0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle merhaba, Aracım 2014 Multidrive S Corolla lpg li. 70 bin bakımı yaptıracağım. Hangi parçaları değiştirmem gerek V kayışı vs . Birde sitenin parça sponsoru var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.
Bujiler,V kayışı,şanzıman yağı ve fren hidroliği değişimi yapılırsa iyi olur. Şanzıman yağını kesinlikle yetkili serviste değiştirin maslak sanayi sitesine gidebilirseniz Tem Toyota da değiştirin.Buji olarak SC16HR11 Almanız gerekiyor malzemeleri tem toyota'dan alabilirsiniz whatsapp iletişim numarası; 05434013565
Teşekkürler öncelikle cevaplarınız için. Tem Oto dan parçaları almaya çalışacağım . Bir önceki bakımda yağ olarak Mobil almıştım . Acaba yağ olarak ne önerirsiniz? Birde gaz filtresi de değişsem faydalı olur gibi. Şanzıman yağ için de yetkili servis ortalama ne kadar talep eder acaba bilginiz var mıdır?
LPG'Lİ Olduğu için size önerim Motul X-MAX 0W40 veya Liqui Moly Synthoil 0W40.Veya Motul Eco-Lite 5W30 Liqui Moly Special DX1 5W30 da kullanabilirsiniz. Yetkili serviste 1000 veya 1200 ₺ yi bulabilir şanzıman yağı değişimi.
Hocam son olarak önceki yağ değişiminde Mobil kullanmıştım bu yağlardan birine direk geçiş yapsam sıkıntı olur mu yoksa bir işlem sonucu mu yeni yağ koydurmak gerek
Hayır herhangi bir sorun olmaz, Engine Flush kullanın yeterli
Hocam yağ litresi olarak 4 alsam yeterli olur mu yoksa 5 litre mi almalıyım?
4 Litre yeterlidir.
İyi günler Aracım 2018 33000 km de LPG liotomatik corolla.Şimdiye kadar servis 5w 30 yağ koydu bundan sonra 0w 40 koymayı düşünüyorum.Burada okuduklarıma göre motor temizliğinden sonra Motul X-MAX 0W40 veya Liqui Moly Syntoil 0W40 yağ tavsiye ediyorlar. Sanırım Bu yağlar her yerde bulunmuyor. N11 , Hepsi burda ve gitti gidiyor gibi yerlerde satılanların orjinal oldukları şüpheli.Bugün Tem otonun N11 deki yerine baktım 0w 40 yağ yok. Bu yağların yerine 0w 40 olmak kaydıyla mobil 1, shell ve castrol gibi yağlar konulursa aradaki fark ne olur. Teşekkürler
kaç litre yağ koymak gerekiyor 1.33 lere filtre de değişek.
Arkadaşlar Merhaba Şanzıman Yağ Değişiminde Normalde 3,5 litre değişim yapılıyor ama tork konvertörünün içinde ki yağ değiştirilemiyor. Geçenler de motulun evo diye bir şazıman yağ değişimi yapan makinesini gördüm nette vakumla tork konvertörünün içindeki yağ dahil hepsinin değişimi yapılabiliyormuş. Ankarada bir motul bayisini aradım evet dedi MOTUL EVO İLE Tüm yağ değişimini yapabiliyoruz dedi. @Ufuk Sönmez (16363) siz ne düşünürsünüz bu konuda? 2 3 kere yağ değişmektense tümünü değiştirmek mantıklı değilmi Vakumla değişimin şanzumana bir zararı olurmu?