0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba 2015 model corollamın aküsü bitti ne marka akü önerirsiniz 60 ampermi 72 ampermi
Merak ettim, ilk akü aracınızda 7 yıl mi dayandı? Benimki 5 yıl dayanmıştı (araçta LPG var). Orijinal hali 60 amperdi, özel bir durum yoksa bence 60 amperle dvm etmek daha doğru olur. Ayrıca, akünün markasıyla birlikte, üretim tarihine de dikkat edin. Uretildikten sonra uzun süre beklemiş bir aküyü Varta olsa bile sakın almayın.
Mutlu, inci,çelik (çelik akü mutlu akünün abisidir) varta, hangisini uygun fiyata bulursanız alın, aküde AH değerinden çok A değeri önemlidir,akü üzerinde yazar bu değerler mesala 60 AH 480A gibi Şu fotoda olduğu gibi;Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2022, 11:53:20Şuanda 8 yıllık akü ile hâlâ devam eden var, Akünün ömrünü şarj dinamosu ve araç bakımı aynı zamanda araç üzerindeki ekipmanlar belirler,rutin bakımlar esnasında şarj dinamosu kontrolü de eklenirse akü kolay kolay bozulmaz, günümüzde ki çoğu araçta oynar kasnak bulunmakta bu kasnak kilitlediği zaman şarj dinamosu istenilen hızda dönmüyor ve alternatör gereken şarj'ı sağlayamıyor,ilk marş esnasında kayış kaydırma oluyor ve başlatma yapmayabiliyor,o yüzden alternatör bakımı aksatılmamalı ve akü çok şarj deşarj yapılmamalı yoksa aküde sülfatlaşma oluşur,sülfat plakalar arasındaki geçirgenliği düşürür ve belirli zaman sonra palakalarda çürümeler meydana gelir.
Evet üstündeki orjinal sulu aküsüydü mutlu marka 7 yıllıkÜretim tarihine hiç bakmadım 60 amperlik mutlu akü takıldı ama bir arkadaşım tanıdığı elektirikçinin içindeki plakaları temizleyip saf su ekleyip şarj edilerek 2 3 sene daha giderdi dedi 700 tlye aldım yeni aküyüde eski aküyü depozitolu olduğu fabrikaya göndereceğini söyledi aslında fabrikaya vermeyip hurdacıya satıyolarmış benden fiyat düşmediler düşmesi gerekiyomuydu kazıkmı yedik bilmiyorum yeni akünün tarihini görebilirmiyim takıldı ya artıkMesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 13, 2022, 12:27:04[/time]Takıldıktan sonra o değerleri yazan yerş görebilirmiyiz
Eski akü için düşmeleri gereken fiyati dusmedilerse kaziklanmissiniz gibi gözüküyor (ama 700₺ mutlu akü için pahalı sayılmaz). Genelde akü uretim tarihinin lastik üretim tarihi gibi kendine özgü farklı bir yazılma formatı oluyor, ancak, bu format markadan markaya değişiyor, mutlu akü tarihinin nasıl anlasilacağına dair bilgiyi internetten bulabilirsiniz (kulllanıcı akü tarihini kolaylıkla anlayamasin diye, üreticiler bu konuda basit standart bir uygulamaya gitmiyor olabilirler diye düşünüyorum). Montaj edilmeden önce tarihi akü üzerinde kolayca bulabilirdiniz ama montaj sonrası tarihin yazildığı yer kapanmış olabilir. A değeri bütün guncel tarihli marka akulerde hemen hemen aynı oluyor, vartanin 60 ah akusunde de mutlunun 60ah akusunde de bu değer cari dönemde genelde aynı olur, bilinen markalar bu tarz konularda birbirini yakından takip ediyor, piyasada arasanizda mutludan daha yüksek a değerli 60 ah akü kolay kolay bulamazsınız diye tahmin ediyorum (tabi bizim gibi sıradan bir vatandaşın kendi imkanlarıyla bu ölçümleri yapma imkanı yok, akude hangi değer yazıyorsa ona inanıyoruz). Benim eski 60ah mutlu akünün a değeri yeni 60ah inci akunun a değerinden düşüktü (iki akü arasinda 5-6 yıllık teknoloji farkı olduğunun altını çizmek isterim).
Teşekkürler yanıt için yani inci akü mutlu aküden iyimi
Herkes eski aküyü alıyor ve yenisini takıyor, eğer sizin hurdacı ya satacak veya benzeri işler yapma olanağınız yoksa genelde işler böyle yürüyor,su günler için 700.- TL fiyat normal sayılmalı,iyi günlerde kullanın.
Yanlış anladınız öyle birşey demek istemedim, yıl ve dolayısıyla teknoloji farkına dikkat çekmek istemistim. Bence mutlu inciden biraz daha iyidir, esasen ben inci biraz daha ucuz diye tercih etmiştim. Tarihi yeniyse bence çok güzel bir akü aldınız, güle güle kullanın.
Yeni akü hayırlı olsun,Arkadaşınız doğru söylemiş,ölmüş marş basmayan aküye cola dökerek 2 seneden fazla daha çalıştırdık ve soğuk memlekette,ama bu işlem sizin yapabileceğiniz bir iş değil ama akücü yapabilir hatta her göze 1 çay kaşığı karbonat ekleyip 1 gece beklenip içi komple yıkanıp tekrar asit ve saf su eklendiği zaman uzun süre daha hizmet ederdi.
80 bin bakımı için Toyota özel serviste 1400 tlye, motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, şanzıman yağı, ön diskler tornaya gitti, fren hidroliği değişti.
İyi günler. Biraz önce servisten çıktım, 30.000 bakımı yaptırdım. Yağ (4.2 lt), Yağ filtresi, fren hidroliği değişimi, kabin hava filtresi, hava filtresi değişti ve 1.960,00 TL tuttu. Orijinal parça fiyatlarını Ufuk bey'den de almıştım, işçilik fiyatı hariç fahiş bir fiyat farkı görmediğimden servisi tercih ettim. Ayrıca kapı gergisi için de sitemlerimi ilettim.
Motor yağı, şanzıman yağı, hidrolik yağı, polen, yağ filtresi, ön iki disk torna işlemi 1400 tl aldılar çok değil mi? Yağ mobil 5.30Şanzıman yağını kırmızı tanktan çevirerek doldurduÖzel servis
Ankarada kendi getirdiğim yağı konulduğunu görebileceğim yetkili servis varmı, bundan önceki başka marka aracımın serviste bekleme yerinden araca yapılan müdahaleleri görebiliyordum o tarz servis varmı iyi forumlar kazasız belasız sürüşler.
Yetkili servislerde aliyorlar mi kendi getirdigimiz yağı ozel servislerde ancak mümkün. Ostimde aksu madeni yağ var motul bayisi uygun fiyata degisim yapiyorlar mis(Birkac ay once 75 tl diye duydum) . Fren yağı, antifiriz, aku vs kontrolu de yapiliyormus.