Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 413586 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #1880 : Mart 15, 2021, 13:42:06 »
Aracımda lpg yok, km 45 binde. Yetkili servis 5w30 koyuyoruz dedi.
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1880 : Mart 15, 2021, 13:42:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1881 : Mart 15, 2021, 13:53:51 »
Aracımda lpg yok, km 45 binde. Yetkili servis 5w30 koyuyoruz dedi.
Liqui Moly Special Tec AA 0W20
Motul Eco-Lite 0W20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1882 : Mart 15, 2021, 14:03:27 »
Geçmiş mesajlarınızda sizin Motul eco lite 5w30 yağ koydurduğunuzu okudum Anıl bey, madem 0w20 gerekiyor siz neden 5w30 kullandınız merak ettim. Ufuk bey de gördüğüme göre bizim araçlar için 5w30 satışı yapıyor.
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1883 : Mart 15, 2021, 14:09:48 »
Geçmiş mesajlarınızda sizin Motul eco lite 5w30 yağ koydurduğunuzu okudum Anıl bey, madem 0w20 gerekiyor siz neden 5w30 kullandınız metal ettim.
Zamanında bir konu tartışması oldu 0W20'de lifler sesi diye forumda bir çok kişi 0W20'nin ince olduğunu ve bu sesin normal olduğunu ve ülkemiz koşullarında 5W30 kullanılması gerektiğini belirtmişti, tabi ki o zamanlar kendilerine uyup 5W30 kullandım ve kilometrem 70.000'de idi bir daha bozmak istemedim. Bugüne kadar 5W30 kullanan araçları da inceledim hepsinde aynı ses olduğunu ve motorun normal çalışma sesi olduğunu anladım. Sonrasında bir daha bozmamak adına 5W30'da  devam ettim.
Kısmet olursa eylül ayında 1.5 corolla alacağım o zaman 0W16'dan devam edeceğim yeni aracımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1884 : Mart 15, 2021, 14:13:49 »
Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Mart 15, 2021, 14:18:05
Ama benim anladığım 5w30 un bir zararı yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1885 : Mart 15, 2021, 14:29:07 »
Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Mart 15, 2021, 14:18:05
Ama benim anladığım 5w30 un bir zararı yok
Zararı yok fakat aynı fiyata daha iyi ürün varken gerek yok.
0W20 1 dakika içerisinde motoru tam anlamıyla yağlamasını yapabilirken
5W30 4 dakika içerisinde motoru tam anlamıyla yağlamasını yapıyor.
Ki üreticinin kesinlikle tavsiyesi 0W20.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1886 : Mart 15, 2021, 14:45:00 »
Zararı yok fakat aynı fiyata daha iyi ürün varken gerek yok.
0W20 1 dakika içerisinde motoru tam anlamıyla yağlamasını yapabilirken
5W30 4 dakika içerisinde motoru tam anlamıyla yağlamasını yapıyor.
Ki üreticinin kesinlikle tavsiyesi 0W20.

:huh: yok yahu  okadar sürmez  ::) iki yağ arasında en sert kışta bile bir saniye fark eder. ki o da üst eksantriğe gitme süresi arasındaki fark olabilir ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1887 : Mart 15, 2021, 15:24:41 »
:huh: yok yahu  okadar sürmez  ::) iki yağ arasında en sert kışta bile bir saniye fark eder. ki o da üst eksantriğe gitme süresi arasındaki fark olabilir ...

Supap zamanlama sistemi için yaklaşık 5 saniye fark ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1888 : Mart 15, 2021, 16:52:45 »
Supap zamanlama sistemi için yaklaşık 5 saniye fark ediyor

5 saniye bence çok büyük fark. demekki uygun yağ kullanmak çok önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1889 : Mart 15, 2021, 18:41:49 »
Araç üretim özelliklerine uygun yağ tabi ki önemlidir. Koşullara göre belli özellikler kullanım kılavuzlarında yer almaktadır.

Yağın Re değerini dahi bilmek gerekir eğer detaylı bir inceleme yapılmak isteniyorsa. Yağlamaya başlama çabukluğu viskozite ve dolayısı ile ortam sıcaklığı ile de alakalı. Yani iki farklı viskozitede yağ karşılaştırılırken, 0 santigrat derecede verecekleri tepki ile 40 santigrat derecede verecekleri tepki farklı olacaktır. Keza motor özelliklerine göre de (örneğin iki farklı motordan birisi 4,5lt, diğeri 6,5lt yağ kullanıyor olabilir) farklı davranışlar gösterecektir. Devamında motor tasarımı gibi detaylara da inilebilir. Ancak her halukarda, motor çalıştırıldıktan sonra, motor yağının çalışma sıcaklığına geldiğinden emin olana kadar performans beklenmemelidir. Maalesef günümüz çoğu aracında mtoro yağ ısı göstergesi de yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1890 : Mart 16, 2021, 01:27:30 »
Ben Alanyada yaşıyorum, malum burda hava sıcaklıkları genellikle yüksek oluyor, yetkili servis de 5w30 yağı yeterli görüyor, evet 0w20 yağ daha çabuk görevini yapıyor ama 45 derece sıcak ve nemli havada 5w30 sanki daha uygun gibi geliyor bana. Bir de şöyle birşey dikkatimi çekti,Hava soğuduğu zaman motordan ilk çalıştırmada ince bir ses geliyor ve bu ses araba biraz ısınınca tahminen 4 dakika sonra bitiyor. Bu olayın 5w30 yağ ile alakalı olup olmadığını bilemiyorum. Bu hafta motor yağını motul eco lite 5w30 yağ ile değiştireceğim, bakalım durum ne olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1891 : Mart 16, 2021, 09:27:04 »
Ben Alanyada yaşıyorum, malum burda hava sıcaklıkları genellikle yüksek oluyor, yetkili servis de 5w30 yağı yeterli görüyor, evet 0w20 yağ daha çabuk görevini yapıyor ama 45 derece sıcak ve nemli havada 5w30 sanki daha uygun gibi geliyor bana. Bir de şöyle birşey dikkatimi çekti,Hava soğuduğu zaman motordan ilk çalıştırmada ince bir ses geliyor ve bu ses araba biraz ısınınca tahminen 4 dakika sonra bitiyor. Bu olayın 5w30 yağ ile alakalı olup olmadığını bilemiyorum. Bu hafta motor yağını motul eco lite 5w30 yağ ile değiştireceğim, bakalım durum ne olacak.
Hava ne kadar sıcak olursa olsun kış ayında nem'den dolayı motor bloğu illaki soğuk olur,gece boyu beklemede yağ iyice kartere süzülür film tabakası zayıf olan yağ yüzeyde tutunma yapmaz ve ilk çalıştırmada yağlama tam anlamıyla oluncaya kadar sürtünme sesi yapar,motor yağları kalınlık ile dayanıklılık ölçülmez, soğuk vizkozitesi 0 ile başlayan yağ 5 Vizkoziteli yağdan daha iyi yağlar ve yüzey tutunumu daha etkilidir kullanılan yapın bileşenlerine üretim tekniğine bakmak lazım,yeni teknoloji motorlar CNC torna tekniğiyle bilgisayar destekli üretim yapıldığı için boşluk aralıkları daha az ve sıkıştırma oranları eskiye nazaran daha yüksek o yüzden çok kaliteli düzgün bir yağ kullanmakta fayda vardır,
Yağın tek özelliği yağlamak değil aynı zamanda ısıyıda dengelemektir,sıcak vizkozitede daha yüksek sayı kullanmak (benzinli ünite için LPG'de yüksek vizkozite olabilir) ısıyı daha geç absorbe etmeye sebeb olabilir,üreticinin 5W30 kullanılabilir demesi eğer 0W20 bulunamazsa olabilir  ama bir sonraki bakımda 0W20 kullanınız diye yazar,kaliteli en düşük Vizkoziteli yağ 5W30 dan daha iyi yağlama daha iyi film katmanı oluşturur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1892 : Mart 17, 2021, 12:35:33 »
Selamlar aracımın 80.000 kilometre bakımı geldiğinden dolayı tem toyotadan siparişleri verip bugün teslim aldım.
Motor yağı olarak Motul Eco-Lite 5W30 tercih ettim
Js Ashakashi Polen filtresi
Toyota logolu yağ filtresi
Liqui Moly SL6 DOT4 1 LT Fren hidroliği
Castrol radicool sf antifiriz 3 lt

Aslında fren hidroligi ve antifiriz de motul alacaktım fakat antifirizin yüksek fiyatlı olmasından dolayı castrol tercih ettim F/P ürünü fren hidroliği olarak ise araçta vsc olduğu için ve değerleri daha iyi olduğu için lm sl6 dot4 aldım.
Fren hidroliği 5.1 motul alacaktım fakat lm 1 tik daha iyi teknik verilerde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1893 : Mart 17, 2021, 18:20:56 »
Selamlar aracımın 80.000 kilometre bakımı geldiğinden dolayı tem toyotadan siparişleri verip bugün teslim aldım.

Aslında fren hidroligi ve antifiriz de motul alacaktım fakat antifirizin yüksek fiyatlı olmasından dolayı castrol tercih ettim F/P ürünü fren hidroliği olarak ise araçta vsc olduğu için ve değerleri daha iyi olduğu için lm sl6 dot4 aldım.
Esp gibi müdahale sistemleri düşünüldüğünde, soğuk viskozite uyumluluğu ile fren hidroliği doğru seçim olmuş Anıl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1894 : Mart 17, 2021, 20:56:40 »
Esp gibi müdahale sistemleri düşünüldüğünde, soğuk viskozite uyumluluğu ile fren hidroliği doğru seçim olmuş Anıl.
Teşekkürler abi, Toyota'nın OEM yağından da üstün gözüküyor.
İleri zamanlarda performansı  ilgili konuya yazacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1895 : Mart 18, 2021, 02:10:24 »

Hayırlı olsun Anıl,yağ filtresinide js ashakashi alabilirsin neden orjinale daha fazla ödedinki orijinalden daha kaliteli bir filtre olduğunu söyleyebilirim, antifiriz olarak bende Castrol kullandım memnunum
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1896 : Mart 18, 2021, 04:48:18 »
Eğer Mobil 1 5W30 kullanırsanız ileri de sorunlar yaşamanız mümkün, dizel ünite için uygun bir yağ.
0W40 ise Motul ve Liqui Moly için bahsediyorum benzin üniteli araçlara uygun.
Sizin şuan kullandığınız yağ API SN ACEA C2 C3 Onaylı kullanmanız gereken API SN ILSAC GF-5.
Ayrıca 0W40 5W30'a göre daha iyi yağlama yapacaktır.
Kurum bağlaması gibi şeyler söz konusu değil.
Anıl bey şuan kullandığım yağ yetkili servisin koymuş olduğu 5W30 toyota premium adı altındaki yağ. Kendim dışarıda bakım yaptırmadım henüz. En son 40 bin bakımını yaptırmıştım. Yetkili servis dizel üniteye uygun olan yağı benim aracıma koymamıştır herhalde, bilemiyorum. Yetkili servisin uçuk bakım fiyatlarından dolayı ve aracımın garantisinin kasım ayında bitecek olmasından dolayı 50 bin bakımından itibaren kendi alacağım parçalarla bakımları yaptırmayı düşünüyorum. Hangi yağı kullanacağımı belirlemek için araştırma içerisindeyim. API SN ILSAC GF-5 standartlarını taşıyan 5w30 bir yağ var mıdır? Var ise bununla bakımlarıma devam edersem bir problem yaşar mıyım bunu merak ediyorum. Şuana kadar forumda okuduklarımdan  0W20 'nin soğukta çok iyi koruyucu olduğu ve kullanım klavuzu önerisi olduğu ancak yüksek sıcaklıklarda çok iyi koruma sağlayamadığı, hele ki bir de lpg var ise. Forumda 0W40 kullanıp çok memnun olan da var, memnun olmayıp farklı viskozite yağlara dönen de var 0w30 5w30 0w20 gibi. 0w40 yağın valfleri bozacağını yazanı da gördüm. Hem bu sebeplerden ötürü hem de kitapçıkta hiçbir şekilde 0w40 yazmamasından dolayı içim ısınmadı 0w40 'a. O yüzden ben de 5w30 yağ ile br müddet devam etsem diye düşündüm ancak API SN ILSAC GF-5 şartlarını taşıyan bir 5w30 benzinli motor yağı bulamadım. Sizin tavsiye ettiğiniz Motul eco lite 5w30 vardı bir tek sanırım. Başka bir marka var mıdır acaba? Teşekkür ederim.
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1897 : Mart 18, 2021, 21:03:50 »
Hayırlı olsun Anıl,yağ filtresinide js ashakashi alabilirsin neden orjinale daha fazla ödedinki orijinalden daha kaliteli bir filtre olduğunu söyleyebilirim, antifiriz olarak bende Castrol kullandım memnunum
495 ₺ tuttu  500 ₺ ve üzeri ücretsiz kargo vardı o yüzden dolayı :).
Castrol aslında istemsizce aldım bir yönden, asıl Motul düşünüyordum ama yüksek fiyatlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1898 : Mart 18, 2021, 21:07:44 »
Anıl bey şuan kullandığım yağ yetkili servisin koymuş olduğu 5W30 toyota premium adı altındaki yağ. Kendim dışarıda bakım yaptırmadım henüz. En son 40 bin bakımını yaptırmıştım. Yetkili servis dizel üniteye uygun olan yağı benim aracıma koymamıştır herhalde, bilemiyorum. Yetkili servisin uçuk bakım fiyatlarından dolayı ve aracımın garantisinin kasım ayında bitecek olmasından dolayı 50 bin bakımından itibaren kendi alacağım parçalarla bakımları yaptırmayı düşünüyorum. Hangi yağı kullanacağımı belirlemek için araştırma içerisindeyim. API SN ILSAC GF-5 standartlarını taşıyan 5w30 bir yağ var mıdır? Var ise bununla bakımlarıma devam edersem bir problem yaşar mıyım bunu merak ediyorum. Şuana kadar forumda okuduklarımdan  0W20 'nin soğukta çok iyi koruyucu olduğu ve kullanım klavuzu önerisi olduğu ancak yüksek sıcaklıklarda çok iyi koruma sağlayamadığı, hele ki bir de lpg var ise. Forumda 0W40 kullanıp çok memnun olan da var, memnun olmayıp farklı viskozite yağlara dönen de var 0w30 5w30 0w20 gibi. 0w40 yağın valfleri bozacağını yazanı da gördüm. Hem bu sebeplerden ötürü hem de kitapçıkta hiçbir şekilde 0w40 yazmamasından dolayı içim ısınmadı 0w40 'a. O yüzden ben de 5w30 yağ ile br müddet devam etsem diye düşündüm ancak API SN ILSAC GF-5 şartlarını taşıyan bir 5w30 benzinli motor yağı bulamadım. Sizin tavsiye ettiğiniz Motul eco lite 5w30 vardı bir tek sanırım. Başka bir marka var mıdır acaba? Teşekkür ederim.
Aracınız benzinli ise, 0W20 kullanın, LPG varsa 0W40.
Bir tanıdığım 100.000 KM'dir LPG ile 0W20 kullanıyor ve 110.000 bakımında kendisi de 0W40' a geçecek, asıl LPG Varsa 0W40 daha koruyucudur ve motor yaglamasini daha hızlı yapacaktir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1899 : Mart 18, 2021, 23:37:46 »
Aracınız benzinli ise, 0W20 kullanın, LPG varsa 0W40.
Bir tanıdığım 100.000 KM'dir LPG ile 0W20 kullanıyor ve 110.000 bakımında kendisi de 0W40' a geçecek, asıl LPG Varsa 0W40 daha koruyucudur ve motor yaglamasini daha hızlı yapacaktir
Aracım 0 km'den beri LPG'li. Her bakımında servis 5W30 yağ koymuş. Sizin araçta LPG yok diye biliyorum. Siz memnun musunuz Motul 5W30 Eco-Lite yağdan? Ben de bu yağı kullansam motora zarar mı vermiş olurum yani? Çünkü ben de sizin gibi 5w30 kullanmak istiyorum.
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand