0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Söylediğiniz yağı ve motor temizleyiciyi sipariş ettim.Aracım 2017 model ve 47bin kmde. O yüzden fren hidroliği de sipariş ettim bosch dot4 1lt (serviste 40 bin bakımında değiştiğini okumuştum)Bu aracı 2.el aldığımdan öncesinden çok bilgim yok, servise ben ilk kez sokacağım(özel servise gideceğim). Başka dikkat etmem gereken periyodik bakım adımı var mıdır? Mesela şanzıman yağı falan değişir mi bu km de? antifriz vs vs. özellikle baktırmam/değişmem gereken bir sıvı/parça var mıdır?Forumda kilometrelere göre değişmesi gerekenleri gösterir bir liste bulamadım maalesef.
Merhaba,2016 model 1.6 multidrive s aracım için şanzıman sıvısı değişmekistedigimde "Aracınızın km si (40.000) düsük, 80.000 den öncedeğişmesine gerek yok." cevabı aldım. Toyota Türkiye bu şekilde tavsiye ediyor dediler. Sizce ne yapmalıyım?
Görerek yada dokunarak anlamanız bile mümkün olmayabilir, zira öncelikle üretim tekniklerini ve bu tekniklerin negatif ve pozitif taraflarını bilmeniz, kullanılan malzemenin türevini ve bu malzemenin kullanılacağı makineyi tanımanız gerekli...Mesela, aracınıza ait orijinal ve asakashi gibi kaliteli üreticilerin üretmiş olduğu hava filtresi pet (pie) tekniği ile üretilirken, almış olduğunuz hava filtresi pp (ptie) üretim tekniği ile üretilmiş bir filtre, pp üretim tekniği pet üretim tekniğinden çok daha ucuz bir üretim tekniğidir, hassasiyeti pet üretim tekniğine göre çok daha düşüktür. Ayrıca filtrede kullanılan kağıt miktarı ve mikron filtrelizasyon kapasitesi önemli olan bir diğer kısım, filtrelizasyon kalitesini biz ölçemeyiz ancak pp üretim tekniğinde kullanılabilecek kağıt miktarı pet tekniğinden çok daha düşük miktarda olabilir, bu da aynı filtrelizasyon kapasitesini yakalamak için çok çok daha kaliteli bir kağıt kullanımı gerektirir ki, ürünün fiyatından böyle bir kağıt kullanılmadığını rahatlıkla anlayabiliyoruz,Yağ filtresinde ise element filtrede orijinal filtrenin ve kaliteli üreticilerin üretim tekniği pcp iken sizin aldığınız filtrenin üretim tekniği yine pp, kullanılan kağıdın kalitesi ve kullanılan kağıt miktarı yine burada etken konu,Bunların dışında bulunan pek çok faktöre hiç değinmiyorum zira sayfalarca yazılabilir, daha önce de belirttiğim gibi MANN firmasına saygım sonsuz, ön yargılı değilim, hatta VAG grubu aracımda kullanıyorum ancak markalar genel anlamda hitap ettiklerinin dışında, daha az tercih edildikleri ve satış adetleri düşük olan markaların ürünleri için maliyet odaklı yaklaşabiliyorlar, bu normal bir şey.Aşağıda iki üretim tekniğine ait yağ filtrelerini inceleyebilirsiniz,Aşağıda iki üretim tekniğine ait hava filtrelerini inceleyebilirsiniz,Aşağıda OEM, JS Asakashi ve bilinen bir filtre üreticisinin aynı model yağ filtrelerini inceleyebilirsiniz,Aşağıda OEM'de dahil olmak üzere bazı üreticilerin ve JS Asakashi üretimi aynı model spin-on yağ filtresinin filtreleme alanı karşılaştırmasını inceleyebilirsiniz,
Ufuk bey, set olarak Mann filtre almayı düşünürken, bu değerli yorum ve tespitinizden sonra hava ve yağ filtresinde Mann Filtreyi kesinlik düşünmem.
Arkadaşlar merhaba bende Aralık ayında 1.6 mds dream paket ile aranızdayim Serviste landirenzo LPG taktırdım.Adaba 8000 de 10000 bakımı için 1000 km gecikecegim sıkıntı olurmu?Birde 10.000 de bir servise karşıyım ne yapmalıyım.
Yoruma değil de öneriye ihtiyacım var.Anladigim kadarıyla çok mühendis var bu forumda
şahsi görüşüm; bakımı 1-2 bin km geçirmeniz sıkıntı yapmaz. Hatta motul, liqui molly gibi kaliteli tam sentetik yağ kullanıyorsanız, sakin kullanan biriyseniz, daha çok uzun yolda km yapıyorsanız, 5 bin km bile geçirmeniz hiç sorun olacağını sanmıyorum. Bu şahsi görüşüm tabiiki. Sorumluluk size ait. En son bakımda Motul 0w20 ecolite yağ kullandım, 9bin km oldu, yağa baktım hala tertemiz yeni yağ gibi duruyor. Kendim senede 20bin km yaptığım için, 10bin km'de 6 ayda bir bakımı yapıyorum. Yetkili servisin artık bu 10bin km bakım aralığında vazgeçip, bakım aralığını 15 bin km'ye çıkarması lazım. Ama ucunda para olunca, bir de tam sentetik yağ kullanmadıkları için malesef böyle birşeye yanaşmıyorlar.
Merhabalar,2015 model Multidrive Advance aracıma ilk kez 10bin bakımı yaptıracağım. Araç 69000km de. Bir önceki bakımı yetkili serviste yapılmış. Eskişehir'deki yetkili servisi aradım 1500TL fiyat verdiler yağ ve filtreler için.Ben yağı kendim alarak eski Honda ustama yaptırtmayı planlıyorum. En son 5w30 orjinal toyota yağı konmuş.- Servisin koyduğu yağı bulma şansım var mı? Yoksa Motul veya Liqui Moly tarzında bir yağ almam uygun mudur? Herhangi bir modeli öneriniz olur mu?- Yağı kaç litre almak gerekli? 4lt yeterli mi, yoksa 5lt mi almalıyım?- Filtreler için önerileriniz ve servisin taktığı filtreler nedir? Bu konuda da fikirlerinizi alabilir miyim?Teşekkürler
Fatura da Toyota Yağ yazmasına bakmayın aslında variller içerisinde bulunan (Mobil,Shell,Petrol Ofisi) Gibi markaları kullanıyorlar. Yağ seçimini marka olarak Toyota yetkili servislere bırakıyor.Eğer Toyota Logolu kutulu yağları soracaksanız ise Exxon Oil kullanılıyor. Bunun da fiyatı 400 TL civarı gerek yok.Size tavsiyem Engine Flush Sonrası LPG Varsa Motul X-MAX 0W40 Liqui Moly Syntoil 0W40 LPG Yoksa Liqui Moly Special TEC AA 0W20 veya Motul Eco-Lite 0W20.4LT Yeterli.LPG Varsa; https://urun.n11.com/filtre-setleri/js-asakashi-toyota-corolla-auris-benzinli-filtre-seti-P479534769https://urun.n11.com/filtre-setleri/js-asakashi-toyota-corolla-auris-benzinli-filtre-seti-P479536695LPG Yoksa;https://urun.n11.com/filtre-setleri/js-asakashi-toyota-corolla-auris-benzinli-filtre-seti-P479537578https://urun.n11.com/filtre-setleri/js-asakashi-toyota-corolla-auris-benzinli-filtre-seti-P453415917
Çok teşekkür ederim Anıl bey.Aracında Lpg var. Bir önceki bakımda da Lpg olmasına rağmen yetkili servis 5w30 yağ koymuş. Kılavuzda 0w20 öneriliyor. Ben ikisinden biri önerilir diye düşünmüştüm ama 0w40 öneriniz beni afallattı 😊 Servislerin en ucuz olan yağda, özellikle 10w40ta ısrarlarında size katılıyorum. Fakat 0w40 la 5w30 arasında çok fark hisseder miyim, mutlaka 0w40 olsun der misiniz? Ben açıkçası aracıma ne konulursa konulsun farkı hissedemem ama aracımın da ömrünü uzun tutmak için 50-100 liraya bakmam. 5w30 ile 0w40 motul yağlar arasında yaklaşık 200liralik fark var. Bu nedenle seçimde son kez bir fikrinizi almak isterim.Bir de şu 4.2lt meselesi nedeniyle 5lt alsam daha iyi olmaz mı? Bakım esnasında kutu devrilir, aracın altını vururuz, yağ eksiktir, vs
-Servisin koyduğu yağı bulamazsınız çünkü servisten servise değişen bir kullanım söz konusu, Anıl bey'in önerilerine katılıyorum-Aracınızda herhangi bir eksiltme söz konusu değil ise 4lt. yeterli,-Serviste kullanılan filtreler Denso üretimi ancak piyasada satılan Denso filtreler ile alaksı yok, ayrıca piyasada çok fazla taklit Toyota kutulu ve Denso filtre mevcut, normal bir kullanıcının taklit ürünleri ayırt etmesi neredeyse imkansız.Motor iç temizliği sonrasında 0W40 kullanmanız hem aracınızın motor performansı ve ekonomik tüketimini muhafaza ederken LPG ile oluşan yüksek ısıyı absorbe edecek optimum koşulları oluşturuyor.0W40 ile 5W30 (ki hangi 5W30 olduğu da ayrı bir konu, ben ILSAC GF5 destekli bir 5W30 olduğunu varsayıyorum) arasındaki farkı kısa vadede fark edebileceğiniz konular kısıtlı ancak uzun vadede oluşabilecek sorunları bertaraf edeceği, LPG ayarı kaynaklı sorunları maksimum oranda tolere edebileceği gerçeği göz önünde olan konular.Aracınızda eksiltme söz konusu değil ise veya 0W40 tercih edecekseniz 4lt. kullanmanız yeterli, 200ml. için 1 litre fazladan yağ almak yerine bu bütçeyi motor iç temizleyici için kullanmanızı tavsiye ederim.
Merhaba aracım 96bin km'de lpg 50bin km'de takıldı lpg takıldığından beridir 0w 40 yağ kullanıyorum motor yağ eksiltip eksiltmediğini anlamak için yağ çubuğuna bakmak yeterlimi?Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 11, 2021, 10:39:25[/time]Honda civic lerde subap ayarı yapılıyor servis 40 binde bir yapıyormuş bizim araçlarda subap ayarına gerek varmı?
Toyota'nın kapı menteşelerine sürdüğü saydam gresin adını bilen var mı?