0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sağ olsun Tem Oto parçaları bir günde yolladı. Servisin yarı fiyatına hallettik bakımı.
Merhabalar. 2018 1.6 Corolla aracım. Geçenlerde garantiden çıkmaması için 40 bin bakımını serviste yaptırmıştım. Toplam 2700 tl tuttu.Ön ve arka balatalar, yağ, hava filtresi, kabin hava filtresi, enjektör temizleyici, karter tapa contası,temizleyici sprey,Fren hidroliği 0.5 lt Yapılan işlemler bunlar. Bir sonraki bakımda artık yetkili servise götürmeyi düşünmüyorum. Periyodik bakımlarda kaç binde hangi bakımlar yapılmalı buna nasıl ulaşabilirim? Bunu gösteren bir tablo,bilgi vs var mı acaba? Aracım lpg li buji hiç değişmedi. Bir de orjinal parçalara nerden ulaşabilirim?
İsmail hocam keşke gitmeden önce bir yazsaydın buraya, yönlendirme yapardık sana, parçaları tem toyotadan alıyorum, sanayide ustama yaptırıyorum, 20.000 bakımım 415 Tl tuttu, (hava filtresi de dahil)
Hüsnü abi garantim devam etsin diye götürdüm aracı ama baya tuttu bakım maliyeti. Sanırım 40 bin bakımı biraz da ağır bir bakımmış. Ön arka balatalar 1000 küsür lira tuttu. Bundan sonra ben de tem otodan sipariş edicem parçaları, burda iyi bir usta bulup bakımımı yaptırıcam inşallah. Aracın klavuzunda 0W20 yağ tavsiye edilmiş. Servis 5W30 koyuyor. Abi sen hangi yağı koydun?
Merhaba Arkadaşlar0w40 yağ kullanan arkadaşlar gözlemlerini paylaşabilir mi ? Memnun kaldınız mı? Ben sürekli 5w30 yağ kullanıyordum ama 0w40 yağ geçmek istiyorum acaba bir sorun olur mu? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa memnun kalırım. motor sesi olsun devirlenme olsun fark hissebildiniz mi?
0w-20 tavsiye edilmesinin en büyük sbebi yakıt ekonomisi sanırım. Bu durumda 0w40 ile bir yakıt artışı söz konusu mu? Tecrübe eden oldu mu?
Şanlıurfa yaz aylarında 45 dereceleri görüyor. 5w30 yağ kullanmaya devam edersem bir problem yaşar mıyım acaba lpgde? Bir de 5w30 yağ 0w40'tan daha mı ince bir yağ?
İnce veya kalın diye bir şey yok şahsıma göre koruyuculuk sistemi var.0W40 5W30'a göre daha koruyucu bir yağdır.
Kullanma kılavuzu yazılırken ülkelerin özel şartlarına göre değil genel olarak toyota araçlarına göre yazılmıştır,adamlar nereden bilsin lpg diye bir sistem monte edilecek,arabanın üretim felsefesine aykırı olacak,farklı kitlere göre değişik tepkiler verecek,forumda ise yağ önerileri TR ve bölge koşulları dikkate alınarak ve de deneyimlerden yola çıkarak 0w/40 diye öneride bulunuyorlar.
Anladım, teşekkür ederim. Ben Mobil1 5w30 ile devam edersem bir sorun yaşar mıyım yaz sıcaklarında? 0w40 yağların kalınlığında ötürü motorun belli kısımlarında araya girerek orda kurum kaplaması ile ilgili yazılar okudum bu forumda ve başka bir yerde. o yüzden 0w40 beni çekindirdi. Bunun böyle bir gerçeklik payı var mıdır acaba?
Alanya yetkiliden sadece yağ filtresi ve motor yağı değişimi için fiyat aldım. İşçilik dahil 670 lira dediler. Sadece yağ fiyatı için 490 tl dedi. Ben de yağ filtresini 85 liraya alıp dışarda değiştirmeyi düşünüyorum. Yağ olarak da motul eco lite 5w30 sizce uygunmudur. Aracım 2014 corolla Benzinli,lpg yok.