0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar, 2016 1.6 corolla aracıma bugün yetkili serviste bakım yaptırdım. Hava filtresinin kirli değilse değişmeyeceğini söylediler ve değişmedi. Aracı yeni aldım. Önceki araçlarımda hep değişmişti. Toyotaya özel bir durum mu? Acaba değiştirmeli miyim?
Bugün arabamın değişmesi gerekiyor denen arka diskini sormak için sabah erkenden Ankara İvedik sanayide Frenci Bayram Ustanın dükkanına götürdüm Aracı Arap Usta isimli ustamız kontrol etti bunlarda hiçbir şey yok sadece çizilmiş diyip kendi tornacıya yolladı ince bir tornadan sonra diskler yeni gibi oldu TEMden aldığım NIBK balata ve Toyota fren hidroliğinide degistirerek toplam 240 TL işçilikle dükkandan ayrıldım.Yolu düşen arkadaşlara tavsiye ederim yapılan iş benim içime sindi esnaflıkları on numara. (Sabah erken gidin kuyruk var.)
Size tavsiyem bu yağı kullanırsanız yakın zamanda valfmatik arızası yaşamanız yüksekAPI SN ILSAC GF5 ONAYLI 0W20 Kullanın
Merhaba arkadaşlar. aracım 1,4 4d 2016 dizel otomatik corolla. Aracı 2 ay once aldım km 70 000 de .Samsun da ikamet etmekteyim.Yağ filtre değişimleri yapmak istiyorum bu ilk toyota aracım yaklaşık maliyet ne tutar asağı yukarı.(yağ+tüm filtreler)Ve bakımda dikkat etmem gereken yada önerdiğiniz başka bir durum varmı acaba.Teşekkürler
@Ümit ŞAHANTİMOR (39478) siz bakımları nerede yaptırıyorsunuz acaba osmaniyedemi ?
Yok ilk bakım Adana'da oldu ama şuanda dışarıda yaptırmayı düşünüyorum,servisler 5w30 kullanıyor geçen sefer iş emrine not düşerek zorla 0w20 kullandırdım,5w30 yağ ile 1800 , 2000 TL arasında ücret çıkarıyorlar geçen yıl hiçbir sarf malzeme istemedik yağ ve yağ filtresi bide polen değişimi 1400 küsür çıkmıştı bu sene 0w20 ile 2500 çıkar herhalde,yarı fiyatına dışarıda kendim yaparım daha iyi,temden malzemeleri alacam kısmetse.
Selamlar. Forumda yeniyim. İstanbul anadolu yakasinda özellikle Ümraniye'de tavsiye edeceğiniz işinin ehli usta var mı? Bostancı da olabilir.