Antakya benim için cok değerli kadim bir şehirdir.Hatay deyince aklıma pastel renklerde mercedesler gelir hep  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #349 : Ocak 06, 2019, 18:32:02 »
Bende 1 yıl Reyhanlı'da kaldım 15 senedir devam eden dostluklarım var.Antakya benim için cok değerli kadim bir şehirdir.Hatay deyince aklıma pastel renklerde mercedesler gelir hep  :)
Evet bir zamanlar Mercedes denildiği zaman bizim Antakya gelirdi aklıla ama artık pek öyle değil çünkü artık Suriye yok e öyle olunca ucuz modifikasyon da yok.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Ocak 13, 2019, 21:17:53 »
Merhabalar;
Adana da LPG Dönüşüm için Usta Arayan Arkadaşlara Duyurulur;
2015 Model Sıfır Aldığımız Araca Ha Bugün Ha Yarın Yok Ustasıydı Bişey Olurmu Diye Bekle Bekle Derken 25.000 KM'de Yaptığımız Araştırmalar ve Siz Değerli Abilerimizinde Yönlendirmeleriyle AYAZ LPG Ziya Ustada Montajı Tamamladık, http://www.ayazlpg.com

Tüm Montaj Süresince Birebir Gözlemledim, Ustalık ve İşçilik HARİKA, Allah Razı Olsun Ustamızdan, Aracın Kaputunu Açtığımda Kit Nerde Ben Bile Farketmiyorum,

Araçda Kullanımda Benzinden Farklı Bir Şey görmedim Hani Profesyonel Kullanıcıda Değilim Ama 25.000 Km'lik Bir Tecrübeden Farklı Bir Şey Hissetmedim.
Gelişmeleri Yine Yazarım

Titiz Çalışma, İşinin Arkasında Olma ve Her Sorunuza Yanıt Verme = Ziya Usta
KAZASIZ GÜNLER DİLERİM,
ALLAHA EMANET OLUN.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #351 : Ocak 13, 2019, 21:28:24 »
Hayırlı olsun keyifli tasarruflu sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #352 : Ocak 20, 2019, 20:59:46 »
Merhabalar;
Adana da LPG Dönüşüm için Usta Arayan Arkadaşlara Duyurulur;
2015 Model Sıfır Aldığımız Araca Ha Bugün Ha Yarın Yok Ustasıydı Bişey Olurmu Diye Bekle Bekle Derken 25.000 KM'de Yaptığımız Araştırmalar ve Siz Değerli Abilerimizinde Yönlendirmeleriyle AYAZ LPG Ziya Ustada Montajı Tamamladık, http://www.ayazlpg.com

Tüm Montaj Süresince Birebir Gözlemledim, Ustalık ve İşçilik HARİKA, Allah Razı Olsun Ustamızdan, Aracın Kaputunu Açtığımda Kit Nerde Ben Bile Farketmiyorum,

Araçda Kullanımda Benzinden Farklı Bir Şey görmedim Hani Profesyonel Kullanıcıda Değilim Ama 25.000 Km'lik Bir Tecrübeden Farklı Bir Şey Hissetmedim.
Gelişmeleri Yine Yazarım

Titiz Çalışma, İşinin Arkasında Olma ve Her Sorunuza Yanıt Verme = Ziya Usta
KAZASIZ GÜNLER DİLERİM,
ALLAHA EMANET OLUN.

hayırlı olsun kaç liraya taktırdınız, lovato değilmi, bir de montajda orda mı beklediniz, uzun sürüyor mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Ocak 25, 2019, 21:31:57 »
Mehmet bey,
Evet araç başında bekledim uzun sürüyor 14:00 de başlayan montaj test v.s derken 18:00 gördük.
Tüm Montajı Ustanın Bizzat kendisi Yapıyor
Marka Olarak Belirttiğiniz Gibi Lavato ODB2
Ek Bilgiler
2 Haftalık bir sürede henüz bir sorun görmedim
Test Ettim Toyota Corolla Advance Otomatik : Montaj Sonrası Doldurdum 104 TL ye doldu Simit Tam 300 KM yol yaptı şehir işi işe gidip gelirken kullanıyorum
Syg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #354 : Ocak 26, 2019, 12:48:14 »
Mehmet bey,
Evet araç başında bekledim uzun sürüyor 14:00 de başlayan montaj test v.s derken 18:00 gördük.
Tüm Montajı Ustanın Bizzat kendisi Yapıyor
Marka Olarak Belirttiğiniz Gibi Lavato ODB2
Ek Bilgiler
2 Haftalık bir sürede henüz bir sorun görmedim
Test Ettim Toyota Corolla Advance Otomatik : Montaj Sonrası Doldurdum 104 TL ye doldu Simit Tam 300 KM yol yaptı şehir işi işe gidip gelirken kullanıyorum
Syg
depo kaç lt bin km ayarından sonra düşme olmazsa yakıt bir miktar fazla gibi sanki
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #355 : Şubat 23, 2019, 15:45:45 »
Aslında ayazlpg diye karar vermiştim ama mersin de olduğum bir haftasonu arkadaşın da ısrarıyla sistem otogazda atiker taktırdım, işçilik fena değil ama ayar sıfır, fabrikadan çıktığı gibi gönderdiler, ne vvti ayarını yaptılar ne obd ayarını, hepsini kendim yaptım, genel olarak performanstan memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #356 : Mayıs 10, 2019, 17:30:34 »
Arkadaşlar, abilerim ; Bende 2018 Corolla 1.6 life paket araç var. Şuan 30xx km'de. Benzinin canına okuyor maalesef. Gaz taktırmak istiyorum ve gaz kitinden ziyade ustasının daha iyi olması gerektiğini biliyorum. Bursa'da güncel tavsiye edebileceğiniz bir yer varsa memnun olurum. Şuana kadar gördüğüm Nira Müh. (BRC Bölge Bayii), Net Otogaz (Mehmet Abinin üstteki tavsiyesi) ve Sarı Otogaz (Çevremden Duyduğum) bu 3 bayii. Sizinde tavsiyelerinizi almak isterim. Bunlar içinden de olabilir, başka bayiilerde. Hayırlı ramazanlar cümleten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #357 : Haziran 05, 2019, 14:01:51 »
atiker icin atilkan grup nasil? bir de akan otogaz var mehmet usta.babam dsha ben cocukken mehmet ustaya lpg taktırmıştı hatırlıyorum.15-20 yil olmustur.iyi bir usta diye biliyorum ama simdilerde nasil bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #358 : Temmuz 12, 2019, 17:59:03 »
Dostlar 2016 model 1.6 mds auris aracıma lpg taktırmak istiyorum. Yıllık 9-10 bin km civarı yol yapıyorum ve 5 sene civarında binme fikrim var. Hangi kiti taktırmalıyım ? İzmir veya Denizli için sağlıklı montaj yapan usta önerilerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum. Teşekküler şimdiden cevaplarınız için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #359 : Temmuz 12, 2019, 18:27:53 »
Yılda 9-10000 km yapıyorsanız ve 5 yıl binecekseniz pahalı kit montajı hiç yaptırmayın derim çünkü amortisman süresi çok uzar sattığınız da lpg den kar etmeden satmış olursunuz Atiker grand tavsiye ederim ruhsat masrafıyla birlikte 2700 tutar (2200 montaj 500 tl ruhsata işleme) kendisini 12000 - 13000 km de rahat amorti eder