0 Üye ve 69 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 0 km'den beri LPG'li. Her bakımında servis 5W30 yağ koymuş. Sizin araçta LPG yok diye biliyorum. Siz memnun musunuz Motul 5W30 Eco-Lite yağdan? Ben de bu yağı kullansam motora zarar mı vermiş olurum yani? Çünkü ben de sizin gibi 5w30 kullanmak istiyorum.
LPG Fabrikasyon dışı işlemdir ve Gazın yanma ısısı benzinden daha yüksektir bu yüzden dolayı W'den sonrası yüksek kullanılmalı W den oncesi ise lpg ye daha kısa sürede gecmesi ve soğuk havalarda rahat çalışabilmesi için illa 5W30 kullanayım diyorsanız Motul Eco-Lite 5W30 Liqui Moly DX1 5W30 kullanabilirsiniz
Selamun aleyküm arkadaşlar. 2018 model Corolla 1.6 Life benzinli araç sahibi olduk. 14 Bin kmde. Servis geçen sene 5w30 yağ kullanmış. Yıllık bakım için hangi yağı, hangi marka ürünleri almamı tavsiye edersiniz.
Arkadaşlar merhaba liqui molly boğaz kelebeği temizliği maf sensörü temizliği (araç otomatik d de ışıkta beklerken rölanti dalgalanması var rölanti düşüp yükseliyor) ve liqui moly katalitik sistem temizleyici kullanmak gerekirmi araç Corolla 2015 benzin +lpgli 91bin km'de
Sadece boğaz kelebeği temizliği yapın derim. Rölanti dalgalanmasının en büyük sebebi genelde boğaz kelebeği kirliliği oluyor.Diğer etken de aracınız lpg'liymiş. LPG ayarı düzgün değilse, lpg enjektör nozulları uygun ölçüde değilse, yine rölantide dalgalanma olur. lpg'de sorun olup olmadığını, aracınızı benzinde iken 10-15 dk rölantide bırakın, sonra 15-20 dk da benzinde turlayın. sonra durun bakın, rölantide hala dalgalanma var mı? eğer dalgalanma yok ise, iyi bir lpg'ciyi ziyaret edin.
Merhaba, Toyota ya oldukca yabancıyım. 2015 Corolla Dizel Otomatik 138 bin km için en yakın periyodik bakım hakkında bilgi alabilirmiyim? teşekkür.
Merhaba. Aracımın motor yağını değiştirdim. 4.2 dendiği için 4+1 litre yağ almıştım ama 4 litre koyulduğunda yağ seviyesi çubukta full çizgisine geldi. yani 200 ml daha koyarsam fazla olacak. Önceki yıllarda da aynı durumlarla karşılaştım. hatta 200 ml koyduğum da oldu ve yağ seviyesi full çizgisini yarım santim kadar geçti. Yani bu durumda 4.2 litreyi yine de koymalımıyım yoksa 4 litre full görünüyor diye koymamalıyım. Herkes farklı birşey söylüyor. Yağ değişimi yapılırken motor içindeki yağ tam süzülmüyor mu acaba? BU arada her değişimde yağ filtresi de orjinaliyle değişiyor. aklıma tek gelen şey içinde kalan yağın tam olarak süzülmemiş olması
Kısa ve öz bir sorum var. Hava filtresini her 10.000 de mi? yoksa iki bakımda bir yani 20.000 km de mi değiştiriyorsunuz?
Merhabalar ozan bey,Araç kataloğunda yazan değerlerde yağ koyunuz,öncelikle yağ değişim işlemi ne şekilde yapıldı,tapa tarafında eğim varmıydı ve motorun belli bir süre dinlenmesine yağın kartere sürülmesine izin verildi mi,bekleme esnasında motor yağ kapağı ve yağ şişi açıldımı?Bu saydıklarımın hepsi çok önemli,zira birçok usta tapayı açıyor süzülme işlemi sızma şekline gelince kapatıyor motorun dinlenmesine izin vermiyorlar,benim Usta'nın 3 tane lift'i var yağ değişim işlemini sadece birinde yapıyor ve en az 10 dk yağın süzülmesi bekleniyor, aynı zamanda yağ değişimi yaptığı lift ön sağ ayağı diğerlerine göre daha aşağıda bariz belli oluyor çünkü Toyotaların motor yağ tapası sağda olduğu için eğimli olursa yağ daha güzel boşalıyor,dolum işleminde zemin düz olmalı.
2018 Corolla aracımın 40000 bakımına TEM oto dan aldığımız parçalarla bugün dışarıda yaptırdık ancak biyolojik polen filtresinin yönü konusunda takıldık bu konuda yardımcı olabilir misiniz.Resim ekte olup sarı kısım üste gelecek şekilde taktık doğru mudur.