Gönderen Konu: Fren Balatası ve Disk  (Okunma sayısı 273193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Balatası ve Disk
« Yanıtla #480 : Şubat 02, 2013, 10:19:54 »
evet ufuk bey dediginiz gibi bende 2007veya 2008 yılı olması lazım arka disklerden viyaklama sesi gliyordu.Diskleri söküğnce el frenının kırıldıgını görmüştük.el frenı balatamın kırılması şikayeti üzerine değişmişti.ama oozaman bayi kullanıcı hatası felan demişti.Sizin dediğiniz gibi hatalı üretim demekki.Şimdi 2006 verso var bende .burda özel servis deki arkadaşlar yetki,li servisten ayrılma .onlar arka fren balataları bittiği için trw kullandılar.Ama ben bu versonun frenlerinden hiç memnun değilim.Hİç durmayacak gibi duruyor araç.Babamda avensis var o öyle değil.Frene sert dokunsanız direksiyonu öpecek duruma geliyorsunuz(halk tabiriyle) versoda ama öyle değil.Sİz ne önerirsiniz.bu arada verso için 80 tl ye aldım arka fren balatalarını.ön balatalar için ne önerirsiniz.üzerinde bosch var hala.Araç 60 binde
Bİrde bana sol ön aks lazım herhalde.Tek parça oluyormus.servis fiyatıo 1,800 tl civarı.Bİr zararı yok.Bazen dur kalk yaptıgında lık dıye ses yapıyor.boşluk oluşmuş herhalde.değişmesen de önemli değil dediler ama ses takıntım oldugu içşin değişeyim diorum.ucuz getirtme veya bulma imkanımız yokmu dur.

Herkese kullanıcı hatası demişlerdi zaten :) 2006-2010 Versonun fren sistemi T25 Avensis ile aynıdır, bizde bu araçlarda Bosch firmasına üretim yapan REMSA üretimi balatalar kullanıyoruz şu an için, TRW'nin fiyatı hakkında yorum yapmak istemiyorum ama biz 70TL'ye Remsa'yı satıyoruz (şimdi neden usta balatası dediğimi anlamışsınızdır umarım), kısmet ise Mart ayında gelecek yarı seramik fren balatalarımız var ve fiyatları aynı civarlarda olacak, vaktiniz var ise elimize ulaştığında bu balataları denemenizi tavsiye ederim.

Bahsettiğiniz ses eğer gerçekten akstan geliyor ise aks kafası değişimi ile kurtulabilirsiniz, Orjinal yada Made In Japan bir ürün işinizi fazlasıyla görecektir, komple aks almak biraz müsriflik olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #480 : Şubat 02, 2013, 10:19:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #481 : Şubat 02, 2013, 13:14:29 »
Herkese kullanıcı hatası demişlerdi zaten :) 2006-2010 Versonun fren sistemi T25 Avensis ile aynıdır, bizde bu araçlarda Bosch firmasına üretim yapan REMSA üretimi balatalar kullanıyoruz şu an için, TRW'nin fiyatı hakkında yorum yapmak istemiyorum ama biz 70TL'ye Remsa'yı satıyoruz (şimdi neden usta balatası dediğimi anlamışsınızdır umarım), kısmet ise Mart ayında gelecek yarı seramik fren balatalarımız var ve fiyatları aynı civarlarda olacak, vaktiniz var ise elimize ulaştığında bu balataları denemenizi tavsiye ederim.

Bahsettiğiniz ses eğer gerçekten akstan geliyor ise aks kafası değişimi ile kurtulabilirsiniz, Orjinal yada Made In Japan bir ürün işinizi fazlasıyla görecektir, komple aks almak biraz müsriflik olur.
kardeş bana ankaradaki sadıkta burdaki özel seervisteki usta da bundan birşety olmaz sadece  dur kalk lardalık sesi geliyor.Tek parça halinde dedi o parça.Muhtemelen ben parçayı yanlış söyluyorum.Sadık usta  tek değişir yada kesin değişelim derdi zaten..bu ön balatalarım 10 bine yakın ghidermiş.Onu bekleyebilirim.teşekkür ediyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #482 : Şubat 02, 2013, 13:52:23 »
kardeş bana ankaradaki sadıkta burdaki özel seervisteki usta da bundan birşety olmaz sadece  dur kalk lardalık sesi geliyor.Tek parça halinde dedi o parça.Muhtemelen ben parçayı yanlış söyluyorum.Sadık usta  tek değişir yada kesin değişelim derdi zaten..bu ön balatalarım 10 bine yakın ghidermiş.Onu bekleyebilirim.teşekkür ediyorum.

Ses eğer aks kafasından geliyor ise ilerleyen dönemlerde aks kafasının frezeli kısmının geçtiği frezeli poryayı bozma ihtimali de göz önünde bulundurulmalı, yeni ses yapmaya başlayan bir aks kafası kullanıma bağlı olarak poryayı da kısa üsre içerisinde bozabilir.

Sadece aks kafası OEM olarak 851,76TL iken (hiç olmazsa 200TL civarlarına japon üretimi yan sanayisi mevcut) yanına birde 295,63TL'lik porya eklenmesin. Aşağıdaki figürlerden ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #483 : Şubat 02, 2013, 21:02:49 »
aracımın fren balatasının modelini bilmiyorum ve frene basarken ses geldiğini ve hafiften bir vibrasyon farkettim sanırım balatalar eskimiş.sizlere sorum şu:
acaba servisine gidip orjinalini alıp kazıklanmak mı yoksa inrenetten kaliteli (bosch veya baska modeller) bir takım alıp kendi ustama 20tl işcilik toplamda 80-90 tl ye mi yaptırsam?
bir de son olarak 2006 d4d hb aracıma hangi marka model fren balatasını tavsiye edersiniz?
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #484 : Şubat 03, 2013, 12:36:51 »
aracımın fren balatasının modelini bilmiyorum ve frene basarken ses geldiğini ve hafiften bir vibrasyon farkettim sanırım balatalar eskimiş.sizlere sorum şu:
acaba servisine gidip orjinalini alıp kazıklanmak mı yoksa inrenetten kaliteli (bosch veya baska modeller) bir takım alıp kendi ustama 20tl işcilik toplamda 80-90 tl ye mi yaptırsam?
bir de son olarak 2006 d4d hb aracıma hangi marka model fren balatasını tavsiye edersiniz?

Fren balatalarınızı bilmiyorum ama ses sadece bittiği anlamına gelmez, balatanın kendisi yada disk ile uyumsuzluğu da sese sebebiyet verebilir.

Frene bastığınızda direksiyonda vibrasyon hissediyorsanız, diskleriniz salgı yapmış olabilir ve kalınlıkları kurtarıyorsa torna ile düzeltilerek yeni fren balatası ile kullanırsanız sorunlarınızın hallolacağını düşünüyorum.

REMSA/Bosch aynı balatalardır her ikisi de sizin aracınızda (disklerinizde önemli olmak üzere) orjinaline çok yakın frenleme performansı gösterecektir, bu balatalarda tek şikayetiniz aracınız alüminyum jantlı ise toz oranlarının yüksek oluşu olabilir.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #485 : Mart 03, 2013, 20:16:31 »
Fren balatalarınızı bilmiyorum ama ses sadece bittiği anlamına gelmez, balatanın kendisi yada disk ile uyumsuzluğu da sese sebebiyet verebilir.

Frene bastığınızda direksiyonda vibrasyon hissediyorsanız, diskleriniz salgı yapmış olabilir ve kalınlıkları kurtarıyorsa torna ile düzeltilerek yeni fren balatası ile kullanırsanız sorunlarınızın hallolacağını düşünüyorum.

REMSA/Bosch aynı balatalardır her ikisi de sizin aracınızda (disklerinizde önemli olmak üzere) orjinaline çok yakın frenleme performansı gösterecektir, bu balatalarda tek şikayetiniz aracınız alüminyum jantlı ise toz oranlarının yüksek oluşu olabilir.

Saygılar.

ufuk bey teşekkürler
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 76000
  • 32 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #486 : Nisan 29, 2013, 19:42:21 »
merhaba arkadaşlar
bazen frene bastığım zaman balatardan ses geliyor. periyodik bakım yaptıracağım için önemsemedim. fakat 25 nisan 2013 tarihinde 30.000 km bakım yaptırdım. balataların durumunun iyi olduğu sadece temizlendiği söylendi. bir balata maksimum kaç km/yıl kullanılabilir.  :-\ aracın üzerinde gelen orjinal balata bosch marka.
2011 Toyota Auris Comfort Plus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #487 : Nisan 29, 2013, 20:43:07 »
merhaba arkadaşlar
bazen frene bastığım zaman balatardan ses geliyor. periyodik bakım yaptıracağım için önemsemedim. fakat 25 nisan 2013 tarihinde 30.000 km bakım yaptırdım. balataların durumunun iyi olduğu sadece temizlendiği söylendi. bir balata maksimum kaç km/yıl kullanılabilir.  :-\ aracın üzerinde gelen orjinal balata bosch marka.
Süleyman kardeş balatanın standard km si ve yılı yoktur, eğer frenleri sık ve kuvvetli kullanmazsan uzun yıllar ve yüksek km de kullanabilirsin. ben 16 yıl ve 150 bin km de iki defa değiştirdim, balatalarım 5-6 bin km de iken arabayı sattım yani bir balatayla en az 100 bin km yaptım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #488 : Nisan 29, 2013, 21:02:44 »
Süleyman kardeş balatanın standard km si ve yılı yoktur, eğer frenleri sık ve kuvvetli kullanmazsan uzun yıllar ve yüksek km de kullanabilirsin. ben 16 yıl ve 150 bin km de iki defa değiştirdim, balatalarım 5-6 bin km de iken arabayı sattım yani bir balatayla en az 100 bin km yaptım.

Saygılar.

+1
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #489 : Nisan 29, 2013, 23:18:17 »
+1
secan kardeşim aracı nisan 2011 de sıfır aldım. hala orjinal fabrikada takılan bosch marka balatalar takılı. freni çok kullanmam. sertte kullanmam. yola göre duruma göre hızımı ayarlarım. gaza basıp sonra frene asılıp manevra yapmam. çok sakin araç kullanırım... vs. kısaca ne fren disklerini ne de balatarı hırpalamam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #490 : Nisan 30, 2013, 08:51:29 »
secan kardeşim aracı nisan 2011 de sıfır aldım. hala orjinal fabrikada takılan bosch marka balatalar takılı.

Bosch firması kendisi balata üreticisi değildir, balatalarınız fabrikasyon orjinal ise sadece balatanızın arkasındaki pad kısmını Bosch firması üretmiştir, dışarıda Bosch kutusunda satılan balatalar ise İspanyol REMSA firması üretimidir.

Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #491 : Nisan 30, 2013, 10:45:03 »
ufuk bey benim merak ettiğim frene bastığımda ara sırada olsa neden ses geldiği. bir yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama balataların sertleşmesinden söz ediliyor. arabada lastik ve fren çok önemli. bir büyüğüm "aracı bir şekilde yürütüp hızlandırırsın ama önemli olan istediğinde emniyetli olarak dururabilmek ve yönetebilmektir." der. ben frene bastığımda ara sırada olsa gelen sese taktım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #492 : Nisan 30, 2013, 10:50:59 »
secan kardeşim aracı nisan 2011 de sıfır aldım. hala orjinal fabrikada takılan bosch marka balatalar takılı. freni çok kullanmam. sertte kullanmam. yola göre duruma göre hızımı ayarlarım. gaza basıp sonra frene asılıp manevra yapmam. çok sakin araç kullanırım... vs. kısaca ne fren disklerini ne de balatarı hırpalamam...

İşte benim gözümde Şöför budur, abicim tebrikler böyle kullanmak sanada aracınada ülklemizede yarar.

ufuk bey benim merak ettiğim frene bastığımda ara sırada olsa neden ses geldiği. bir yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama balataların sertleşmesinden söz ediliyor. arabada lastik ve fren çok önemli. bir büyüğüm "aracı bir şekilde yürütüp hızlandırırsın ama önemli olan istediğinde emniyetli olarak dururabilmek ve yönetebilmektir." der. ben frene bastığımda ara sırada olsa gelen sese taktım.

Bana göre arada ses gelmesi bulunduğunuz durumla alakalı bir durum.
Örneğin Pazar gnü aracı yıkadım fren bastığımda ses geliyordu şu an normal ses falan yok.
Geçenlerde ş.arası yola gittik toz toprak kir taş çakıl vs. bir yoldu ama ses yoktu. Geçen yaz tatil yolunda ses olmuştu fren yaptığımda bunlar normal. Ama eğer ki araçbir çok konumda ses yapıyorsa temizlenmeli ve kontrol edilmeli servis bunu ücretsiz yapıyor bakımlarda dile getirirseniz. Olmadı arızalıysa da değişimini yaparlar GARANTİden.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #493 : Mayıs 25, 2013, 08:44:27 »
ankara içi fren balatası değişim işini güzel titiz ve uygun fiyata yapan bir usta tavsiye eder misiniz. bir de bu fren balatası değişim işi servis harici ustalarda ne kadara halledilebilir acaba.

yani ben bugun arabamı götürüp şunun ön fren balatalarını değiştirin desem usta benden toplamda kaç para alır? bir , ikincisi işin içine diskleri de değiştirme ya da diskleri traşlama girerse ne kadar ister? en azından fiyat konusunda biraz bilgili gitmek istiyorum ki kazıklanmayayım

tesekkurler.
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #494 : Haziran 24, 2013, 00:17:36 »
sadece fren ustası olan ustaya sormuştum oda tecrübesine ve şikayet durumuna göre ilerki vadede bana SBP markayı tavsiye etmişti balatalar bitmek üzere ama yine aynısından arıyorum bulamıyorum , bana toz yapması yada çabuk bitmesi önemli değil sadece yumuşak olması ve ses yapmaması önemli bir marka tavsiyesi verirmisiniz ?
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #495 : Haziran 24, 2013, 13:04:18 »
ben ae101 de TRW, RAV4 de VALEO balata kullandım sonuç mükemmel, ne ses yaptı nede toz yaptı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #496 : Haziran 24, 2013, 15:00:14 »
TRW deneyeceğim Atilla Abi dediğim gibi toz yapması çabuk bitmesi önemli değil ses olayı kötü oluyor hatta ben aracı aldığımda gergi yaylarını takmamışlardı 5. vites hiç frene basmadan uzun yolda dahi durup jantları ellediğimde ateş gibi oluyordu jantlar ve aracı kaldırında tekerlek direksiyon düzken bile zor dönüyordu merkezleri falan temizlettim yağlattım sonuç yine değişmedi yayları geçen gün servisten aldım taktım azalmıştı balatalar onlarıda değiştirip bir bakacağım ayrıca fazla frenede basan biri değilim olur olmaz ama 30 binde balatanın 4 te 3 ü aşınmış durumdaydı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #497 : Haziran 24, 2013, 16:25:10 »
TRW deneyeceğim Atilla Abi dediğim gibi toz yapması çabuk bitmesi önemli değil ses olayı kötü oluyor hatta ben aracı aldığımda gergi yaylarını takmamışlardı 5. vites hiç frene basmadan uzun yolda dahi durup jantları ellediğimde ateş gibi oluyordu jantlar ve aracı kaldırında tekerlek direksiyon düzken bile zor dönüyordu merkezleri falan temizlettim yağlattım sonuç yine değişmedi yayları geçen gün servisten aldım taktım azalmıştı balatalar onlarıda değiştirip bir bakacağım ayrıca fazla frenede basan biri değilim olur olmaz ama 30 binde balatanın 4 te 3 ü aşınmış durumdaydı .
hidrolik yağını değiştirttin mi?dot3 her sene, dot4 1,5 yılda bir değişilmeli. dot 4 koydurun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #498 : Haziran 24, 2013, 17:17:56 »
abi 2 yıl oldu ben alalı aracı ben değiştirmedim kimbilir ne zaman değişti onu da bilmiyorum onu da değiştreyim havasını alayım doğru söylüyorsun ; birde abi bilgin varmı bilmiyorum bu konuda ama aynı araçtan arkadaştada var arka frenler zayıf abi bu araçlarda arka balataları servisten alıp deneyeceğim bir daha bitince 133 tl serviste arka balatalar ama gerçekten arkalar zayıf kalıyor bu araçlarda önler kaymaya başlıyor arkalarda tık yok , acaba balatadan olabilirmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #499 : Haziran 24, 2013, 23:56:19 »
abi 2 yıl oldu ben alalı aracı ben değiştirmedim kimbilir ne zaman değişti onu da bilmiyorum onu da değiştreyim havasını alayım doğru söylüyorsun ; birde abi bilgin varmı bilmiyorum bu konuda ama aynı araçtan arkadaştada var arka frenler zayıf abi bu araçlarda arka balataları servisten alıp deneyeceğim bir daha bitince 133 tl serviste arka balatalar ama gerçekten arkalar zayıf kalıyor bu araçlarda önler kaymaya başlıyor arkalarda tık yok , acaba balatadan olabilirmi ?
Deniz arka balatalar aşınmadığından değiştirilmiyor ve zamanla kemikleşiyor. sen bir takım ön ve arka TRW set olarak al, birde kampanalara hafif bir paso verdir, hidroliğide değiştirip gözelce havalarını aldıktan sonra frenlerin gücüne inanamayacaksın( balataları taktıktan 100 km sonra)