Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 413588 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #2020 : Ekim 21, 2021, 22:53:45 »
Merhaba Aracım E160 33.000km de hafta sonu bakıma götüreceğim. 2 haftadır aracımda şöyle bir problem var eğimli bir yokuştan aşağı inerken tümsek ve kasislerden geçerken frene basarsam ya da eğimli bir yokuştan aşağı sağa ya da sola keskin virajı dönerken frene bastığımda ön taraftan gacır gucur demir sürtünüyor gibi ses geliyor. Sebebi ne olabilir sizce ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2020 : Ekim 21, 2021, 22:53:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2021 : Ekim 21, 2021, 23:30:44 »
Merhaba Aracım E160 33.000km de hafta sonu bakıma götüreceğim. 2 haftadır aracımda şöyle bir problem var eğimli bir yokuştan aşağı inerken tümsek ve kasislerden geçerken frene basarsam ya da eğimli bir yokuştan aşağı sağa ya da sola keskin virajı dönerken frene bastığımda ön taraftan gacır gucur demir sürtünüyor gibi ses geliyor. Sebebi ne olabilir sizce ?
Ön balatalar ya bitmiş yada toz biriktirmiştir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '14
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2022 : Ekim 23, 2021, 00:05:50 »

2014 Corolla aracımda bende de 2 yıldır aynı durum var. Ses rahatsız ediyor ama bi zararı yok. Yazın pek ses gelmiyor fakat havalar soğuyunca ses artıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2023 : Ekim 26, 2021, 12:04:14 »

ses viraj demir lastiklerinden geliyordur. kışın daha çok kendini beli eder. yazın daha nadir duyarsınız.  herhangi bir boşluk yoksa değişmemeniz sorun oluşturmaz.   ses  sizin için dayanılmaz boyuta gelince değiştirirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2024 : Ekim 30, 2021, 13:37:56 »

Serviste yukarıda bahsettiğim sorunun sebebinin alt salıncak (sol , sağ) kaynaklı olduğunu söylediler. Garantiden değişimini gerçekleştirdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2025 : Kasım 02, 2021, 16:09:40 »
Merhabailk toyota tecrubesi olarak, e160 1.4 d-4d aracim bakimi yapildi denerek aldim. Fakat 4 bin km kadar kullandiktan sonra, polen filtresinin dagildigini gördüm hemen bosch marka ile degistirdim. Hava filtresine baktim ve dolmustu, filtrenin ustunde taco yaziyor baska bir ibare yok. Onuda bosch ile degistirdim. Arabaya  oparda bakim yapilmis, sanirim opar 5 30 yag var icinde. Kafam allak bullak oldu, hafta sonu yag ve filtrelerin hepsini degistirmeyi dusunuyorum. Istanbulda yasiyorum, tem toyota set olarak js asakashi ve yag Liqui moly kullanmis bu seti mi almaliyim. Oneriniz nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2026 : Kasım 02, 2021, 16:24:45 »
Doğru düşünüyorsunuz,bahsettiğiniz gibi tem otodan yağı ve tüm filtreleri alıp değişim yapın,hidrolik yağı,şanzıman yağı,antifriz gibi değişmesi gerekenleri km ye ve yıla göre değerlendirin,büyük ihtimalle onlarda değişim yapılmamıştır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2027 : Kasım 02, 2021, 16:32:41 »
Merhabailk toyota tecrubesi olarak, e160 1.4 d-4d aracim bakimi yapildi denerek aldim. Fakat 4 bin km kadar kullandiktan sonra, polen filtresinin dagildigini gördüm hemen bosch marka ile degistirdim. Hava filtresine baktim ve dolmustu, filtrenin ustunde taco yaziyor baska bir ibare yok. Onuda bosch ile degistirdim. Arabaya  oparda bakim yapilmis, sanirim opar 5 30 yag var icinde. Kafam allak bullak oldu, hafta sonu yag ve filtrelerin hepsini degistirmeyi dusunuyorum. Istanbulda yasiyorum, tem toyota set olarak js asakashi ve yag Liqui moly kullanmis bu seti mi almaliyim. Oneriniz nedir?

Bakımı yapılmış olarak alsanız da kendinizin de tekrardan yapması daha güvenilir bu seti alabilirsiniz;

n11.com'dan JS Asakashi Toyota Corolla / Auris Dizel Filtre Seti seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
https://urun.n11.com/filtre-setleri/js-asakashi-toyota-corolla-auris-dizel-filtre-seti-P453407074

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2028 : Kasım 02, 2021, 17:35:35 »
Doğru düşünüyorsunuz,bahsettiğiniz gibi tem otodan yağı ve tüm filtreleri alıp değişim yapın,hidrolik yağı,şanzıman yağı,antifriz gibi değişmesi gerekenleri km ye ve yıla göre değerlendirin,büyük ihtimalle onlarda değişim yapılmamıştır.
tesekkurler tokay bey, aracim 2015 model 127 binde. Önümüzdeki süreçte öncelikli yag ve filtreleri degisfireyim, sonra sanzumana baktiricam cunku 2 3 defa geri vitese gecmeyip n de kaldi. hizli hareket ettigimden dolayidir diyorum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 02, 2021, 17:40:56
Bakımı yapılmış olarak alsanız da kendinizin de tekrardan yapması daha güvenilir bu seti alabilirsiniz;

n11.com'dan JS Asakashi Toyota Corolla / Auris Dizel Filtre Seti seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
https://urun.n11.com/filtre-setleri/js-asakashi-toyota-corolla-auris-dizel-filtre-seti-P453407074
tem maslak sanayisinde oldugundan hic n11 e bulasmadan gidip almayi dusunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2029 : Kasım 02, 2021, 19:20:15 »
tesekkurler tokay bey, aracim 2015 model 127 binde. Önümüzdeki süreçte öncelikli yag ve filtreleri degisfireyim, sonra sanzumana baktiricam cunku 2 3 defa geri vitese gecmeyip n de kaldi. hizli hareket ettigimden dolayidir diyorum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 02, 2021, 17:40:56
tem maslak sanayisinde oldugundan hic n11 e bulasmadan gidip almayi dusunuyorum.
O zaman direk tem toyota'da bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2030 : Kasım 02, 2021, 21:16:27 »
O zaman direk tem toyota'da bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.
c. Tesi gidince bakicam, tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2031 : Kasım 02, 2021, 23:07:59 »
c. Tesi gidince bakicam, tesekkurler.
Direk gitmeyin çünkü randevulu çalışıyorlar,ilk önce iletişim numaralarından birini arayarak randevu almanızı tavsiye ederim.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2032 : Kasım 03, 2021, 00:40:08 »
Direk gitmeyin çünkü randevulu çalışıyorlar,ilk önce iletişim numaralarından birini arayarak randevu almanızı tavsiye ederim.
js filtreyi arastirmak icin Google a yazdim, ufuk beyin karsilastirmasi cikti karsima. Tam bravo derken, ufuk beyin tem otoyla iliskisini ogrendim. Basima ilk defa boyle bisey geldi hosuma gitti acikcasi  :) yag ve filtreleri kendim degistirebilirim ama diger aklima takilan sanzuman ve frenler icin dusunuyodum. Tavsiyen icin tesekkur ederim  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2033 : Kasım 03, 2021, 02:00:31 »
js filtreyi arastirmak icin Google a yazdim, ufuk beyin karsilastirmasi cikti karsima. Tam bravo derken, ufuk beyin tem otoyla iliskisini ogrendim. Basima ilk defa boyle bisey geldi hosuma gitti acikcasi  :) yag ve filtreleri kendim degistirebilirim ama diger aklima takilan sanzuman ve frenler icin dusunuyodum. Tavsiyen icin tesekkur ederim  :tamam:
Rica ederim,
Gittiğiniz zaman görürsünüz ne kadar düzgün kişilik ve esnaf odalarını,araç bakımın en iyisini görecektir,şimdiden hayırlı olsun.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2034 : Kasım 11, 2021, 19:46:22 »
Merhaba,

Ben haftaya 2015 model 1.4 Touch Corolla aracımı bakıma götüreceğim...Frene basınca biraz ötme sesi geliyor balatalar en son 2019 yılında değişmiş...Balataları da değiştirmeyi düşünüyorum ama pek anlamıyorum...Ayrıca son zamanlarda balata değiştirenler ( yetkili servisten ) fiyatını yazabilir mi ?...Yetkili servisler bir türlü telefonda ücret vermemeye odaklanmış durumdalar nedenini anlayamadım...

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2035 : Kasım 11, 2021, 21:16:10 »
Merhaba,

Ben haftaya 2015 model 1.4 Touch Corolla aracımı bakıma götüreceğim...Frene basınca biraz ötme sesi geliyor balatalar en son 2019 yılında değişmiş...Balataları da değiştirmeyi düşünüyorum ama pek anlamıyorum...Ayrıca son zamanlarda balata değiştirenler ( yetkili servisten ) fiyatını yazabilir mi ?...Yetkili servisler bir türlü telefonda ücret vermemeye odaklanmış durumdalar nedenini anlayamadım...

Teşekkür ederim.

ön arka balata değişimi + torna işlemi 1.600₺

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '18
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2036 : Kasım 29, 2021, 22:31:48 »
Sinan Koç'un videosunda gördüm. Taunus için mıknatıslı karter tapası almış. Bizim araçlarda kullanan var mı merak ettim açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2037 : Kasım 29, 2021, 22:33:43 »
Var her araç için bulunuyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2038 : Kasım 29, 2021, 23:18:48 »
Sinan Koç'un videosunda gördüm. Taunus için mıknatıslı karter tapası almış. Bizim araçlarda kullanan var mı merak ettim açıkçası.

neodyum mıknatıs attım motorun içine. kendisi saat pili kadar. karter tapasından koydum. kımıldayıp bir yere gideceğini düşünmüyorum. son bakımda  gözle görülür bir şey toplamamıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2039 : Aralık 03, 2021, 14:11:41 »
Arkadaşlar merhaba araç lpgli  100bin kmyi geçti daha önce motul 0w40 x max kullanıyodum ama Artık lpg kullanmıyorum yinede 0w40 kullanmaya devam etmelimiyim yoksa 5w30amı geçmeliyim ne dersiniz bu konuda?
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)