0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Buyurun benim
30binde LPG takılmış araca 40Bin bakım için hangi malzemeleri almam gerek, 40Bin bakımda serviste neler yapılıyor, nereleri yaptırmalıyım? 10bin bakımından sonra klasik 5W30 kullanılan arabaya 40binde hangi yağı kullanmalıyım? Whatsapp numarası mevcut sitenizde ama ben direkt yazıp sorularımla rahatsız etmek istemedim. Saygılar.
Motor yağı konusunda forumda birçok tez mevcut. 0W20-0W30-0W40 önerileri mevcut. Servis 5W30 koyduğu için bir süre daha böyle devam et diyen var. 30'dan 40'a geçme diyenler var. Doğal olarak kafam karışıyor. Özel servislerde yaptırmak istemiyorum açıksadı. Malzemeleri kendim alıp, serviste taktırmak daha çok içimi rahatlatacak gibi. Ufuk beyle bir yazışayım.
Eğer ki yetkili serviste yaptırmayı düşünüyorsanız bakımı, filtreleri dışarıdan kabul etmeyecektir.Sadece yağınızı alıp gidebilirsiniz, Motul X-MAX 0W40 Liqui Moly Synthoil 0W40 Öneririm
Aracım lpg li servisde katilan 0-20 de subap sesi geliyordu 40 bin bakımınıTem otodan aldığım motul 0-20 ile yaptım subap sesi yok motor cok rahat çalışıyor yağ kalite olunca farkını hissettiriyor.
Çok teşekkür ederim. 5W30 yerine 0W40 forumun neredeyse tamamı mutabık gibi. Özellikle kitapçıkta yazan 0W20 gibi yağlarda subaptan seslerin geldiği belirtilmiş. Öneriniz doğrultusunda eğer içimin rahat edebileceği bir usta bulursam dışarıdan, yoksa serviste bakımlarını yaptırmaya devam edeceğim. Selamlar..
Merhabalar üstadlar,2018 Life benzinli aracımı sıfır almıştım. 30bin bakımını yakın zamanda gerçekleştirdim. 29Binde LPG taktırdım. Malumunuz ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı servis ücretleri de bir hayli pahalılaşmış.Servis hizmetinden esasen memnunum ama bakım fiyatları çok pahalıya denk geliyor. Örneğin Adana ve İskenderun servislerinde cam silecek lastiğini değiştirmek istedim. Her iki serviste 400TL'nin üzerinde bir fiyat çıkardı. Silecek takımını komple değiştiriyorlarmış. Forumdaki araştırmalarımda Tokat'taki bir abimizden(İsmini hatırlayamadım) silecek siparişi vererek çok daha ucuza ve kaliteli hizmeti almış oldum.Sormak istediğim soru ise şu;40Bin bakımım için neler yapılıyor serviste bilmiyorum. Düşüncem en az Toyota servisinin kullandığı kalitede ürünleri dışarıdan temin edip, serviste bakımını yaptırmak. Fakat ben bu konuda tamamen bilgisizim. Şunu da belirtmemde fayda görüyorum. Benim için ilk önemli konu sürüş güvenliği. Yani örnek verecek olursam, dandik bir fren balataları kullanıp bakımı ucuza getirerek sürüşü riskte atmak gibi bir düşüncem yok. Eğer serviste yaptırırsan çok pahalıya gelir ama sürüş güvenliğin de çok iyi olur derseniz bu görüşünüzü de bilmek istiyorum.40bin bakımda neler yapılır? Neler yapılması gerekir ve servis yapmasada nerelere baktırmam gerekir? Hangi ürünleri dışarın alıp serviste taktırmam mantıklı, hangileri değil? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.30bin bakımında yapılanlar ise aşağıdaki gibidir.
Kitapçıkta periyodik bakım çizelgesinde 40.000 km de bir arka diferansiyel yağı değişimi yazıyor. Şanzıman yağı ile aynı şey mi yoksa ayrı şeyler mi acaba?
Merhaba forumdaşlarım uzun bir aradan sonra tekrar foruma ve toyota corolla ya döndüm. Şimdi ki aracım 2014 corolla d4d mmt , 160 bin km bakımı yaptırmam gerekli aracın geçmişine ulaşamadım neler değişti değişmedi bilmiyorum.Sizlerin tavsiyeleri nelerdir ? Öncelikle yetkili servis mi ? ( alj,efe ) ya da özel servis mi ? ( dörtnal ) bir de 160 bin km bakımının tam açılımı nedir ? Nelerin değişmesi zaruridir ? ve tahminen ne tutar ? Ayrıca aracı alır almaz polen ,hava ,filtre , yağını değiştirdim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
Merhaba,Forumda dolaşırken önerileri gördüm. Bende 0W20 kullanmayı planlıyorum ancak aklımda bir soru var. Aracımı 2.el aldım şuan 47000 km de 1.33 corolla. Şu zamana kadar çok büyük ihtimal 5W30 kullanılmış, ben şuan 0W20 kullanırsam bir sıkıntı yaşatır mı? LPG yok araçta.
Bunun 1.6'sı 1.33'ü veya 1.2'si yok, Engine Flush kullanın ardından Liqui Moly Special TEC AA 0W20 veya Motul Eco-Lite 0W20