Gönderen Konu: Kötü yolda gelen zırıltılı ses!!  (Okunma sayısı 24737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: Kötü yolda gelen zırıltılı ses!!
« Yanıtla #40 : Şubat 14, 2014, 15:19:50 »
Arkadaşlar ben servis e gittim arkadaşlarım var orada sağolsunlar plastik geçme birleşme yerlerine sesi önlemek için band çekmişler. AMA MALESEF KESİLMEDİ. sadece göstergenin üst kısmında ses gitti. Fiyata gelince takas yaptığım için net bir fiyat veremiyorum lakin aldığım fiyata geldi. Bu arada ilk defa sıfır araba kullanmıyorum arkadaşlar. bazıları yorumlamış işte şöyle böyle diye. + ları çok fazla gidip vw ya da honda almaktansa bu  aracı alırım. ama ben sesine katlanamadım.

Cihan bey uzun süreli Honda'ya binmiş olsaydınız böyle söylemezdiniz.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 14, 2014, 15:19:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 14, 2014, 19:48:47 »
Cihan bey uzun süreli Honda'ya binmiş olsaydınız böyle söylemezdiniz.
hocam uzun süreli Honda ya binmem imkansız çünkü gitmek istediğim yere götüremez. Hondanın dış görüntüsü son iki kasasında hoşuma gitmekle birlikte araç benimle iken yolda Askıda kalır. Araba dediğin sadece otobanda gitmez hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 14, 2014, 22:10:26 »
hocam uzun süreli Honda ya binmem imkansız çünkü gitmek istediğim yere götüremez. Hondanın dış görüntüsü son iki kasasında hoşuma gitmekle birlikte araç benimle iken yolda Askıda kalır. Araba dediğin sadece otobanda gitmez hocam.

ne demek bu??
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 14, 2014, 23:21:55 »
ne demek bu??
Alçak olduğu için diyor galiba.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 15, 2014, 22:39:23 »
Alçak olduğu için diyor galiba.
AÇIKLAMA: arabaya 4 arkadaş binip hatta 2 kişi bile olsa burada gitmez. alçak otomobil, buraların arabası değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 05, 2014, 19:28:50 »
arkadaşlar

aracımla bugün 3 saatlik stabilize yol deneyim sonrası aracımdan gelen cızırtı seslerini tesbit ettim
1. gözlük kabı ve ortadaki ışıklı plastik
2. sol öndeki  tutamak yeri
3. ortadaki tavan aydınlatma lambası
(+sağ ön tutamak yeri (burayı daha önceden yalıtım yaptırdığımdan buradan ses gelmiyor artık)

kısacası sesin nedeninin dandik tavan kaplaması nedeniyle olduğunu düşünüyorum..

hepsini tektek denedim üstüne yada çevresindeki kaplamaya bastırınca sesleri kesiliyor.
benim boyum uzun olduğu için kafam tavana çok yakın
bu bölgelerdedi en ufak cızırtı fazlasıyla hissediyorum
ilk başlarda konsol veya kapı gibi geldi ancak bence buralardan gelen sesler sanki o bölgelerden geliyormuş gibi hissediliyor
sağ tutamaktan gelen sesi daha önce tesbit etmiştim çünkü ozaman aracı babam kullanıyordu ben sağ öndeydim 1 saatlik stabilize yolda orayı tesbit ettim
servise gittiğimde o bölgeye ve ortadaki harita lambasının olduğu plastiği söküp yalıtım yaptırdım.
sağ tutamak sesi kesildi ancak öndeki orta lamba kısımdaki ses kesilmediği gibi her yalıtımda ses daha da arttı.
yani o bölge kurcalandıkça ses daha fazlalaşıyor 

bu durumda bu bölgelere uygulayabileceğim yada uygulatabileceğim bir malzeme (köpük vs) varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • benim babam toyota gibi adam
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 12000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 05, 2014, 20:05:19 »
ben de 1013 verso var ve 10 ay oldu aldıktan 3 ay sonra gögüslügün ortasındaki geçme plastiklerin her yarinden gıcırtı gelmeye başladı. elimle bastırınca gacır gucur ötüyor çözüm aramaktayım . arabaya binen bu paraya yazık der gibi bakıyor ama bana bir şey diyemiyor. ne yapacam bilmiyorum araba kolay alınmıyor satsan olmuyor satmasan sinir bozucu ooooooooffffffffffffffffoooooooooooooooffffffff toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 05, 2014, 20:35:52 »
ben de 1013 verso var ve 10 ay oldu aldıktan 3 ay sonra gögüslügün ortasındaki geçme plastiklerin her yarinden gıcırtı gelmeye başladı. elimle bastırınca gacır gucur ötüyor çözüm aramaktayım . arabaya binen bu paraya yazık der gibi bakıyor ama bana bir şey diyemiyor. ne yapacam bilmiyorum araba kolay alınmıyor satsan olmuyor satmasan sinir bozucu ooooooooffffffffffffffffoooooooooooooooffffffff toyota
'şimdilik' ön konsoldan ses gelmiyor yada tavandan gelen sesler onları bastırıyor :)

düz asfaltta sorun yoktu

ancak stabilize yolda yüksek frekanslı titreşimler olyor stabilize yollara girmeye başlayınca tavandan sesler peydah olmaya başladı
önce sağ ön tutamak çevresinden ses geliyordu serviste tutamağı sökp deliklerden oraya yeni geldiğini söyledikleri bişey sıktılar ses kesildi
ön orta lambanın olduğu yere izolasyon yaptılar ses bi kayboldu sonra artarak devam etti.
servisteki usta tavan izolasyonunun zor olduğunu söylüyor. tavanı  açarsak sesler artabilir diyor.
sol tutamak ve tavan lambasının sesleri yeni başladı.

önceki corollalarda daha sert bir tavan malzemesi vardı. bu modelde tavana bastırınca içine çöküyor.
yumuşak malzeme ses yapmaz diye düşünmüştüm ama o konsol için geçerli galiba??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Eylül 19, 2016, 12:29:11 »
Benim auris 2013 modelde de olan sorun. Sıcak asfalt yapılmamış yerlerde ön konsoldan bariz zırıltı geliyor. Elimle bastırdığımda kesiliyor. Servise soramadım. Şehirde servis kapalı. O değilde ben toyotayı sorunsuz diye aldım. Ama öyle değilmiş. İlk arabam bu arada. Hayal kırıklığına uğradım. Tek sorun da bu değil. Neyse ki büyük sorunlar yok. Diğer markaların durumu ne bilmem tabi. Belki onlar da böyledir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 19, 2016, 21:09:20 »
toyota aldıysan seslere katlanacaksın.
ses duymadan toyota almak istiyosan lexus alacaksın.
tr de sessiz toyota yoktur avensis dahil.
sessizler hep amerikada ben camry kulandım..e200 mercedes gibi çıt yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 19, 2016, 22:31:55 »
Gözlüklük( ismi bu mu uydurdum) te gözlük varsa o da tıkırdıyor çok

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Eylül 20, 2016, 07:30:42 »
Gözlüklük( ismi bu mu uydurdum) te gözlük varsa o da tıkırdıyor çok

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar merhaba:Bu zırıltı sesi insanın beynini kemiriyor.Benim 2006 aracımda da vardı ön konsol ve göstergenin üstüne bastırınca ses kesiliyor,bırakınca devam ediyor(sadece bozuk yolllarda,asfaltta sıfır sıkıntı)Servise götürdüm,ustaya sesi dinlettim,gerekli izolasyonu yaptılar şu anda tık yok.Yaptıralı 6-7 ay ay oldu.(Samsun Derindere-Koçak) servis ve usta da çok önemli.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 17800
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 26, 2016, 23:45:57 »
Selamın aleyküm,

1.33 life sahibiyim, 2015 mart ayında aldım aracımı, ilk 1000 km içinde ankarada olanlar bilir beypazarına gittim, bozuk asfaltta gelen zırıltı sesi benim için tam bir hayal kırıklığı oldu, 1000 km kontrolünde söyledim servis elemanına, arkadaşların test sürüşünde duymadıklarını söyledi, kaymak gibi yolda zaten olmadığını söyleyince, abi mercedesten bile geliyor bozuk yolda deyince tamam dedim burada çözüm yok, sonra 10000 bakımında usta ile beraber çıktık test sürüsüne gözlük koyma yerinin ustunden geldiğini tespit ettik oraya sünger koyalım dedi be sorun çözüldü, fakat 3 haftadır sıcaklığın düşmesi ile beraber başka bir ses başladı 28000 km deyim su an, bu zırıltı sesi normal düz yolda bile geliyor bazen çok uğraştım ama ama bulamadım kaynağını bu sefer göğüsten geliyor, 30000 bakimda söyleyeceğim bakalım, bi seslere çok takılan biri olarak arabadan soğutuyor bu durumlar inşaAllah çözümlenir

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 04, 2016, 16:19:05 »
Bendede tavanın ortasında ki lambadan geliyor bastırınca geçiyor nasıl önlerim bilemiyorom ayrıca döşeme çok esnek ve boşluk var düşecek gibi.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #54 : Ekim 13, 2016, 21:42:21 »
Gözlük kutusunda gözlük varken gözlüğün plastiğe temasından ses oluşuyor. Onu da kontrol edin isterseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 16, 2016, 22:07:08 »
Arkadaşlar maalesef ülkemizde satılan çoğu uzak doğu araçlarında bu tip sesler mevcut.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 16, 2016, 23:52:56 »
Benim e12 kasada sifir trim sesi vardi. Bozuk yolda bile sadece on teketlerden gelen ses vardi. Ancak hava yastigi icib servise verdim. On konsolun her yerinden tirilti gelmeye basladi.....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 200
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #57 : Kasım 05, 2016, 20:01:12 »
Bu gün taşlı yolda giderken aracımda aynı sesi duydum aracım henüz 1 haftalık forumda araştırırken bu konuya denk geldim bu sorunun bi çözümü var mı çünkü gerçekten moral bozuyor
Bırak dağınık kalsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 06, 2016, 23:01:25 »
Sıfır araba ama bende mevcut bu tür sesler...Fakat sadece toyota degil yeni üst düzey otomobillerde de üretim kaynaklı sorunlar var...Son yıllarda maliyet kaygısı tüm modellerde araçlara yansımış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 08, 2016, 14:14:02 »
Arkadaşlar yeni corolla aracımda bozuk yolda sarsıntı olduğunda zırıltı şeklinde ses geliyor. Hani cam titremesi gibi. Sağ ön cam, torpido veya sağ ön kapının oralardan geliyor gibi. Düzgün asfaltta ses yok, sadece yol biraz bozuksa ses oluyor. Fikri ve tecrübesi olan arkadaş var mı? saygılar.
savaş bey bahsettiğiniz ses benim aracımda da vardı sağ torpidoyu söktükten son yukardan aşağı inen siyah plastik havalandırma kutusu var o demire çarpıyordu benimki etrafını süngerle sardım ses kesildi isterseniz bi kontrol edin.
E160 1.6 Advance Multidrive S..