0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İki marka'da oil konusunda iyilerdir bir kullanıcı olarak fark hissedemezsiniz.
Liqui Moly aldım bakalım. Belki ilerde Eneos da denerim.
Eneos yerli üretime geçtikten sonra artık ilgi alanıma girmiyor (:Motul veya Liqui Moly tercihim (:
Yerli üretim derken Türkiye'de mi üretiliyor?
Merhabalar arkadaşlar2014 corolla /advance/otomatik vites aracımı alalı 1 hafta oldu. Aracım da lpg yok.Bugün Servisi arayıp şase no dan sorgulattım. En son 40 Bin km de bakıma girmiş şuan araç 55 bin de muhtemelen 2. sahibi sonra ki 10 bin bakımını dışarda yaptırdı. Şimdi fikir almak istediğim konu şu; Benim yaptıracağım 50 bin bakımı mı yoksa 60 bin bakımı mı olacak? Bir de bu bakımlarda nelerin değişmesi ya da kontrolü önemli bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar...
2018 toyota 20.000 bakımı servis formu
Hayırlı olsun, eski sahibi ile görüşerek 50.000km. bakımı yapılıp yapılmadığını, yapıldı ise hangi yağın kullanıldığı ve nelerin değiştiğini öğrenmeniz faydalı olur.
Hocam bizden önce ki sahibi en son özel servise götürmüş ve sadece motor yağı değişimi olmuş. En iyisi ben 60 bin de neler yapılması gerekiyorsa sorup bir fiyat alıyım, sonuçta uzun süre binmeyi planlıyorum bir aksilik çıkmazsa teşekkür ederim .
Merhabalar, benzer konular açılmıştır belki ama, 2015 Toyota Corolla 1.33 benzinli araç için 5w30 Mobil Super 3000 Fe mi, Mobil 1 ESP 5w30 mu? Farklı marka düşünmüyorum, tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Bir sonraki bakım 70 bin km.de olacak, 40 bin km.ye kadar yetkili servis 5w-30 koydu ve sonraki bakımlar da ben Mobil Super 3000 5w-30'la devam ettim. Şimdi 0w-20'ye geçmek sorun yaratır mı? Başından beri yanlış yağ la mı kullanmış olduk
50.000 km de sadece motor yağı değişmiş başkaca bir şey yapılmamışsa 60.000 km lik bakımda 50.000 bakımda yapılması gereken ancak yapılmayan işlemlerinde yapılması gerekir,bakım kitapçığından bakıp servisten talep edin biraz masraflı olabilir ama uzun süreli kullanım için faydalı olacaktır.
metal motor koruma aparatının kaza anında tehlike yaratabileceği ile ilgili görüşler var bir araştırıp öyle taktırın bence