Gönderen Konu: LPG Tavsiyeleri, Önerileri  (Okunma sayısı 212558 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tavsiyeleri, Önerileri
« Yanıtla #320 : Temmuz 15, 2018, 15:24:18 »
Adanada lpg ile ilgili iyi yorum bulmak zor Adanalı hemsehrilerimin bu sayfaya yorum yapmaları bayi-usta ve kit tavsiyeleri ileride lpg takdiracak olanlara hem yol gösterecek hemde kaliteli ustalarini ön plana cikmasi acisindan önemli...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 15, 2018, 15:26:41
Lovato obd 2sistemin brcden farkları ve corolla ile uyumu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Temmuz 15, 2018, 15:24:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Temmuz 15, 2018, 22:10:58 »
Adanada lpg ile ilgili iyi yorum bulmak zor Adanalı hemsehrilerimin bu sayfaya yorum yapmaları bayi-usta ve kit tavsiyeleri ileride lpg takdiracak olanlara hem yol gösterecek hemde kaliteli ustalarini ön plana cikmasi acisindan önemli...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 15, 2018, 15:26:41
Lovato obd 2sistemin brcden farkları ve corolla ile uyumu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum.
Mustafa bey Toyota bir Avrupalı değil uzak doğulu dur onun için Avrupalılar gibi nazik mideye sahip değildir motoru son derece sağlam dır bakımları yapıldıktan sonra sizi yolda bırakmaz evel ALLAH LPG kitinin performans ile öyle ahım şahım bir alakası yok takan usta önemli iyi bir usta adı sanı belli olmayan bir kiti bile en iyi şekilde çalıştırır bakın sizin araçtaki dip gazda tekleme şikayetine benzer şikayetler 2009 ve 10 modellerde olmuştu ama Atiker buna uygun yazılım geliştirdi diğer kitler arızası dahi bulunamazken Atiker İstanbul Candan otogaz cayır cayır takıp çalıştırıp testini dahi yapıyorlardı YouTube de videoları var açın izleyin aynı şekilde arkadaşımda 2012 confortextra a.t var benim 2.0 Corona dan fazla yakıyor benim araçta akl var  ondada BRC takılı ve defalarca ayar yapılmasına rağmen aynı durumda biraz uzun yazıyorum kusura bakmayın açıklayıcı olması açısından uzun oluyor aracınıza uygun yazılımı olan kiti düşünün bu Atiker Gold olur akl olur BRC nin modeli olabilir illaki BRC olsun diye düşünmeyin iyi forumlar
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #322 : Temmuz 16, 2018, 10:49:32 »
Söylediklerinizin tümüne katılıyorum İyi bir Usta en kötü kiti bile doğru montajla harika hale getirebilir.Marka takıntım yok ancak Candan Mühendislik Yılmaz Beyi yıllardır takip ederim Corollada BRC diyor adam diğer markalarda var ancak en uygunu bu diyor. Lovato güzel marka taktırabilirim yalnız ayarları zor ustalarımız altından kalkabilirler mi bilmiyorum.Araştırıp görecegiz artık tecrübelerimi burada resimleriyle paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2021 Corolla Vision
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '21
  • 18 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Temmuz 17, 2018, 10:28:44 »
2014 te corollama Olgun lpg de landirenzo taktırdım. 27000 km de takıldı şu an 103000 km de ve lpg ile alakalı hiçbir sorun yaşamadım çok şükür. Tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #324 : Temmuz 17, 2018, 15:00:10 »
Bugün araştırmalarım ve Candan Mühendisliğin tavsiyesi üzerine Ayaz Lpg Ziya Ustadan Lovato C- obd2 kit taktırmak üzere Cumartesi gününe randevu aldım Allah utandırmasın tüm aşamaları buradan resimleriyle paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #325 : Temmuz 17, 2018, 15:21:08 »
Bugün araştırmalarım ve Candan Mühendisliğin tavsiyesi üzerine Ayaz Lpg Ziya Ustadan Lovato C- obd2 kit taktırmak üzere Cumartesi gününe randevu aldım Allah utandırmasın tüm aşamaları buradan resimleriyle paylaşacağım.
hakkınızda hayırlısı olsun rabbim ağız tadıyla binmeyi nasip etsin inşallah genel test sonrası yol testini yaptırmayı unutmayın şimdiden hayırlı olsun
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #326 : Temmuz 17, 2018, 15:35:48 »
Amin inş ustayla konuştum silindir tank,benzin dolum kapağından sabit dolum ağzı ve yol ayarlarınıda yapacak . Extradan lpg dolum ağzınada lpg filtresi takıyorlar belki gidince onuda yapıtırabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Temmuz 17, 2018, 17:22:14 »
konuyu ben yeni gördüm ama bişeyler yazmak istedim. geçen sene temmuz ayında bende çok aradım adanada lpg ustası. hep 2 isim çıktı karşıma birisi POLAT otogaz diğeri Ziya toprak yani AYAZ lpg anladığım kadarıyla ikiside işinde usta ben BRC seq32 seçip polat otogazda taktırdım 13bin km oldu allaha şükür bir problem yok daha yeni uzun yol yaptım geldim arabada bagaj agzına kadar full artı 3 yetişkin arka koltuklarda eşya dolu tavana kadar klima full açık zonguldak adana arasında 23 kuruş yaktı lpg yi ortalamada 3.20 TL'den hesapladık. bana göre gayet iyiydi ziya ustanında çok iyi oldugunu duydum.pişman olmayacağınızı düşünüyorum sonuçları bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #328 : Temmuz 22, 2018, 17:15:03 »

Mustafa Bey ben de dortyolda ikamet ediyorum. Bayadir lpg konusunda arastirma yapiyorum. Yakin çevredeki ustalardan Ayaz Lpg benim de aklimdaydi. Takildiktan sonra montaj ve uyum hakkimda ilk izlenimlerinizi merakl bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #329 : Temmuz 22, 2018, 17:23:57 »
Mustafa Bey ben de dortyolda ikamet ediyorum. Bayadir lpg konusunda arastirma yapiyorum. Yakin çevredeki ustalardan Ayaz Lpg benim de aklimdaydi. Takildiktan sonra montaj ve uyum hakkimda ilk izlenimlerinizi merakl bekliyorum.
Burak bey Dörtyol'da ikamet ediyorsanız İskenderun sanayisinde Vahit usta namıdeğer doktor eski motor tamircisidir ve LPG konusunda bilgisi iyidir göüşmenizi tavsiye ederim
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2018 Corolla 1.6 Multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #330 : Temmuz 23, 2018, 11:26:33 »
Ankara da atiker bölge bayii üstün otogaza 2018 model aracıma atiker grand model lpg taktırdım.
dolum yerini benzin dolumu yerine, göstergeyi vitesin olduğu yerdeki çakmaklığın yanına,  tankı da simit tank olarak toplam 1900TL ye 5 taksit olarak taktırdım. genel olarak memnun kaldım. isallah sorun cıkmaz. uzun yolda 25 kr yaktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #331 : Temmuz 23, 2018, 12:18:03 »
Evet Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucunda 21/07/2018 tarihinde Ayaz lpg Ziya Toprak Ustamızın yanına randevu saatinde gittik montaj 9:30 da başladı. Hafta sonu fazla yoğunluk olmamasından montajımız rahat bir ortamda bizzat Ziya Ustam tarafından özenilerek yapılmıştır.Saat 14:00 sularında montajımız bitmiş yol testine çıkmıştık .
Allah şükürler olsun  şimdilik aracımın performansından yana bir sıkıntım yok.Benzine çok çok yakın bir performansı var.Montaj kalitesi efsane bagaj havuzum bile kesilip tekrar eklenerek orjinal bir şekilde yerine takıldı.Aracımla hafta sonu Antakya ya geziye giderek ilk depo lpgyi  bitirdim klima açık 4 yetişkin ve gezme modunda gördüğümüz yerlerde durarak 30 lt lpg ile 350 km yol gittik.(Belen rampası ve Harbiyede çok sıkışık bir trafikte ilerlemek zorunda kaldık ve Antakya şehir içinde dolaştık düz yolda bu km daha da artar diye düşüyorum.)Şimdilik çok memnunum Ziya Ustaya ve diğer abilerime ilgilerinden işlerini özenerek yapmalarından dolayı teşekkür ederim.Tüm forumdaşlarıma  Ayaz lpg Ziya Toprak Ustayı tavsiye ederim.Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2018, 12:25:27
Montajımıza ait videolar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #332 : Temmuz 23, 2018, 18:15:56 »
Evet Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucunda 21/07/2018 tarihinde Ayaz lpg Ziya Toprak Ustamızın yanına randevu saatinde gittik montaj 9:30 da başladı. Hafta sonu fazla yoğunluk olmamasından montajımız rahat bir ortamda bizzat Ziya Ustam tarafından özenilerek yapılmıştır.Saat 14:00 sularında montajımız bitmiş yol testine çıkmıştık .
Allah şükürler olsun  şimdilik aracımın performansından yana bir sıkıntım yok.Benzine çok çok yakın bir performansı var.Montaj kalitesi efsane bagaj havuzum bile kesilip tekrar eklenerek orjinal bir şekilde yerine takıldı.Aracımla hafta sonu Antakya ya geziye giderek ilk depo lpgyi  bitirdim klima açık 4 yetişkin ve gezme modunda gördüğümüz yerlerde durarak 30 lt lpg ile 350 km yol gittik.(Belen rampası ve Harbiyede çok sıkışık bir trafikte ilerlemek zorunda kaldık ve Antakya şehir içinde dolaştık düz yolda bu km daha da artar diye düşüyorum.)Şimdilik çok memnunum Ziya Ustaya ve diğer abilerime ilgilerinden işlerini özenerek yapmalarından dolayı teşekkür ederim.Tüm forumdaşlarıma  Ayaz lpg Ziya Toprak Ustayı tavsiye ederim.Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2018, 12:25:27
Montajımıza ait videolar...
hayırlı olsun tabiki uzun yolda çok daha fazla km yapar bahsettiğiniz yolu karış karış bilirim sonuçta memleketim bir daha gelirseniz beleni eski yol dan geçin o trafik çekilmez
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #333 : Temmuz 23, 2018, 21:37:22 »
Çok teşekkür ederim gerçekten zor bir karardı sifir araç herkese emanet edilmiyor.Bir dahaki sefere eski yolu denerim artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Auris 1.6 Multidrive S Advance Skypack
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #334 : Temmuz 27, 2018, 20:51:40 »
Hocam hayırlı, uğurlu olsun... Kazasız, belasız kullanın inşallah.  Bende taktırmayı planlıyorum. Ne kadara taktırdınız acaba? Birde ruhsata işletmek için gerekli tüm evraklar hazır oluyor degil mi? Biz sadece muayene istasyonuna randevu alıp muayene yaptiriyoruz diye biliyorum. Başka bir prosedür var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Temmuz 30, 2018, 11:10:05 »
Teşekkür ederim Hocam Allah Razı olsun 2700 e yaptırdım.Aracımın muaynesi olduğu için ben muayene zamanına kadar bekleyeceğim.Montaj sonrası fatura ve garanti belgesini veriyorlar sadece proje kalıyor onuda  muayenesi gelince gidip ustadan alıcağım.Bu şekilde biliyorum eksiğim olabilir ilk defa lpg taktırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Kasım 01, 2018, 20:16:50 »
Herkese can-ı gönülden selamlarımı iletiyorum. LPGAYARI.COM grubu tarafından mağdur edilen arkadaşlarımın yaşamış oldukları problemlerini okumanız ve ders çıkarmanız adına istifadenize saygıyla sunuyorum.

İlk mağdur Serkan Bey: Sivas’ta oturan Serkan Bey’; Chevrolet marka aracının çekiş ve LPG’ye geçiş problemini çözmek için Facebook’tan iletişim bilgilerine ulaştığı Lpgayari.com grup üyesi olan Akif Tezel ile görüşüyor. Akif Tezel aracın problemini çözebileceğini söyleyip Ankara’ya davet ediyor. Serkan Bey, çoluğunu çocuğunu bırakıp Ankara’ya Akif Bey’in tarif ettiği buluşma noktası olan Cepa Avm’ye gidiyor. Akif Tezel aracın kaputunu açıp kontrollerini yapıp Serkan Bey ile ayara çıkıyor. Ayarı bitirip Akif Tezel Serkan Bey ile vedalaşıp ayrılıyor. Ulustan gaz alan Serkan Bey’in aracı gaza geçmiyor. Hemen Akif beyi arayıp durumdan haberdar ediyor. Akif Bey çalışmakta olduğu partnerine yönlendiriyor. Partneri ise 400 TL karşılığında problemi geçici olarak çözebileceğini belirtiyor.
Kendilerinin yönettiği ve mağdur olan müşterileri gruptan attıkları için sözde “Profesyonel LPG - AFR Ayarı - lpgayari.com - paylaşım ve iletişim Grubu”nda sorulamayan sorular aşağıda bu platformda sorulmuştur.

1.   Akif Tezel kontrol esnasında niçin kronik olan arızayı bulamadı? Kontrollerini niçin gelişigüzel, üstün körü yaptı? Akif Tezel, Serkan Bey’in Ankara içi bir müşteri olmadığını, şehir dışından kalkıp gelen bir müşteri olduğunu fark etmesi gerekmez miydi?
2.   Akif Tezel ve ekibi madem AFR, yol ayarı ve LPG kitlerinde AR&GE yapmışlar, Niçin anılan ufak arızaya ilişkin çözüm bulamadı? ARGE o kadar da basit bir çalışma mı sözde profesyonel olarak kendilerini ilan eden bu ekip için?
3.   Mademki araçta arıza vardı ve bunu Akif Tezel biliyordu, Serkan Bey’in aracına niçin ayar yaptı?
4.   Akif Tezel ayar sonrasında cep telefonundan kendisini arayan ve LPG ile ilgili sorunu giderilemeyen Serkan Bey’ dört dörtlük ayar yaptığını iddia edip ücreti niçin geri ödemedi?
İkinci mağdur Murat Bey: 2013 model 1.4 Hyundai i20 aracında Atiker sıralı sisteme sahip olan Murat Bey ilk çalıştırmadan sonraki çalıştırmada araç LPG’ye geçerken stop ettiğini, tekrar çalıştırdıktan sonra aracın LPG sistemine geçtiğini, aracın ayara ihtiyaç duyduğunu, Denizli’deki LPG servislerinin bahse konu problemi çözebileceklerine inanmadığını, araştırmaları sonucunda afrayarı.com’dan Özdin Bey’in Denizli’ye AFR ayarı için geleceğini, zikredilen grubu araştırması için arkadaşı Barış Bey’den rica etmiştir. Barış Bey Murat Bey’in aracına ilişkin problemleri Özdin Bey ile etraflıca konuştuktan sonra Murat Bey adına Denizli’ye ayar için geleceği gün için randevu alır. Ayar gününden önce Özdin Bey, Lpgayarı.com grubuna henüz yeni dâhil edecekleri Mutlu Şİbir Otogaz Servisi’ne gelmesini rica eder. Murat Bey’in aracıyla anılan servise giden Barış Bey araca ilişkin sadece tek bakışla Özdin Bey’in anılan otogaz servisindeki çıraklardan birinden aracın 1.8’lik nozullarını 2.2’lik nozullarla değiştirmesini istediğine şahit olur. (Özdin Bey’in o gün ayar için gelen Barış Bey’in arkadaşı olan Mestan Bey’in aracına ait nozullarını da değiştirttiğinde bu ekiptekilerin gereksiz yere nozul değiştirme hastalı olduğu kanaatine varmıştır. Bir bakışta nozullara bakıp ne ara karar verdin de nozul çaplarını değiştirttiriyorsun. Buradan şu kanaat çıkıyor; malum otogaz servisi para kazansın!!!) LPG kitini kontrol amacıyla götürdüğü bahse konu Otogaz servisinde 50 TL’lik bir masrafla sözde AFR ayarı macerasına başlanır. 21 Ekim 2018 Pazar sabahı saat 9.00’da ayara ilk Hyundai i20 ile ayara başlanır ve lpgayarı.com.tr’de iddia ettikleri en az 1 saat sürecek olan AFR ayarı en fazla yarım saat, maksimum 15km’lik bir mesafede sonlanır. Sonra Mestan Bey’in aracına sözde AFR ayarı yapılır aynı mesafe ve aynı sürede.
Yaklaşık 2 gün sonra Özdin Bey’in yapmış olduğu sözde AFR ayarına rağmen Murat Bey’in aracı LPG’ye geçişte stop etme sorunuyla çalışmaya devam eder. Duruma sinirlenen Murat Bey konuyu ayar için aracını götüren Barış Bey’e bildirir. İlk etapta Murat Bey çok sinirlenir. Özdin Bey konudan haberdar olduktan sonra Barış Bey’e aracı Mutlu Şibir’e götürmesini, oradakilerin sorunu çözebileceklerini ifade eder. Barış Bey ise anılan Otogaz servisinin ehil olduğuna inanmadıklarını, zaten böyle güvenilir bir servis olduklarına kanaatleri olsaydı çoktan anılan serviste yol ve AFR ayarını yaptırtacaklarını belirtir. Sonrasında Özdin Bey LPG kitlerinin kendi içerisinde tutarlı olması gerektiğini, melez kitlerle karşılaştıklarında bu tarz problemlerle yüz yüze gelebileceklerini, 750’ye yakın araçta sözde AFR ayarı yaptıklarını belirtip konunun üstünü Barış Bey’e iftira atıp kapatmaya çalışmıştır. Barış Bey’in arkadaşı olan Bora Bey, mağlum mağduriyeti Facebook hesabıyla üyesi olduğu  https://www.facebook.com/afrayaricom/ grubunda duyurmaya çalışır ve gruptan yapmış olduğu paylaşımlardan dolayı atılır.

1.   Özdin Bey, Niçin arabaya ait LPG kitinin durumunu sözde yapmış olduğunuz AFR ayarından önce etraflıca kontrol etmediniz, ettirmediniz?
2.   Niçin ayardan sonra problemle karşılaşınca direk LPG kitini suçlamaya çalıştınız?
3.   Size anılan sözde AFR ayarıyla ilgili problem anlatılınca, uzaktan İzmir’den X-RAY ışınlarıyla mı aracın LPG kitinde problem olduğunu anladınız? Araç başında iken neden bunun farkına varamadınız? Bu durumdan ya falcı ya da müneccim ya da senarist olduğunuz çıkarılmaktadır.
4.   Önerdiğiniz LPG servisinin ehil olmadığına inanan Barış Bey’e niçin çözüm odaklı yaklaşmadınız?
5.   http://lpgayari.com/ adresindeki gerekli gördüğünüz kriterler çerçevesindeki gibi niçin ayarı en az 1 saatte yapmadınız?
6.   Niçin sizinle problem yaşayan müşterilerinizi Facebook grubunuzda anılan problemleri duyurmalarına izin vermediniz, sonrasında hemen gruptan attınız?

Saygıdeğer okuyucular, bunlar bizim bildiğimiz mağduriyetler. Bu ekip eline bilgisayarı alıp, arabanızın sağ arka kapı camına wideband sensörü ile eksoza da ayrı bir sensör takıp sözde AFR ayarı yaptığını zanneden sözde AFR’ci farecikler. Bunlar peyniri bedava yemeye çalışıyorlar. Unutulmamalıdır ki bedava peynir fare kapanında olur. Gerisini anladınız siz. Bir sorun bakalım grup üyelerine neden kronik bir arıza ile karşılaştıklarında partenirimiz diye sizi yönlendirdikleri ve sayfalarında ve Facebook gibi sosyal medya araçlarıyla kötüledikleri o evet o Otogaz servislerine yönlendiriyorlar. Demek ki neymiş bunlar usta değilmiş. Küçücük bir nozulu takmaktan aciz insanlar usta olamaz. Kendileri sayfalarında bangır bangır “Biz bu ustalardan daha iyiyiz, bunlardan daha bilgiliyiz. Boynuz kulağı geçti; bunu kabul etsin artık” diye videolarında sürekli izleyici ve takipçilere subliminal mesaj veriyorlar. O lafın daha devamı var.” Boynuz kulağı geçer ama kulak kadar iyi duyamaz”. Özetle https://forum.donanimhaber.com/afr-ayari-yaptirdim--130546211 adresinde değerli Mehmet Özenç konuya ilişkin 25 Aralık 2017 tarihinde detaylı bilgi vermiş.  Eğer 5000 devir ve üstünü sık kullanan bir şoför iseniz araçlara AFR ayarı yapmak gerekli değil. 5000 devir ve altı bölgeler için zaten LPG kitinizin OBD bağlantısıyla haritası düzeltilebiliyor. Bu alan aracınızın %95’lik kullandığınız kısmına tekâmül ediyor. Aracınıza sadece kalibrasyon yaptırın. Mehmet Bey çok güzel açıklamış.  Open loop bölgesini ayarlayacağım derken de böyle çaylaklara milyarlık arabalarınızı kurcalatıp bozdurmayın. Özetle AFR ayarı bazı kesimler için hem ek gelir hem de iş sahası olanağına sebebiyet vermiştir.  Sağlıcakla kalmanız ve iyi sürüşler geçirmeniz dileklerimle,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #337 : Aralık 26, 2018, 19:17:10 »
merhabalar 2018 corolla advance 1.6 manueal araç aldık. lpg taktırıcaz daha önceki araca polat otogazda taktırdık adanada ama bu defer başka yeri denesem mi diye düşünüyorum. tavsiye edebileceğiniz yer var mı ?adana olacak yine. bir de zavoli kullananlar memnun mu öğrenebilir miyiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '18
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Ocak 04, 2019, 17:53:47 »
Teşekkür ederim Hocam Allah Razı olsun 2700 e yaptırdım.Aracımın muaynesi olduğu için ben muayene zamanına kadar bekleyeceğim.Montaj sonrası fatura ve garanti belgesini veriyorlar sadece proje kalıyor onuda  muayenesi gelince gidip ustadan alıcağım.Bu şekilde biliyorum eksiğim olabilir ilk defa lpg taktırıyorum.
Merhaba son durum nedir memnunmusunuz, ben antakyadayım burada bir iki yerle görüştüm ama gözüm pek tutmadı adanaya gelmeyi düşünüyorum bir gün gelir taktırırım tavsiye ederseniz görüşeyim adamla
2018 corolla 1.6 life atiker gold

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #339 : Ocak 04, 2019, 19:09:23 »
Merhaba son durum nedir memnunmusunuz, ben antakyadayım burada bir iki yerle görüştüm ama gözüm pek tutmadı adanaya gelmeyi düşünüyorum bir gün gelir taktırırım tavsiye ederseniz görüşeyim adamla
Mahmut bey o kadar uzağa gitmenize gerek yok İskenderun'da Vahit usta var işinin ehli dir
TOYOTA CORONA 3S FE