0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benimkinde de aynı zırıltı vardı. (2013 mod.) Ses ön konsoldan geliyordu. KBB uzmanı yeğenim ben sese duyarlıyım bir de ben dinleyim şu sesi dedi. Kötü yolda denedik ve sesin dikiz aynasının bağlantı yerinden geldiğini tespit etti. Biraz sıkılayınca ses kesildi.
Silikon sprey dediğiniz , önceki konularda da incelediğim würth ün silikon spreyi ile aynı mıdır? Ya da sizdeki spreyi buradan paylaşırsanız sevinirim.
Arkadaşlar selam . Aracımı sıfır aldım daha ilk 100 km. cır cır sesler duydum. Neyse 1000 kontrolünde müdahale edildi ama seslere devam. 10.000 bakımı tekrar aynı şikayeti dile getirdim, tespit sürüşünde her zamanki bahaneyi tekrar eden usta, yollar belli arabalar ne yapsın demez mi. Ben de 2007 Getz, 7 sene 72.000 km. bu yollarda tık demedi yapan yapıyor deyince sustu. Arkadaşlar sesler hala devam ediyor. Toyota merkeze her bakım sonrası yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. Önceden servise çok uzaktım, şükür şimdi tayinim çıktı servise çok yakınım. Devamlı gideceğim devamlı yazacağım. Arkadaşlar lütfen kanıksamayın, bu sesler normal değil daha ilk 100 km. de ses gelmesi ne demektir yapmayın lütfen. Alışacağız diyen arkadaşlar kusura bakmayın ama onlar malını düzgün üretmeye alışacaklar, bizim tepkilerimize alışacaklar. Sessiz kalırsak düzeltme yoluna değil geçiştirme yoluna başvuracaklar. Arkadaşlar toplu olarak belli bir tarihte Toyota merkeze ve aldığımız bayilere mail atalım. Sineye çekmeyelim onları sindirelim arkadaşlar. Araçlarımız 40.000 km. lerde olsa da anlayacağım ama ilk 5000 km. lerde bu seslerin duyulması tamamen üretim yada tasarım hatasıdır arkadaşlar.
İşte ben de bunu diyorum, bu çözümleri biz bulmak zorunda değiliz. Hocam bu resimleri Toyota merkeze de atın lütfen. Sizin yapmanız gerekenleri biz yapıyoruz deyin. Başka firmalar bunları yapılmış olarak sunarken biz sizi niye tercih edelim ki deyin. Bizler de toplu mesaj çekelim destekçi olalım.