0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O sekilde filtre gitmiyor takiliyor orijinal filtredede sag tarafta 2 parmak boşluk vardı
Merhaba,Aracım 2018 benzinli MDS LPG yok, 37.000'de. Ön arka fren balatalarını değiştirmeyi düşünüyorum. Bosch marka alıp kullanacağım. Birde aracın disklerinde yaklaşık 2mm için torna işlemine gerek var mı?1.Yağ olarak 0-40 düşünüyordum fakat LPG olmadığı için 0-20 motul eco lite daha iyi olur dediler, 2.Sanayiye gittiğimde Wunder marka (yağ, hava, polen) filtre varmış sadece en iyi filtre nedir? En kalitelisi ve kolay bulabileceğim bir marka önerebilir misiniz?3.Biliyorsunuz ki araca PO'nun yağını üstüne Toyota marka basıp toyota servislerde 400 tl gibi bir fiyata satıyorlar. bana hiç mantıklı gelmiyor. Her ürünü kendim alıp bildiğim bir ustaya yaptırmak istiyorum
o ok hava akış yönünü gösteriyor. hava yukarıdan aşağı geliyor. o nedenle ok aşağı bakacak şekilde takmalısınız.
Size gönderilen filtre bana gelenden farklı bendeki filtrede yazılar plastik üzerine basılmış ve taktığım zaman sarı kısım altta yazılı kısım sağ tarafta duruyor. Size zahmet olmazsa filtrenin takılı halini paylaşabilir misiniz
Tem otodan polen filtresi aldım. takarken sarı kısım yukarı gelecek şekilde mi takmak gerekiyor. ok yukarı bakacak şekilde takmak gerekiyor diye biliyorum ama öyle de yazılar ters oluyor. Tem otoya sorduğumda ok aşağı bakacak şekilde takılmalı dediler. Kafam karıştı size sormak istedim.
Ufuk bey filtre o şekilde yerine girmiyor katlanmaya başlıyor.
Servisin taktığı filtre market sonrası olanlar kesinlikle js ashakashi gibi kaliteli olamaz çünkü iç piyasada istediği kriterleri karşılayan en ucuz tedarikçiden temin edilir js ashakashi ise japon menşei bir ürün mutlaka kalite farkı olacaktır.
Merhabalar,40 bin bakımında rutin bakıma ek olarak fren hidroliği değişimi gerekiyor,ek olarak fren balatası kontrol edilir değişmesi gerekse değiştirilir,parçaları yağ dahil form üyemiz tem oto dan alabilirsiniz,araçta LPG olduğu için dikkat etmeniz gereken en önemli konu yağ vizkozitesi olmalı,ufuk bey bu konuda size yardımcı olacaktır,ben filtre olarak ufuk beylerden ashakashi marka alıyorum ve çok memnunum,yine fren balatası olarak ufuk beylerden NIBK marka aldım son derece memnunum,tüm bakım malzemeleri ni gönül rahatlığıyla alabilirsiniz,özel servis olarak Adana'da yaşayan üyelerimiz tecrübe ettikleri yerleri önereceklerdir,yazınızda İskenderun servisinden bahsetmişsiniz eğer İskenderun'a geliyorsanız sanayide uzman oto var orada her türlü işleminizi yaptırabilirsiniz sadece Toyota araçlarına hizmet vermektedir.
Motor yağı konusunda forumda birçok tez mevcut. 0W20-0W30-0W40 önerileri mevcut. Servis 5W30 koyduğu için bir süre daha böyle devam et diyen var. 30'dan 40'a geçme diyenler var. Doğal olarak kafam karışıyor. Özel servislerde yaptırmak istemiyorum açıksadı. Malzemeleri kendim alıp, serviste taktırmak daha çok içimi rahatlatacak gibi. Ufuk beyle bir yazışayım.