Gönderen Konu: E160 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 413582 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: E160 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #1800 : Ağustos 06, 2020, 23:29:40 »
Bugün aracımın 70.000 KM bakımını yaptırdım.
Şanzıman yağı olarak Motul DCTF Kullanıldı.
Motor yağı olarak ise Motul Eco-Lite 5w30
Şanzıman yağı DSG Yağı fakat toyota'nın manuel şanzımanına uygun bir yağ ve vites geçişleri yumuşadı.
Motul Eco-lite 5w30 tercih etmemin sebebi ise Apı SN ILSAC GF5 Onayı mevcut olduğundan

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1800 : Ağustos 06, 2020, 23:29:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1801 : Ağustos 19, 2020, 14:58:18 »
Herkese merhaba , bugün üye oldum, aracım 1.33 2015 Corolla. Japon markası JS Asakashi filtrelerin kutusunun uzerinde hangi ülkede üretildikleri yazılı mi? Hangi ülkede üretildiklerini öğrenebilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1802 : Ağustos 19, 2020, 15:22:21 »
Herkese merhaba , bugün üye oldum, aracım 1.33 2015 Corolla. Japon markası JS Asakashi filtrelerin kutusunun uzerinde hangi ülkede üretildikleri yazılı mi? Hangi ülkede üretildiklerini öğrenebilir miyim?

JS Asakashi ürünlerinin bir çoğu Japonya üretimi olmak ile birlikte, ürün bazında (genellikle Güney Kore, Avrupa ve Amerika üretimi araçlar için) Güney Kore ve Taiwan fabrikalarında da üretimi yapılan ürünler mevcut, ürün kodu bazında sorunuz var ise detaylıca yanıtlayabilirim.

JS Asakashi ürünlerinin üzerinde "Made In Japan" ibaresi bulunmaz çünkü Japonya kanunlarına göre (her ne kadar bazı firmalar bu kanunu çiğnese dahi) otomotiv yedek parça sektöründeki bir ürünün üzerinde Made In Japan yazılabilmesi için ürünün tüm ara mal (ambalaj dahil) tedariği Japonya sınırları içerisinden yapılması gerekir, JS Asakashi filtrelerde kağıt, pamuk, elyaf gibi ana ham maddeler Japonya'dan tedarik edilirken, plastik, metal, ambalaj için gerekli maddeler veya direk ambalajın kendisi gibi aksamlar JS Asakashi'nin belirlediği standartlarda farklı ülkelerden (çoğunlukla Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti) tedarik edilerek üretilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1803 : Ağustos 19, 2020, 15:34:10 »
JS Asakashi ürünlerinin bir çoğu Japonya üretimi olmak ile birlikte, ürün bazında (genellikle Güney Kore, Avrupa ve Amerika üretimi araçlar için) Güney Kore ve Taiwan fabrikalarında da üretimi yapılan ürünler mevcut, ürün kodu bazında sorunuz var ise detaylıca yanıtlayabilirim.

JS Asakashi ürünlerinin üzerinde "Made In Japan" ibaresi bulunmaz çünkü Japonya kanunlarına göre (her ne kadar bazı firmalar bu kanunu çiğnese dahi) otomotiv yedek parça sektöründeki bir ürünün üzerinde Made In Japan yazılabilmesi için ürünün tüm ara mal (ambalaj dahil) tedariği Japonya sınırları içerisinden yapılması gerekir, JS Asakashi filtrelerde kağıt, pamuk, elyaf gibi ana ham maddeler Japonya'dan tedarik edilirken, plastik, metal, ambalaj için gerekli maddeler veya direk ambalajın kendisi gibi aksamlar JS Asakashi'nin belirlediği standartlarda farklı ülkelerden (çoğunlukla Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti) tedarik edilerek üretilir.
Esnaf dediğin böyle açık net olur hayırlı işler dilerim ufuk bey.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1804 : Ağustos 19, 2020, 15:49:24 »
Esnaf dediğin böyle açık net olur hayırlı işler dilerim ufuk bey.

Estağfurullah, Hasan bey bilinçli bir kullanıcı olarak haklı bir soru yöneltmiş, malumunuz piyasada malın adı ile menşe uydurulması, orta anadolu illerinde üretilen ürünlere yabancı isimlendirme yapılarak ithal ürün algısı yaratma, aftermarket satışı olmayan markanın isminde ambalaj yaptırarak ürün satmak gibi sahtekarlıklar çok, kullanıcı da haklı olarak tarlanın toprağını sorguluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1805 : Ağustos 19, 2020, 16:49:39 »

Cvbiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Japonya dışında üretiliyor olması bence sorun teşkil etmez, sonuçta arkasında bir Japon markası var, ancak kutularda üretim yerinin yazılı olmaması garibime gitmisti, bu konuda aydınlanmış oldum. Yabancı bir forumda (Bob is the oil guy) da bu konu tartışılmış, buna göre ABD'ye bu marka ürünler Singapurdan ithal ediliyormuş ve ithal edilen ürünler esasen Endonezya uretimiymis (ADR isimli bir firma üretiyormus) yani Japon firmasi outsourcing yapiyormus.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #1806 : Ağustos 19, 2020, 17:30:18 »
Cvbiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Japonya dışında üretiliyor olması bence sorun teşkil etmez, sonuçta arkasında bir Japon markası var, ancak kutularda üretim yerinin yazılı olmaması garibime gitmisti, bu konuda aydınlanmış oldum. Yabancı bir forumda (Bob is the oil guy) da bu konu tartışılmış, buna göre ABD'ye bu marka ürünler Singapurdan ithal ediliyormuş ve ithal edilen ürünler esasen Endonezya uretimiymis (ADR isimli bir firma üretiyormus) yani Japon firmasi outsourcing yapiyormus.

Singapur JNBK'nın genel (idari) merkezi, JS Asakashi'nin Endonezya menşe bir ürününe hiç denk gelmedim, JS Asakashi ile karıştırılan başka bir firmanın en büyük fabrikası Endonezya'da, o kısımda bir karışıklık olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1807 : Ağustos 19, 2020, 18:17:07 »
Yabancı forumda ABD pazarına sunulanlarin Endonezya'da üretildiği  ileri sürülmüş, ben orada paylaşılan bir bilgiyi aktardim, detayları bilemeyecegim. Ayrıca, Endonezya'da üretilmesi bence problem teşkil etmez, malumunuzdur, Endonezya yüksek kalite kauçuk, kağıt gibi hammaddelerin ondelen bir ureticisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1808 : Ağustos 26, 2020, 09:59:03 »
Herkese merhaba, az önce enteresan bir durumla karşılaştım. Arabamin (2015 1.33 Corolla) kaputunu kaldırdım ve soğutma sıvısının olduğu tarafta kurumuş bir parça kemikli et gördüm. Bizim mahallede çok kedi var, dolayısıyla kedi girip saklamistir diye tahmin ediyorum. Arabaya koku dışında zararı olur muydu bilmiyorum ama ara sıra kaputu açıp kontrol etmekte fayda var sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1809 : Ağustos 26, 2020, 12:43:08 »
Varsayım olarak yazıyorum,oraya kemikli eti saklayan kedi veya büyük faredir,daha rahat yemek için;farz edelim eti benim kemiği senin dedi ve kemiği bıraktı,yol sarsıntısı ile yerinden çıkar ve v kayışına denk gelirse sorun olabilir.Motor kaputunu açıp bakmakta her zaman fayda vardır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1810 : Ağustos 26, 2020, 15:33:32 »
Size katılıyorum, hareketli bir kisimla temasin ciddi masraflar açmasi ihtimal dahilinde. 1.33 corolladan 2 yildir memnunum ama belki malumunuzdur, kaputu açınca asfaltı görebiliyorsunuz. Arabanın motor ve LPG kitinin olduğu bölgeye çamur sıçramış olduğunu da bugün gordum. Arabaya ilave yük olacak birşey eklemek istemiyorum ama karter muhafazası takmaya gerek var mı sizce? Veya forumda taktırıp da tecrübesini paylaşmak isteyen var mı? İnternette kargo dahil 155₺ye var.
Bu konuyu bu baslikta paylaşmam doğru olmayabilir ama bu başlığın en çok kontrol edilen ana başlık konumunda olduğunu varsayarak burayı tercih ettim, rahatsızlik verdiysem kusuruma bakmayin, yeni başlık açayım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1811 : Ağustos 26, 2020, 22:42:16 »
Merhabalar,
Form içi arama yaparak malum konu hakkında bilgi edinebilirsiniz,
Kartel muhafazası konusu mevcut oradan inceleme yapabilirsiniz, avantaj ve dezavantajları hakkında kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1812 : Ağustos 27, 2020, 12:00:04 »
Belirttiğiniz başlıkları buldum. Gerçekten faydalı bilgi ve deneyimler paylaşılmış, emeği geçenlere teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #1813 : Eylül 11, 2020, 13:59:18 »
Merhaba, 2013 1.6 benzinli tüplü  manuel corolla aracımı haziran ayında aldım. Aracı galeriden adlığım için eski sahibini tanımıyor ve araca yapılan bakımlardan bi haberim. Servisten kontrol ettiğimde araç en son 40 bin bakımına girmiş. Şuan 120 bin km de. yaklaşım 9 bin km yaptım aldığımdan beri. Aracı aktif kullanıyorum. Aracıma iyi bakmak ve sürekli kullanmak istiyorum. Şuan 120 bin km de araç, ağır bakım yaptırmak istiyorumçünkü araç hakkanda hiç bire bilgim yok balatalar bujiler diskler filtreler şanzıman yağı fln hepsini kontrol ettirip güvenle binmek istiyorum. Deneyimli toyota kullanıcılarında fikir almak istiyorum. Aracıma hangi bakımları yaptırmalıyım. Gaziantepte ikamet ediyorum. Tanıdığım usta yok. Sizce servise mi gitmeliyim çok fiyat çıkartırlar mı yoksa özel toyota servisini mi tercih etmeliyim yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada aracımın ön camı çatlak aldığımda öyleydi, camı değiştirmekler ilgili de fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler  :saygi: :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1814 : Eylül 11, 2020, 15:42:11 »
Madem araba 120.000 km de ve ne yapıldığını bilemiyorsanız,öncelikle motor yağı,şanzıman yağı,hidrolik yağı,antifriz gibi sıvılar ile yağ,polen,hava filtresi gibi filtreler değişmeli,4 teker açılmalı balata disk ve fren hortumları,rulmanlar kontrol edilmeli,duruma göre değişim yapılmalı,v kayışı ve devir daim kontrol edilmeli,lpg konusu ayrıca lpg servisinde bakılır,bir rot balansçıya giderek durum tespiti yaptırıp reçete alabilirsiniz,genellikle uzun vade için yapılacaklar bunlar,başka fikir verenlerde olur elbette,bu işlere göre resmi servisten fiyat alırsınız,gaziantepte her türlü usta vardır,özel toyota ustası da vardır,yedek parça için forum üyemiz tem toyota'dan her türlü orijinal parçayı temin edebilir ve özel serviste bakım yaptırabilirsiniz.Hidrolik yağının tamamı değişsin ve havaları arka tekerden başlayarak 4 tekerden alınsın,üstten enjektörle çekip eskini üzerine yeni yağ eklemesi olmasın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1815 : Eylül 11, 2020, 17:45:28 »
Merhaba, 2013 1.6 benzinli tüplü  manuel corolla aracımı haziran ayında aldım. Aracı galeriden adlığım için eski sahibini tanımıyor ve araca yapılan bakımlardan bi haberim. Servisten kontrol ettiğimde araç en son 40 bin bakımına girmiş. Şuan 120 bin km de. yaklaşım 9 bin km yaptım aldığımdan beri. Aracı aktif kullanıyorum. Aracıma iyi bakmak ve sürekli kullanmak istiyorum. Şuan 120 bin km de araç, ağır bakım yaptırmak istiyorumçünkü araç hakkanda hiç bire bilgim yok balatalar bujiler diskler filtreler şanzıman yağı fln hepsini kontrol ettirip güvenle binmek istiyorum. Deneyimli toyota kullanıcılarında fikir almak istiyorum. Aracıma hangi bakımları yaptırmalıyım. Gaziantepte ikamet ediyorum. Tanıdığım usta yok. Sizce servise mi gitmeliyim çok fiyat çıkartırlar mı yoksa özel toyota servisini mi tercih etmeliyim yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada aracımın ön camı çatlak aldığımda öyleydi, camı değiştirmekler ilgili de fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler  :saygi: :saygi:

Geçmişini bilmediğiniz ve 100.000 km'yi geçtiği için şunları yapmanızı tavsiye ederim.

• Motul Eco-Lite 5w30 motor yağı
  • Motul Dot4 1 litre fren hidroliği
  • Motul Multi DCTF ile şanzıman yağı değişimi 2.5 lt alıyor 3 lt alacaksınız
  • V kayışı değişimi Bando marka olabilir
  • Castrol radicool sf 3 lt antifiriz %50 antifiriz %50 saf su ile komple değişim.
  • Febest marka viraj demir lastiği değişim

Bunları değiştirmeniz de yarar var.
Parçaları @Ufuk Sönmez (16363)  beyden temin edebilirsiniz.
Filtre olarak JS ASHAKASHI kesinlikle öneririm OEM filtreye kalite olarak en yakin markadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 73800
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1816 : Eylül 22, 2020, 00:50:30 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Ağır bakım 80 binde yapılıyor. Fren hidroliği, şanzıman yağı, motor yağı değişiyor. Yağ, hava ve polen filtreleri değişiyor. LPG li mi aracınız? bujileri değiştirmeniz de faydalı olur

Merhabalar LPG takilali 10bin km olsa da mı bujileri değiştirmek gerekir?

@Ufuk Sönmez (16363) tem otodan temin edebilirsiniz. orijinal ve kaliteli ürünlerin satışı mevcut. hangisini isterseniz. filtre olarak asakashi kullanabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 22, 2020, 00:58:57
Merhabalar 2015 1.33 Corolla araç 80 bin bakımı yapmayı düşünüyorum;
10bin km oldu LPG takılalı buji değiştirmek gerekir mi? Gerekirse hangi marka alacağım?
Balatalari değiştirmek istiyorum hangi marka almalıyım?
Şanzıman yağı için hangi yağı almalıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
okancyrn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1817 : Eylül 22, 2020, 13:07:05 »

Mesaj Birleştirildi: Eylül 22, 2020, 00:58:57
Merhabalar 2015 1.33 Corolla araç 80 bin bakımı yapmayı düşünüyorum;
10bin km oldu LPG takılalı buji değiştirmek gerekir mi? Gerekirse hangi marka alacağım?
Balatalari değiştirmek istiyorum hangi marka almalıyım?
Şanzıman yağı için hangi yağı almalıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Bütün parçalar için tem oto ufuk sönmez beyi arayıp alabilirsiniz nette orjinal parça bulmanız çok zor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1818 : Eylül 29, 2020, 00:08:48 »
2013 dizel corolla aracımın 60 bin bakımı için bosh marka fitre önerir misiniz,yoksa Asakashi marka fitre mi alalım. Usta bosh veya mann fitre kullanıyorum dedi, bosh önerdi. Ayrıca yakıt filitresi orjinal mi kullanmalı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1819 : Eylül 29, 2020, 00:20:25 »
2013 dizel corolla aracımın 60 bin bakımı için bosh marka fitre önerir misiniz,yoksa Asakashi marka fitre mi alalım. Usta bosh veya mann fitre kullanıyorum dedi, bosh önerdi. Ayrıca yakıt filitresi orjinal mi kullanmalı?

JS ASHAKASHI oneririm kesinlikle bosch , mann markalarının fazlasiyla sahtesi mevcut