0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Aracım E160 33.000km de hafta sonu bakıma götüreceğim. 2 haftadır aracımda şöyle bir problem var eğimli bir yokuştan aşağı inerken tümsek ve kasislerden geçerken frene basarsam ya da eğimli bir yokuştan aşağı sağa ya da sola keskin virajı dönerken frene bastığımda ön taraftan gacır gucur demir sürtünüyor gibi ses geliyor. Sebebi ne olabilir sizce ?
Merhabailk toyota tecrubesi olarak, e160 1.4 d-4d aracim bakimi yapildi denerek aldim. Fakat 4 bin km kadar kullandiktan sonra, polen filtresinin dagildigini gördüm hemen bosch marka ile degistirdim. Hava filtresine baktim ve dolmustu, filtrenin ustunde taco yaziyor baska bir ibare yok. Onuda bosch ile degistirdim. Arabaya oparda bakim yapilmis, sanirim opar 5 30 yag var icinde. Kafam allak bullak oldu, hafta sonu yag ve filtrelerin hepsini degistirmeyi dusunuyorum. Istanbulda yasiyorum, tem toyota set olarak js asakashi ve yag Liqui moly kullanmis bu seti mi almaliyim. Oneriniz nedir?
Doğru düşünüyorsunuz,bahsettiğiniz gibi tem otodan yağı ve tüm filtreleri alıp değişim yapın,hidrolik yağı,şanzıman yağı,antifriz gibi değişmesi gerekenleri km ye ve yıla göre değerlendirin,büyük ihtimalle onlarda değişim yapılmamıştır.
Bakımı yapılmış olarak alsanız da kendinizin de tekrardan yapması daha güvenilir bu seti alabilirsiniz; n11.com'dan JS Asakashi Toyota Corolla / Auris Dizel Filtre Seti seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!https://urun.n11.com/filtre-setleri/js-asakashi-toyota-corolla-auris-dizel-filtre-seti-P453407074
tesekkurler tokay bey, aracim 2015 model 127 binde. Önümüzdeki süreçte öncelikli yag ve filtreleri degisfireyim, sonra sanzumana baktiricam cunku 2 3 defa geri vitese gecmeyip n de kaldi. hizli hareket ettigimden dolayidir diyorum. Mesaj Birleştirildi: Kasım 02, 2021, 17:40:56 tem maslak sanayisinde oldugundan hic n11 e bulasmadan gidip almayi dusunuyorum.
O zaman direk tem toyota'da bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.
c. Tesi gidince bakicam, tesekkurler.
Direk gitmeyin çünkü randevulu çalışıyorlar,ilk önce iletişim numaralarından birini arayarak randevu almanızı tavsiye ederim.
js filtreyi arastirmak icin Google a yazdim, ufuk beyin karsilastirmasi cikti karsima. Tam bravo derken, ufuk beyin tem otoyla iliskisini ogrendim. Basima ilk defa boyle bisey geldi hosuma gitti acikcasi yag ve filtreleri kendim degistirebilirim ama diger aklima takilan sanzuman ve frenler icin dusunuyodum. Tavsiyen icin tesekkur ederim
Merhaba,Ben haftaya 2015 model 1.4 Touch Corolla aracımı bakıma götüreceğim...Frene basınca biraz ötme sesi geliyor balatalar en son 2019 yılında değişmiş...Balataları da değiştirmeyi düşünüyorum ama pek anlamıyorum...Ayrıca son zamanlarda balata değiştirenler ( yetkili servisten ) fiyatını yazabilir mi ?...Yetkili servisler bir türlü telefonda ücret vermemeye odaklanmış durumdalar nedenini anlayamadım...Teşekkür ederim.
Sinan Koç'un videosunda gördüm. Taunus için mıknatıslı karter tapası almış. Bizim araçlarda kullanan var mı merak ettim açıkçası.