Gönderen Konu: Kötü yolda gelen zırıltılı ses!!  (Okunma sayısı 24735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Kötü yolda gelen zırıltılı ses!!
« : Aralık 08, 2013, 22:14:13 »
Arkadaşlar yeni corolla aracımda bozuk yolda sarsıntı olduğunda zırıltı şeklinde ses geliyor. Hani cam titremesi gibi. Sağ ön cam, torpido veya sağ ön kapının oralardan geliyor gibi. Düzgün asfaltta ses yok, sadece yol biraz bozuksa ses oluyor. Fikri ve tecrübesi olan arkadaş var mı? saygılar.

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 08, 2013, 22:14:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Kötü yolda gelen zırıltılı ses!!
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2013, 22:27:40 »
Bizim 2013 corolla Advance de de aynı zırıltılar mevcut.Çok kafaya takmıyoruz çünkü dediğiniz gibi bozuk yolda geliyor sadece.1000 bakımında ustaya sordum isterseniz açar bakarız dedi ama bence sıfır araba sağını solunu söktürmeyin dedi yollar yol değilki gibi bir yorumda bulundu.Bizimde sanki göstergelerin üztünden geliyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2013, 23:00:59 »
Aynı araba aynı sorun. Aynı can sıkıntısı. Sadece bozuk yollarda geldiği için takmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2013, 23:06:36 »
malesef o ses yarislerde de var. tekin bey bir konuda cevabını vermişti. ben kontrol etme fırsatı bulamadım. sağ yolcu koltuğunun ayaklarını koyduğu yerin üstünde kalörifer hava çıkışının olduğu yerde sarkan bi kaç kablodan bahsetmişti onların sabitlenmesi ile sorun çözülüyor du sanırım.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2013, 08:29:17 »
Aynı ses benim araçtan da geliyor.Bozuk yolda, bazen sabahları çok soğuk olduğunda motor biraz sarsıntılı olduğunda da geliyor

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2013, 08:41:52 »
Aynı ses benim arabamda da var. 1000km bakımına gittiğimde soracağım cevabı sizlerle paylasirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2013, 12:23:18 »
Temmuz sıcağında yeni aracımda hiç bir titreşim yoktu, havalar serinledi ve sizlerinde bugünlerde şikayet ettiğiniz zırıltılar baş göstermeye başladığında bu kez o zırıltıların kronikleşmemesi için gereken hareketi yaptım. Yumuşak lastiğe geçiş yaparak her türlü bozuk yol titreşimlerinden uzaklaşarak aracımın kalitesinin bozulmasını önlemiş oldum.

Ülkemiz şartlarına uyumsuz lastiklerin en büyük zararı malesef direksiyon kutusuna olmaktadır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2013, 12:54:09 »
Temmuz sıcağında yeni aracımda hiç bir titreşim yoktu, havalar serinledi ve sizlerinde bugünlerde şikayet ettiğiniz zırıltılar baş göstermeye başladığında bu kez o zırıltıların kronikleşmemesi için gereken hareketi yaptım. Yumuşak lastiğe geçiş yaparak her türlü bozuk yol titreşimlerinden uzaklaşarak aracımın kalitesinin bozulmasını önlemiş oldum.

Ülkemiz şartlarına uyumsuz lastiklerin en büyük zararı malesef direksiyon kutusuna olmaktadır.

+1
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2013, 00:49:44 »
arkadaşlar bende aynı sorun vardı biri göstergenin hemen ustunden diğeri de tam göğsün ortasında kalorifer panellerinin ustunden geliyordu. serviste yaptık deyip verdiler. ama maalesef devam ediyor. önceden ses otoban hariç normal asfaltta geliyordu simdi artık otoban da da geliyor. 2 ayda böyle ise maşallah 2 sene sonra gogsu kucaklayıp gideriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota corolla 1.4d-4d premium
    • Elkar oto fren servisi (büyük araç)
  • Kilometre: 20000
  • 79 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2013, 15:50:23 »

abi iyi güzel hoş söylüyosun da araçlar ile brigstone geliyor sıfır aracın lastiğini atsan olmuyor mecbur bitene kadar kullancağız ayrıca michelın ise yumuşak sert çukura düşünce tel kırıyor
Düştük bir japon sevdasına Allah ayırmasın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2013, 15:56:59 »
abi iyi güzel hoş söylüyosun da araçlar ile brigstone geliyor sıfır aracın lastiğini atsan olmuyor mecbur bitene kadar kullancağız ayrıca michelın ise yumuşak sert çukura düşünce tel kırıyor

Continental EcoContact 5

veya

Continental PremiumContact 5

veya

Goodyear EfficientGrip Performans

Bu lastiklerden de deneyebilirsiniz, tel kırmazlar ve lastik ömrü sonuna kadar kendini amorti ederler, size daha güvenli ve konforlu sürüş sunarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2013, 16:05:51 »
Tekin abi meraba ben 185/65/14   86t eco contact 3 aldım sence nasıl lastik tir?
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2013, 16:51:54 »
Tekin abi meraba ben 185/65/14   86t eco contact 3 aldım sence nasıl lastik tir?

Daha kaliteli ve sağlam plastik ve de kablo düzeni yapmayacak Toyota. ben gidip yumuşak narin ses etmesin diye bir lastik markasına bağlı kalacağım. Hiç sağlıklı değil. Brigdestone ayrıca yeteri kadar yumuşak bir lastik. Ben aracımın iç aksamındaki sesi sadece kalitesiz işçilik diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2013, 16:52:36 »

Öncelikle hayırlı olsun.

Bugünlerde artık pek Eco sayılmasada en azından kaliteli ve sessiz bir lastiktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2013, 17:06:14 »
merhaba . arkadaşlar..plastik aksamlar kış aylarında soğuk hava sebebiyle sertleştiği için ses yapıyor. bende de aynı sorun vardı ama benim seslerin çoğu kapı lastiklerinden geliyordu..hafif bir bozuk yola girsem heryerden ses geliyordu. tavsiye üzerine würth marka silikon sprey aldım plastik ve lastik olan her yere sıktım.göğüsteki plastiklere, torpido kapağına, kapılara, bagaj lastiklerine vs... şimdilik ses filan kalmadı çok şükür. bi deneyin isterseniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2013, 09:28:21 »
o tiz zırıltılı ses bende direksiyon göbeğinden geliyor. Arkadasın göstergelerin ordan dediği sarım direksiyondan. Elimi direksiyonun göbeğine koyduğum zaman ses kesiliyor. Gevşeklikmi var artık başka bişeymi bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2014, 23:20:38 »
Bu zırıltı sesi benim auriste de bozuk yollarda geliyor. 1000 bakımında söyledim ama kaynak bulunamadı.

Bir kişi çıkıp şu sesin kaynağını bulsa da yeni corrolla, auris ve hatta yaris kullanıcıları rahatlasa..  :alkis:
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 24, 2014, 20:37:46 »
Selam arkadaşlar, sert taşlı asfaltta aynı zırıltılar benim corollamdan da geliyor. Ben yerin geldiği yeri tespit ettim. Bu ön konsolda havalandırmanın içinde bulunduğu uzun yatay şekilde uzanan siyah sert plastik ses ve cızırtı yapıyor. Havalandırmaların sağ tarafına doğru o plastiğe işaret parmağınızla bastırınca o cızırtı kesiliyor. Sizden ricam bu sesi kesme yolu var mıdır varsa nedir? Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2014, 20:39:16
bu arada arabam daha 600 kmde.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 25, 2014, 11:06:58 »
selam, yeni corolla aldım, araç henüz bayide ve kullanmadım. Aracı fazla da incelemedim. Burada yorumları ve şikayetleri okuyunca sanki yanlış tercih mi yaptım diye düşünüyorum. Acaba öyle midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 25, 2014, 11:55:19 »
selam, yeni corolla aldım, araç henüz bayide ve kullanmadım. Aracı fazla da incelemedim. Burada yorumları ve şikayetleri okuyunca sanki yanlış tercih mi yaptım diye düşünüyorum. Acaba öyle midir?

Kesinlikle böyle düşünmeyin ufak tefek şeyler elbette olacaktır nasip işi cunku bu işler.Başka markaların forum sitelerini okumanızı tavsiye ederim ben cok şukur halime diyorum varsın minik cızırtı gelsin.Tamam çok iyi bir yalıtım yada alman araçlarındaki konfor yok fakat Kendi ailem adına söyliyim bundan önce toros ve kango kullanmış bir aile olarak bize fazla luks bile geldi.Beklenti meselesi birazda.Fiyat ve donanım olarak corollayı seçtik biz arabayı alırken diğer markalarıda arastırdım fiyatlar zaten ortadaydı.Su anda renault fluence bile 55.000 tl olmus biz o zaman 53.000 e almıstık arabayı.