Gönderen Konu: Fren Balatası ve Disk  (Okunma sayısı 273190 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Balatası ve Disk
« Yanıtla #440 : Haziran 28, 2012, 02:00:06 »
Ön fren balatası bitmesine yakın abs erken devreye girermi acaba? son zamanlarda frene sert bastığımda ( ani fernleme değil) abs devreye
girmeye başladı. Lastiklerin 4. yılı michelin energy saver diş derinlişi 5mm acaba lastiklerden mi? balatalardanmı kaynaklanıyor sorun?
(örneğin çok dik yokuştan aşağıya inerken frene biraz fazla kuvvet uygulayınca abs nin devreye girmesi gibi)

Normal gibi sert basınca Abs devreye girer. Ama lastiklerin ömrğ bitmiş ya da bitmek üzere gibi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #440 : Haziran 28, 2012, 02:00:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Temmuz 12, 2012, 21:48:38 »

Dün balatalarımı kontrol etmek için sağ ön ve arka lastiklerimi söktüm. önler trw marka ile daha önceden değişmiş ve durumu gayet iyi. arkalarda resimde görüldüğü gibi toyota amblemi bulunan bosch marka takılı ve en az kabul edilebilir kalınlık olan 2mm'den yarım milim fazla.  arkalar için yine bir takım bosch balata düşünüyorum. 60TL gibi bir fiyatı var. Bu arada arka lastiği takar iken bijonun birini fazla torklamışım bijon kesti. :) servisi aradım ellerinde varmış 9TL gittim aldım. balataları değiştirirken taktırırım artık. ş.içi 4 bijonla biraz devam edeceğiz.  daha önce bijon kesip taktıran varmı. disk sökülmesi gerekiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Temmuz 19, 2012, 08:53:59 »
servıs bakımda on dısklerın tornalanması yada degısmesı gerektırıgnı soyledıler. torna yaptırmadan dırek degıstırıyım dıye dusunuyorum.servıs on dıskler ıcın 460 ytl para ıstedı.. TRW marka on dısk cıftı maslak oto sanayısınde 160 lıra fıyat aldım.. servısın kullandıgı dısklerın markası nedır bılen varmı? bıde bu dısklerı degıstırmek ıcın ozel servıs tavsıye edermısınız?
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #443 : Temmuz 19, 2012, 10:22:38 »

.... Bu arada arka lastiği takar iken bijonun birini fazla torklamışım bijon kesti. :) servisi aradım ellerinde varmış 9TL gittim aldım. balataları değiştirirken taktırırım artık. ş.içi 4 bijonla biraz devam edeceğiz.  daha önce bijon kesip taktıran varmı. disk sökülmesi gerekiyor mu?

Selçuk selam,
Bu kesme sıkarken mi oldu , havalı tabncaylamıydı, tork ayarı varmıydı , kaçtı yazarmısın?   yoksa bicon  sonradan araç hareket halindeyken mi kesti? Geçenlerde ben de 4 tekeri rotasyon yaptım hepsini de elle sıktım, ölçü elimizin kuvveti tabii. Ondan sonra iki uzun yol yaptım  sorun yok ama insan bilemiyor kesme noktası nerede sen nereye kadar sıktın.. Diğerlerinde de soruna yakınmısın acaba diye ben buradan endişelendim hani..  Servis talimatlarında bunların tork seviyeleri vardı diye biliyorum bakmak lazım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #444 : Temmuz 21, 2012, 11:05:59 »
Selçuk selam,
Bu kesme sıkarken mi oldu , havalı tabncaylamıydı, tork ayarı varmıydı , kaçtı yazarmısın?   yoksa bicon  sonradan araç hareket halindeyken mi kesti? Geçenlerde ben de 4 tekeri rotasyon yaptım hepsini de elle sıktım, ölçü elimizin kuvveti tabii. Ondan sonra iki uzun yol yaptım  sorun yok ama insan bilemiyor kesme noktası nerede sen nereye kadar sıktın.. Diğerlerinde de soruna yakınmısın acaba diye ben buradan endişelendim hani..  Servis talimatlarında bunların tork seviyeleri vardı diye biliyorum bakmak lazım. 

Aleyküm selam Eftal abi.

Evet sıkarken oldu. Bu son bijona hava sıcaklığından ayağımla  yuklenmiştim ondan oldu. Sonradan iş yerinde torkmetre vardı. hepsini gevşettim 912 inch pound ile sıktım. kitap bunu veriyor. (103 newton metre, 76 foot pound) Bu tork el kuvveti ile sıkmaya eşit neredeyse. El kuvveti ile fazla zorlamadan sıktıkdan sonra çeyrek tur daha sıkınca yaklaşık olarak denk geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #445 : Ağustos 01, 2012, 15:41:33 »
Arka fren balatalarımı trw marka parcayedek.com sitesinden havale ile 66 TL ye sipariş verdim. umarım sahte çıkmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #446 : Ağustos 01, 2012, 15:48:32 »
Arka fren balatalarımı trw marka parcayedek.com sitesinden havale ile 66 TL ye sipariş verdim. umarım sahte çıkmaz.
fiyatı epey uygun gözküyor. geçen ay 2006 corollama trw ön balataları 75 tl ye aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #447 : Ağustos 01, 2012, 21:42:52 »
fiyatı epey uygun gözküyor. geçen ay 2006 corollama trw ön balataları 75 tl ye aldım.
fiyat extra havale indirimi ile böyle oldu. yoksa 73 tl civarı idi. bu arada ön balatalar her zaman daha pahalı olurlar. siz uygun almışsınız. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #448 : Ağustos 01, 2012, 22:09:33 »
fiyat extra havale indirimi ile böyle oldu. yoksa 73 tl civarı idi. bu arada ön balatalar her zaman daha pahalı olurlar. siz uygun almışsınız. :)
haklısınız, ön balata fiyatları daha yüksek onu es geçmişim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #449 : Ağustos 02, 2012, 08:28:51 »
arkadaşlar aracımın balatalarını değiştirmek istiyorum daha 20-25 bin götürür üzerindekiler ancak çok dandik bir marka ve çok sinir bozucu şekilde ses yapıyor. Oltuda olduğum için malum yedek parça sıkıntısı var internetten spariş vereyim dedim. Düşündüğüm marka TRW, arama yaptırdım ancak bi dünya balata çıktı hangisini tercih etmem gerekiyor bilemedim yardımcı olabilir misiniz? :-[   http://www.parcayedek.com/arama/Corolla+Balata+%C3%B6n
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #450 : Ağustos 02, 2012, 09:01:59 »

Dün balatalarımı kontrol etmek için sağ ön ve arka lastiklerimi söktüm. önler trw marka ile daha önceden değişmiş ve durumu gayet iyi. arkalarda resimde görüldüğü gibi toyota amblemi bulunan bosch marka takılı ve en az kabul edilebilir kalınlık olan 2mm'den yarım milim fazla.  arkalar için yine bir takım bosch balata düşünüyorum. 60TL gibi bir fiyatı var. Bu arada arka lastiği takar iken bijonun birini fazla torklamışım bijon kesti. :) servisi aradım ellerinde varmış 9TL gittim aldım. balataları değiştirirken taktırırım artık. ş.içi 4 bijonla biraz devam edeceğiz.  daha önce bijon kesip taktıran varmı. disk sökülmesi gerekiyor mu?

daha bu hafta sonu dört bijonun 2 sini kestim. ama arka tekerindi bijonlar sünmüş dedi bizim kardeş, makine teknikeridir kendisi bence sende değiştiriken hepsini değiştir. ama kendin değiştirirken zorlanabilirsin ben kendim değiştirdim ama arka teker olduğu için kampana dağıtıp topladım ilk defa olduğu için kampana toplama konusunda bayağı zorlandım.
not: tekerleri söküp takarken bijonlara yağ bulaşmamasına dikkat edin sıkıştığını fark etmeyip fazla sıkarak kırabiliyorsunuz.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #451 : Ağustos 02, 2012, 11:02:20 »
Teşekkür ederim. Barış bey
balatalarım değişecek o zaman ustaya taktırmayı düşünüyorum. Tabi balataları kendim değiştirmez isem. Bijonu aldım bagajda duruyor. Benimkide arka tekerlek dayım yurtdışında oto tamircisi diski sökmem gerektiğini söyledi. bir denerim baktım olmadı ustaya yaptırırım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #452 : Ağustos 12, 2012, 02:20:02 »
Bu akşam balatalarımı kendim değiştirdim. 1 saatde işlem tamam. youtube da bir çok uygulama videosu olduğu için resim çekmedim. işlem basamakları
-fren hyd haznesinin kapağını aç
- kriko ile aracı kaldır
-lastiği sök
-kaliper üstündeki balata cıvatasının ust tarafdakını sok
-eski balataları çıkar
-yenileri tak
-pistonu işkence ile geri it
sonra topla bu kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #453 : Ağustos 13, 2012, 17:10:14 »
daha bu hafta sonu dört bijonun 2 sini kestim. ama arka tekerindi bijonlar sünmüş dedi bizim kardeş, makine teknikeridir kendisi bence sende değiştiriken hepsini değiştir. ama kendin değiştirirken zorlanabilirsin ben kendim değiştirdim ama arka teker olduğu için kampana dağıtıp topladım ilk defa olduğu için kampana toplama konusunda bayağı zorlandım.
not: tekerleri söküp takarken bijonlara yağ bulaşmamasına dikkat edin sıkıştığını fark etmeyip fazla sıkarak kırabiliyorsunuz.
Barış bey bugün kırılan bijonumuda değiştirdim. ön lastiğe takoz koydum, El frenini indirdim, lastiği söktüm. kaliperi söktüm daha sonra diski kendime doğru çektim geldi. sonra kırık bijonu çekiç ile çıkarttım. altda bulunan el freni gerdirme ayar cıvatasını soktum. alt tarafa denk geliyor. ordan yeni bijonu taktım. sonra işlemleri tersine yaparak torkmetre ile torklayarak topladım. kaliper için 47 Nm bijonlar için 103 Nm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #454 : Ağustos 31, 2012, 16:36:02 »
Fren ile ilgili işlemleri kendiniz yapmamalısınız
kritik ve hayati önem taşıyan bir durum
allah korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #455 : Ağustos 31, 2012, 18:33:36 »
Kemal amca
Teknik kitap okuyarak uçak arızalarını tamir ediyor. Söküp takıyoruz. Aracımında teknik kitabı elimde uyarı ve ikazlara dikkat ederek işlem yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '22
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #456 : Eylül 15, 2012, 22:37:03 »
Bugün daha önce otostart.com sitesinden almış olduğum trw marka fren diski ve balataları takmak için özel servise götürdüm, servis çalışanı bunların TRW minti modeli olduğu söyledi, minti trw nin yan sanayisiymiş. Daha önce duymadım bilgisi olan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #457 : Eylül 20, 2012, 20:24:20 »
Ya bu TRW Türkiye'de üretim yapıyormuş ama  doğrudürüst bir bayisini bulamadım, bunların ürünlerini web sitelerinden veya parçacılardan mı almak zorundayız, nasıl güveneceğiz? İstanbulda bayisi veya kendi satış kanalı yokmu bunların?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #458 : Eylül 24, 2012, 22:59:37 »
 merhaba arkadaşlar,

Eftal beye katılıyorum 2-3 gündür TRW balata ve disk arıyorum, İzmirde bulamadım
trw Türkiye tel.den izmir bayilerin telini aldım onlardanda perakendecilerin teli fakat adamlar trw yok şu marka bu marka verelim diyorlar ne iş anlamadım bide niye trw de ısrar ettiğime akıl erdiremiyorlar 6 yere tel ile sordum şahsende bildiğim 3 yere gittim yok yok yok

(orj. alsam diye tokulları aradım ön balatalar 190 tl, diskler 2 x 195 tl,arka balatalar 125 tl imiş sağolun dedim)

İzmirde bildiğiniz yer var ise bakalım oraya
internetten almak cazip gelmiyor ne bileyim çakma,yanlış parça  falan çıkar
95 Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #459 : Eylül 25, 2012, 09:37:56 »
merhaba arkadaşlar,

Eftal beye katılıyorum 2-3 gündür TRW balata ve disk arıyorum, İzmirde bulamadım
trw Türkiye tel.den izmir bayilerin telini aldım onlardanda perakendecilerin teli fakat adamlar trw yok şu marka bu marka verelim diyorlar ne iş anlamadım bide niye trw de ısrar ettiğime akıl erdiremiyorlar 6 yere tel ile sordum şahsende bildiğim 3 yere gittim yok yok yok

(orj. alsam diye tokulları aradım ön balatalar 190 tl, diskler 2 x 195 tl,arka balatalar 125 tl imiş sağolun dedim)

İzmirde bildiğiniz yer var ise bakalım oraya
internetten almak cazip gelmiyor ne bileyim çakma,yanlış parça  falan çıkar
   trw bulmada sıkıntı varsa valeo disk ve balata alın gayet güzel ben rav4 e ön arka balata ve ön disk aldım süper oldu. trw den hiçbir farkını göremedim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/