0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba , bugün üye oldum, aracım 1.33 2015 Corolla. Japon markası JS Asakashi filtrelerin kutusunun uzerinde hangi ülkede üretildikleri yazılı mi? Hangi ülkede üretildiklerini öğrenebilir miyim?
JS Asakashi ürünlerinin bir çoğu Japonya üretimi olmak ile birlikte, ürün bazında (genellikle Güney Kore, Avrupa ve Amerika üretimi araçlar için) Güney Kore ve Taiwan fabrikalarında da üretimi yapılan ürünler mevcut, ürün kodu bazında sorunuz var ise detaylıca yanıtlayabilirim.JS Asakashi ürünlerinin üzerinde "Made In Japan" ibaresi bulunmaz çünkü Japonya kanunlarına göre (her ne kadar bazı firmalar bu kanunu çiğnese dahi) otomotiv yedek parça sektöründeki bir ürünün üzerinde Made In Japan yazılabilmesi için ürünün tüm ara mal (ambalaj dahil) tedariği Japonya sınırları içerisinden yapılması gerekir, JS Asakashi filtrelerde kağıt, pamuk, elyaf gibi ana ham maddeler Japonya'dan tedarik edilirken, plastik, metal, ambalaj için gerekli maddeler veya direk ambalajın kendisi gibi aksamlar JS Asakashi'nin belirlediği standartlarda farklı ülkelerden (çoğunlukla Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti) tedarik edilerek üretilir.
Esnaf dediğin böyle açık net olur hayırlı işler dilerim ufuk bey.
Cvbiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Japonya dışında üretiliyor olması bence sorun teşkil etmez, sonuçta arkasında bir Japon markası var, ancak kutularda üretim yerinin yazılı olmaması garibime gitmisti, bu konuda aydınlanmış oldum. Yabancı bir forumda (Bob is the oil guy) da bu konu tartışılmış, buna göre ABD'ye bu marka ürünler Singapurdan ithal ediliyormuş ve ithal edilen ürünler esasen Endonezya uretimiymis (ADR isimli bir firma üretiyormus) yani Japon firmasi outsourcing yapiyormus.
Merhaba, 2013 1.6 benzinli tüplü manuel corolla aracımı haziran ayında aldım. Aracı galeriden adlığım için eski sahibini tanımıyor ve araca yapılan bakımlardan bi haberim. Servisten kontrol ettiğimde araç en son 40 bin bakımına girmiş. Şuan 120 bin km de. yaklaşım 9 bin km yaptım aldığımdan beri. Aracı aktif kullanıyorum. Aracıma iyi bakmak ve sürekli kullanmak istiyorum. Şuan 120 bin km de araç, ağır bakım yaptırmak istiyorumçünkü araç hakkanda hiç bire bilgim yok balatalar bujiler diskler filtreler şanzıman yağı fln hepsini kontrol ettirip güvenle binmek istiyorum. Deneyimli toyota kullanıcılarında fikir almak istiyorum. Aracıma hangi bakımları yaptırmalıyım. Gaziantepte ikamet ediyorum. Tanıdığım usta yok. Sizce servise mi gitmeliyim çok fiyat çıkartırlar mı yoksa özel toyota servisini mi tercih etmeliyim yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada aracımın ön camı çatlak aldığımda öyleydi, camı değiştirmekler ilgili de fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler
Ağır bakım 80 binde yapılıyor. Fren hidroliği, şanzıman yağı, motor yağı değişiyor. Yağ, hava ve polen filtreleri değişiyor. LPG li mi aracınız? bujileri değiştirmeniz de faydalı olurMerhabalar LPG takilali 10bin km olsa da mı bujileri değiştirmek gerekir?@Ufuk Sönmez (16363) tem otodan temin edebilirsiniz. orijinal ve kaliteli ürünlerin satışı mevcut. hangisini isterseniz. filtre olarak asakashi kullanabilirsiniz.
Mesaj Birleştirildi: Eylül 22, 2020, 00:58:57Merhabalar 2015 1.33 Corolla araç 80 bin bakımı yapmayı düşünüyorum; 10bin km oldu LPG takılalı buji değiştirmek gerekir mi? Gerekirse hangi marka alacağım? Balatalari değiştirmek istiyorum hangi marka almalıyım?Şanzıman yağı için hangi yağı almalıyım?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
2013 dizel corolla aracımın 60 bin bakımı için bosh marka fitre önerir misiniz,yoksa Asakashi marka fitre mi alalım. Usta bosh veya mann fitre kullanıyorum dedi, bosh önerdi. Ayrıca yakıt filitresi orjinal mi kullanmalı?