Gönderen Konu: LPG Tavsiyeleri, Önerileri  (Okunma sayısı 212555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tavsiyeleri, Önerileri
« Yanıtla #300 : Haziran 02, 2018, 17:00:50 »
Onur Bey Polatotogaz da yol ayarı yaptılar mı peki
hayır bilgisayara bağlayıp o rolantideyken standart bir ayar yaptılar içinden çıkılmayacak birşey olursa yol ayarı yapılıyor ama bugüne kadar pek karşılaşmadık demişlerdi sanırım. şu an için bende memnunum 22bindi taktırdığımda şu an 33 bin. uzun yolda 32 lt ile 400 km yapıyor şehir içi kullanımlarda 32 lt ile 290-305 km civarı yol yapıyorum ( zonguldakta kullanıyorum aracı çok fazla rampa var ve gideceğim yer max 15 dk oluyor genelde 5 dakikalık kısa mesafelerle bitiriyorum depoyu ) yakıtım fazla mı az mı bende karar veremiyorum açıkçası :) 2014 1.6 manuel advance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Haziran 02, 2018, 17:00:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Haziran 02, 2018, 22:25:44 »
2A İzmir in yaptığı dolandırıcılık..(. Ben yaşadım siz yaşamayın.)Sıfır aldığım aracıma, Toyota ya güvenerek , BRC marka lpg taktırdım. Tam 4000tl para ödedim LPG montajına.montajı İzmir 2A Bölge bayisi yaptı. Ama LPG montajından sonra bir türlü arabadan gerek yakıt gerekse performans olarak randıman alamadım. Ayrıca belli bir devirden sonra motorda tekleme ve silkeleme problemi yaşıyordum. Bu problemler için TOYOTA BOROVALI ya gittim. Onlar beni montajın yapıldığı 2A İzmir bölge bayisine yönlendirdİler. (Bu arada öğrendim ki 2A izmir bölge bayii yol ayarı yapmıyormuş montajdan sonra. Neden yapmıyorsunuz diye sordum. Zaten ayarları hazır geliyor dediler.) 2A tekleme silkeleme problemine çözüm bulamadı. İkinci kez 2A ya gittim yine sorunumu çözemediler. Ben de kendim araştırmaya başladım. İnternet aracılığıyla Recep Usta yı, Özsoy lpg yi buldum. Başlangıçta benim aracımla ilgilenmek istemedi. Montajı yapan yer çözsün dedi. Daha sonra Özsoy lpg ye aracımı götürdüm. Motor kaputunu açınca, takılan enjektörlerin orjinal BRC olmadığını gördüm. Takılan enjektörler yan sanayi enjektör imiş. Tabi ben bunu bilmem imkansız. Bunu bana gösteren Özsoy lpg oldu. Recep usta bu sorunun enjektör ile alakalı olduğunu ve orjinal enjektör takılınca bu sorunun kalmayacağını belirtti. Ben de Toyota Borovalı ya gittim. Enjektörlerin yan sanayi olduğunu ve orjinalleri ile değiştirmelerini istedim.TOYOTA BOROVALI enjektörleri orjinalleriyle değiştirmeyi kabul etti. Enjektörleri 2A İZMİR BÖLGE bayisine değiştirttim. daha sonra yapılmayan yol ayarını ÖZSOY LPG ye yaptırdım. Enjektör değişiminden sonra aracımla ilgili hiç bir problem kalmadı. Siz siz olun bu 2A İZMİR bayisine güvenip de aracınıza müdahale ettirmeyin. Resmen adam dolandırıyorlar.
2012 Honda Civic FB7 Elegance Manuel LPG
2017 Toyota Corolla Advance Multidrive S LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5600
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #302 : Haziran 19, 2018, 00:55:52 »
Arkadaşlar 2017 model VERSO aracıma lpg taktırmak istiyorum.Çok fazla masraf yapmak istemediğimden atiker gold veya grand serilerini düşünüyorum.Sizce aracın ağırlığından dolayı sorun yaşama olasılığım varmı,zira 7 sene önce yine versoya taktırdığım atiker kitte ani hızlanmalarda tekleme gibi sorunlar yaşamıştım.Sorunları gideremeyince usta Zavolli kit ile değiştirdi ve o zamandan beri hiç sorun yaşamadım.Hatta gayet tasarruflu bir kit olduğunu düşünüyorum.Atikerin güncel versiyonlarında bahsettiğim sorunları yaşarmıyım sizce.Ayrıca Gebze de oturuyorum.İstanbul veya Kocaelide iyi usta öneriniz varmı Atiker olarak.
2017 platinyum Verso premium.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Haziran 19, 2018, 09:14:50 »
Arkadaşlar 2017 model VERSO aracıma lpg taktırmak istiyorum.Çok fazla masraf yapmak istemediğimden atiker gold veya grand serilerini düşünüyorum.Sizce aracın ağırlığından dolayı sorun yaşama olasılığım varmı,zira 7 sene önce yine versoya taktırdığım atiker kitte ani hızlanmalarda tekleme gibi sorunlar yaşamıştım.Sorunları gideremeyince usta Zavolli kit ile değiştirdi ve o zamandan beri hiç sorun yaşamadım.Hatta gayet tasarruflu bir kit olduğunu düşünüyorum.Atikerin güncel versiyonlarında bahsettiğim sorunları yaşarmıyım sizce.Ayrıca Gebze de oturuyorum.İstanbul veya Kocaelide iyi usta öneriniz varmı Atiker olarak.
son çıkan kitler artık baya teknolojik Atiker veya akl de olabilir daha fazlasına gerek yok zira bu konuda kit ten çok usta tecrübesi çok önemli
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 50100
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Haziran 19, 2018, 09:17:24 »
Üstadım ben corollama atiker gold taktırdım gram sorun cıkmadı çekiş vs problemide yaşamadım uzun yolda 96 tl 30 lt re gaz ile 480 km yol yaptım ben bile bu kadar beklemiyordum  :) enjektörleri sessiz tekleme  vs problemde görmedim hiç. atikere bence ön yargı var piyasada bende öyleydim ama ustam tavsiye etti bende taktırdım 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 5600
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #305 : Haziran 19, 2018, 22:22:40 »
Sanırım bende Atiker taktırıcam.Usta tavsiyelerinizi alabilirmiyim.
2017 platinyum Verso premium.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2018 Corolla 1.6 Multidrive S
  • Kilometre: 500
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #306 : Haziran 20, 2018, 08:47:36 »
Ankara da atiker taktırabileceğim tecrübeli usta var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 50100
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #307 : Haziran 20, 2018, 09:52:22 »
ben istanbul bahçelievler kerem otogazda taktırdım daha öncede burda aile araçlarına 3 kere lovato taktırdık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #308 : Haziran 30, 2018, 12:23:06 »
2018 corolla life var bende. Landrenzo 4500 diyor atiker gold 2000. ikisi de yağlamali. Önerileriniz nelerdir? Siz olsanız naparsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 134500
  • Model Yılı: '10
  • 99 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Haziran 30, 2018, 14:43:30 »

Merhaba, Şaşmaz’ da memduh usta var. Biz her iki aracımızın montajını orda yaptırdık, aynı anda. Sıkıntısız kullanıyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #310 : Haziran 30, 2018, 23:36:00 »
Bizim toyotalar LPG ye son derece uyumlu olduğu için fazla pahalı kit taktırmaya gerek yok benim 2.0 motor Corona da akl sıralı sistem kit var ve çok rahat bir şekilde yetiyor araca benzinden farksız ve çok memnunum Atiker Gold akl ye göre daha üstün teknolojik bir sistem zaten ikiside aynı fabrikada üretiliyor bence Atiker işinizi fazlasıyla görür
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 129000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #311 : Temmuz 09, 2018, 00:13:22 »
hayır bilgisayara bağlayıp o rolantideyken standart bir ayar yaptılar içinden çıkılmayacak birşey olursa yol ayarı yapılıyor ama bugüne kadar pek karşılaşmadık demişlerdi sanırım. şu an için bende memnunum 22bindi taktırdığımda şu an 33 bin. uzun yolda 32 lt ile 400 km yapıyor şehir içi kullanımlarda 32 lt ile 290-305 km civarı yol yapıyorum ( zonguldakta kullanıyorum aracı çok fazla rampa var ve gideceğim yer max 15 dk oluyor genelde 5 dakikalık kısa mesafelerle bitiriyorum depoyu ) yakıtım fazla mı az mı bende karar veremiyorum açıkçası :) 2014 1.6 manuel advance

BU VERİLERE BENZİNİ DAHİL EDİYORMUSUNUZ.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #312 : Temmuz 09, 2018, 13:19:02 »
BU VERİLERE BENZİNİ DAHİL EDİYORMUSUNUZ.
2-3 ayda bir 50 liralık benzin alırım arabaya çeyrek depodan aşağıya düşmesin diye yani 3 ayda bir çeyrek depo benzin harcıyor diyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #313 : Temmuz 09, 2018, 15:07:20 »
2006 otomatik aracıma lpg taktırmak istiyorum...su an benzinde bir depo benzin ile 265 tl/500 km yol yapıyorum sehir içi..ortalama 0,55 krş yapıyor...otomatik lpg li kullanan var mı? sehir içi ne yakıyor? hangi marka lpg önerirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #314 : Temmuz 09, 2018, 15:48:15 »
55 kuruş yakıyorsanız ortalama tüketiminiz yaklaşık 100 km'de 9 litre. 9 litre benzin tüketiyorsanız 10,5-11 litre lpg tüketirsiniz 100 km'de. Lpg 3 lira dersek yaklaşık 33 kuruş. 30-35 kuruş arası yakarsınız diyebiliriz.
 Düzeltme: Alıntı yapmamışım. Kadir Bey'in sorusuna cevaptır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #315 : Temmuz 09, 2018, 15:55:11 »
2006 otomatik aracıma lpg taktırmak istiyorum...su an benzinde bir depo benzin ile 265 tl/500 km yol yapıyorum sehir içi..ortalama 0,55 krş yapıyor...otomatik lpg li kullanan var mı? sehir içi ne yakıyor? hangi marka lpg önerirsiniz

Yakıt Tüketim Değerleriniz sabit başlığı altında bulabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #316 : Temmuz 15, 2018, 08:29:10 »
Merhabalar Oytun Bey bende 2018 model corollama Brc lpg kiti taktiracagim ancak Adanada güvenilir lpg ustasi bulmak cok zor.Siz lpg taktirdınız mı? bir sorun yaşadınız mı? usta olarak kimi tavsiye edersiniz.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #317 : Temmuz 15, 2018, 09:08:05 »
Merhabalar Oytun Bey bende 2018 model corollama Brc lpg kiti taktiracagim ancak Adanada güvenilir lpg ustasi bulmak cok zor.Siz lpg taktirdınız mı? bir sorun yaşadınız mı? usta olarak kimi tavsiye edersiniz.
Mustafa bey öncelikle taktıracağınız yerle sıkı pazarlık yapın ve kesinlikle enjektörlerin BRC orijinal olmasına dikkat edin forumda bunun baya bir konusu oldu servis aracılığıyla taktıranlar kullanılan enjektörlerin yan sanayi olduğunu daha sonradan öğrendiler ve çok uğraşanlar oldu orijinal olmazsa araç dip gazda silkeleme yapıyor diye şikayetler vardı siz kendiniz taktırsanuzda bu durumu kesinlikle teyit ediniz ilgili konu başlığı ile aratırsanız konuları okuyabilirsiniz
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #318 : Temmuz 15, 2018, 11:59:41 »
Ümit Bey bu konuda cok haklısınız konuyu sonuna kadar okudum yaklasik 1 aydır iyi bir lpg ustası arıyorum çoğu güven vermiyor. Candan Mühendislik Yılmaz Bey'in referansıyla Adana'da Ayaz Otogaz ile görüştüm yalnız onlarda Lovato takiyorlar Ziya usta ürünü çok övdü montaj kaliteside güzel tam istediğim gibi hersey sadece lovato performansta brcden  aşağı kalir mı diye endiseleniyorum.Ankara Mocan lpg ile görüştüm brcyi bırakmışlar Prins ile devam ediyorlarmış brc arıza vermeye başladı onun için bıraktık dediler.kafam iyice karisti.İyi ustalar hep il dışında onuda göze alamiyorum ariza durumunda tekrar gitmek gerekebilir onun icin Adana'nın en iyi ustasını bulacağız artık sizlerin tavsiyelerini bekliyorum.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 283000
  • Model Yılı: '97
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Temmuz 15, 2018, 14:54:46 »