0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evet ufuk bey dediginiz gibi bende 2007veya 2008 yılı olması lazım arka disklerden viyaklama sesi gliyordu.Diskleri söküğnce el frenının kırıldıgını görmüştük.el frenı balatamın kırılması şikayeti üzerine değişmişti.ama oozaman bayi kullanıcı hatası felan demişti.Sizin dediğiniz gibi hatalı üretim demekki.Şimdi 2006 verso var bende .burda özel servis deki arkadaşlar yetki,li servisten ayrılma .onlar arka fren balataları bittiği için trw kullandılar.Ama ben bu versonun frenlerinden hiç memnun değilim.Hİç durmayacak gibi duruyor araç.Babamda avensis var o öyle değil.Frene sert dokunsanız direksiyonu öpecek duruma geliyorsunuz(halk tabiriyle) versoda ama öyle değil.Sİz ne önerirsiniz.bu arada verso için 80 tl ye aldım arka fren balatalarını.ön balatalar için ne önerirsiniz.üzerinde bosch var hala.Araç 60 bindeBİrde bana sol ön aks lazım herhalde.Tek parça oluyormus.servis fiyatıo 1,800 tl civarı.Bİr zararı yok.Bazen dur kalk yaptıgında lık dıye ses yapıyor.boşluk oluşmuş herhalde.değişmesen de önemli değil dediler ama ses takıntım oldugu içşin değişeyim diorum.ucuz getirtme veya bulma imkanımız yokmu dur.
Herkese kullanıcı hatası demişlerdi zaten 2006-2010 Versonun fren sistemi T25 Avensis ile aynıdır, bizde bu araçlarda Bosch firmasına üretim yapan REMSA üretimi balatalar kullanıyoruz şu an için, TRW'nin fiyatı hakkında yorum yapmak istemiyorum ama biz 70TL'ye Remsa'yı satıyoruz (şimdi neden usta balatası dediğimi anlamışsınızdır umarım), kısmet ise Mart ayında gelecek yarı seramik fren balatalarımız var ve fiyatları aynı civarlarda olacak, vaktiniz var ise elimize ulaştığında bu balataları denemenizi tavsiye ederim.Bahsettiğiniz ses eğer gerçekten akstan geliyor ise aks kafası değişimi ile kurtulabilirsiniz, Orjinal yada Made In Japan bir ürün işinizi fazlasıyla görecektir, komple aks almak biraz müsriflik olur.
kardeş bana ankaradaki sadıkta burdaki özel seervisteki usta da bundan birşety olmaz sadece dur kalk lardalık sesi geliyor.Tek parça halinde dedi o parça.Muhtemelen ben parçayı yanlış söyluyorum.Sadık usta tek değişir yada kesin değişelim derdi zaten..bu ön balatalarım 10 bine yakın ghidermiş.Onu bekleyebilirim.teşekkür ediyorum.
aracımın fren balatasının modelini bilmiyorum ve frene basarken ses geldiğini ve hafiften bir vibrasyon farkettim sanırım balatalar eskimiş.sizlere sorum şu:acaba servisine gidip orjinalini alıp kazıklanmak mı yoksa inrenetten kaliteli (bosch veya baska modeller) bir takım alıp kendi ustama 20tl işcilik toplamda 80-90 tl ye mi yaptırsam?bir de son olarak 2006 d4d hb aracıma hangi marka model fren balatasını tavsiye edersiniz?
Fren balatalarınızı bilmiyorum ama ses sadece bittiği anlamına gelmez, balatanın kendisi yada disk ile uyumsuzluğu da sese sebebiyet verebilir.Frene bastığınızda direksiyonda vibrasyon hissediyorsanız, diskleriniz salgı yapmış olabilir ve kalınlıkları kurtarıyorsa torna ile düzeltilerek yeni fren balatası ile kullanırsanız sorunlarınızın hallolacağını düşünüyorum.REMSA/Bosch aynı balatalardır her ikisi de sizin aracınızda (disklerinizde önemli olmak üzere) orjinaline çok yakın frenleme performansı gösterecektir, bu balatalarda tek şikayetiniz aracınız alüminyum jantlı ise toz oranlarının yüksek oluşu olabilir.Saygılar.
merhaba arkadaşlarbazen frene bastığım zaman balatardan ses geliyor. periyodik bakım yaptıracağım için önemsemedim. fakat 25 nisan 2013 tarihinde 30.000 km bakım yaptırdım. balataların durumunun iyi olduğu sadece temizlendiği söylendi. bir balata maksimum kaç km/yıl kullanılabilir. aracın üzerinde gelen orjinal balata bosch marka.
Süleyman kardeş balatanın standard km si ve yılı yoktur, eğer frenleri sık ve kuvvetli kullanmazsan uzun yıllar ve yüksek km de kullanabilirsin. ben 16 yıl ve 150 bin km de iki defa değiştirdim, balatalarım 5-6 bin km de iken arabayı sattım yani bir balatayla en az 100 bin km yaptım.
+1
secan kardeşim aracı nisan 2011 de sıfır aldım. hala orjinal fabrikada takılan bosch marka balatalar takılı.
secan kardeşim aracı nisan 2011 de sıfır aldım. hala orjinal fabrikada takılan bosch marka balatalar takılı. freni çok kullanmam. sertte kullanmam. yola göre duruma göre hızımı ayarlarım. gaza basıp sonra frene asılıp manevra yapmam. çok sakin araç kullanırım... vs. kısaca ne fren disklerini ne de balatarı hırpalamam...
ufuk bey benim merak ettiğim frene bastığımda ara sırada olsa neden ses geldiği. bir yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama balataların sertleşmesinden söz ediliyor. arabada lastik ve fren çok önemli. bir büyüğüm "aracı bir şekilde yürütüp hızlandırırsın ama önemli olan istediğinde emniyetli olarak dururabilmek ve yönetebilmektir." der. ben frene bastığımda ara sırada olsa gelen sese taktım.
TRW deneyeceğim Atilla Abi dediğim gibi toz yapması çabuk bitmesi önemli değil ses olayı kötü oluyor hatta ben aracı aldığımda gergi yaylarını takmamışlardı 5. vites hiç frene basmadan uzun yolda dahi durup jantları ellediğimde ateş gibi oluyordu jantlar ve aracı kaldırında tekerlek direksiyon düzken bile zor dönüyordu merkezleri falan temizlettim yağlattım sonuç yine değişmedi yayları geçen gün servisten aldım taktım azalmıştı balatalar onlarıda değiştirip bir bakacağım ayrıca fazla frenede basan biri değilim olur olmaz ama 30 binde balatanın 4 te 3 ü aşınmış durumdaydı .
abi 2 yıl oldu ben alalı aracı ben değiştirmedim kimbilir ne zaman değişti onu da bilmiyorum onu da değiştreyim havasını alayım doğru söylüyorsun ; birde abi bilgin varmı bilmiyorum bu konuda ama aynı araçtan arkadaştada var arka frenler zayıf abi bu araçlarda arka balataları servisten alıp deneyeceğim bir daha bitince 133 tl serviste arka balatalar ama gerçekten arkalar zayıf kalıyor bu araçlarda önler kaymaya başlıyor arkalarda tık yok , acaba balatadan olabilirmi ?