0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınız nedir ?80 bakımında yapılması gerekenler yapıldıysa (şanzıman sıvısı,her 40 binde bir fren hidroliği, gibi) 90 bin bakımı rutin bakım olur,yalnız fren hidroliğini komple yeniden değiştirmeniz daha sağlıklı olur.
honda civic var arkadaşımda 40 bin km de bir subap ayarı yapılıyomuş serviste 2015 model corollam var 50 binde lpg takıldı bizim araçlarda kaçbinde bir yapılması lazım subap ayarının?
2018 otomatik corolla aracımın 30000 bakımını Ankara ALJ de yaptırdım. Polen filtresi,Enjektör temizleyici ve Motor iç temizleyici koydurmadım.Poleni kendim değiştiriyorum. Silecekler içinde 275 TL dediler kendim (silecek sepeti com) 46 TL ye aldım değiştirdim. Böyle olduğu halde 795 TL tuttu.30.000 bakım ücreti 216TLAtık malzeme bertaraf ücreti 5TLKarter tapa contası 6,63TLYağ filtre elemanı 71,12TLToyota motor yağı 5/30 345,53TLMulti cleaner 26,66TLToplam: 795,25TL
Evet çok pahalı. Servisi dinleyip Polen filtresi,Enjektör temizleyici ve Motor iç temizleyici koydursaydım 1250TL tutacaktı.
2016 cvt aracıma şimdiye kadar hep servisin kullandığı yağı kullandım. Aracımın 40000 bakımından sonra daha sesli çalıştığını fark ettim. Bu sebeple 50000 bakımında yağı kendim götürmek istiyorum. Araçta lpg takılı. Hangi yağı önerirsiniz?
Eğer yaptırabiliyorsanız motor iç temizliği sonrasında Liqui Moly Synthoil 0W40 veya Motul XMax 0W40
Ufuk bey, motul ve liqui molly web sitelerinde yağ seçiciye araç bilgilerini girince Corolla 1.6 için bu yağları seçenek olarak bile göstermiyor. Siz hangi kritere göre bu yağları öneriyorsunuz? Daha önce açıkladınız mı bilmiyorum, bulamadım.
Geçmiş olsun yeni aküde hayırlı olsun,aslında dörtlüler açık olmasa hâlâ işinizi görürdü aklınızda bulunsun hava soğuduğu zaman ve bakımsız kaldığı zaman akünün marş gücü düşer her yıl kışa girerken aracın bakımı gibi akünün eski araçlarda ise ek olarak alternötör'ün bakımını yaptırınız.