Gönderen Konu: Kötü yolda gelen zırıltılı ses!!  (Okunma sayısı 24736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Kötü yolda gelen zırıltılı ses!!
« Yanıtla #60 : Kasım 08, 2016, 22:45:09 »
Bu zırıltı sesi bende de var..Düşük maliyet düşüncesi bir çok otomobillerde eski üretimleri aratıyor.....

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2016, 23:28:27
Niye yorumlarım siliniyor yayınlanmıyor anlamıyorum...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 08, 2016, 22:45:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #61 : Kasım 13, 2016, 21:34:22 »
Benimkinde de aynı zırıltı vardı. (2013 mod.) Ses ön konsoldan geliyordu. KBB uzmanı yeğenim ben sese duyarlıyım bir de ben dinleyim şu sesi dedi. Kötü yolda denedik ve sesin dikiz aynasının bağlantı yerinden geldiğini tespit etti. Biraz sıkılayınca ses kesildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 13, 2016, 22:20:26 »
Benimkinde de aynı zırıltı vardı. (2013 mod.) Ses ön konsoldan geliyordu. KBB uzmanı yeğenim ben sese duyarlıyım bir de ben dinleyim şu sesi dedi. Kötü yolda denedik ve sesin dikiz aynasının bağlantı yerinden geldiğini tespit etti. Biraz sıkılayınca ses kesildi.

Ses sanki metalin uzerine madeni para koyarsinizd a titrestiginde ses cikar. Oyle miydi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 16, 2016, 16:13:40 »
Sesin kaynaklarını tespit edebildiğim kadarıyla aktarayım.
1-O ses genellikle ön yolcu koltuğunun sabitleme dişlerinden geliyor.Koltuğu bir diş öne çekin.Genellikle kesiliyor.
2-Ön yolcu tarafındaki torpidonun altında,ayak ucunuza gelen yerde bir plastik koruma göreceksiniz.Dokununca nerdeyse boşta geziyor.Onu bir şekilde sabitleyin.Ben bacakların geçme yerlerine çift taraflı bant yapıştırdım.
3-Torpido gözünü tamamen yerinden çıkartın.Hemen multimedya sisteminin arka taraflarına bakarsanız,bir sürü trim sesi yapacak şey görürsünüz.Onları da plastik kelepçelerle sabitledim.
4-Aracın torpido gözü ve bagajına koyduğumuz malzemenin boşta gezmesi sonucu ses çıkıyor.Onlara çözüm üretin :)
5-Emniyet kemerlerinin bağlantı yerleri ses yapıyor.Silikonlu özel bir sprey sıkarak halletmiştim.(Spreyi golf aracımızı benzer şikayetlerle servise götürdüğümde vermişlerdi)

Bunlar benim aracımda tespit edip giderdiklerim.Aracımda sadece ortalıkta gezen malzemelerim ses yapıyor.Onlara çeki düzen vediğimde nerdeyse tık ses yok.Umarım işinize yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Aralık 20, 2016, 19:40:05 »
Silikon sprey dediğiniz , önceki konularda da incelediğim würth ün silikon spreyi ile aynı mıdır? Ya da sizdeki spreyi buradan paylaşırsanız sevinirim.
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 21, 2016, 02:26:38 »
Silikon sprey dediğiniz , önceki konularda da incelediğim würth ün silikon spreyi ile aynı mıdır? Ya da sizdeki spreyi buradan paylaşırsanız sevinirim.
Hocam urunun ismi silikon sprey. Marka bence pek onemli degil. Genelde 10 - 15 tl civari fiyatlari var.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 21, 2016, 07:12:47 »
Arkadaşlar selam . Aracımı sıfır aldım daha ilk 100 km. cır cır sesler duydum. Neyse 1000 kontrolünde müdahale edildi ama seslere devam. 10.000 bakımı tekrar aynı şikayeti dile getirdim, tespit sürüşünde her zamanki bahaneyi tekrar eden  usta,  yollar belli arabalar ne yapsın demez mi.   Ben de 2007 Getz, 7 sene 72.000 km. bu yollarda tık demedi yapan yapıyor deyince sustu. Arkadaşlar sesler hala devam ediyor. Toyota merkeze her bakım sonrası yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. Önceden servise çok uzaktım, şükür şimdi tayinim çıktı servise çok yakınım. Devamlı gideceğim devamlı yazacağım. Arkadaşlar lütfen kanıksamayın, bu sesler normal değil daha ilk 100 km. de ses gelmesi ne demektir yapmayın lütfen. Alışacağız diyen arkadaşlar kusura bakmayın ama onlar malını düzgün üretmeye alışacaklar, bizim tepkilerimize alışacaklar. Sessiz kalırsak düzeltme yoluna değil geçiştirme yoluna başvuracaklar. Arkadaşlar toplu olarak belli bir tarihte Toyota merkeze ve aldığımız bayilere mail atalım. Sineye çekmeyelim onları sindirelim arkadaşlar. Araçlarımız 40.000 km. lerde olsa da anlayacağım ama ilk 5000 km. lerde bu seslerin duyulması tamamen üretim yada tasarım hatasıdır arkadaşlar.
2015 Corolla Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 21, 2016, 11:25:42 »
Arkadaşlar selam . Aracımı sıfır aldım daha ilk 100 km. cır cır sesler duydum. Neyse 1000 kontrolünde müdahale edildi ama seslere devam. 10.000 bakımı tekrar aynı şikayeti dile getirdim, tespit sürüşünde her zamanki bahaneyi tekrar eden  usta,  yollar belli arabalar ne yapsın demez mi.   Ben de 2007 Getz, 7 sene 72.000 km. bu yollarda tık demedi yapan yapıyor deyince sustu. Arkadaşlar sesler hala devam ediyor. Toyota merkeze her bakım sonrası yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. Önceden servise çok uzaktım, şükür şimdi tayinim çıktı servise çok yakınım. Devamlı gideceğim devamlı yazacağım. Arkadaşlar lütfen kanıksamayın, bu sesler normal değil daha ilk 100 km. de ses gelmesi ne demektir yapmayın lütfen. Alışacağız diyen arkadaşlar kusura bakmayın ama onlar malını düzgün üretmeye alışacaklar, bizim tepkilerimize alışacaklar. Sessiz kalırsak düzeltme yoluna değil geçiştirme yoluna başvuracaklar. Arkadaşlar toplu olarak belli bir tarihte Toyota merkeze ve aldığımız bayilere mail atalım. Sineye çekmeyelim onları sindirelim arkadaşlar. Araçlarımız 40.000 km. lerde olsa da anlayacağım ama ilk 5000 km. lerde bu seslerin duyulması tamamen üretim yada tasarım hatasıdır arkadaşlar.
Gecmis olsun. Trim sesleri icin bakim zamani ni beklemenize gerek yok. Sesi duydugunuz vakit gidin tespiti yapip yalitim uygulasinlar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Aralık 21, 2016, 15:23:32 »
Teşekkür ederim. Önceden servise 3.5 saatlik uzaklıkta oturduğum için mecbur bakımı bekliyordum ama şimdi başka bir servise 30 dk. uzaklıktayım. Devamlı servisteyim bundan sonra

[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 37000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 22, 2016, 02:22:46 »
arkadaşlar benim kendi çözümün

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=76988.0

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota Corolla D4D M/M 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Aralık 22, 2016, 15:12:15 »
İşte ben de bunu diyorum, bu çözümleri biz bulmak zorunda değiliz. Hocam bu resimleri Toyota merkeze de atın lütfen. Sizin yapmanız gerekenleri biz yapıyoruz deyin. Başka firmalar bunları yapılmış olarak sunarken biz sizi niye tercih edelim ki deyin. Bizler de toplu mesaj çekelim destekçi olalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Aralık 22, 2016, 15:26:05 »
İşte ben de bunu diyorum, bu çözümleri biz bulmak zorunda değiliz. Hocam bu resimleri Toyota merkeze de atın lütfen. Sizin yapmanız gerekenleri biz yapıyoruz deyin. Başka firmalar bunları yapılmış olarak sunarken biz sizi niye tercih edelim ki deyin. Bizler de toplu mesaj çekelim destekçi olalım.
Ertan bey çok haklısınız. aklımda atıcam resimleri. biz tabiki zorunda değiliz. en azından güncelleme yapıp araçları servise geri çağırması lazım.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2015
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 17, 2017, 11:18:46 »
öncelilkle adana dan herkese selamlar eski 1992 model ae ile şimdi 2016 advance d4d ile aranızdayım bu sesler benide çok rahatsız ediyordu sesi dikkatli dinlediğimde iç el tutmağından geldiğini tespit ettim serviste hepsi degişti ama yine ses dayanılmaz şekilde var bende aralarına sünger sıkıştırdım. >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Şubat 17, 2017, 17:38:33 »
benimde aklımdaydı bu süngeri olayı. nasıl ses geçtimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 17, 2017, 20:48:59 »
Bu işe köklü bir çözüm bulmak gerek; ama ne?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 17, 2017, 20:52:37 »
Benim de bu soğuk havalarda sol taraf emniyet kemeri tokasından gelmeye başladı. Servise bakıma gidince izolasyon yaptırcam ama eskisi kadar takmıyorum trim seslerini. Müziğin sesini 25 volume getiriyorum ne ses var ne bişey :) :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2017, 20:59:24
Bizim Toyota araçlar, trim sesi konusunda kötü maalesef. Ne kadar izolasyon yaptırırsan yaptır, ses öyle ya da böyle geliyor. Ya böyle binecez ya da araçlarımızı satacaz arkadaşlar. Kronik büyük bir sorun olmaz inşallah. Yoksa diğerleri küçük şeyler.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Mart 29, 2017, 12:49:27 »
Selamlar,

Corolla bu trim sesleri konusunda gördüğüm en zayıf araçlardan biri. Bu seslere çok takıntılı olan biri olarak size tecrübelerimi aktarayım.

1. Torpido kapağını söktüğünüz zaman içeride sol tarafta sabitlenmesi gereken birçok kablo vs ses yapabilecek parça göreceksiniz.
2. Yine aynı bölümde sol aşağıda kalorifer çıkışı mevcuttur ve tıkırtı yapar sabitlenmesi gerekir.
3. Sürücü tarafında alt tarafta bir koruma kapağı mevcut 2 vidası vardır bunu söküp yine burada bulunan kalorifer çıkışını sabitlemeniz gerekli tıkırtı yapar.
4. Sağ ve Sol ön direklerin konsolla birleştiği noktalar özellikle soğuk havalarda ses yapar, araya sessizleştirici bir sünger tarzı birşey yerleştirmeniz gerekli.
5. Cam açma kapama tuşlarının olduğu bölüm ses yapar açıp içinini sünger tarzı birşey ile doldurup sıkılaştırmanız gerekli.
6. Gözlük koyma kabını kaplasanız daha içinde gözlük olunca bir şekilde tıkırtı yapıyor çözüm yok.

Bunlar içerideki trim seslerini hatırı sayılır oranda kesecektir. Fakat bu araçta bu seslerden tamamen kurtulmanızın imkanı olmadığını düşünüyorum. Bütün iç kaplama tırnaklı sistem ile birbirine geçiyor vida yok bunun sonucu bol trim sesi. Bu seslere benim gibi takılan insanların bu araçtan uzak durmaları gerekli. Ben halen ısrarla aracı kullanmaya devam ediyorum fakat nereye kadar sabredeceğim bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 30, 2017, 13:48:56 »
Benim de arka camın olduğu yerden bir ses geliyor ama bir türlü engelleyemedim. Sıcak havalarda güneş gördü mü gelmeye başlıyor. Geçen bakımda söyledim usta plakalıktandır falan dedi bir sürü vida attı plakalara, yine kesilmedi. Ben hoparlörlerin bulunduğu yerde bir gevşeklik gördüm oralara kağıt falan sıkıştırdım yine de geçmedi valla müzik olmasa sıkıntı büyük. Arkada oturanlar müzik varken bile rahatsız olduklarını söylüyorlar. Lastikler yazın Michelin primacy ama onlar da kâr etmiyor. Primacy 3 ya da continental almayı düşünüyorum bakalım onlar da durum ne olacak. Gerçi benim ses yol bozukken de geliyor normal güzel bir yolken de geliyor.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mayıs 13, 2017, 15:03:55 »
Geçen hafta van yörük otoda yıllık bakım yaptırdım.Aracımda 4 teker disk ve balata değişimi yapıldı.Usta kapıyı kapattığında bana kapı içi koruma bariyerinin yerinden çıktığını söyledi.Araç kaporta bölümüne götürüldü ve kapı içi söküldü.bariyer silikonla sabitleniyormuş ve silikonu bırakmış.tekrar silikonlayıp topladılar.Van yörük otoya hayran kaldım.Bukadar işini ve markasını seven başka servis görmedim.