Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 413738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 64000
  • Model Yılı: '15
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #2060 : Ocak 27, 2022, 13:01:04 »
merhaba.servis bakım süresi geldi aracımın 4000 km yapmışım bu sene ama 1 yıldır yakıt tüketimi arttı.eskiden 8 iken şuan 10.1 seviyesinde.muhtemelen konulan yağ ve filtrelerden.şimdi 2015 1,6 advantage araç için hangi filtre ve yağ seçimi yapmalıyım.
yağ için mobil 1 5w30 (tam modeli ne almalıyım)düşünüyorum.filtre seti için js asakashi ama daha kalitelisi varsa tabiki daha iyi olur.(densoyu toyota kullanıyor ama daha ucuz js asakashiye göre gene densomu kullanayım.)ayrıca şanzıman yağı değişimi yaptıracagım.komple değişim için istanbul pendik bölgesine yakın bir öneriniz varmı.çogu 2,5 litre ile çözüyor yağ değişimini ama araç 7 lt alıyor bana mantıklı gelmedi.bu bakımda kayış buji veya değişmesi gerekenler nelerdir.aslında tüm bakımları hep serviste yapılmıştı.birtek geçen sene özel servise götürdüm.(servise kızdım çünki hava filtresini üfletip takmış ama parasını aldı sonradan fark ettim.şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2060 : Ocak 27, 2022, 13:01:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2061 : Ocak 27, 2022, 13:06:02 »
merhaba.servis bakım süresi geldi aracımın 4000 km yapmışım bu sene ama 1 yıldır yakıt tüketimi arttı.eskiden 8 iken şuan 10.1 seviyesinde.muhtemelen konulan yağ ve filtrelerden.şimdi 2015 1,6 advantage araç için hangi filtre ve yağ seçimi yapmalıyım.
yağ için mobil 1 5w30 (tam modeli ne almalıyım)düşünüyorum.filtre seti için js asakashi ama daha kalitelisi varsa tabiki daha iyi olur.(densoyu toyota kullanıyor ama daha ucuz js asakashiye göre gene densomu kullanayım.)ayrıca şanzıman yağı değişimi yaptıracagım.komple değişim için istanbul pendik bölgesine yakın bir öneriniz varmı.çogu 2,5 litre ile çözüyor yağ değişimini ama araç 7 lt alıyor bana mantıklı gelmedi.bu bakımda kayış buji veya değişmesi gerekenler nelerdir.aslında tüm bakımları hep serviste yapılmıştı.birtek geçen sene özel servise götürdüm.(servise kızdım çünki hava filtresini üfletip takmış ama parasını aldı sonradan fark ettim.şimdiden teşekkür ederim.
Maslak size uzak değil aslında TEM toyota ya direk gitmenizi tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2062 : Ocak 27, 2022, 13:13:45 »
Maslak size uzak değil aslında TEM toyota ya direk gitmenizi tavsiye ederim

merhaba.teşekkür ederim.peki fiyatlar ve kullanılacak malzeme için tem toyotadan direk fiyatmı almam gerekiyor.uzun uzun telefon görüşmesi yapmayı sevmiyorum.şanzıman yağı değişimi makina ile mi yapıyor temde .çünki filtresinide değiştirmek istiyorum şanzımanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2063 : Ocak 27, 2022, 14:13:00 »
merhaba.teşekkür ederim.peki fiyatlar ve kullanılacak malzeme için tem toyotadan direk fiyatmı almam gerekiyor.uzun uzun telefon görüşmesi yapmayı sevmiyorum.şanzıman yağı değişimi makina ile mi yapıyor temde .çünki filtresinide değiştirmek istiyorum şanzımanın.

Fiyat almanıza gerek yok siz yaptırmanız gereken işlemleri söyleyin onlar yardımcı olacaklar.
Filtre olarak 1 OEM ürün var birde JS Ashakashi  yağ olarak ise OEM, Motul ve Liqui Moly var bunları tercih edersiniz. @Ufuk Sönmez (16363)  bey yardımcı olur bu konuda kendisi Tem Toyota'nın sahibidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2064 : Ocak 27, 2022, 15:02:40 »
servisten fiyat aldım.1800 tl istiyor.fren hidroliği.motor yağı,yag filtesi.polen filtresi,hava filtesi,karter tapası için istenen fiyat .herşeyi orjinal kullanacaksa fiyat makul geldi aslında.konu ile ilgili fikir alabilirmiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2065 : Ocak 27, 2022, 16:06:49 »
Bence tem'e gidin yetkili serviste fren hidroliği değişimi sadece 500 ml ile hidrolik kutusundaki değişim yapılıyor en yakın tekerden boşaltıp üzerine ekleme oluyor, kesinlikle yanlış bir yöntem, verdiğini fiyat içinde şanzıman yağı yok ayriyeten temde kullanılan filtreler js ashakashi orijinalinden daha kaliteli formda inceleme konusu mevcut incelemenizi tavsiye ederim,

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=92856.msg1140681#msg1140681

En önemli konuda tem'deki ustalar yetkili servistekilerden çok çok daha tecrübeli hepsi işinin ehli.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2066 : Ocak 27, 2022, 16:45:57 »
Bence tem'e gidin yetkili serviste fren hidroliği değişimi sadece 500 ml ile hidrolik kutusundaki değişim yapılıyor en yakın tekerden boşaltıp üzerine ekleme oluyor, kesinlikle yanlış bir yöntem, verdiğini fiyat içinde şanzıman yağı yok ayriyeten temde kullanılan filtreler js ashakashi orijinalinden daha kaliteli formda inceleme konusu mevcut incelemenizi tavsiye ederim,

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=92856.msg1140681#msg1140681

En önemli konuda tem'deki ustalar yetkili servistekilerden çok çok daha tecrübeli hepsi işinin ehli.

yer bana 60 km uzak.o yüzden gitmem zor.muhtemelen parçaları oradan alıp burada değişim yaptıracagım.işten izin almamda çok zor bu ara.fren hidroliği için tem 500ml yeterli dedi.acaba 2 tane 500 mü alayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 61500
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2067 : Ocak 28, 2022, 00:50:33 »
Hocam bekle bence bu kadar detayli is yaptiracaksan iyi bir yerde yaptır. Sonra pisman olma.yetkili servis pahali geldiyse otopratik ve bosch car servislere sor. Onlardan fiyat al. Bazilari sen parca goturunce de yapıyor. Hemde kurumsal firmadan dokum almis olursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2068 : Ocak 28, 2022, 11:08:11 »
tavsiyeler için teşekkürler.malzemeyi temden js asakashi filtre olarak.yağ konusunda mobil 1 yetkili satıcsı cleanpex yakın bana oradan alıp burada değişim yapmaya karar verdim.tem uzak olamasa 1. öncelik olurdu.hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2069 : Ocak 28, 2022, 11:34:06 »
tavsiyeler için teşekkürler.malzemeyi temden js asakashi filtre olarak.yağ konusunda mobil 1 yetkili satıcsı cleanpex yakın bana oradan alıp burada değişim yapmaya karar verdim.tem uzak olamasa 1. öncelik olurdu.hayırlısı
Bence 60 km yi uzak saymayın, gidince ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız,araç bakımında malzeme kadar işçilikte önem arz eden bir konudur,yeri geliyor ben gidiş geliş 300 km'lik yola gidiyorum araçların tadilat ve tamiratı için,eğer işi tek seferde düzgün yapılacaksa hiç gözüne gelmiyor o yol çünkü usta ilin ehli,en son Osmaniye bahçe ilçesinden Adana'ya LPG dönüşümü için ziya toprak Usta'nın yanına gittik ve çok aşırı memnun kaldık çünkü adam işin piri tek seferde sorunsuz montaj ve yol ayarı ile işlem bitti döndük geldik şuanda araç benzin ile aynı oranda LPG tüketiyor normalde %20 fazla yakması gerekirdi,konuyla alakası yok ama bu bir örnekti tem serviste işinde uzman kişiler o yüzden tavsiye ediyorum, yok yinede gidemem derseniz yağ olarakta kendilerinin tavsiyesine uyarak yedek parçadan filtreler ile birlikte alabilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2070 : Ocak 28, 2022, 21:31:17 »

Size tavsiyem bu yağı kullanırsanız yakın zamanda valfmatik arızası yaşamanız yüksek

API SN ILSAC GF5 ONAYLI 0W20 Kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2071 : Ocak 30, 2022, 14:59:11 »
Aracımın 50 bin bakımını yaptırdım bakım sırasında aracın arka balatalarının ve diskinin değişmesi gerektiği söylendi.Ben ön balataları bekliyordum ancak arka balatanın daha erken bitmesi ve diskinde değisecek denmesi beni şaşırttı.TEM servisten balataların siparişini verdim bu hafta içi değişecek lakin diskler kafamı karıştırdı ses, titreme vs.hiçbir şey yok en fazla 1.5mm incelme vardır.Resimleri ekliyorum görüşlerinize göre hareket edeceğim.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2072 : Ocak 30, 2022, 15:51:59 »
Disk yüzeyinde oyuntu olduğu için değişmesi gerektiğini söylemişler,eğer gerekli et kalınlığını (torna işlemi sonrası)taşıyacaksa torna yapılarak tekrardan kullanılır ama o şekilde yeni NIBK balataları kullanmayın yazık edersiniz,disk göbeğinde olması gereken et kalınlığı yazar bakarak ölçüm yapabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2022, 15:56:47
Disk torbası sonrası göbeğinde ve porya yüzeyinde temizlik yapmayı unutmayın ve bakır gres ile porya yüzeyini balataya gelmeyecek şekilde sürün ısı transferi ve jant kaynaması için önemli bir uygulama,bazen bijonları söksek bile çıkmayan yerine kaynamış jantlar ile karşılaşıyoruz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2073 : Ocak 30, 2022, 16:42:31 »
Ustam torna olayına hiç girmedi corollanin disklerinin çabuk aşındığını bununda diskin alaşımından kaynaklı olduğunu belirtti.Dediginiz gibi Nbik balataya da yazık etmek istemiyorum  diski başka bir ustaya daha göstereyim oda değiştir derse balata ,disk ve hidroliği hepsini bir değiştiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2074 : Ocak 30, 2022, 21:27:02 »
Disk üzerinde güvenli et seviyesi yazar ölçüm yapılarak ona göre torna yapılır, toyatanın disklerinin çabuk alındığını hiç görmedim,üretim hatası haricinde,benim araçta 400 bin km'de hâlâ orjinal disk vardı, disklerin o hâle gelmesi deki en büyük pay kalitesiz balatalara ait,metal oranı yüksek balatalar kendisi bitmiyor disk'i bitiriyor,
Ölçüm yaparak kurtarıyorsa torna yaptırın ve NIBK balataları montaj talimatına uygun olarak takın hiç bişey olmaz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2075 : Ocak 30, 2022, 22:31:09 »
İnşAllah bu hafta bu konuyla uğraşacağız.Sikayet varda bu konu ile ilgili epey şikayet gelmiş 18-20 -36binde disk değiştirenler var ve disk garanti kapsamına girmemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2076 : Ocak 30, 2022, 23:30:45 »
İnşAllah bu hafta bu konuyla uğraşacağız.Sikayet varda bu konu ile ilgili epey şikayet gelmiş 18-20 -36binde disk değiştirenler var ve disk garanti kapsamına girmemiş.
Corollamın önceki sahibi 30 binde ön/arka balata - 50 binde arka balata - 60 binde ön balata ve disk değiştirmiş. Ben de 80 binde arka balataları değiştirdim. Araç komple servis bakımlı. Bu görüşünüze katılıyorum.
0 km den beri bende olan versomda yalnızca 45 binde ön balata değiştirdim. Araç şu an 75b de ve disk balatalar sağlam
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '18
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2077 : Şubat 02, 2022, 21:03:45 »
50 Bin bakımını bu hafta yaptırdım. Şu an değişimine gerek olmasa da arka balatalarım önlerden daha erken bitecek gibi duruyor. Normalde ön balatalar daha erken bitmiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2078 : Şubat 03, 2022, 02:49:41 »
Merhabalar, 2016 1.6 corolla aracıma bugün yetkili serviste bakım yaptırdım. Hava filtresinin kirli değilse değişmeyeceğini söylediler ve değişmedi. Aracı yeni aldım. Önceki araçlarımda hep değişmişti. Toyotaya özel bir durum mu? Acaba değiştirmeli miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2079 : Şubat 03, 2022, 09:41:59 »
Servisler bakım periyodu olarak 40bin kmde bir değişiyor hava filtresini. Dışarıdanda alıp değişebilirsiniz. 10.000kmde bile çok fazla kirleniyor değiştirmekte fayda var