Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 413665 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #1900 : Mart 19, 2021, 07:35:25 »
Aracım 0 km'den beri LPG'li. Her bakımında servis 5W30 yağ koymuş. Sizin araçta LPG yok diye biliyorum. Siz memnun musunuz Motul 5W30 Eco-Lite yağdan? Ben de bu yağı kullansam motora zarar mı vermiş olurum yani? Çünkü ben de sizin gibi 5w30 kullanmak istiyorum.

LPG Fabrikasyon dışı işlemdir ve Gazın yanma ısısı benzinden daha yüksektir bu yüzden dolayı W'den sonrası yüksek kullanılmalı W den oncesi ise lpg ye daha kısa sürede gecmesi ve soğuk havalarda rahat çalışabilmesi için illa 5W30 kullanayım diyorsanız

Motul Eco-Lite 5W30
Liqui Moly DX1 5W30  kullanabilirsiniz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1900 : Mart 19, 2021, 07:35:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1901 : Mart 19, 2021, 19:01:44 »
LPG Fabrikasyon dışı işlemdir ve Gazın yanma ısısı benzinden daha yüksektir bu yüzden dolayı W'den sonrası yüksek kullanılmalı W den oncesi ise lpg ye daha kısa sürede gecmesi ve soğuk havalarda rahat çalışabilmesi için illa 5W30 kullanayım diyorsanız

Motul Eco-Lite 5W30
Liqui Moly DX1 5W30  kullanabilirsiniz
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı.
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #1902 : Mart 31, 2021, 17:51:11 »
Selamun aleyküm arkadaşlar. 2018 model Corolla 1.6 Life benzinli araç sahibi olduk. 14 Bin kmde. Servis geçen sene 5w30 yağ kullanmış. Yıllık bakım için hangi yağı, hangi marka ürünleri almamı tavsiye edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1903 : Mart 31, 2021, 21:21:17 »
Selamun aleyküm arkadaşlar. 2018 model Corolla 1.6 Life benzinli araç sahibi olduk. 14 Bin kmde. Servis geçen sene 5w30 yağ kullanmış. Yıllık bakım için hangi yağı, hangi marka ürünleri almamı tavsiye edersiniz.
Aracınızda LPG sistemi yok ise, 0W20 öneririm eğer LPG sistemi var ise 0W40.
Motul Eco-Lite 0W20
Liqui Moly Special Tec AA 0W20

LPG Varsa;
Motul X-MAX 0W40
Liqui Moly Synthoil 0W40

Filtre olarak JS Ashakashi öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1904 : Nisan 21, 2021, 00:22:23 »
Arkadaşlar merhaba liqui molly boğaz kelebeği temizliği maf sensörü temizliği (araç otomatik d de ışıkta beklerken  rölanti dalgalanması var rölanti düşüp yükseliyor) ve liqui moly katalitik sistem temizleyici kullanmak gerekirmi araç Corolla 2015 benzin +lpgli 91bin km'de
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1905 : Mayıs 01, 2021, 23:04:26 »
Arkadaşlar merhaba liqui molly boğaz kelebeği temizliği maf sensörü temizliği (araç otomatik d de ışıkta beklerken  rölanti dalgalanması var rölanti düşüp yükseliyor) ve liqui moly katalitik sistem temizleyici kullanmak gerekirmi araç Corolla 2015 benzin +lpgli 91bin km'de

Sadece boğaz kelebeği temizliği yapın derim.   Rölanti dalgalanmasının en büyük sebebi genelde boğaz kelebeği kirliliği oluyor.
Diğer etken de aracınız lpg'liymiş.  LPG ayarı düzgün değilse,  lpg enjektör nozulları uygun ölçüde değilse, yine rölantide dalgalanma olur.   lpg'de sorun olup olmadığını,  aracınızı benzinde iken 10-15 dk rölantide bırakın, sonra 15-20 dk da benzinde turlayın. sonra durun bakın, rölantide hala dalgalanma var mı?  eğer dalgalanma yok ise, iyi bir lpg'ciyi ziyaret edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 138500
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1906 : Mayıs 05, 2021, 10:43:50 »
Merhaba, Toyota ya oldukca yabancıyım. 2015 Corolla Dizel Otomatik 138 bin km için en yakın periyodik bakım hakkında bilgi alabilirmiyim? teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • 56 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1907 : Mayıs 05, 2021, 10:58:39 »
Sadece boğaz kelebeği temizliği yapın derim.   Rölanti dalgalanmasının en büyük sebebi genelde boğaz kelebeği kirliliği oluyor.
Diğer etken de aracınız lpg'liymiş.  LPG ayarı düzgün değilse,  lpg enjektör nozulları uygun ölçüde değilse, yine rölantide dalgalanma olur.   lpg'de sorun olup olmadığını,  aracınızı benzinde iken 10-15 dk rölantide bırakın, sonra 15-20 dk da benzinde turlayın. sonra durun bakın, rölantide hala dalgalanma var mı?  eğer dalgalanma yok ise, iyi bir lpg'ciyi ziyaret edin.

Işıklarda d konumda beklerken benzindede oluyor Sanki benzindede aynı durum var gibi ama dediğiniz gibi 10 15 dk olayını yapıp bir daha bakayım maf sensörüde kirleniyor YouTube da izlemiştim ona hiç rkmsürmeden sadece liqui molly ile temizlemek zarar vermez sanırım teşekkür ederim cevap için
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1908 : Mayıs 05, 2021, 20:19:22 »
Merhaba, Toyota ya oldukca yabancıyım. 2015 Corolla Dizel Otomatik 138 bin km için en yakın periyodik bakım hakkında bilgi alabilirmiyim? teşekkür.
Antifiriz
Fren Hidroliği
Şanzıman yağı
V kayışı
Viraj demir lastikleri
Bunları komple değişimini yaparsanız iyi olur.

Antifiriz Castrol Radicool SF
Fren Hidroliği  Liqui Moly dot4 sl6 1 lt
Şanzıman yağı toyoya lv75w veya motul muti dctf öneririm
Filtre olarak js ashakashi  tem toyotadan alabilirsiniz hepsini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1909 : Mayıs 06, 2021, 12:39:46 »
Merhaba. Aracımın motor yağını değiştirdim. 4.2 dendiği için 4+1 litre yağ almıştım ama 4 litre koyulduğunda yağ seviyesi çubukta full çizgisine geldi. yani 200 ml daha koyarsam fazla olacak. Önceki yıllarda da aynı durumlarla karşılaştım. hatta 200 ml koyduğum da oldu ve yağ seviyesi full  çizgisini yarım santim kadar geçti. Yani bu durumda 4.2 litreyi yine de koymalımıyım yoksa 4 litre full görünüyor diye koymamalıyım. Herkes farklı birşey söylüyor. Yağ değişimi yapılırken motor içindeki yağ tam süzülmüyor mu acaba?  BU arada her değişimde yağ filtresi de orjinaliyle değişiyor. aklıma tek gelen şey içinde kalan yağın tam olarak süzülmemiş olması
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1910 : Mayıs 06, 2021, 16:56:10 »
Merhaba. Aracımın motor yağını değiştirdim. 4.2 dendiği için 4+1 litre yağ almıştım ama 4 litre koyulduğunda yağ seviyesi çubukta full çizgisine geldi. yani 200 ml daha koyarsam fazla olacak. Önceki yıllarda da aynı durumlarla karşılaştım. hatta 200 ml koyduğum da oldu ve yağ seviyesi full  çizgisini yarım santim kadar geçti. Yani bu durumda 4.2 litreyi yine de koymalımıyım yoksa 4 litre full görünüyor diye koymamalıyım. Herkes farklı birşey söylüyor. Yağ değişimi yapılırken motor içindeki yağ tam süzülmüyor mu acaba?  BU arada her değişimde yağ filtresi de orjinaliyle değişiyor. aklıma tek gelen şey içinde kalan yağın tam olarak süzülmemiş olması

4 LT yeterli ancak boşaltma esnasında minimum 25 dakika bekleyin suzulmesini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1911 : Mayıs 06, 2021, 20:27:06 »
Merhabalar ozan bey,
Araç kataloğunda yazan değerlerde yağ koyunuz,öncelikle yağ değişim işlemi ne şekilde yapıldı,tapa tarafında eğim varmıydı ve motorun belli bir süre dinlenmesine yağın kartere sürülmesine izin verildi mi,bekleme esnasında motor yağ kapağı ve yağ şişi açıldımı?
Bu saydıklarımın hepsi çok önemli,zira birçok usta tapayı açıyor süzülme işlemi sızma şekline gelince kapatıyor motorun dinlenmesine izin vermiyorlar,benim Usta'nın 3 tane lift'i var yağ değişim işlemini sadece birinde yapıyor ve en az 10 dk yağın süzülmesi bekleniyor, aynı zamanda yağ değişimi yaptığı lift ön sağ ayağı diğerlerine göre daha aşağıda bariz belli oluyor çünkü Toyotaların motor yağ tapası sağda olduğu için eğimli olursa yağ daha güzel boşalıyor,dolum işleminde zemin düz olmalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 200000
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1912 : Mayıs 06, 2021, 23:16:26 »
Kısa ve öz bir sorum var. Hava filtresini her 10.000 de mi? yoksa iki bakımda bir yani 20.000 km de mi değiştiriyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1913 : Mayıs 07, 2021, 00:02:07 »
Kısa ve öz bir sorum var. Hava filtresini her 10.000 de mi? yoksa iki bakımda bir yani 20.000 km de mi değiştiriyorsunuz?
Her bakımda değişmesi sizin ve aracın iyiliğine olur,bide sizin aracı kullandığınız yer, trafik yoğunluğu her bakım arasında yaptığınız km önemli,eğer çok tozlu topraklı yada sıkışık trafikte veya nemli bir yerde kullanıyorsanız her bakımda değiştiriniz.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 07, 2021, 00:08:55
Kullanılan fitrede çok önemli, şöyleki ben daha önce Usta'nın taktığı hava filtresini kullanıyordum ara ara çıkarıp baktığımda doğru düzgün kir gözükmüyordu ama en son bakımda 5 bin km önce ufuk beyden js ashakashi filtre aldım geçenlerde kontrol için söktüğümde filtrenin kirlendiğini bariz gördüm,anladım ki eski filtre görevini yerine getirmiyormuş olduğu gibi tozu motor içine iletiyormuş,o yüzden kaliteli ekipman kullanın derim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1914 : Mayıs 07, 2021, 02:20:33 »
Her 10.000 km'de bir değişim yapmanız yararlı olur.
Ben K&N Kullanıyorum sadece 5 6 bin km de bir temizleme ve yağlama yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1915 : Mayıs 08, 2021, 07:02:48 »
Merhaba, eski yazılanları okudum ancak sorularıma tam manasıyla cevap bulamadım.
Aracım 2014 model 1.33 life 84.000'de. Yağ bakim zamanı geldi. Aracın yağından farklı olarak değişmesi gerekenler nelerdir? Bir önceki değişimde castrol koydu usta ancak hangi yağdı bilemedim. Yağ bulucuya baktığımda 5/30 A5 castrol yağ aracım için uygun deniyor. Şimdiki değişimde gene A5 ten mi devam etmeliyim? Motul mu kullanmalıyım? Şanzıman, fren hidroliği değişmeli miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1916 : Mayıs 08, 2021, 13:43:47 »
2014 olduğuna göre arabanızın fren hidroliği,antifrizi,şanzıman yağı değişmeli,motor yağı ile birlikte yağ filtresi ve diğer filtrelerde değişir,kayışlar vs kontrol edilir,96.cı sayfada Anıl Akça beyin yorumunda kullanacağınız ürünlerin marka ve vizkoziteleri yazıyor,lpg varsa onları da dikkate alarak bakarsınız,motul  veya liqui moly motor yağı ile devam ederseniz daha iyi olur.Başka sorularınız olursa yazabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1917 : Mayıs 10, 2021, 23:23:20 »
Merhabalar ozan bey,
Araç kataloğunda yazan değerlerde yağ koyunuz,öncelikle yağ değişim işlemi ne şekilde yapıldı,tapa tarafında eğim varmıydı ve motorun belli bir süre dinlenmesine yağın kartere sürülmesine izin verildi mi,bekleme esnasında motor yağ kapağı ve yağ şişi açıldımı?
Bu saydıklarımın hepsi çok önemli,zira birçok usta tapayı açıyor süzülme işlemi sızma şekline gelince kapatıyor motorun dinlenmesine izin vermiyorlar,benim Usta'nın 3 tane lift'i var yağ değişim işlemini sadece birinde yapıyor ve en az 10 dk yağın süzülmesi bekleniyor, aynı zamanda yağ değişimi yaptığı lift ön sağ ayağı diğerlerine göre daha aşağıda bariz belli oluyor çünkü Toyotaların motor yağ tapası sağda olduğu için eğimli olursa yağ daha güzel boşalıyor,dolum işleminde zemin düz olmalı.
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Sanırım dediğiniz gibi yağın tam olarak süzülmesi beklenmiyor. Araç lifte kaldırılmıştı ama yağ şiş çıkarılmadı veya yağ kapağı açılmamıştı. Hafif sızmaya başlayınca da tapa kapatıldı evet ama bunu hemen hemen her usta böyle yaptı. Galiba ustalar işleri uzun sürmesin diye hızlı hızlı yapıyorlar. Ben her yağ değişiminde 4 litrenin full doldurduğunu gördüm. Hatta ne olur ne olmaz diyerek 200 ml daha eklediğim de oldu, eklediğimde seviye üst çizgiyi yarım santim kadar geçti. Peki 200 ml yağ fazlalığının ya da eksikliğinin bizim motorlarda fazladan sese neden olması gibi bir durum yaşarmıyız.
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1918 : Mayıs 22, 2021, 17:21:49 »
2018 Corolla aracımın 40000 bakımına TEM oto dan aldığımız parçalarla bugün dışarıda yaptırdık ancak biyolojik polen filtresinin yönü konusunda takıldık bu konuda yardımcı olabilir misiniz.Resim ekte olup sarı kısım üste gelecek şekilde taktık doğru mudur.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1919 : Mayıs 22, 2021, 17:26:44 »
2018 Corolla aracımın 40000 bakımına TEM oto dan aldığımız parçalarla bugün dışarıda yaptırdık ancak biyolojik polen filtresinin yönü konusunda takıldık bu konuda yardımcı olabilir misiniz.Resim ekte olup sarı kısım üste gelecek şekilde taktık doğru mudur.
Yazı iç tarafta olmayacak size doğru bakacak