0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ses için bahsediyorsanız ben Sıvı Gres Yağı kullanıyorum.
Toz toplamıyor mu? Bende sıvı gres uygulamıştım ama toz topladı daha kötü oldu. Şuan bir ustamın tavsiyesi ile WD-40 sıkıyorum, daha iyi gibi geldi bana, toz toplama da olmuyor.
Toyota'nın kapı menteşelerine sürdüğü saydam gresin adını bilen var mı?
Merhabalar,Araç bakımı sonrası yağ oranını kontrol ettim. Fazla yağ konulmuş gibi görünüyor. 3,7 litre yerine 4 lt konulmuş sanırım, çentiklerin baya üzerinde görünüyor. Bunun bir zararı olur mu? Şırıngayla falan çekip çubuk üzerindeki çentik seviyesine alayım mı yoksa kalsın bir zararı olmaz mı? Tecrübeli arkadaşlardan görüş alabilir miyim?Teşekkürler
Aracınız hangi motor ?
1.33 benzinli 2017 model
1.33 benzinli 2017 modelMesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2021, 17:20:214 lt tamamını boşalttı ama sonrasında 3-4 kez çubuğu silip kontrol yaptı. Bunu görmeme ihtimali olamaz sanırım.
Yağ filtresi değişimi ile beraber 3.4 LT Alıyor aracınız 3.7 değil.
600 ml fazla yağ mı koymuşlar şimdi benim araca, o kadar kontrol ettiler nasıl görmediler anlamadım. Bir zararı yok mudur bunun?
Eğer 4 LT kullanıldı ise 600ml fazla bulunuyor ve hiç bir şekilde gezmeden tekrardan yağ değişimi yapın.
Neden yağın tekrar değişmesi gerekiyor? Fazla yağın etkilerini bilmediğimden soruyorum, ona göre ustaya tutum sergileyeceğim.
Fazla yağda en zayıf bulduğu yerden terleme, kaçırma hatta basınçtan dolayı en zayıf yerden patlamaya kadar gider. Fazla yağı boşaltmanız faydalı olacaktır.
Selamlar,aracımda son bakıma kadar serviste mobil 5w30 yağ konulmuştu. Son bakımda motul 5w20 ecolite koydurdum. motor bariz şekilde sessizleştiğini hissettim. Fakat yakıt da 1 , 1.5 litre bariz şekilde arttı. Sizce sebebi ne olabilir. Bakım zamanı tekrar geldi, Motul 5w30 koyayım diyorum. Siz ne dersiniz? Motul'un 5w30 'ları arasında eco-lite ve eco-nergy var. Hangisi daha iyidir? Aracım: 58bin km'de 2013 1.6 multidrive S
Doğru takmışım değil mi? Ok yönü yukarıda, yazılar ters.
Yazılar düz olacak ok aşağı bakacak
Ama kendi kapağında ok kısmı yukarıyı gösteriyor. O yüzden kafam karıştı.