Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 413602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #1940 : Haziran 09, 2021, 18:37:48 »
Buyurun benim :)

30binde LPG takılmış araca 40Bin bakım için hangi malzemeleri almam gerek, 40Bin bakımda serviste neler yapılıyor, nereleri yaptırmalıyım?  10bin bakımından sonra klasik 5W30 kullanılan arabaya 40binde hangi yağı kullanmalıyım? :) Whatsapp numarası mevcut sitenizde ama ben direkt yazıp sorularımla rahatsız etmek istemedim. Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1940 : Haziran 09, 2021, 18:37:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1941 : Haziran 09, 2021, 18:48:12 »
30binde LPG takılmış araca 40Bin bakım için hangi malzemeleri almam gerek, 40Bin bakımda serviste neler yapılıyor, nereleri yaptırmalıyım?  10bin bakımından sonra klasik 5W30 kullanılan arabaya 40binde hangi yağı kullanmalıyım? :) Whatsapp numarası mevcut sitenizde ama ben direkt yazıp sorularımla rahatsız etmek istemedim. Saygılar.

Whatsapp hattıyla da direk ben ilgilenmiyorum, talepleriniz için info@temotomotiv.com.tr adresini de kullanabilirsiniz, arkadaşlarım da en az benim kadar ilgilidir aklınızda soru işareti kalmasın,

Ben burada satış amacıyla bulunmadığım için naçizane fikrimi belirteyim, yerinizde olsam motor iç temizliği sonrasında Liqui Moly Synthoil 0w40 veya Motul XMax 0w40 ile devam ederdim, filtreler konusunda size sunacağımız Orijinal veya JS Asakashi ürünlerden hangisi ile içiniz rahat edecek ise onu tercih edebilirsiniz, benim kendi aracımda tercihim JS Asakashi yönünde, 40.000km. bakımında ek olarak ihmal etmemeniz gereken konu fren hidroliği, bu konuda da Liqui Moly SL6 kullanmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1942 : Haziran 09, 2021, 19:03:54 »
Motor yağı konusunda forumda birçok tez mevcut. 0W20-0W30-0W40 önerileri mevcut. Servis 5W30 koyduğu için bir süre daha böyle devam et diyen var. 30'dan 40'a geçme diyenler var. Doğal olarak kafam karışıyor. Özel servislerde yaptırmak istemiyorum açıksadı. Malzemeleri kendim alıp, serviste taktırmak daha çok içimi rahatlatacak gibi.  Ufuk beyle bir yazışayım.
Eğer ki yetkili serviste yaptırmayı düşünüyorsanız bakımı, filtreleri dışarıdan kabul etmeyecektir.
Sadece yağınızı alıp gidebilirsiniz, 
Motul X-MAX 0W40
Liqui Moly Synthoil 0W40
Öneririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1943 : Haziran 09, 2021, 19:16:19 »
Eğer ki yetkili serviste yaptırmayı düşünüyorsanız bakımı, filtreleri dışarıdan kabul etmeyecektir.
Sadece yağınızı alıp gidebilirsiniz, 
Motul X-MAX 0W40
Liqui Moly Synthoil 0W40
Öneririm

Çok teşekkür ederim. 5W30 yerine 0W40 forumun neredeyse tamamı mutabık gibi. Özellikle kitapçıkta yazan 0W20 gibi yağlarda subaptan seslerin geldiği belirtilmiş. Öneriniz doğrultusunda eğer içimin rahat edebileceği bir usta bulursam dışarıdan, yoksa serviste bakımlarını yaptırmaya devam edeceğim. Selamlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1944 : Haziran 09, 2021, 19:45:50 »
Aracım lpg li servisde katilan 0-20 de subap sesi geliyordu 40 bin bakımınıTem otodan aldığım motul 0-20 ile yaptım subap sesi yok motor cok rahat çalışıyor yağ kalite olunca farkını hissettiriyor.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1945 : Haziran 09, 2021, 20:46:42 »
Aracım lpg li servisde katilan 0-20 de subap sesi geliyordu 40 bin bakımınıTem otodan aldığım motul 0-20 ile yaptım subap sesi yok motor cok rahat çalışıyor yağ kalite olunca farkını hissettiriyor.
Yetkili servisler 0W20 yerine 5W30 kullanmaktadır, 5W30 sizin aracınıza göre uygun olmadığı için sesli çalışması normal.
Ama aracınız da LPG Sistemi varsa 0W40 çok doğru tercih olacaktır.

Çok teşekkür ederim. 5W30 yerine 0W40 forumun neredeyse tamamı mutabık gibi. Özellikle kitapçıkta yazan 0W20 gibi yağlarda subaptan seslerin geldiği belirtilmiş. Öneriniz doğrultusunda eğer içimin rahat edebileceği bir usta bulursam dışarıdan, yoksa serviste bakımlarını yaptırmaya devam edeceğim. Selamlar..
0W20 kullanımında sesli çalışmasının bir çok sebebi mevcut, kilometre,aracın yakıt durumu ve yaşı hatta kullanım tarzı ve de kullanılan yakıt dahi etkilemektedir.
Bundan dolayı aracınızın yaşı genç ise ve kilometre düşük ise o zaman kullanımı uygundur misal 2015 model 40.000 km de veya 50.000 bu süre sonrası uzun kullanım yapılabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1946 : Haziran 10, 2021, 08:11:53 »
Merhabalar üstadlar,
2018 Life benzinli aracımı sıfır almıştım. 30bin bakımını yakın zamanda gerçekleştirdim. 29Binde LPG taktırdım. Malumunuz ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı servis ücretleri de bir hayli pahalılaşmış.
Servis hizmetinden esasen memnunum ama bakım fiyatları çok pahalıya denk geliyor. Örneğin Adana ve İskenderun servislerinde cam silecek lastiğini değiştirmek istedim. Her iki serviste 400TL'nin üzerinde bir fiyat çıkardı. Silecek takımını komple değiştiriyorlarmış. Forumdaki araştırmalarımda Tokat'taki bir abimizden(İsmini hatırlayamadım) silecek siparişi vererek çok daha ucuza ve kaliteli hizmeti almış oldum.

Sormak istediğim soru ise şu;
40Bin bakımım için neler yapılıyor serviste bilmiyorum. Düşüncem en az Toyota servisinin kullandığı kalitede ürünleri dışarıdan temin edip, serviste bakımını yaptırmak. Fakat ben bu konuda tamamen bilgisizim. Şunu da belirtmemde fayda görüyorum. Benim için ilk önemli konu sürüş güvenliği. Yani örnek verecek olursam, dandik bir fren balataları kullanıp bakımı ucuza getirerek sürüşü riskte atmak gibi bir düşüncem yok. Eğer serviste yaptırırsan çok pahalıya gelir ama sürüş güvenliğin de çok iyi olur derseniz bu görüşünüzü de bilmek istiyorum.
40bin bakımda neler yapılır? Neler yapılması gerekir ve servis yapmasada nerelere baktırmam gerekir? Hangi ürünleri dışarın alıp serviste taktırmam mantıklı, hangileri değil? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

30bin bakımında yapılanlar ise aşağıdaki gibidir.

Ben de 2018 1.6 Life 48.000 km de araca sahibim. Benim size tavsiyem Tem oto'dan JS Asakashi hava ve polen filtresi sipariş edip kendiniz 2 dk'da takabilirsiniz ben öyle yaptım. Çok zor bir işlem değil Youtube'da anlatımları var. Yağınızı da Motul gibi kaliteli bir yağ alarak ve filtresiyle beraber yetkili serviste değiştrebilirsiniz. Sadece yağınızı alıp gidersiniz, Yetkili serviste götürdüğünüz yağın konulmasını ve sadece yağ bakımı yapılmasını istediğinizi söylersiniz. Yağ+Yağ Filtresi+Karter tapa contası+İşçilik . Size 500 liraya mal olur en fazla.
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1947 : Haziran 13, 2021, 17:07:54 »
Kitapçıkta periyodik bakım çizelgesinde 40.000 km de bir arka diferansiyel yağı değişimi yazıyor. Şanzıman yağı ile aynı şey mi yoksa ayrı şeyler mi acaba?
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1948 : Haziran 13, 2021, 18:30:51 »
Kitapçıkta periyodik bakım çizelgesinde 40.000 km de bir arka diferansiyel yağı değişimi yazıyor. Şanzıman yağı ile aynı şey mi yoksa ayrı şeyler mi acaba?
Kitapçıklar ortak çıktığı için o ibare arkadan itişli ve 4 çeker araçlar için vardır,sizin araç önden çekişli olduğu için difiransiyel şanzıman içerisinde bulunuyor değişim periyodu 4 yıl veya 80 bin km'de bir yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1949 : Temmuz 04, 2021, 12:40:28 »
Merhaba forumdaşlarım uzun bir aradan sonra tekrar foruma ve  toyota corolla ya döndüm. Şimdi ki aracım 2014 corolla d4d mmt , 160 bin km bakımı yaptırmam gerekli aracın geçmişine ulaşamadım neler değişti değişmedi bilmiyorum.Sizlerin tavsiyeleri nelerdir ? Öncelikle yetkili servis mi ? ( alj,efe ) ya da özel servis mi ? ( dörtnal ) bir de 160 bin km bakımının tam açılımı nedir ? Nelerin değişmesi zaruridir ? ve tahminen ne tutar ? Ayrıca aracı alır almaz polen ,hava ,filtre , yağını değiştirdim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1950 : Temmuz 04, 2021, 14:20:05 »
160.000 km bakım için araç el bakım kitabı varsa nelerin kontrol edilmesi gerektiğini yazar,el kitabı yoksa daha önce forumda yayımlandı oradan bakabilirsiniz,aklınıza takılanlar için efe veya alj de check-up yaptırabilirsiniz veya dörtnal'da yaptırılır,çıkan sonuca göre özel servis daha uygun olacaktır,motor yağı,filtreleri değiştirmişsiniz,daha öncesi için bilgi alamıyorsanız,şanzıman yağı,hidrolik yağları,kayışlar,mazot filtresi,antifriz değişimi olmalı,fren hortumlarına ve 4 teker açılarak disk-balata durumlarına bakılır,devir daim kontrol edilir,marş motoru,şarj dinamosu ölçülür ve eksoz bağlantıları kontrol edilir,aciliyet durumu ve bütçeye göre gerekenler yapılır,kolay gelsin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1951 : Temmuz 05, 2021, 20:33:18 »
Merhaba forumdaşlarım uzun bir aradan sonra tekrar foruma ve  toyota corolla ya döndüm. Şimdi ki aracım 2014 corolla d4d mmt , 160 bin km bakımı yaptırmam gerekli aracın geçmişine ulaşamadım neler değişti değişmedi bilmiyorum.Sizlerin tavsiyeleri nelerdir ? Öncelikle yetkili servis mi ? ( alj,efe ) ya da özel servis mi ? ( dörtnal ) bir de 160 bin km bakımının tam açılımı nedir ? Nelerin değişmesi zaruridir ? ve tahminen ne tutar ? Ayrıca aracı alır almaz polen ,hava ,filtre , yağını değiştirdim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
Yağ olarak ne kullandınız ?
160 k bakımında tüm sıvılar değişir,bir nevi ağır bakımdır biraz tuzlu tutar o yüzden tüm gerekli malzemeleri form üyemiz tem otodan alıp dörtnal Toyota'ya veya Ayberk japon Hamit ustaya gidebilirsiniz,malesef Ankara'da usta kadar parçacıda önemli olduğu için parçaları tem otodan almanızı tavsiye ederim, defalarca oldu formda veya arkadaş çevresinde duyduğum aracın orjinal baskı balatası yerine farklı parça verildiği oluyor çünkü Toyotaların baskı balatası birbirine uyum sağlar ama istenilen performansı göstermez bu bir örnekti.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1952 : Temmuz 05, 2021, 22:02:25 »

Antifiriz, şanzıman yağı, v kayışı fren hidroliği

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '17
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1953 : Temmuz 09, 2021, 09:22:35 »
Merhaba,

Forumda dolaşırken önerileri gördüm. Bende 0W20 kullanmayı planlıyorum ancak aklımda bir soru var. Aracımı 2.el aldım şuan 47000 km de 1.33 corolla. Şu zamana kadar çok büyük ihtimal 5W30 kullanılmış, ben şuan 0W20 kullanırsam bir sıkıntı yaşatır mı? LPG yok araçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1954 : Temmuz 09, 2021, 11:00:57 »
Merhaba,

Forumda dolaşırken önerileri gördüm. Bende 0W20 kullanmayı planlıyorum ancak aklımda bir soru var. Aracımı 2.el aldım şuan 47000 km de 1.33 corolla. Şu zamana kadar çok büyük ihtimal 5W30 kullanılmış, ben şuan 0W20 kullanırsam bir sıkıntı yaşatır mı? LPG yok araçta.
0W20 1.6 valfmatik motorlar içindir,sizin aracınıza 5W30 yeterlidir ama üretici standartlarını karşılayan kaliteli bir yağ alınız ve öncesinde motor iç temizliği yapınız,
Gerekli malzemeleri form üyemiz tem otodan alabilirsiniz,ufuk bey bu konuda yeterli tecrübeye sahip Toyota hakkında genel olarak çok donanımlı bir kişi dir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1955 : Temmuz 09, 2021, 18:36:03 »
Bunun 1.6'sı 1.33'ü veya 1.2'si yok, Engine Flush kullanın ardından Liqui Moly Special TEC AA 0W20 veya Motul Eco-Lite 0W20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1956 : Temmuz 14, 2021, 10:06:08 »
Bunun 1.6'sı 1.33'ü veya 1.2'si yok, Engine Flush kullanın ardından Liqui Moly Special TEC AA 0W20 veya Motul Eco-Lite 0W20

Merhaba,

Söylediğiniz yağı ve motor temizleyiciyi sipariş ettim.
Aracım 2017 model ve 47bin kmde. O yüzden fren hidroliği de sipariş ettim bosch dot4 1lt (serviste 40 bin bakımında değiştiğini okumuştum)
Bu aracı 2.el aldığımdan öncesinden çok bilgim yok, servise ben ilk kez sokacağım(özel servise gideceğim). Başka dikkat etmem gereken periyodik bakım adımı var mıdır? Mesela şanzıman yağı falan değişir mi bu km de? antifriz vs vs. özellikle baktırmam/değişmem gereken bir sıvı/parça var mıdır?
Forumda kilometrelere göre değişmesi gerekenleri gösterir bir liste bulamadım maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1957 : Temmuz 14, 2021, 18:25:27 »
Kilometreye göre değişimler kitapçıkta bulunuyor, Antifiriziniz de eksilme olduğunda eğer Toyota SLLC ile ekleme yapılmaz ise orjinal antifiriz özelliğini kaybeder. Komple değişim gerekir. Şanzıman yağı 80.000 km de bir ama Fren hidroliği tercihi olmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1958 : Temmuz 14, 2021, 21:46:06 »
Bosch kötü mü fren hidroliğinde?
Antifirizi servisten mi almam gerekiyor yani ne yapmalıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1959 : Temmuz 14, 2021, 22:11:10 »
Pek bir işlevi yok, Liqui Moly Dot4 SL6 daha iyi.
Eğer eksilme yok ise Antifiriz almanıza gerek yok.