Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 413581 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #1920 : Mayıs 22, 2021, 17:50:22 »
O sekilde filtre gitmiyor takiliyor orijinal filtredede sag tarafta 2 parmak boşluk vardı
2023 hibrit corolla flame x pack....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1920 : Mayıs 22, 2021, 17:50:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1921 : Mayıs 22, 2021, 18:28:01 »
O sekilde filtre gitmiyor takiliyor orijinal filtredede sag tarafta 2 parmak boşluk vardı
Bu şekilde olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 36200
  • Model Yılı: '18
  • 11 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1922 : Mayıs 24, 2021, 22:32:42 »
Merhaba,

Aracım 2018 benzinli MDS LPG yok, 37.000'de. Ön arka fren balatalarını değiştirmeyi düşünüyorum. Bosch marka alıp kullanacağım. Birde aracın disklerinde yaklaşık 2mm için torna işlemine gerek var mı?
1.Yağ olarak 0-40 düşünüyordum fakat LPG olmadığı için 0-20 motul eco lite daha iyi olur dediler,
2.Sanayiye gittiğimde Wunder marka (yağ, hava, polen) filtre varmış sadece en iyi filtre nedir? En kalitelisi ve kolay bulabileceğim bir marka önerebilir misiniz?
3.Biliyorsunuz ki araca PO'nun yağını üstüne Toyota marka basıp toyota servislerde 400 tl gibi bir fiyata satıyorlar. bana hiç mantıklı gelmiyor. Her ürünü kendim alıp bildiğim bir ustaya yaptırmak istiyorum
Faydalı: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0

Hastaya doktor, savunmaya avukat, uzaya astronot, geri kalan her şey için Endüstri Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1923 : Mayıs 25, 2021, 00:03:46 »
Merhaba,

Aracım 2018 benzinli MDS LPG yok, 37.000'de. Ön arka fren balatalarını değiştirmeyi düşünüyorum. Bosch marka alıp kullanacağım. Birde aracın disklerinde yaklaşık 2mm için torna işlemine gerek var mı?
1.Yağ olarak 0-40 düşünüyordum fakat LPG olmadığı için 0-20 motul eco lite daha iyi olur dediler,
2.Sanayiye gittiğimde Wunder marka (yağ, hava, polen) filtre varmış sadece en iyi filtre nedir? En kalitelisi ve kolay bulabileceğim bir marka önerebilir misiniz?
3.Biliyorsunuz ki araca PO'nun yağını üstüne Toyota marka basıp toyota servislerde 400 tl gibi bir fiyata satıyorlar. bana hiç mantıklı gelmiyor. Her ürünü kendim alıp bildiğim bir ustaya yaptırmak istiyorum
Mesai saatleri içerisinde tem otodan şasi numarası ile aracınıza en uygun ekipmanları alabilirsiniz,fren balatasında Bosch en son düşeneceğiniz balata olsun çünkü ben 3 sene çektim frene bastığımı kamyon gibi ötüyordu,marka olarak tem otonun kullandığı NIBK marka fren balatası ve js ashakashi marka fitre grubu öneririm,motor yağını da yine ufuk Bey'in tavsiyesine uymanızı tavsiye ederim.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2021, 00:05:08
İstanbul'da ikamet ediyorsanız direk yanlarınada gidebilirsiniz, iletişim adresleri form ana sayfasında var, İstanbul dışında ikamet ediyorsanız kargo hizmetleri mevcut.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1924 : Mayıs 28, 2021, 22:41:34 »
Tem otodan polen filtresi aldım. takarken sarı kısım yukarı gelecek şekilde mi takmak gerekiyor. ok yukarı bakacak şekilde takmak gerekiyor diye biliyorum ama öyle de yazılar ters oluyor. Tem otoya sorduğumda ok aşağı bakacak şekilde takılmalı dediler. Kafam karıştı size sormak istedim.
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1925 : Mayıs 29, 2021, 00:27:43 »
o ok hava akış yönünü gösteriyor. hava yukarıdan aşağı geliyor. o nedenle ok aşağı bakacak şekilde takmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1926 : Mayıs 29, 2021, 00:40:21 »
Merhaba,

Bir yanlışı düzeltmek isterim ki Toyota logolu bindonda aldığınız motor yağları Petrol Ofisi değil Esso Exxon Oil.
Yetkili servisler Petrol Ofisi,Shell veya Mobil ile anlaşıp varil ile yağ satın alıyor standart bakımlarda varilden dolum yapılır.
Ekstra para ödemezseniz Toyota logolu yağ kullanılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1927 : Mayıs 29, 2021, 01:13:29 »
o ok hava akış yönünü gösteriyor. hava yukarıdan aşağı geliyor. o nedenle ok aşağı bakacak şekilde takmalısınız.
Yukarıda Anıl Akca'nın paylaştığı görselde ok yukarı bakıyor mesela. JS asakashi filtrelerde ok aşağı bakacak şekilde oluyor demek ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1928 : Mayıs 29, 2021, 21:42:59 »
Size gönderilen filtre bana gelenden farklı bendeki filtrede yazılar plastik üzerine basılmış ve taktığım zaman sarı kısım altta yazılı kısım sağ tarafta duruyor. Size zahmet olmazsa filtrenin takılı halini paylaşabilir misiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1929 : Mayıs 29, 2021, 22:07:14 »
Size gönderilen filtre bana gelenden farklı bendeki filtrede yazılar plastik üzerine basılmış ve taktığım zaman sarı kısım altta yazılı kısım sağ tarafta duruyor. Size zahmet olmazsa filtrenin takılı halini paylaşabilir misiniz

90 decere saat yönünde çevirmeniz yani yazılar düz olacak şekilde size bakması lazım, beyaz kısımlar sağ/sol duvara dayanması lazım.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2021, 22:15:56
Tem otodan polen filtresi aldım. takarken sarı kısım yukarı gelecek şekilde mi takmak gerekiyor. ok yukarı bakacak şekilde takmak gerekiyor diye biliyorum ama öyle de yazılar ters oluyor. Tem otoya sorduğumda ok aşağı bakacak şekilde takılmalı dediler. Kafam karıştı size sormak istedim.

Yazılar size bakacak ve yazılar düz olacak şekilde takmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1930 : Mayıs 29, 2021, 22:35:38 »
Ufuk bey filtre o şekilde yerine girmiyor katlanmaya başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1931 : Mayıs 29, 2021, 22:37:04 »
Ufuk bey filtre o şekilde yerine girmiyor katlanmaya başlıyor.
Beyaz kısım size bakacak ok yönleri aşağı doğru bakacak,
JS Ashakashi O2Clean yazısı da size bakacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1932 : Mayıs 31, 2021, 22:34:58 »
Ben bugün bu şekilde taktım.

Üzerinde çıkan yetkili servisin taktığı filtre tem otodan aldığım js asakashi filtrenin yanında çok kalitesiz duruyor. elinize aldığınızda ikisi arasındaki kalite farkını bariz derece hissediyorsunuz. Merak ettiğim yetkili servisin taktığı orjinal filtre değil mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1933 : Haziran 01, 2021, 10:46:54 »
Servisin taktığı filtre market sonrası olanlar kesinlikle js ashakashi gibi kaliteli olamaz çünkü iç piyasada istediği kriterleri karşılayan en ucuz tedarikçiden temin edilir js ashakashi ise japon menşei bir ürün mutlaka kalite farkı olacaktır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1934 : Haziran 01, 2021, 10:52:07 »
Servisin taktığı filtre market sonrası olanlar kesinlikle js ashakashi gibi kaliteli olamaz çünkü iç piyasada istediği kriterleri karşılayan en ucuz tedarikçiden temin edilir js ashakashi ise japon menşei bir ürün mutlaka kalite farkı olacaktır.
Filtreler Denso ile anlaşmalı onlar da yeterince kalitelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1935 : Haziran 08, 2021, 21:23:54 »
Merhabalar üstadlar,
2018 Life benzinli aracımı sıfır almıştım. 30bin bakımını yakın zamanda gerçekleştirdim. 29Binde LPG taktırdım. Malumunuz ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı servis ücretleri de bir hayli pahalılaşmış.
Servis hizmetinden esasen memnunum ama bakım fiyatları çok pahalıya denk geliyor. Örneğin Adana ve İskenderun servislerinde cam silecek lastiğini değiştirmek istedim. Her iki serviste 400TL'nin üzerinde bir fiyat çıkardı. Silecek takımını komple değiştiriyorlarmış. Forumdaki araştırmalarımda Tokat'taki bir abimizden(İsmini hatırlayamadım) silecek siparişi vererek çok daha ucuza ve kaliteli hizmeti almış oldum.

Sormak istediğim soru ise şu;
40Bin bakımım için neler yapılıyor serviste bilmiyorum. Düşüncem en az Toyota servisinin kullandığı kalitede ürünleri dışarıdan temin edip, serviste bakımını yaptırmak. Fakat ben bu konuda tamamen bilgisizim. Şunu da belirtmemde fayda görüyorum. Benim için ilk önemli konu sürüş güvenliği. Yani örnek verecek olursam, dandik bir fren balataları kullanıp bakımı ucuza getirerek sürüşü riskte atmak gibi bir düşüncem yok. Eğer serviste yaptırırsan çok pahalıya gelir ama sürüş güvenliğin de çok iyi olur derseniz bu görüşünüzü de bilmek istiyorum.
40bin bakımda neler yapılır? Neler yapılması gerekir ve servis yapmasada nerelere baktırmam gerekir? Hangi ürünleri dışarın alıp serviste taktırmam mantıklı, hangileri değil? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

30bin bakımında yapılanlar ise aşağıdaki gibidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '22
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1936 : Haziran 08, 2021, 21:43:08 »
Site de adresi ve telefonu bulunan TEM Otomotivden günül rahatlığıyle tüm yedek parçayı alabilirsiniz. Asakashi Filtrelerini 2009 yılından beri kullanıyorum orjinalinden bile kalitelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1937 : Haziran 09, 2021, 00:17:02 »
Merhabalar,
40 bin bakımında rutin bakıma ek olarak fren hidroliği değişimi gerekiyor,ek olarak fren balatası kontrol edilir değişmesi gerekse değiştirilir,parçaları yağ dahil form üyemiz tem oto dan alabilirsiniz,araçta LPG olduğu için dikkat etmeniz gereken en önemli konu yağ vizkozitesi olmalı,ufuk bey bu konuda size yardımcı olacaktır,ben filtre olarak ufuk beylerden ashakashi marka alıyorum ve çok memnunum,yine fren balatası olarak ufuk beylerden NIBK marka aldım son derece memnunum,tüm bakım malzemeleri ni gönül rahatlığıyla alabilirsiniz,özel servis olarak Adana'da yaşayan üyelerimiz tecrübe ettikleri yerleri önereceklerdir,yazınızda İskenderun servisinden bahsetmişsiniz eğer İskenderun'a geliyorsanız sanayide uzman oto var orada her türlü işleminizi yaptırabilirsiniz sadece Toyota araçlarına hizmet vermektedir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1938 : Haziran 09, 2021, 16:50:30 »
Merhabalar,
40 bin bakımında rutin bakıma ek olarak fren hidroliği değişimi gerekiyor,ek olarak fren balatası kontrol edilir değişmesi gerekse değiştirilir,parçaları yağ dahil form üyemiz tem oto dan alabilirsiniz,araçta LPG olduğu için dikkat etmeniz gereken en önemli konu yağ vizkozitesi olmalı,ufuk bey bu konuda size yardımcı olacaktır,ben filtre olarak ufuk beylerden ashakashi marka alıyorum ve çok memnunum,yine fren balatası olarak ufuk beylerden NIBK marka aldım son derece memnunum,tüm bakım malzemeleri ni gönül rahatlığıyla alabilirsiniz,özel servis olarak Adana'da yaşayan üyelerimiz tecrübe ettikleri yerleri önereceklerdir,yazınızda İskenderun servisinden bahsetmişsiniz eğer İskenderun'a geliyorsanız sanayide uzman oto var orada her türlü işleminizi yaptırabilirsiniz sadece Toyota araçlarına hizmet vermektedir.

Motor yağı konusunda forumda birçok tez mevcut. 0W20-0W30-0W40 önerileri mevcut. Servis 5W30 koyduğu için bir süre daha böyle devam et diyen var. 30'dan 40'a geçme diyenler var. Doğal olarak kafam karışıyor. Özel servislerde yaptırmak istemiyorum açıksadı. Malzemeleri kendim alıp, serviste taktırmak daha çok içimi rahatlatacak gibi.  Ufuk beyle bir yazışayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1939 : Haziran 09, 2021, 16:59:33 »
Motor yağı konusunda forumda birçok tez mevcut. 0W20-0W30-0W40 önerileri mevcut. Servis 5W30 koyduğu için bir süre daha böyle devam et diyen var. 30'dan 40'a geçme diyenler var. Doğal olarak kafam karışıyor. Özel servislerde yaptırmak istemiyorum açıksadı. Malzemeleri kendim alıp, serviste taktırmak daha çok içimi rahatlatacak gibi.  Ufuk beyle bir yazışayım.

Buyurun benim :)