Gönderen Konu: Fren Balatası ve Disk  (Okunma sayısı 273117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Fren Balatası ve Disk
« Yanıtla #80 : Eylül 02, 2009, 01:45:01 »
ahmet abicim onlar biraz tuzlu değilmi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Eylül 02, 2009, 01:45:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Eylül 02, 2009, 02:31:31 »
Atilla, cifti 50-60 dolar.Normal balatalardan iki kat daha uzun omurlu.Sessiz, ustun frenleme kabiliyetine sahip, toz yapmiyor.Degmez mi sence?  :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #82 : Eylül 02, 2009, 02:34:30 »
2009 corolla kullanıyorum disk ve balatalarla ilgili sorunlar yaşıyorum, disklerden sesler geliyor, balatalar 15 binde bitiyor vs.. vs.. diskleri değiştiricem şimdi balataları da normal balata kullnmak istemiyorum, bildiğim kadarıyla seramik fren balataları daha sağlıklı ve performanslı aynı zamanda da uzun ömürlü, konuyla ilgili bilgisi olan deneyimi olan arkadaşlar bizimle paylaşırlarsa çok sevinirim. birde bizim disklerin çapı nedir bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #84 : Eylül 02, 2009, 03:05:53 »
arkdaşlar eski aracımız vectra b idi götrmştük ses yapıyo ıslık sesi diye bakmışlardı opellerde metal alaşımı fazla olduğu için belli bi kullanım süresinden sonra yapar demişlerdi.toyotayı bilmem ama bazı markalarda bi süre sonra oluyormuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Eylül 02, 2009, 06:19:40 »
  Sizin kasa Corolla'larda fren sesi gelmesi gayet normal bir durum artık.Balataların erkenden bitmeside kullanım ile ilgili biraz.Arkadaşımın babası 65 bin km'ye gelen aracının balatasını değiştirmemiş hala.Yine forumumuzdan Ali Yıldırım arkadaşımız 40 bin km'lerde hala bitmemiş durumda.
   Ahmet arkadaşımızında belirttiği gibi seramik balata kullanabilirsiniz.Ama önce bulmanız gerekecek...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #86 : Eylül 02, 2009, 12:21:52 »
evet bizimde 2007 corolla 1,6 sol araç 40000 kmde daha balatalarını değiştirmedik servis daha bitmemiş diyor
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Eylül 02, 2009, 15:09:28 »
Şu an ötme sesi falan yok mesela. Gayet normal görünüyo herşey.
Sanayide öğlen arası dolaştım bir iki yeri. Bi yer Federal Power markalı bi balatı getirdi. Bosch var mı dedim, yok dedi. Ama bu da onun kadar iyi dedi :)
Başka bi yere gittim. Orası da bambaşka bi marka gösterdi. Bosch var mı dedim, o da yok dedi. Hem Bosch'u falan napcaksın abi yaramaz dedi :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Eylül 02, 2009, 15:28:01 »
Balatalar ile birlikte ötme problemi de devam ediyor malesef.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #89 : Eylül 02, 2009, 17:23:55 »
o zaman deger bea abicim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Eylül 02, 2009, 17:44:35 »
Şu an ötme sesi falan yok mesela. Gayet normal görünüyo herşey.
Sanayide öğlen arası dolaştım bir iki yeri. Bi yer Federal Power markalı bi balatı getirdi. Bosch var mı dedim, yok dedi. Ama bu da onun kadar iyi dedi :)
Başka bi yere gittim. Orası da bambaşka bi marka gösterdi. Bosch var mı dedim, o da yok dedi. Hem Bosch'u falan napcaksın abi yaramaz dedi :wacko:
Hadi ordan deseydin elindeki adi malı itelemeye kalkmış banada safe marka vermişlerdi usta değiştirtdi.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #91 : Eylül 03, 2009, 01:49:45 »
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/97-corolla-fren-balatasi-degisimi/msg169916/#msg169916

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/ankara'da-trw-veya-bosch-balata-tavsiye/msg168405/#msg168405

Akebono ProAct kullaniyorum, sukur cok memnunum; tavsiye ederim.

ahmet bey yerinize izmit yazmışsınız ya ben iki gündür arıyorum izmitte balata ya millet o neki diyo ya nereden bulucaz nereden alıcaz bu balataları? yada istanbul da da olur siz nereden alıyorsunuz? birde eğer biliyorsanız model numarasını fln yazabilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Eylül 03, 2009, 02:30:32 »
ahmet bey yerinize izmit yazmışsınız ya ben iki gündür arıyorum izmitte balata ya millet o neki diyo ya nereden bulucaz nereden alıcaz bu balataları? yada istanbul da da olur siz nereden alıyorsunuz? birde eğer biliyorsanız model numarasını fln yazabilirmisiniz?

Cihat Bey, Ahmet arkadaşımız ABD'de yaşıyor. Memleketi İzmit olduğu için onu da belirtmiş :) Ayrıca sizi tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz? Ayrıca profilinize yaşınızı da girebilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Eylül 03, 2009, 04:45:12 »
Sagol Hakki :)

Cihat kardes, ben internetten aldim ( http://www.rockauto.com ) Cifti 60 dolar civarina mal oldu.
Su an kullandigin balatanin model numarasi ne acaba? Oradan bulabiliriz. 2009 model ABD spec.li Corolla ile 2009 model TR spec.li Corolla ayni olmayabilir. O yuzden. ACT 923 , 2003-2008 arasi Corolla'lar icin, ACT 1210 ise 2009 icin (ABD specli).
 Bu arada google'da Turkce arama yapinca sahibinden.com'da gecen sene verilen bir ilana rastladim. 220 dolar istiyor Audi icin olan ProAct balatalarina!  :o

http://2teker.sahibinden.com/audi_tt_ve_s3_icin_akebono_spor_fren_balatasi-21WQQaXQQ9407867WQQpXQQdisplayitem&keyword=akebono

Bulunmazsa, bu marka olmasi sart degil, bilinen bir markanin seramigi de tercih edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Eylül 03, 2009, 09:02:53 »
Cihat bey aracınız otomatik vites ise eğer buda fren balatalarının ömrünü kısaltır malesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #95 : Eylül 05, 2009, 15:27:27 »
Cihat Bey, Ahmet arkadaşımız ABD'de yaşıyor. Memleketi İzmit olduğu için onu da belirtmiş :) Ayrıca sizi tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz? Ayrıca profilinize yaşınızı da girebilir misiniz?

yasimi girmeye calistim ama giremedim foruma kaydet dedigimde sifirliyor sayfayi 23 yasindayim tanisma bolumune yazarim bilgilerimi tesekkur ederimm

Sagol Hakki :)

Cihat kardes, ben internetten aldim ( http://www.rockauto.com ) Cifti 60 dolar civarina mal oldu.
Su an kullandigin balatanin model numarasi ne acaba? Oradan bulabiliriz. 2009 model ABD spec.li Corolla ile 2009 model TR spec.li Corolla ayni olmayabilir. O yuzden. ACT 923 , 2003-2008 arasi Corolla'lar icin, ACT 1210 ise 2009 icin (ABD specli).
 Bu arada google'da Turkce arama yapinca sahibinden.com'da gecen sene verilen bir ilana rastladim. 220 dolar istiyor Audi icin olan ProAct balatalarina!  :o

http://2teker.sahibinden.com/audi_tt_ve_s3_icin_akebono_spor_fren_balatasi-21WQQaXQQ9407867WQQpXQQdisplayitem&keyword=akebono

Bulunmazsa, bu marka olmasi sart degil, bilinen bir markanin seramigi de tercih edilebilir.

tesekkur ederim ahmet bey model numarasini ogrenip bakarim, gerci artik gerek kalmayabilir de servisin en son yaptigindan sonra bi pazartesi olsn is ortaya ciksin tuketici hakem heyetine basvurup toyotayi mahkemeye vermeyi dusunuyorum ve tabiiki bir daha toyota kullanmamayi..

mesut bey arac otomatik viteste degil ama 15000 de bir bitiyor balata nasil oluyorsa anlam veremiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #96 : Ocak 11, 2010, 11:37:03 »
Arkadaşlar merhaba,

2005 model 1.8 avensis aracımın 4 fren balatasını da değiştireceğim.
Kavacık servisi parçalar + işçilik 450ye yakın bir fiyat verdi.
Benim disklerimi taşlattırdığım tanıdık servisim var, işçiliği ucuza getireceğim fakat parçaları bir yerden almam lazım.
4 balataya 300 lira fiyat vermeleri cok ucuk geldi bana.

Toyota servislerinin bu modellerde hangi marka balata kullandığını biliyor musunuz?
Ve o marka balataları tercihen anadolu yakasında uygun fiyata nereden alabilirim?

Şimdiden teşekkürler

(Ben Bosch'dur diye tahmin ediyorum ama TRW diyenleri de duydum)
(ikinci el aldım aracı, üzerindeki balatalar Daiwa gibi bir marka, saniyorum orjinali değil)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ocak 11, 2010, 12:25:39 »
Servislerde belli bir balata markası yok bildiğim kadarı ile Fatih Bey ama işçilik dahil 450 TL servis standartlarına göre normal diyebilirim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #98 : Ocak 11, 2010, 14:13:29 »
O zaman ben muhtemelen gidip Bosch marka balata alacağım ve tahminen 20-30tl gibi bir işçilikle yaptıracağım.

Servisin bir çift ön balataya istediği rakam 178TL, dışarda bu fiyat 80 TL civarı,
Biraz uc bi rakam değil mi sizce de:)

Yani serviste yapilmasinin taraftariyim ama herseyi de 2kati seklinde yapacaklarsa ben genelde motor gibi kritik noktalar
harici basit değişimleri özel servislerde yaptırma taraftarıyım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ocak 11, 2010, 19:54:53 »
Balataları yetkili serviste değiştirtmek gibi bir hataya düşmeyin,parayı sokaktan bulmuyor iseniz..

Burada trw'nin kendi sitesinden 1.8 avensis sedan T25 kasa, 1zz-fe motor balata kodlarını çıkardım.
Yetkili servis kiminle ucuza anlaşırsa o firmanın balatasını kullanıyor.TRW de iyidir Bosch da.

TRW için ön balata kodunuz: GDB 3336
          arka balata kodunuz: GDB 3337 olarak gözüküyor.

Maslak oto sanayisinde TRW parçalarını satan bir yer var,adresini bilmiyorum,TRW şirketinin telefon numarasını,espostasını bulabilirseniz sorarsınız.

Veya bosch car servislerden bosch balata için fiyat alınız.

Hangisi uygunsa onu tercih edersiniz.

Bu işi işçilikle beraber 150-200'e kapatırsınız,kolay gelsin.
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK