Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 413579 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #2080 : Şubat 03, 2022, 10:23:54 »
Arka balatalar daha küçük olduğu için daha erken yıpranıyor.Hava filtresini ilginç bir şekilde Toyota 40.000 km de değişiyor ancak tozlu topraklı yollarımız olduğu için servis değişmese bile ya ısrarcı olup iş emrine talep olarak yazdırılır veya siz iyi bir filtre alarak dışarda  değişimi yaptırabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2080 : Şubat 03, 2022, 10:23:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2081 : Şubat 03, 2022, 11:50:46 »
Merhabalar, 2016 1.6 corolla aracıma bugün yetkili serviste bakım yaptırdım. Hava filtresinin kirli değilse değişmeyeceğini söylediler ve değişmedi. Aracı yeni aldım. Önceki araçlarımda hep değişmişti. Toyotaya özel bir durum mu? Acaba değiştirmeli miyim?
Hava filtresi ni kesinlikle değiştirin 40 bin ülkemiz şartları için çok uzun bir km,bütün araçlarımda her bakımda hava filtresini değiştirdim sadece bir sefer uzun süre 2 yıl kadar aynı filtreyi kullanmıştım,rutin bakımda boğaz kelebeğinin borusunu söktüm klape leş gibi simsiyah olmuştu,temizledim yeni filtre ile taktım ve sonraki bakımlarda yine filtreyi değiştirdim ve boğaz kelebeği ve emme manifoldu hiç kirlenmedi motor sağlığı için hava filtresi can yeleği gibidir,servisler bakım maliyeti yükselmesin diye değiştirmiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2082 : Şubat 03, 2022, 12:31:58 »
Bugün arabamın değişmesi gerekiyor denen arka diskini sormak için sabah erkenden Ankara İvedik sanayide Frenci Bayram Ustanın dükkanına götürdüm Aracı Arap Usta isimli ustamız kontrol etti bunlarda hiçbir şey yok sadece çizilmiş diyip kendi tornacıya yolladı ince bir tornadan sonra diskler yeni gibi oldu TEMden aldığım NIBK balata ve Toyota fren hidroliğinide degistirerek toplam 240 TL işçilikle dükkandan ayrıldım.Yolu düşen arkadaşlara tavsiye ederim yapılan iş benim içime sindi esnaflıkları on numara. (Sabah erken gidin kuyruk var.)
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2083 : Şubat 03, 2022, 13:24:48 »
Bugün arabamın değişmesi gerekiyor denen arka diskini sormak için sabah erkenden Ankara İvedik sanayide Frenci Bayram Ustanın dükkanına götürdüm Aracı Arap Usta isimli ustamız kontrol etti bunlarda hiçbir şey yok sadece çizilmiş diyip kendi tornacıya yolladı ince bir tornadan sonra diskler yeni gibi oldu TEMden aldığım NIBK balata ve Toyota fren hidroliğinide degistirerek toplam 240 TL işçilikle dükkandan ayrıldım.Yolu düşen arkadaşlara tavsiye ederim yapılan iş benim içime sindi esnaflıkları on numara. (Sabah erken gidin kuyruk var.)
Hayırlı olsun,disk masrafından kurtulmuşsunuz,diskler torna öncesi fotoğraf varsa eklermisiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2084 : Şubat 03, 2022, 13:50:36 »
Amin sağolun resimden pek anlaşılmıyor ama çizikler vardı şimdi ayna gibi oldular.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2085 : Şubat 03, 2022, 15:11:35 »
Çizikten ziyade oyulmuş,arka disk olduğu için fazla sıkıntı yaşatmaz ama ön disklerde bu kadar oyuntu zararlı olurdu,kalitesiz balatalar diskleri böyle oyuntu yapıyor ama bundan sonra nıbk ile böyle sorunlar yaşamazsınız aksine disk yüzeyi taşlanmış gibi parlar tertemiz kalır,siz bile baktıkça hayret edersiniz sadece bir kaç gün balata ve disk alışıncaya kadar temkinli fren yapın ve ani frenden kaçının,eğer arka fren ve el freni tertibatı aynıysa tam durmadan el freni çekmeyin.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2086 : Şubat 03, 2022, 18:13:28 »
Aynen bu hafta dikkatli kullanmak lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2087 : Şubat 03, 2022, 20:37:41 »
Arabayı 0 km aldığımızda ilk 500 km yi tarif edildiği şekilde kullanıyoruz,sizin arabada artık frenler yönünden 0 km oldu.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2088 : Şubat 04, 2022, 17:20:19 »
Aynen Tokay Bey büyük bir masraftan ucuz yollu kurtulduk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 64000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #2089 : Şubat 04, 2022, 18:00:37 »
Size tavsiyem bu yağı kullanırsanız yakın zamanda valfmatik arızası yaşamanız yüksek

API SN ILSAC GF5 ONAYLI 0W20 Kullanın
Aracınıza 20215 den beri 5w30 yag kullanıyoruz. Geçen seneye kadar serviste geçen sene ve bu senede 5w30 ile devam ediyoruz. Serviste 5w30 kullanıyor. Yorumu görünce servise sordum oda 5w30 dedi. Şanzıman yağını servisten 1500 tlye aldım 5 lt. Baktım paketi aynı mobil 1 paketi muhtemelen mobil üretimi. İşi şansa bırakmadık şanzıman da Orjinal aldım. 500 km sonra 2.değişimi yaptıracağım. İlk değişimide servisin dediği gibi 2,5 litre aldı

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2022, 18:41:02
Bu arada filtreler bujiyi temden aldım. Hoş bir alışveriş oldu. Filtreler js asakashi kalitesini kullandıkça göreceğiz. Önümüzdeki ay antifiriz değişimi yapacağım. Kayış sağlam dendi. Acaba kayış kaç binde değişim olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 64000
« Yanıtla #2090 : Şubat 06, 2022, 13:21:43 »
Bu arada filtreler bujiyi temden aldım. Hoş bir alışveriş oldu. Filtreler js asakashi kalitesini kullandıkça göreceğiz. Önümüzdeki ay antifiriz değişimi yapacağım. Kayış sağlam dendi. Acaba kayış kaç binde değişim olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 70000
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2091 : Şubat 07, 2022, 11:03:39 »
Merhaba arkadaşlar. aracım 1,4 4d 2016 dizel otomatik corolla. Aracı 2 ay once aldım km 70 000 de .Samsun da ikamet etmekteyim.
Yağ filtre değişimleri yapmak istiyorum bu ilk toyota aracım yaklaşık maliyet ne tutar asağı yukarı.(yağ+tüm filtreler)
Ve bakımda dikkat etmem gereken yada önerdiğiniz başka bir durum varmı acaba.
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2092 : Şubat 07, 2022, 11:20:29 »
Merhaba arkadaşlar. aracım 1,4 4d 2016 dizel otomatik corolla. Aracı 2 ay once aldım km 70 000 de .Samsun da ikamet etmekteyim.
Yağ filtre değişimleri yapmak istiyorum bu ilk toyota aracım yaklaşık maliyet ne tutar asağı yukarı.(yağ+tüm filtreler)
Ve bakımda dikkat etmem gereken yada önerdiğiniz başka bir durum varmı acaba.
Teşekkürler
Merhabalar aracınız hayırlı olsun,aracı aldığınızda genel bakım yapılmadıysa 4 teker sökülüp balata ve merkez kontrolleri yaptırmanızı tavsiye ederim,ustaya uğrayıp kısa bir check-up yaptırmanız iyi olur gereken malzemeleri tem otodan alıp bölgenizdeki güvenilir özel bir servise montaj yaptırabilirsiniz,eğer aracın bakım geçmişini bilmiyorsanız şanzıman yağı ve fren hidroliği ni değiştirmenizi tavsiye ederim,bakım malzemeleri hakkında tem servisten fiyat alabilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '18
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2093 : Şubat 08, 2022, 23:15:18 »
2018 model benzinli Corolla'nın buji değişimi için 16 ve 20 mm buji lokmalarından hangisini almalıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2094 : Nisan 16, 2022, 09:32:37 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) siz bakımları nerede yaptırıyorsunuz acaba osmaniyedemi ?
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2095 : Nisan 16, 2022, 09:43:51 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) siz bakımları nerede yaptırıyorsunuz acaba osmaniyedemi ?
Yok ilk bakım Adana'da oldu ama şuanda dışarıda yaptırmayı düşünüyorum,servisler 5w30 kullanıyor geçen sefer iş emrine not düşerek zorla 0w20 kullandırdım,5w30 yağ ile 1800 , 2000 TL arasında ücret çıkarıyorlar geçen yıl hiçbir sarf malzeme istemedik yağ ve yağ filtresi bide polen değişimi 1400 küsür çıkmıştı bu sene 0w20 ile 2500 çıkar herhalde,yarı fiyatına dışarıda kendim yaparım daha iyi,temden malzemeleri alacam kısmetse.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2096 : Nisan 16, 2022, 10:57:01 »
Yok ilk bakım Adana'da oldu ama şuanda dışarıda yaptırmayı düşünüyorum,servisler 5w30 kullanıyor geçen sefer iş emrine not düşerek zorla 0w20 kullandırdım,5w30 yağ ile 1800 , 2000 TL arasında ücret çıkarıyorlar geçen yıl hiçbir sarf malzeme istemedik yağ ve yağ filtresi bide polen değişimi 1400 küsür çıkmıştı bu sene 0w20 ile 2500 çıkar herhalde,yarı fiyatına dışarıda kendim yaparım daha iyi,temden malzemeleri alacam kısmetse.

Toyota on diye bir şey çıkarmışlar servisde bakım yapılırsa on yıl garanti veriliyor tam emin değilim ama .Bende temden alıp maraşta özel serviste yaptırıyorum mesela yağ değişiminde 20 dk beklettiriyorum sonra liftte hafif aracı eğdirip iyice karterdeki yağın boşalmasını bekliyorum ve hep arabanın başındasın
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 25000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2097 : Nisan 16, 2022, 19:54:18 »
Selamlar. Forumda yeniyim. İstanbul anadolu yakasinda özellikle Ümraniye'de tavsiye edeceğiniz işinin ehli usta var mı? Bostancı da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2098 : Nisan 16, 2022, 20:12:01 »
Selamlar. Forumda yeniyim. İstanbul anadolu yakasinda özellikle Ümraniye'de tavsiye edeceğiniz işinin ehli usta var mı? Bostancı da olabilir.
İstanbul'da tercihimiz Avrupa yakasında olmasına rağmen tem motorlu araçlardır,sizede tavsiyem uzak demeyin deneyin derim,Toyota konusunda aşırı bilgiye sahipler ve sadece Toyota'ya hizmet veriyorlar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 25000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2099 : Nisan 16, 2022, 20:15:45 »
Hocam tem oto tam olarak nerede?