0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Yeni bir araç satın aldım Toyota Corolla 1.6 Advance 2017 Model KM:107.000'de Faturalarda 90.000'e kadar yetkili serviste her 10.000'de bakım yapıldığı görülüyor ancak daha sonrasından haberim yok. Sanırım yapılmadı.Şu anda ekstradan değişmesi gerekenler varmı yoksa sadece periyodik yağ ve filtre bakımları yeterli midir?
servis evraklarını inceleyin. şanzıman yağı, fren hidroliği gibi sıvıların değişimini kontrol edin. sonrasında filtrelerin değişim periyotlarını inceleyebilirsiniz. son olarak kendiniz bakım yaparken v kayışını kontrol ettirin
Bahsedildiği gibi servis faturalarını kalem kalem inceleyin, yapılması gereken sıvı bakımları yapılmış mı? belki araç sahibi masraf az olsun diye ,şimdilik dursun bir ara yaparız deyip hidrolik,antifriz,şanzıman yağı vb gibi yapılması gerekenler ihmal edilmiş olabilir.
daha önce değişmediyse bujiler değişir, kılavuzda periyodik bakıma ek olarak 100000 de değişir yazıyor
V Kayışı zincir mi hocam bunlarda?Değişim zamanı nedir acaba bilginiz var mı?
Arkadaşlar merhaba. 2015 model Corolla 1.33 Life aracımın 80.000 bakım zamanı geldi. Konya'da yaşıyorum.Konya'daki yetkili servis çok fazla fiyat verdi. Size birkaç sorum olacak:1- Servis 100.000 km'da ağır bakım yapılmalı dedi. Doğrusu nedir? 80.000 km'mi, 100.000 km'mi?2- Ağır bakımda neler yapılır? (motor yağı, şanzıman yağı, hidrolik yağı vb. ya da hangi filtreler?)3- Bunları nereden temin edebilirim?4- Formda TEM OTO hakkında hep olumlu bahsetmişler. Gerçekten orijinal ya da orijinale yakın ürünler gönderdiğini söylemişler. Konya'da bildiğiniz iyi bir özel servis var mı?
Ağır bakım 80 binde yapılıyor. Fren hidroliği, şanzıman yağı, motor yağı değişiyor. Yağ, hava ve polen filtreleri değişiyor. LPG li mi aracınız? bujileri değiştirmeniz de faydalı olur@Ufuk Sönmez (16363) tem otodan temin edebilirsiniz. orijinal ve kaliteli ürünlerin satışı mevcut. hangisini isterseniz. filtre olarak asakashi kullanabilirsiniz.
Değişmesi iyi olur.
gaz kelebeği ve emme manfoldu da temizlenmelimidir acaba ?
daha erken, ayriyetten rolantide bozulmalar olusabilir.
daha önce temizlendi mi? maf sensörü ne durumda?
Fren hidroliği de değişecek 80 bin km bakımında kaç lt değişim oluyor acaba 1 ltmi 0.500 ml mi?Motor suyu lowun altına nmiş bir problem olurmu motor suyu değiştirilmeli mi?
Daha önce temizlenmedi maf sensörünün ne durumda olduğunu bilmiyorum açıkçası nasıl temizleniyor acaba?Sizi bulmuşken :)seger 60B dadat kornadan aldım röle gerekiyormu onun için soketler uyumlumu E160 kasa ile bağlantıyı kendimiz yapabilirmiyiz? Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2020, 23:05:21 fren hidroliği 1lt mi değişmesi gerekiyor?