0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba.servis bakım süresi geldi aracımın 4000 km yapmışım bu sene ama 1 yıldır yakıt tüketimi arttı.eskiden 8 iken şuan 10.1 seviyesinde.muhtemelen konulan yağ ve filtrelerden.şimdi 2015 1,6 advantage araç için hangi filtre ve yağ seçimi yapmalıyım.yağ için mobil 1 5w30 (tam modeli ne almalıyım)düşünüyorum.filtre seti için js asakashi ama daha kalitelisi varsa tabiki daha iyi olur.(densoyu toyota kullanıyor ama daha ucuz js asakashiye göre gene densomu kullanayım.)ayrıca şanzıman yağı değişimi yaptıracagım.komple değişim için istanbul pendik bölgesine yakın bir öneriniz varmı.çogu 2,5 litre ile çözüyor yağ değişimini ama araç 7 lt alıyor bana mantıklı gelmedi.bu bakımda kayış buji veya değişmesi gerekenler nelerdir.aslında tüm bakımları hep serviste yapılmıştı.birtek geçen sene özel servise götürdüm.(servise kızdım çünki hava filtresini üfletip takmış ama parasını aldı sonradan fark ettim.şimdiden teşekkür ederim.
Maslak size uzak değil aslında TEM toyota ya direk gitmenizi tavsiye ederim
merhaba.teşekkür ederim.peki fiyatlar ve kullanılacak malzeme için tem toyotadan direk fiyatmı almam gerekiyor.uzun uzun telefon görüşmesi yapmayı sevmiyorum.şanzıman yağı değişimi makina ile mi yapıyor temde .çünki filtresinide değiştirmek istiyorum şanzımanın.
Bence tem'e gidin yetkili serviste fren hidroliği değişimi sadece 500 ml ile hidrolik kutusundaki değişim yapılıyor en yakın tekerden boşaltıp üzerine ekleme oluyor, kesinlikle yanlış bir yöntem, verdiğini fiyat içinde şanzıman yağı yok ayriyeten temde kullanılan filtreler js ashakashi orijinalinden daha kaliteli formda inceleme konusu mevcut incelemenizi tavsiye ederim,https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=92856.msg1140681#msg1140681En önemli konuda tem'deki ustalar yetkili servistekilerden çok çok daha tecrübeli hepsi işinin ehli.
tavsiyeler için teşekkürler.malzemeyi temden js asakashi filtre olarak.yağ konusunda mobil 1 yetkili satıcsı cleanpex yakın bana oradan alıp burada değişim yapmaya karar verdim.tem uzak olamasa 1. öncelik olurdu.hayırlısı
İnşAllah bu hafta bu konuyla uğraşacağız.Sikayet varda bu konu ile ilgili epey şikayet gelmiş 18-20 -36binde disk değiştirenler var ve disk garanti kapsamına girmemiş.