abi ön ve arka balataları TRW aldım arka balatalar dediğin gibi kemik gibi olmuştu yağ meselesine gelince frenci değiştirmeye gerek yok sen böyle bir bak dedi , şimdi frenler iyi fakat ön disklerin çeşitli yerlerinde derin çizikler meydana geliyor
abi ön ve arka balataları TRW aldım arka balatalar dediğin gibi kemik gibi olmuştu yağ meselesine gelince frenci değiştirmeye gerek yok sen böyle bir bak dedi , şimdi frenler iyi fakat ön disklerin çeşitli yerlerinde derin çizikler meydana geliyor
arka kampanalara bir paso verdir gerekiyorsa ön disklerşde trw al, hidroliğide dot4 olarak değiştir, usta tembellik yapıyor.
Deniz bey siz en iyisi ustanızı değiştirin aracınızı Atilla bey'e götürün, giderken yanınıza aracınız ile ilgili TRW marka her parçayı almayı unutmayın, bütün sorunlarınız sona ersin.
Arka kampanalara paso verdirdim abi zaten frenlerde sorun yok bayağı bir fark oldu eskisine göre eskiden berbattı arkalar hiç tutmuyor desem yeri vardı balatalardan dolayı , ayrıca hidrolik konusuna gelince bende farkettim tembellik yaptığını kalabalıktı biraz ortam sen böyle bak bakalım dedi değiştirmek için uğraşmadı .
araç kaç modeldi hidrolik kaç yıllıktı bilginiz varmı birde ne gibi fark hissettiniz ?
2005 corolla hb
Bir fark hissetmedim ama bir veya iki yılda bir değiştirilmesi yönünde tavsiyeler var forumda. bir süre sonra hidrolik sıvı özelliğini yitiriyor
biz fark hissetmesekte çok uzun süre değişitirmemek bu hidroliği kullanan parçalar üzerinde tahribata yol açması kaçınılmaz olur.
ama değiştirirken eski hidroliğin tamamını boşalttır. Benim götürdüğüm tamirci sadece ön lastiklerden boşalttı arkaları açmadı hiç, iki
adet dot4 almıştım bir tanesi yetti. Bende fazla zorlamadım tamirciyi böyle yeterli dedi. Herşeyi çok bildikleri için fazlada laf söylenmiyor bunlara lanet olsun diyip çıkıyorsunuz.
Fren hidroliği zaman içinde nem tutabilir. Bu da öncelikle; hidroliğin basınç iletme kabiliyetini etkiler. Ayrıca sistem içerisindeki kimi conta ve yüzeylerin özelliğini yitirmesine neden olabilir.
Bu arada kesinlikle aracınıza uygun dot değerli hidrolik sıvısı kullanın bence. Dot derecesi onun kaynama noktasını belli eder ve yanlış dot değeri contalara zarar verebilir bence.
Deniz bey siz en iyisi ustanızı değiştirin aracınızı Atilla bey'e götürün, giderken yanınıza aracınız ile ilgili TRW marka her parçayı almayı unutmayın, bütün sorunlarınız sona ersin.
Ufukcuğum hiç üşenmeden tamirini yaparım canım. 2002 min eksantrik zincirini değiştirdim ama rav ın triger kayışını değiştirmeye üşeniyorum. onuda sana getiririm değiştirirsin.
Ufukcuğum hiç üşenmeden tamirini yaparım canım. 2002 min eksantrik zincirini değiştirdim ama rav ın triger kayışını değiştirmeye üşeniyorum. onuda sana getiririm değiştirirsin.
Biliyorum Atilla bey yaparsınız, umarım 2002'nin zincirini de TRW marka kullanmışsınızdır. Üşengeçliği size hiç yakıştıramadım sizin gibi girişken araştırmacı bir otomobil duayeni bir triger değişimini bu kadar gözünde büyütmemeli, daha önce de söylemiştim ne zaman dilerseniz buyurun triger seti değiştirmek bizim deneyimimiz için hava filtresi değişiminden farksız bir iş.
Biliyorum Atilla bey yaparsınız, umarım 2002'nin zincirini de TRW marka kullanmışsınızdır. Üşengeçliği size hiç yakıştıramadım sizin gibi girişken araştırmacı bir otomobil duayeni bir triger değişimini bu kadar gözünde büyütmemeli, daha önce de söylemiştim ne zaman dilerseniz buyurun triger seti değiştirmek bizim deneyimimiz için hava filtresi değişiminden farksız bir iş.
biliyorum kardeşim sizin için basit olduğunu ama istanbula her zaman gelemediğimden ziyaretine gelemedim aslında tanışmayı çok arzu ediyorum. Allah işlerini rast getirsin gözlerinden öperim.
Ufuk bey sizin tavsiyeniz nedir bu balata konusunda birdahaki sefere onu alıp deneyelim , birde sizce ne gibi olumsuz yönleri var TRW nin bunu da belirtirseniz bilgi sahibi olmuş oluruz diye düşünüyorum .
Ufuk bey sizin tavsiyeniz nedir bu balata konusunda birdahaki sefere onu alıp deneyelim , birde sizce ne gibi olumsuz yönleri var TRW nin bunu da belirtirseniz bilgi sahibi olmuş oluruz diye düşünüyorum .
Konuyu geriye doğru biraz incelerseniz aynı şeyleri bana tekrar tekrar yazdırmamış olursunuz, yada forumda arama yapabilirseniz benim yazdıklarımdan çok çok daha fazla bilgiye sahip olacağınızı düşünüyorum.
Saygılar.
3 yıldır TRW marka fren balatalarını kullanıyorum( 3 yılda iki kere önleri bir defa arka balataları değiştirdim), bir şikayetim olmadı gayet iyi balatalar.
Bu yaz diskleri ve balataları tazeleyeceğim, bu sefer Ufuk beyin sattığı balata ve diskleri deneyeceğim. Daha önce bir kaç ürün almıştım kendisinden memnun kaldım.
İkiniz de ayrı ayrı sevdiğim, değerli insanlarsınız. Fikir alışverişini karşılıklı tartışmaya çevirmeden, saygı ve güzellikle, hep beraber devam etmemiz temennim.
Ne araçlar, ne parçaları ne de şirketler sizlerden değerli değil.
Bence bu konu burada kalsın. İsteyen istediğini alsın. Hakan yöneticim dediği gibi fabrika yeni parçalar üretebilir ama insan ve hele ki gönül üretemez.
Mecburen bahar temizliği yapmak zorunda kaldım. Arada, konu bütünlüğü açısından bazı mesajları da silmek durumunda kaldım.
Fren araçlarda benim gözümde en önemli parçaların başında gelir. Zira önemli olan hızlanmak değil güvenli durabilmektir. Hızlanmak için birinin sizi itmesi yada çekmesi veyahut yokuş aşağı salınmanız yeterlidir. Oysa güvenli ve olması gereken yerde durmak esastır.
Merhaba arkadaşlar aracım 2005 corolla ve bugüne kadar hiç diski değişmedi şuan 138000 kmde.Disklere bakınca yüzeyinde bozukluk yok gibi fakat etrafındaki metal yüzeyin(çerçeve gibi olan) altına inmış durumda yani elimi gezdirinde metal yüzey dışarıda kalıyor.Ayrıca elimde çevirince sürtme sesi geliyor fakat balatalarım yeni.Sizce değişmeli mi diskler?
Değiştirmenizde fayda var, benim aracımda 2005 model 110 bin km de, yakın zamanda değiştireceğim.
Disk değişince balatalarda değişecek tabi. Keşke balataları değiştirirken diskleride aradan çıkartsaydınız.
Metal çerçeve ile disk yüzeyi arasındaki mesafe 2mm veya fazlası ise değiştirilmesi gerekmektedir.
Belki değiştirmenize gerek kalmadan Torna yapmakla kurtarılabilir tabiki diskler çok incelmediyse bu mümkündür.
Metal çerçeve ile disk yüzeyi arasındaki mesafe 2mm veya fazlası ise değiştirilmesi gerekmektedir.
Tekin Bey elle çevirince ara ara sürtme seside geliyor.Sanırım etrafındaki çerçeveye sürtüyor artık.Yoksa yanılıyor muyum?