0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla amca merhaba.. 2004 model arabamı 60.000 km bakımına götürdüm geçenlerde, ön fren balatalarını değiştirdiler, üzerinden çıkanlar Bosch marka fabrika çıkışı takılan ilk balatalarıymış.. servis iyi gitmiş 60.000 km dedi hatta bu yeni takacaklarımız muhtemelen bunun kadar gitmez dediler, aspes mi ne varmış bu eski orjinal olanlarında artık bu aspes denilen madde kanserojen madde içerdiğinden kullanılmıyormuş yeni üretilen balatalarda..bir de diskleri değişmediler gerekiyorsa değişin dememe rağmen.. disklerde hafif dalgalanma var dediler ve sildiler torna ile.. şimdi bu diskleri tornada sildirmenin bir zararı olur mu ki acaba.. sıkıntı yaratmaz inşallah
aracım 2006 1.6. corolla 100.000 km.de hafta sonu bakımını yaptıracam, geçen hafta ankara/şaşmaz' da birkaç yerden fiatlarını sordum TRV ön balatalar (takımı) 60, arka balatalar 45, ön diskler 110, hava filtresi 10, yag filtresi 10, polen filtresi 10, yağ 45, V kayışı 30 tl. 90.000 Km. bakamında sonraki bakımda bunların değişmesi gerektiğini söylemişti ustam.
Atilla abi ben araç' ta değilim, ankara' da yaşıyorum.
Atilla abi yazın yanına ben uğrayacağım ve çayını içeceğim haberin olsun.
Atilla Amca, benim Bostancı Sanayide bir ustam var, yağ filtresini orjinal kullanıyor, yeri geldimide beni orjinal parçaya yönlendiriyor. Doğruya doğru konuşuyor. Mert adam. Bende yamuğunu görene kadar ona devam edeceğim ki, adam dürüst olduk kaybettik demesin. Piyasadaki düzgün esnafı bu yönde desteklemek lazım bence.
Ben 4 senedir Toyota'da yedek parçacılık yapıyorum daha orijinal parça üzerinde made in china ibaresi görmedim. Tamam bütün parçaları Japon malı değil, Alman yapımı olanlar var, Belçika yapımı olan var, Hollanda yapımı olan var. Ama daha bi parçasında çin malı görmedim.