0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ön fren balatası bitmesine yakın abs erken devreye girermi acaba? son zamanlarda frene sert bastığımda ( ani fernleme değil) abs devreyegirmeye başladı. Lastiklerin 4. yılı michelin energy saver diş derinlişi 5mm acaba lastiklerden mi? balatalardanmı kaynaklanıyor sorun?(örneğin çok dik yokuştan aşağıya inerken frene biraz fazla kuvvet uygulayınca abs nin devreye girmesi gibi)
.... Bu arada arka lastiği takar iken bijonun birini fazla torklamışım bijon kesti. servisi aradım ellerinde varmış 9TL gittim aldım. balataları değiştirirken taktırırım artık. ş.içi 4 bijonla biraz devam edeceğiz. daha önce bijon kesip taktıran varmı. disk sökülmesi gerekiyor mu?
Selçuk selam,Bu kesme sıkarken mi oldu , havalı tabncaylamıydı, tork ayarı varmıydı , kaçtı yazarmısın? yoksa bicon sonradan araç hareket halindeyken mi kesti? Geçenlerde ben de 4 tekeri rotasyon yaptım hepsini de elle sıktım, ölçü elimizin kuvveti tabii. Ondan sonra iki uzun yol yaptım sorun yok ama insan bilemiyor kesme noktası nerede sen nereye kadar sıktın.. Diğerlerinde de soruna yakınmısın acaba diye ben buradan endişelendim hani.. Servis talimatlarında bunların tork seviyeleri vardı diye biliyorum bakmak lazım.
Arka fren balatalarımı trw marka parcayedek.com sitesinden havale ile 66 TL ye sipariş verdim. umarım sahte çıkmaz.
fiyatı epey uygun gözküyor. geçen ay 2006 corollama trw ön balataları 75 tl ye aldım.
fiyat extra havale indirimi ile böyle oldu. yoksa 73 tl civarı idi. bu arada ön balatalar her zaman daha pahalı olurlar. siz uygun almışsınız.
Dün balatalarımı kontrol etmek için sağ ön ve arka lastiklerimi söktüm. önler trw marka ile daha önceden değişmiş ve durumu gayet iyi. arkalarda resimde görüldüğü gibi toyota amblemi bulunan bosch marka takılı ve en az kabul edilebilir kalınlık olan 2mm'den yarım milim fazla. arkalar için yine bir takım bosch balata düşünüyorum. 60TL gibi bir fiyatı var. Bu arada arka lastiği takar iken bijonun birini fazla torklamışım bijon kesti. servisi aradım ellerinde varmış 9TL gittim aldım. balataları değiştirirken taktırırım artık. ş.içi 4 bijonla biraz devam edeceğiz. daha önce bijon kesip taktıran varmı. disk sökülmesi gerekiyor mu?
daha bu hafta sonu dört bijonun 2 sini kestim. ama arka tekerindi bijonlar sünmüş dedi bizim kardeş, makine teknikeridir kendisi bence sende değiştiriken hepsini değiştir. ama kendin değiştirirken zorlanabilirsin ben kendim değiştirdim ama arka teker olduğu için kampana dağıtıp topladım ilk defa olduğu için kampana toplama konusunda bayağı zorlandım. not: tekerleri söküp takarken bijonlara yağ bulaşmamasına dikkat edin sıkıştığını fark etmeyip fazla sıkarak kırabiliyorsunuz.
merhaba arkadaşlar,Eftal beye katılıyorum 2-3 gündür TRW balata ve disk arıyorum, İzmirde bulamadımtrw Türkiye tel.den izmir bayilerin telini aldım onlardanda perakendecilerin teli fakat adamlar trw yok şu marka bu marka verelim diyorlar ne iş anlamadım bide niye trw de ısrar ettiğime akıl erdiremiyorlar 6 yere tel ile sordum şahsende bildiğim 3 yere gittim yok yok yok(orj. alsam diye tokulları aradım ön balatalar 190 tl, diskler 2 x 195 tl,arka balatalar 125 tl imiş sağolun dedim)İzmirde bildiğiniz yer var ise bakalım orayainternetten almak cazip gelmiyor ne bileyim çakma,yanlış parça falan çıkar