Gönderen Konu: Fren Balatası ve Disk  (Okunma sayısı 273189 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Balatası ve Disk
« Yanıtla #460 : Eylül 25, 2012, 11:31:31 »
   trw bulmada sıkıntı varsa valeo disk ve balata alın gayet güzel ben rav4 e ön arka balata ve ön disk aldım süper oldu. trw den hiçbir farkını göremedim.
+++ çoğu özel servis ve parçacılar valeo yu öneriyor..Bir sıkıntı oldugunu duymadım..Daha önce Grande punto aracımda valeo vardı ve memnundum..Bir arkadaşımın yorumu(Uzman) ; trw ve valeo orjinal parça üreticileridir.senin dedigin gibi bir şikayet olmadı şimdiye kadar.ancak toz yapmayan balata olmaz.o toz aşınan balata tozudur.balata tozunu hiç bir markada kesme şansın yoktur.ama ses ve ömür anlamaında orjinal parçadan hiç şikayet almadım.
bu arada ses yapan balata fpt dir.orjinaldir fakat ses problemi vardır.ses şikayeti olanlara servis trw veya valeo balata kullanmaktadır.
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #460 : Eylül 25, 2012, 11:31:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #461 : Eylül 27, 2012, 20:35:08 »
yahu  zaten balata dediğin kaç paraki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Eylül 27, 2012, 23:08:56 »
otomobil uzmanından veciz bir tesbit. :wacko:
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #463 : Ekim 13, 2012, 23:25:33 »
Remsa balata nasıldır acaba
bugün takıldı şimdilik ses falan yok disklere torna yapıldı 120 tl tuttu toplam maliyet

95 Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #464 : Ocak 31, 2013, 16:28:58 »
2 hafta önce 2011 model corolla aracım 40bin bakımına girdi ön balatalar 9mm arka balatalar 5mm cıktı arka balataların daha fazla yıpranması tuhaf geldi ayrıca  benım sizlere sormak istediğim balataların fakrika cıkış ölçüsünü bilen  var mı acaba yani 2 yılda ne kadar aşınıp 9mm ye geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #465 : Ocak 31, 2013, 16:43:39 »
Orijinal bulursan TRW bulamazsan BOSH al kardeş
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #466 : Ocak 31, 2013, 17:05:00 »
Remsa balata nasıldır acaba
bugün takıldı şimdilik ses falan yok disklere torna yapıldı 120 tl tuttu toplam maliyet

REMSA Bosch firmasının balata üreticisidir ve alacağınız REMSA balata Bosch ile birebir aynıdır.Avrupa (İspanya) üretimi en sorunsuz balatadır kendisi.

Orijinal bulursan TRW bulamazsan BOSH al kardeş

Tek cümle kuruyorum, TRW almayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #467 : Ocak 31, 2013, 17:10:30 »
ufuk bey ben trv kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım neden trv almayalım
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #468 : Ocak 31, 2013, 17:27:51 »
ufuk bey ben trv kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım neden trv almayalım

Mustafa bey, TRW piyasada usta balatası olarak geçer, hatta çok kızıyorum ama forumda da bazı abilerimiz TRW'yi kendi üretiyormuşçasına öve öve bitiremiyorlar. TRW hem hamur kalitesi, hem üretim kalitesi olarak bizim 3. sınıf olarak değerlendirebileceğimiz sınıfa giriyor (1. sınıf balata zaten Sumitomo-TEN-NBK piyasada bulunabilir değil maalesef).Aynı sınıfta Ferodo, Valeo,EBC, Veka, Sangshin gibi bir dünya marka varken bu TRW'nin yere göğe sığdırılamamasını hazmedemiyorum açıkçası.

Forumda bu balatalar ile ilgili derince bir yazım vardı kim okudu kim okumadı bilmiyorum ama başımdan TRW ile geçen bir olayı anlatmıştım zira TRW propagandisti abilerimiz daha baskın geldi.Hayatımda 2 ay kullanılmayan aracın üzerinde çürüdüğünü gördüğüm yegane markadır kendisi, bilmem anlatabildim mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #469 : Ocak 31, 2013, 19:05:15 »
Mustafa bey, TRW piyasada usta balatası olarak geçer, hatta çok kızıyorum ama forumda da bazı abilerimiz TRW'yi kendi üretiyormuşçasına öve öve bitiremiyorlar. TRW hem hamur kalitesi, hem üretim kalitesi olarak bizim 3. sınıf olarak değerlendirebileceğimiz sınıfa giriyor (1. sınıf balata zaten Sumitomo-TEN-NBK piyasada bulunabilir değil maalesef).Aynı sınıfta Ferodo, Valeo,EBC, Veka, Sangshin gibi bir dünya marka varken bu TRW'nin yere göğe sığdırılamamasını hazmedemiyorum açıkçası.

Forumda bu balatalar ile ilgili derince bir yazım vardı kim okudu kim okumadı bilmiyorum ama başımdan TRW ile geçen bir olayı anlatmıştım zira TRW propagandisti abilerimiz daha baskın geldi.Hayatımda 2 ay kullanılmayan aracın üzerinde çürüdüğünü gördüğüm yegane markadır kendisi, bilmem anlatabildim mi?
  Ufuk kardeşim TRW yi yerden yere vurmuşsun, TRW- LUCAS ingiliz oto üreticilerinin OEM tedarikcisi olup daha birçok markanın ve bilhassa Toyotanın ( İngilterede üretilenler dahil) OEM parçasıdır. senin yaşın icabıyla bilemiyebilirsin ama ben çok iyi biliyorum ki, LUCAS ingiliz arabalarının , Magneti Marelli İtalyan arabalarının, Denso Toyotanın, Bosch Alman arabalarının en hassas parçalarını üretir.
 senin karşılaştığın durduğu yerde çürüyen balatalar TRW- LUCAS olamaz. ben piyasadan aldığım orijinal kutulu toyota filtresiyle motoru yakıyordum, yine aynı şekilde  aldığım Denso bujilerle sorun yaşadım. bu parçalar çakma idi, herhalde senin gördüklerinde öyle.
  kurslarla parça pazarlamakla uzman olunamayacağını sen benden iyi bilirsin. ben uzman filan değilim ama çocukluğumdan beri yani 60 yıl parçacılarda ve tamirhanelerde bir ömür çürüttüm, başıma gelmedik arıza, başıma gelmedik problem kalmadı.
 seni yakın zamanlarda çok iyi yerlerde göreceğime eminim ama çok değer verdiğim bilge bir kişinin sözü vardır NE KADAR BÜYÜRSEN O KADAR KÜÇÜLECEKSİN...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #470 : Ocak 31, 2013, 19:45:38 »
  Ufuk kardeşim TRW yi yerden yere vurmuşsun, TRW- LUCAS ingiliz oto üreticilerinin OEM tedarikcisi olup daha birçok markanın ve bilhassa Toyotanın ( İngilterede üretilenler dahil) OEM parçasıdır. senin yaşın icabıyla bilemiyebilirsin ama ben çok iyi biliyorum ki, LUCAS ingiliz arabalarının , Magneti Marelli İtalyan arabalarının, Denso Toyotanın, Bosch Alman arabalarının en hassas parçalarını üretir.
 senin karşılaştığın durduğu yerde çürüyen balatalar TRW- LUCAS olamaz. ben piyasadan aldığım orijinal kutulu toyota filtresiyle motoru yakıyordum, yine aynı şekilde  aldığım Denso bujilerle sorun yaşadım. bu parçalar çakma idi, herhalde senin gördüklerinde öyle.
  kurslarla parça pazarlamakla uzman olunamayacağını sen benden iyi bilirsin. ben uzman filan değilim ama çocukluğumdan beri yani 60 yıl parçacılarda ve tamirhanelerde bir ömür çürüttüm, başıma gelmedik arıza, başıma gelmedik problem kalmadı.
 seni yakın zamanlarda çok iyi yerlerde göreceğime eminim ama çok değer verdiğim bilge bir kişinin sözü vardır NE KADAR BÜYÜRSEN O KADAR KÜÇÜLECEKSİN...

Merhaba Atilla bey,

Öncelikle herkesin bilmesini isterim ki bu konunun tartışmaya dönmesini düşünerek yada isteyerek yazmıyorum.

Sizin bu konuya cevap yazmanızın gecikmeyeceğini tahmin etmiştim nedense, TRW firmasını yerden yere vurmadım sadece piyasadaki aynı kalitede üretim yapan firmalardan ayrılarak forum ahalisine çok çok üstün bir marka olarak tanıtılmasına karşıyım.

Atilla bey sizden rica etsem bana servislerde uygun bakım maliyeti amaçlanarak 2. kalite olarak satılan 04465-YZZxx numaraları hariç (ki onlar bile Bendix, Akebono, Jurid vs. çıkıyor) OEM kutuda bir adet TRW balata getirirseniz bende 12 senelik Toyota çalışanı olarak TRW'nin OEM üretici olduğunu öğrenmiş olurum.Hatta size yardımcı olmak adına ingilterede üretilen bütün Toyota araçların fren balatalarının OEM numaralarını vereyim, bir serviste fotoğrafını çekin ve yayınlayın bütün forum aydınlansın.

Benim akılsızlığım şurda ki ben o zamanlar bu foruma üye değildim ve fotoğrafını çekmedim, ama siz benim sözümden daha çok TRW'nin ürettiği bir balataya güveniyorsanız bu da sizin seçiminiz (ki forumda olsun forum dışında olsun beni tanıyan tanır, babamı gözümün önünde kesseniz yalan söyletemezsiniz).Benim aldığım TRW balatalar birebir TRW distribütörü (şeffaflık adına firma ismi de vereceğim zararı var ise silinebilir) İLKE Otomotiv'den aldıklarımdı, ya sizin Denso bujileriniz?

Kurslar dediğiniz şeyleri kısaca (sadece Toyota'da aldıklarımı) sıralayım,
Lise: Toyota Teknik Eğitim Programı
Toyota Teknisyen Step1
Toyota  Teknisyen Step2
Toyota Yedek Parça Step1
Toyota Yedek Parça Teknik Step2
Toyota Spareparts Supervisor

Dünyada milyonlarca insan itimat edip hayatlarını bu eğitimleri almış yetkili servis çalışanlarına emanet ederken, siz uzmanlığın nasıl elde edildiğini açıklayabilirseniz sevinirim ki yanlış anlaşılmasın ben hiçbir zaman kendimi uzman olarak da görmedim.Kendim Ufuk SÖNMEZ olarak arkasında durabileceğim parçayı pazarlamak, TRW pazarlamaktan daha iyidir diye düşünüyorum.

Açıkçası 60 yılınızı nerede geçirdiğiniz hiç önemli değil, şöyle söyleyebilirim sizin 60 yılda edindiğiniz tecrübeleri hiçe sayamam ama son kullanıcının 60 yıllık tecrübesi o işin içindekinin 6 yılı gibidir.Benim 28 yıldır aynı evde oturduğum için inşaat mühendisi olamadığım gibi.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Belki bilmiyorsunuz ama ben şu an Türkiye de TEK Toyota Orjinal parçası ithal eden ve bunu son kullanıcıya satan şirketin genel müdürüyüm (A'dan Z'ye herşey benim elimden geçer), bende size küçük ama değerli bir söz hatırlatmak isterim "Çok Bildiğini Zanneden Çok Yanılandır".

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #471 : Ocak 31, 2013, 20:20:14 »
Ufuk kardeş senin aldığın eğitimin nasıl olduğunu az çok bilirim çünkü bende PHİLİPS merkez servis teknisyeni olarak o eğitim kursları gibi onlarca kurs aldım. senelercede Zeytinburnu endüstri meslek lisesi TV bölümü öğrencilerinin mezuniyet imtihanlarında görev aldım. servislerdeki uzman kalitesi hakkında pek olumlu konuşamam, benim sıfır aldığım Murat 124 arabamın sorununu Türkiyenin en büyük iki Tofaş servisi çözemedi Topkapıdaki Yugoslav göçmeni üç kardeş vardı beş dakikada halletti vede para almadılar. forumdan arkadaşımız Fındıkzade Anadolu bankası 2.müdürü Bülent arkadaşımızın Rav4 ünün büyük sorununu Sonkarda dahil servisler 6-7 bin harcadığı halde halledemediler, bayrampaşadaki Ali usta 150 liraya halletti.
gelelim benim kullanıcılığıma, ben bugün toyota servisinin tamir etmeyip komple değişim verdiği motor, şanzıman gibi üniteleri tamir etme olanağına sahibim. şu andada garajımda bmw 2002 arabamın ekzantirik zincirini değiştirmeye başladım, hatundan kaçamak çalıştığımdan vede radyatörün peteğini değiştirteceğimden iki gün sürecek. bunları övünmek veya kendimi size beğendirmek için anlatmıyorum, benim dayım Bendix firmasının baş tezgahtarıydı, ama tamirden zerre kadar anlamazdı. parça kodlarını filan bilmekle TRW LUKAS gibi bir dünya devi firmayı yargılayacak yeteneğe sahip olmak ayrı şeydir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #472 : Ocak 31, 2013, 21:35:45 »
ufuk bey tartışmaya girmek istemiyorum çünkü gerçekten marka vs çok iyi bir bilgim yok ama bende balataları dediğiniz maslaktaki dispiratörden aldım İ... otomotiv yani ama halen bir sorun yaşamadım
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #473 : Şubat 01, 2013, 00:11:25 »
Merhaba Atilla bey,

Öncelikle herkesin bilmesini isterim ki bu konunun tartışmaya dönmesini düşünerek yada isteyerek yazmıyorum.

Sizin bu konuya cevap yazmanızın gecikmeyeceğini tahmin etmiştim nedense, TRW firmasını yerden yere vurmadım sadece piyasadaki aynı kalitede üretim yapan firmalardan ayrılarak forum ahalisine çok çok üstün bir marka olarak tanıtılmasına karşıyım.

Atilla bey sizden rica etsem bana servislerde uygun bakım maliyeti amaçlanarak 2. kalite olarak satılan 04465-YZZxx numaraları hariç (ki onlar bile Bendix, Akebono, Jurid vs. çıkıyor) OEM kutuda bir adet TRW balata getirirseniz bende 12 senelik Toyota çalışanı olarak TRW'nin OEM üretici olduğunu öğrenmiş olurum.Hatta size yardımcı olmak adına ingilterede üretilen bütün Toyota araçların fren balatalarının OEM numaralarını vereyim, bir serviste fotoğrafını çekin ve yayınlayın bütün forum aydınlansın.

Benim akılsızlığım şurda ki ben o zamanlar bu foruma üye değildim ve fotoğrafını çekmedim, ama siz benim sözümden daha çok TRW'nin ürettiği bir balataya güveniyorsanız bu da sizin seçiminiz (ki forumda olsun forum dışında olsun beni tanıyan tanır, babamı gözümün önünde kesseniz yalan söyletemezsiniz).Benim aldığım TRW balatalar birebir TRW distribütörü (şeffaflık adına firma ismi de vereceğim zararı var ise silinebilir) İLKE Otomotiv'den aldıklarımdı, ya sizin Denso bujileriniz?

Kurslar dediğiniz şeyleri kısaca (sadece Toyota'da aldıklarımı) sıralayım,
Lise: Toyota Teknik Eğitim Programı
Toyota Teknisyen Step1
Toyota  Teknisyen Step2
Toyota Yedek Parça Step1
Toyota Yedek Parça Teknik Step2
Toyota Spareparts Supervisor

Dünyada milyonlarca insan itimat edip hayatlarını bu eğitimleri almış yetkili servis çalışanlarına emanet ederken, siz uzmanlığın nasıl elde edildiğini açıklayabilirseniz sevinirim ki yanlış anlaşılmasın ben hiçbir zaman kendimi uzman olarak da görmedim.Kendim Ufuk SÖNMEZ olarak arkasında durabileceğim parçayı pazarlamak, TRW pazarlamaktan daha iyidir diye düşünüyorum.

Açıkçası 60 yılınızı nerede geçirdiğiniz hiç önemli değil, şöyle söyleyebilirim sizin 60 yılda edindiğiniz tecrübeleri hiçe sayamam ama son kullanıcının 60 yıllık tecrübesi o işin içindekinin 6 yılı gibidir.Benim 28 yıldır aynı evde oturduğum için inşaat mühendisi olamadığım gibi.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Belki bilmiyorsunuz ama ben şu an Türkiye de TEK Toyota Orjinal parçası ithal eden ve bunu son kullanıcıya satan şirketin genel müdürüyüm (A'dan Z'ye herşey benim elimden geçer), bende size küçük ama değerli bir söz hatırlatmak isterim "Çok Bildiğini Zanneden Çok Yanılandır".

Saygılar.
ufuk beye 2010 yılında yetkili servisde 2004 corolla sol hb nin el freni balatası gözümün önünde trw taktılar.Beyaz bir kutudan çıkardı rteknısyen yanımda taktı.Dışarda satılanlar gibi kırmızı kutuda falan değildi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #474 : Şubat 01, 2013, 10:28:37 »
Ufuk kardeş senin aldığın eğitimin nasıl olduğunu az çok bilirim çünkü bende PHİLİPS merkez servis teknisyeni olarak o eğitim kursları gibi onlarca kurs aldım. senelercede Zeytinburnu endüstri meslek lisesi TV bölümü öğrencilerinin mezuniyet imtihanlarında görev aldım. servislerdeki uzman kalitesi hakkında pek olumlu konuşamam, benim sıfır aldığım Murat 124 arabamın sorununu Türkiyenin en büyük iki Tofaş servisi çözemedi Topkapıdaki Yugoslav göçmeni üç kardeş vardı beş dakikada halletti vede para almadılar. forumdan arkadaşımız Fındıkzade Anadolu bankası 2.müdürü Bülent arkadaşımızın Rav4 ünün büyük sorununu Sonkarda dahil servisler 6-7 bin harcadığı halde halledemediler, bayrampaşadaki Ali usta 150 liraya halletti.
gelelim benim kullanıcılığıma, ben bugün toyota servisinin tamir etmeyip komple değişim verdiği motor, şanzıman gibi üniteleri tamir etme olanağına sahibim. şu andada garajımda bmw 2002 arabamın ekzantirik zincirini değiştirmeye başladım, hatundan kaçamak çalıştığımdan vede radyatörün peteğini değiştirteceğimden iki gün sürecek. bunları övünmek veya kendimi size beğendirmek için anlatmıyorum, benim dayım Bendix firmasının baş tezgahtarıydı, ama tamirden zerre kadar anlamazdı. parça kodlarını filan bilmekle TRW LUKAS gibi bir dünya devi firmayı yargılayacak yeteneğe sahip olmak ayrı şeydir.

Tamam atilla bey siz haklısınız TRW dünyanın en iyi fren balatası üreticisi.

ufuk bey tartışmaya girmek istemiyorum çünkü gerçekten marka vs çok iyi bir bilgim yok ama bende balataları dediğiniz maslaktaki dispiratörden aldım İ... otomotiv yani ama halen bir sorun yaşamadım

Mustafa bey ben zaten yazdım, sorun, sorun yaşamak yada yaşamamak değil fiyat/kalite orantısına göre markanın yüceltilmesi, TRW yada diğerleri benim babamın oğlu değil, alana, kullanana, sorun yaşayana yada yaşamayanına hiçbir sözüm yok, Türk halkının genel hatası olarak gördüğüm herşeyi bu kadar abartmamak görüşündeyim sadece.

ufuk beye 2010 yılında yetkili servisde 2004 corolla sol hb nin el freni balatası gözümün önünde trw taktılar.Beyaz bir kutudan çıkardı rteknısyen yanımda taktı.Dışarda satılanlar gibi kırmızı kutuda falan değildi.

Tuncay bey bu araçların 2002-2004 yılları arasında el freni balatasının üretimini 04495-02120 parça numarası ile TRW'nin yaptığı doğrudur, ancak yaşanan "el freni balatası kırılması" şikayetleri üzerine üretici 2005 yılında (kasa makyajlandığında) değiştirilmiş olup 04495-02190 parça numarası ile GALFER markasına dönülmüştür, işin ilginç tarafı yetkili servis bu balatayı nasıl 5 sene stoğunda tutabilmiş, asıl soru bu.

Yani E12 aracınızın el freni balatası güncel parça numarası 04495-02190, markası bu aracın bütün kaliper sistemi üretimini yapan (İngilteredekiler dahil, Japonyadakiler hariç) GALFER firmasıdır.Detayları aşağıdaki resimlerden inceleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #475 : Şubat 01, 2013, 11:11:45 »

Ufuk bey, ben hiçbir zaman TRW LUCAS ın dünyanın en iyi fren balatası üreticisi olduğunu söylemedim , sizin TRW ye yüklenmenizin sebebini az çok anlıyorum, bazı firmalar bayilerinin dışındaki satıcılara mal vermezler, ana şirket ihracat dahi yapmaz, onlarda bayilerden mal alacaklarından fiatlarıyla bu bayilerle rekabet edemezler. ben hayatımda durduğu yerde çürüyen ,kırılan balata duymadım, yapıştırma balatanın pabuçtan ayrıldığına çok şahit oldum. benim ve TRW yi öven arkadaşlarımızın , balata pazarlamasından beş kuruş menfaatimiz olmaz vede olamaz. biz burada izlenimlerimizi  paylaşıyoruz siz ise bu işte profesyonelsiniz dolayısiyle bakış açılarımız çok değişik. ben TRW bulamazsanız VALEO da kullanabilirsiniz o da çok iyidir diye defalarca bu sütunlarda yazdım. bunları çok bilmişliğimden değil çok denediğimden vede internet ortamında çok araştırdığımdan dile getiriyorum. size hayırlı satışlar diliyorum, TCT onaylı firma sahibi arkadaşım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #476 : Şubat 01, 2013, 11:30:35 »
Ufuk bey, ben hiçbir zaman TRW LUCAS ın dünyanın en iyi fren balatası üreticisi olduğunu söylemedim , sizin TRW ye yüklenmenizin sebebini az çok anlıyorum, bazı firmalar bayilerinin dışındaki satıcılara mal vermezler, ana şirket ihracat dahi yapmaz, onlarda bayilerden mal alacaklarından fiatlarıyla bu bayilerle rekabet edemezler. ben hayatımda durduğu yerde çürüyen ,kırılan balata duymadım, yapıştırma balatanın pabuçtan ayrıldığına çok şahit oldum. benim ve TRW yi öven arkadaşlarımızın , balata pazarlamasından beş kuruş menfaatimiz olmaz vede olamaz. biz burada izlenimlerimizi  paylaşıyoruz siz ise bu işte profesyonelsiniz dolayısiyle bakış açılarımız çok değişik. ben TRW bulamazsanız VALEO da kullanabilirsiniz o da çok iyidir diye defalarca bu sütunlarda yazdım. bunları çok bilmişliğimden değil çok denediğimden vede internet ortamında çok araştırdığımdan dile getiriyorum. size hayırlı satışlar diliyorum, TCT onaylı firma sahibi arkadaşım.

Atilla bey cevap vermeyeyim diyorum ama duramıyorum maalesef, siz bence beni anladığınızı sanıyorsunuz.

Olay bizim TRW alıp satamamız falan değil, ben size Toyota Orjinal kutulu parça ithalatını bile yapabildiğimizi söylüyorum, kaldı ki TRW getiremeyelim satamayalım, Türkiyede en çok ithal edilen balata markasıdır kendisi, hani bir söz vardır bilirmisiniz? Sanayide en fazla servisi ve parçacısı olan markayı kullanmayacaksın, bizde aynen onu uyguluyoruz.

Tersinden düşünürsek biz şu an orjinal parçayı bir bayinin alış fiyatlarına satabiliyoruz, TRW ithal etsek distribütör alış fiyatlarına bile satabiliriz, ama daha önce de söylediğim gibi (TCT Onaylı Firma olarak değil) Ufuk SÖNMEZ olarak arkasında durmadığım birşeyi ne ithal ederim ne de satarım, ne de alana karışırım ama öve öve bitiremeyenin de karşısındayım.

Önerdiğiniz diğer firmanında öbüründen farkı yok zaten ki Valeo'yu bizde satıyoruz kullanıyoruz, ama satrkende söylüyoruz "bakın bundan daha iyisi var, bunun ömrü şu kadar ama fiyatıda bu kadar" diye, xxx pazarlamacı gibi elimizdeki dünyanın en iyisidir, bundan iyisi yoktur gibi klişelere hem bizim hemde akıllı halkımın karnı tok artık, üç beş kuruş için kimseyi kandırmam kandırılmasına da müsade etmem.

İnternet ortamında yaptığınız araştırma ile elde ettiğiniz verileri bizimle paylaşabilirseniz seviniriz, ben size aynı sınıfta olan TRW ve Ferodo balataların içeriğini yazsam bir daha o paraları o ürünlere vermezsiniz bile, atık metalden (atık kaliteli metal olan bakır,magnezyum,nikel kullansalar yine gam yemeyeceğim) balata üretip kutularının üzerine "çevre bilinci" amblemi koymak kullanıcıyı kandırmaktan başka birşey değildir.

Atilla bey son olarak sizden ricam siz bildiğinizi yapın biz bildiğimizi yapalım, yolunuz düşerse de buyrun gelin çayımızı için burada sohbet edelim, belki bizi biraz daha iyi tanımış olursunuz.

Saygılar.

edit:imla hatası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #477 : Şubat 01, 2013, 11:38:30 »
adresinizi bahşederseniz İst.a gelişimde rahatsız ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #478 : Şubat 01, 2013, 11:47:45 »
adresinizi bahşederseniz İst.a gelişimde rahatsız ederim.

Estağfirullah rahatsızlık ne demek ne zaman arzu ederseniz bekleriz,

TEM MOTORLU ARAÇLAR
Atatürk Oto Sanayi Sitesi 2. Kısım 22. Sokak No:750 Maslak Şişli/İSTANBUL
0212 285 10 93 - 0212 285 10 94

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #479 : Şubat 01, 2013, 20:46:39 »

Mustafa bey ben zaten yazdım, sorun, sorun yaşamak yada yaşamamak değil fiyat/kalite orantısına göre markanın yüceltilmesi, TRW yada diğerleri benim babamın oğlu değil, alana, kullanana, sorun yaşayana yada yaşamayanına hiçbir sözüm yok, Türk halkının genel hatası olarak gördüğüm herşeyi bu kadar abartmamak görüşündeyim sadece.

Tuncay bey bu araçların 2002-2004 yılları arasında el freni balatasının üretimini 04495-02120 parça numarası ile TRW'nin yaptığı doğrudur, ancak yaşanan "el freni balatası kırılması" şikayetleri üzerine üretici 2005 yılında (kasa makyajlandığında) değiştirilmiş olup 04495-02190 parça numarası ile GALFER markasına dönülmüştür, işin ilginç tarafı yetkili servis bu balatayı nasıl 5 sene stoğunda tutabilmiş, asıl soru bu.

Yani E12 aracınızın el freni balatası güncel parça numarası 04495-02190, markası bu aracın bütün kaliper sistemi üretimini yapan (İngilteredekiler dahil, Japonyadakiler hariç) GALFER firmasıdır.Detayları aşağıdaki resimlerden inceleyebilirsiniz.

evet ufuk bey dediginiz gibi bende 2007veya 2008 yılı olması lazım arka disklerden viyaklama sesi gliyordu.Diskleri söküğnce el frenının kırıldıgını görmüştük.el frenı balatamın kırılması şikayeti üzerine değişmişti.ama oozaman bayi kullanıcı hatası felan demişti.Sizin dediğiniz gibi hatalı üretim demekki.Şimdi 2006 verso var bende .burda özel servis deki arkadaşlar yetki,li servisten ayrılma .onlar arka fren balataları bittiği için trw kullandılar.Ama ben bu versonun frenlerinden hiç memnun değilim.Hİç durmayacak gibi duruyor araç.Babamda avensis var o öyle değil.Frene sert dokunsanız direksiyonu öpecek duruma geliyorsunuz(halk tabiriyle) versoda ama öyle değil.Sİz ne önerirsiniz.bu arada verso için 80 tl ye aldım arka fren balatalarını.ön balatalar için ne önerirsiniz.üzerinde bosch var hala.Araç 60 binde
Bİrde bana sol ön aks lazım herhalde.Tek parça oluyormus.servis fiyatıo 1,800 tl civarı.Bİr zararı yok.Bazen dur kalk yaptıgında lık dıye ses yapıyor.boşluk oluşmuş herhalde.değişmesen de önemli değil dediler ama ses takıntım oldugu içşin değişeyim diorum.ucuz getirtme veya bulma imkanımız yokmu dur.
2011 d4d Corolla