0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2013 dizel corolla aracımın 60 bin bakımı için bosh marka fitre önerir misiniz,yoksa Asakashi marka fitre mi alalım. Usta bosh veya mann fitre kullanıyorum dedi, bosh önerdi. Ayrıca yakıt filitresi orjinal mi kullanmalı?
Merak ediyorum, şanzıman yağı değiştirirken cvt araçlarda az koyulursa araçta bu durum neye sebep olur.nasıl bir tepki verir araç. Ses v.s yapar mı
Merhaba 30000 bakımı 1240TL 10000 lik bakımda yapılan işlemlerin aynısı yapılıyor.
Merhaba arkadaşlar,2017 1.33 benzin lpg aracımın 50 bin bakımı için özel servisten 710 tl fiyat aldım. Mart ayında 550 tlye 40 bin bakımı yaptırmıştım aynı yerde. Parçaları orijinal kullanıyor. Sizce nasıl?
Gerçekten orjinal kullanılıyor ise çok düşük iyi rakam,Zira bir çok dükkan sahibi " bilerek veya bilmeyerek " sahte parça satabiliyor.
Ben de geçen hafta 48bin km'de bakıma girdim. Motul Ecolite 5w20 alıp yağımı kendim götürdüm. Yetkisi serviste sadece yağı değiştirdim. Ek olarak da fren hidroliğinin değiştirilmesini istedim.yağ filtresi, yağ değişimi, fren hidroliği ve değişimi için toplan 298 lira ödeme yaptım yetkili servise. İşlemler sırasında araç başındaydım. Fren hidroliği değişimini sadece hidrolik haznesindeki eski yağı el yağ pompasıyla çekip, üstüne yeni yağ ekleme yapıp bıraktılar. Böyle değişim mi olur dedim, borulardaki yağ ne oldu... alttan kaliperden yağ akıtılarak borulardaki yağın da değişimi yapılır dedim. Toy bir usta, biz böyle yapıyoruz, zaten bunlarda gerek yok, fren servosu var, içerde yağ devir daim olur karışır falan deyip saçmaladı....Ben de öyle birşey yok ne devir daimi dedim, sonra başka bir usta duydu geldi neyseki, kaliperden eski yağı çekelim dedi, kaliperdeki yağ çıkışına pompa bağlayıp yağı çektiler, yavaş yavaş üstten de yağ eklediler de yağ değişimi olmuş oldu. Yetkili servis bile böyleyse gerisini düşünemiyorum. Gerçi dışarıda fren hidroliğini değişecek usta bulmak bile zor. Ustaların %90'ı fren hidroliği ömürlüktür değişmez düşüncesinde malesef...Motor yağı olarak daha önceki 2 bakımda Mobil Super 5w30 kullanmıştım. ilk bakımda yetkili servisin de aynısını kullandığını görmüştüm. o yağ değişimlerinde aracın rahatladığını hissetmiyordum açıkçası, hatta değişim sonrası araç bir süre daha sesli çalışıyor gibi hissettiriyordu. Bu yağ ile motor bir tık rahatlamış hissettim. Yakıt ekonomisi anlamında etki eder mi bir görelim bakalım.
Mobil kullanacaksanız,mobil 1 esp 5w/30 kullanabilirsiniz,değiştirmek isterseniz eneos,motul,liqui moly tercih edebilirsiniz.İzmir'de gittiğiniz özel servis toyota zel servisi mi? titiz bir servis mi? bilgi verebilirseniz..
Genellikle herkes memnun Oğuz oto'dan,halen 25.000 km deyiz,30.000 km bakımını orada yaptırmayı düşünüyorum telefonla görüştüm ancak daha önceden bir gün gidip gözümle de görmeyi düşünüyorum.
Periyodik bakımınız ne kadar da süreci sorunlu geçse de hayırlı olsun.Malesef ki ülkemiz de fazlasıyla bilinçsiz insanlar var ve bunları her yerde yansıtıyorlar.Ayriyetten Mobil Süper 3000 serisi ne kadar da tam sentetik bir yağ yazsa da kutusunda yarı sentetik bir yağdan farkı yok.Mobil1'in sitesine göz attığınız zaman ne kadar çelişkili olduğunu görürsünüz.
Bende özel serviste fren hidroliği değişimi için gittim üstten yağ haznesinden üstün şırınga teknolojisi ile yağı çektiler :)sonra sadece ön kaliperlerden freni pompalamak suretiyle kaliperlerden akıttırıp yağı üstten ekleme yaptılar arkadaki kaliperleri açmadı bile normalde 1lt değişmesi gerekirken 0.5 değiştirdiler 0.5 lt elimde kaldı 90bin bakımında onuda götürüp arka kaliperlerden yağı akıttırıp üstten ekletmeyi düşünüyorum özel servislerde çok iça çıcı değil bilinçsiz usta çok işinin ehli ustalara lafım yok90 bi bakımında neler değişiyor acaba?