0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba araç lpgli 100bin kmyi geçti daha önce motul 0w40 x max kullanıyodum ama Artık lpg kullanmıyorum yinede 0w40 kullanmaya devam etmelimiyim yoksa 5w30amı geçmeliyim ne dersiniz bu konuda?
LPG kullanmıyorsanız niye 5w30 kullanacaksınız? motor iç temizliği yapıp 0w20 kullanın?
90.000 bakımı için şimdiden filtre seti alayım dedim, malum fiyatlar yerinde durmuyor.https://mekato.com.tr/filtre-setleri-12/toyota/corolla-1-33-vvt/prd-toyota-corolla-1-33-vvt-3-lu-mann-filtre-seti-2009-2018
Ben yaptırmıyorum bakım filan, garibim yatıyor kapıda, arada bir markete filan gidiyorum bi çalışsın diye o kadar Bakıma yaklaşık 3000 var, ayda 50 km yapsam yeter
ustalar 1.6 life benzin+ LPG 70bin bakımına 800 tl dedi ben de hayır dedim yağı filtreleri nerden alayım internetten? bakımda nelere dikkat etmeli? daha önce yeni arabam olmadı
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar dün vavacarstan şehir içi kullanım amacıyla 2. araç olarak 2015 1.4 dizel otomatik touch corolla aldım. Araç 82 binde, teslim aldıktan sonra yağ ve filtreleri değiştirmeyi düşünüyorum.Konu geçmişini okudum fakat öneri çeşitliliği ve önerilerin zamanla değişmesinden ötürü kafam karıştı;Yağ olarak benzinliğin yakın olması ve ustasının sağlam olduğundan ötürü dizel Versomda (5w30 c3 ect) olduğu gibi shell (0w30 c2/c3 ect) alırım diyordum fakat sizce Mobil1 - Motul - Eneos yerine shell yerine tercih edilir mi ve bunlardan birini tercih edecek olursam hangi serisi daha iyi olur.
80.000 km öncesi 0W30 kullanıldı mı ? Kullanılmadıysa eksilme olabilir. API SN ACEA C3 Onaylı yağ kullanabilirsiniz. Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30 Tercih edebilirsiniz
Aracın kitapçığında bakın orada yazılan neyse onu alın artık hangi markada bulursanız (Shell,motül, liqui moly) farketme, önemli olan spekleri karşılaması,üç markadan biri olabilir ama distribütör listesinde bir satıcı olması yeterli zaten Shell benzinlikten alacağım demişsiniz.
İyi akşamlar, Yukarıda bahsetmiş olduğum 2015 dizel otomatik corollayı bugün teslim aldım ve servise götürdüm. Aracın tüm bakımları serviste yapılmış. 70 binde tüm yağlar filtreler antifiriz balata disk vs değişmiş serviste. araç şu an 82 binde ve 2023 e kadarda garantisi var aracın. Fakat şöyle bir sorun var:Aracı servise götürmüşken yağına suyuna baktırdım 11 bin km de 1 lt yağ eksiltmiş, usta sağolsun ekledi. Haftaya bakımını yaptıracağım fakat Bunu önleme/azaltma için servisten ne gibi taleplerde bulunmalıyım. Sonraki zamanlar için hangi yağı kullanmam bu oranı düşürür.
Zaten bakım zamanını fazlasıyla geciktirmişsiniz 11.000 km de 1 lt normal.
Arkadaşlar MerhabaAraç 2018 lpg li 35500 km de. 3 sene servise gittim malum servis 5w 30 yağ koyuyor.Bu sene Tem oto dan gerekli malzemeleri aldım. Yağ olarak motul x max 0w 40 aldım yetkili servis malzemeleri dışarıdan aldığım için bakımı kabul etmedi bakımı dışarıda yaptırdım. 4 litre yağ biraz eksik geldi alt cizginin bir milim altında. Aynı yağdan bulamıyorum Tem oto nun N11 deki yerinde yok.Ankara da iki bayiye baktım yok.Bulsam 1 litre veya 5 litre alacağim. Usta yarım litre daha konsa iyi olur dedi.Alabileceğim Bildiğiniz güvenilir bir site varmı? 0w 40 başka marka yağ eklesem olurmu? Ya da Böyle biraz eksik kullansam olurmu?Teşekkürler