merhaba arkadaşlar benım aracım şuan 120binde bundan 7-8 bin km önce ön sağ tekerden gelen ses üzerine tanıdık bir servise gittim(orjinal parça kullanılan bir yer) orda o sesi çözene kadar yok diskten geliyo yok balatadan geliyo yok teker yamuk derken 250 lirayı benden bi şekilde aldılar ki asıl sorun aks folya bilyasıymış(50 lira gibi bişeydi sanırım). Diskler eğri diye torna yaptılar hala orjinal diskler üzerinde. benim demek istediğim bu disklerde sıkıntı olur mu şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım çok şükür siz ne dersiniz?
merhaba arkadaşlar benım aracım şuan 120binde bundan 7-8 bin km önce ön sağ tekerden gelen ses üzerine tanıdık bir servise gittim(orjinal parça kullanılan bir yer) orda o sesi çözene kadar yok diskten geliyo yok balatadan geliyo yok teker yamuk derken 250 lirayı benden bi şekilde aldılar ki asıl sorun aks folya bilyasıymış(50 lira gibi bişeydi sanırım). Diskler eğri diye torna yaptılar hala orjinal diskler üzerinde. benim demek istediğim bu disklerde sıkıntı olur mu şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım çok şükür siz ne dersiniz?
Selman tornada çok almadılarsa ve fren pedalında titreme yoksa sorun yok. ilerde bir takım TRW disk alıp takarsın.
Ben 4 senedir Toyota'da yedek parçacılık yapıyorum daha orijinal parça üzerinde made in china ibaresi görmedim. Tamam bütün parçaları Japon malı değil, Alman yapımı olanlar var, Belçika yapımı olan var, Hollanda yapımı olan var. Ama daha bi parçasında çin malı görmedim.
Ergün daha yeni aldım yağ filtresini servisden Made in china. Marka Denso yazıyor.
Bende ankaradan yetkili servisten aaldıgım yag filtresinde cin yazıyor.Ama selçuk ergün o mesajı 2008 de yazmış.3 senede çinliler girmiş olabilirler.
Bende ankaradan yetkili servisten aaldıgım yag filtresinde cin yazıyor.Ama selçuk ergün o mesajı 2008 de yazmış.3 senede çinliler girmiş olabilirler.
mantıklı uzun bir süre olmuş. tarihe bakmamıştım.
Ben de bugün REis ten yağ filtresi aldım made in china yazıyordu resmini de çektim.
Ben de bugün REis ten yağ filtresi aldım made in china yazıyordu resmini de çektim.
artık her şey "made in china"
dün bir internet sitesinden orjinal diye aldığım hava soğutmalı ön fren disklerinin orjinal TRW kutusunda made in P.R.C. yazıyordu.
yahu benim frenlerdede vuruntu var, balataları değiştirdiler geçmedi
şimdide disklerden diyorlar, acaba benimkide o bilyadan olabilirmi
sat,,,,,,,sat,,,,,sat oni.
aracını değiştirme vaktin gelmiş sat kurtul Kemal abi
çinde imal ediliyor olması kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor.. şu anda hiçbir markanın çinde yapılmayan parçası olanı kalmadı.. çünkü işçilik ucuz... malzeme kaliteli olduktan sonra ve yapım hataları zaten firma garantisinde olduğu takdirde sıkıntı çıkmaz.. çin takıntısı ortadan kalkmalı artık...1.5 milyon insan var... amelesi çok olunca imalat ucuza geliyor... tüm firmalar çinde üretim yaptırıyor.. yol masrafıyla bile daha ucuza geliyor olsa gerek..
sat,,,,,,,sat,,,,,sat oni.
aracını değiştirme vaktin gelmiş sat kurtul Kemal abi
satacağım anasını satıyım, ilanı verdim , keklikleri bekliyorum
arkadaşlar 2009 yaris d4d (makyajlı kasa) için disk ve balata nereden bulabilirim ve fiyatları ne kadardır.
Bazı arkadaşların da dediği gibi çin malı diye adi olması gerekmiyor. Mercedes-Benz dahil bir çok firma artık çinde imalat yaptırıyor. Önemli olan CE standardını sağlıyor olması.
Herkesin bayila bayila kullandigi ve 2000 lira üstünde para bayilan Ayfon'da Cin üretimi. Cok farkli kalitelerde üretim yapabiliyorlar. Siz paradan haber verin.
Ancak ucuz Cin malini kesinlikle almiyorum. Hem cok cabuk bozuluyor, hem de markasiz olanlarin büyük bir kisimi sagliga zararli. Gecen Alman televizyonunda bir test yaptilar ve ucuz tamirat aletlerini test ettiler. 2-3 eur'ya satilan Cin mali cekic'in sapinda kullanilan plastigin icerigi o kadar zehirli cikti ki, 5 dakika ciplak elle tamirat yapmanin normalde 1 yilda normalde cevreden (Almanya) aldiginiz zehir miktarina esit dediler. Bunlari da görünce almiyorum.
Herkesin bayila bayila kullandigi ve 2000 lira üstünde para bayilan Ayfon'da Cin üretimi. Cok farkli kalitelerde üretim yapabiliyorlar. Siz paradan haber verin.
iki defa üst üste okudum yinede AFyon diye okudum

5 dakika ciplak elle tamirat yapmanin normalde 1 yilda normalde cevreden (Almanya) aldiginiz zehir miktarina esit dediler. Bunlari da görünce almiyorum.
Hadi ya o kadar mı zehirliymiş
iki defa üst üste okudum yinede AFyon diye okudum 
Hadi ya o kadar mı zehirliymiş

Aklin hinzirlikta.
O kadar zehirli olup olmadigini %100 bilemiyorum; tabiki kendim test etmedigim icin. Bu programin bir kisminin da "Made in Germany" mallari almaniz lazim diye beyin yikama oldugunu da göz ardi etmemek gerekiyor. Satildigina göre bir sekilde onay almis olmasi lazim. Ama durup dururken de bu cekic zehirli demezlerdi diye düsünüyorum.
Aklin hinzirlikta.
Abi bazen "AYfon 4'mü" diye soran yakın arkadaşlar oluyor.Bende "yok AFyon4" dediğim için bende de hatlar karışabiliyor

"Made in Germany" mallari almaniz lazim diye beyin yikama oldugunu da göz ardi etmemek gerekiyor. Satildigina göre bir sekilde onay almis olmasi lazim. Ama durup dururken de bu cekic zehirli demezlerdi diye düsünüyorum.
Bir nevi dediğin gibi olsa da,hani zararlı bir ürünse nasıl satılabiliyor.Satılabiliyorsa neden zararlı olduğu açıklanıyor.Kendi içinde çelişkili bir durum