Gönderen Konu: Lpg Kullananlar Buraya  (Okunma sayısı 53281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Kullananlar Buraya
« Yanıtla #60 : Kasım 01, 2006, 13:22:17 »
Gaz kaçağından evinin mutfağında da yanan insanlar var, o kokuyu almamaları mümkün değil, demekki kokuyu aldılar ama umursamadılar, klasik Türk insanı yaklaşımı "bize bir şey olmaz"... Bakımsız araba mutlaka, bir şekilde canınızı yakacaktır, LPG.li, dizel yada benzinli fark etmez. Benzin kaçağı olsa onunda buharı çakmak aleviyle tutuşurdu ve benzin deposunda LPG deposundaki emniyet valfinden olmadığı için arabadan çıkamadan havaya uçarlardı.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 01, 2006, 13:22:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #61 : Kasım 13, 2006, 00:47:36 »
arkadaşlar 96 xei klimalı corollam var yaklaşık 1 yıldırdır lpg li biniyorum ş.içi 150 , ş.arası 110 bin lira yakıyor.Tek nokna enj.lu lovato taktırdım her hangi bir sorun yaşamadım gayette memnunum tek dezavantajı depo bagajda yer kaplıyor okadar herkese tavsiye ederim.devir ekonomi devriiii

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 13, 2006, 09:23:02 »
devir ekonomi devri olsaydı Prius'larda vergi indirimi olur ve peynir ekmek gibi satılırlardı
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 13, 2006, 09:57:14 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
devir ekonomi devri olsaydı Prius'larda vergi indirimi olur ve peynir ekmek gibi satılırlardı
[/quote]Pis dizeller dururken öyle masum bi arabayı neylesin millet. Araba dediğin şöyle leş gibi duman çıkarmalı, bizi zehirlemeli.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #64 : Kasım 13, 2006, 11:47:01 »
Alıntı yapılan: oncugul
arkadaşlar lütfen ama lütfen şu lpg lafı etmeyin 1600 cc araba zaten,lpg taktıracak kadar durumlar kötü ise binmeyin derim her an her yerde her anlamda kayıptır lpg ve köylü işidir
[/quote]
sen nerden geldin arkadaşım köylü möylü işi diye konuşuyorsun sen kimsinki binmeyin felan diyorsun arabaya sana mı soracaz hangi yakıtı kullanacağımızı kullandığın kelimelere dikkat et
06 YTV 02        
97 TOURING WAGON COROLLA XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Kasım 13, 2006, 15:26:05 »
Temmuzda atılmış o mesaj, Toyota'yı Ferrari sanan şahsiyet sitede değil artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 09, 2006, 19:24:49 »
Yalnız şöylede bir durum var; lpg li araçları her otoparka almıyorlar işte bu biraz prestij kaybettirir
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 03, 2007, 00:33:22 »
arkadaşlar geçte olsa bende cevap yazayım dedim kusura bakmayın daha bugün toyota clube katıldım bende de 2000 mod. 1.6 terra sp. var EFİ motor husisi bu motoru seçtim hem sorunsuz hemde düz enjeksiyonlu tüp sistemleri uyuyor ( emme manifoldu çelik olduğu için) 24 nisan 2006 da aldım 26 nisanda BRC marka lpg sistemi taktırdım simit tank yerine küçük silindir tank(32 lt.) taktırdım hem az yer kaplıyor hemde kötü bir görüntü oluşmuyor yedek lastik gibi, sistemden çok memnum sorunsuz çalışıyor şehir içi 170 ytl yazın şehir dışı standart 120 ytl yaktı ki 130km/s ile 180 km/s hızları arası kullandım. Ev yaptırdığım için(Kooperatif) bütçeme uygun olan bu toyotayı aldın 2000 -2002  vvtİ motorlu olanından düşünüyordum hem fiyatı yüksekti 3 -4 milyar onlara (vvtİ) sıralı sistem tütpten başkası olmadığından 1 milyarda tüpe fazladan ödeyecektim bu nedenlerden dolayı vvti den vazgeçip bu modeli tercih ettim biliyorum toyotanın içinde en az tutunanı ama çok memnunum ne demişler'' her topal atın bir kör alıcısı olurmuş'' Bu arada konudan fazlaca saptım uzun lafın kısası 1- 2 yıl için de inşallah toyotamı yeni nesil bir toyota ile değiştirdiğimde yine hemen ikinci gün LPG taktıracam dizel almayı düşünmüyorum alan arkadaşlar alınmasın onlarında haklı gerekçeleri vardır tabi. LPG li arabadan başkasına binmeyi düşünmüyorum  yıllardır lpg li araca biniyorum hiç bir sorun yaşamadım safranboluda çoğu arakadaşlarımın toyotaları hep lpg li hiç bir sorun yok memnun olmayan bir kişi çıktı oda yerli EKOGAZ diye bir marka taktırdı randıman alamadı 2 ay sonra değiştirdi LoVATO ile şu an oda sorunsuz kullanıyor. Arkadaşımın biri  doğuanadoluda toyota  çok tutuluyor dedi sebebide irana geçip kaçak benzin dolduruyorlarmış ve toyota hiç bir sorun yaratmıyormuş Motora ispirto koysan çalışıyor diyorlar. yeterki yağını suyunu eksik etme.
      birde bu arada bir şey daha söylesem kafanızı fazla ağrıtmam umarım VVT- İ motorlara Sıralı lpg sisteminin tek yarattığı sıkıntı oda sıkıntı sayılmaz bence LPG yi takan mühendis söyledi motorun üst bölümündeki sübabların yerleştiği blok yumuşak bir alaşımdan üretilmiş( Yanlız VVTİ motorda) zamanla aşınma yapıyormuş bu aşınma benzinle kullanımlarda 200-250 bin kilometre sonra sikıntı yaratırken ( blok değişince sorun tamamen çözülüyormuş) lpg li kullanımlarda 100-150 bin km civarında imiş bu blogun değişme maliyeti 200 -250 ytl civarında demişti 8 ay önceki fiyat blok benzinli kullanımda da mutlaka değişmeli imiş ama daha geç. TEŞEKKÜRLER
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 04, 2007, 12:11:39 »
Selamlar iki baba sorum var artık kim yanıt verir bilemiyorum. LPG uygulamasında yol bilgisayarı gazda da çalışmasına devam ediyor mu yoksa sapıtıyormu, 2. sorum benim aracımın garantisi hala devam ediyor garanti bu süreçten nasıl etkileniyor, tamamen garantiden mi çıkıyor, yoksa LPG'den kaynaklanan sorunlar mı sadece karşılanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #69 : Ekim 14, 2007, 16:40:46 »
Aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum ama çok kararsızım.Yorumlarınızı bekliyorum
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ekim 14, 2007, 17:07:05 »
arkadaşım her ne kadar etrafta bir dünya lüks araçlar kullanıyor olsa bile ben asla tavsiye etmiyorum.çünkü eski aracıma(fiat marea 2.0) taktırmştım,arabayı bitirdi.diyeceksin ki iyi bir marka taktırırım ve daha sağlıklı olur.sonuç olarak şöyle birşey var,bu araçlar benzinle çalışması için tasarlanmış,o yüzden dışarıdan bir müdahale olduğu zaman ne kadar teknolojik lpg sistemleri olsa da mutlaka bi terslik oluyor.özellikle uzun vadede sorun çıkarıyor.lpg'ye karşı değilim,fabrika çıkışı lpg'li ve motor üretimi ona göre yapılmış araç olsa başımın üstünde yeri var.ama sonradan taktırma taraftarı asla değilim.tabi karar yine senin:)
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Ekim 14, 2007, 17:09:05 »
teşekkürederim yorumlarınız için
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ekim 14, 2007, 17:12:06 »
rica ederim arkadaşım ne demek.maksat yaşananları paylaşmak.aklına takılan başka şeyler de varsa konuşalım
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ekim 14, 2007, 17:32:40 »
lpg forever

sulalede tek benım arabam lpg lı bende karsıydım takii benzın 3 ytl lpg 1.2 ytl oldugu zaman lpg ye donus yaptım.gıdıste vs de herhangı hıssedılır bı problmemın yok zaten maksadım yarıs yapmak degıl.tavsıye ederım suana kadar (10 yııllık zaman dılımı) aracım benı bı kere bıle yola koymadı lpg takıldıkttan sonra da bu aynen devam edıyor.lpg nın 1.2 ytl oldugu zaman aracım 85 bın lıra yakıyordu suan ıcın bu rakam 100 bın cıvarı arabada performasn egzoz performasn lastık + celık jant ve hava fıltresı mevcut buna ragmen bu rakamlardakı yakıt ucretlerı benı mutlu edıyo.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ekim 14, 2007, 19:15:15 »
Alıntı yapılan: Eray Yiğit
Aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum ama çok kararsızım.Yorumlarınızı bekliyorum
[/quote]

corolla'mı yaklaşık 1 yıldır lpg'li kullanıyorum. 35.000 km yaptım. aracı aldığım 2.ci günü takdırdım lpg kitini. hemen takdırmamın nedeni daha öncede 4 yıl lpg'li araç kullanmamdı.

aracımda tek nokta injeksiyonlu sistem var. ae101 kasalara bu sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor. araçta performans kaybı minumum düzeyde. şehiriçi 9lt/100km, şehirdışı 7.5lt/100km yakıyor. eğer çok km yapıyorsanız şiddetle tavsiye ederim. hiç bir sorun yaşamazsınız. SADECE ÖNEMLİ OLAN İYİ BİR USTA !
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ekim 14, 2007, 23:11:47 »
Kesinlikle taktır.Hergün dua edersin icad edene tavsiye edene...
İmzamda yazan araçların avensis hariç hepsi lpg'li.Satışını alınca onu da lpgliyeceğim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ekim 15, 2007, 03:27:47 »
söylenenlere katılmıyorum öyle olsaydı firmalar lpg li motorlarla üretirlerdi arabaları, neden benzinli yapıyorlar???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ekim 15, 2007, 10:07:31 »
lpg forever +111111    kesinlikle taktır. hele toyotaya !  dua edersin .

geçen hafta araba pazarında yaşadığım bi olayı aktarayım. benim arabanın aynısı adam 16 000 ytl diyor. abi tüp varmı dedim. o da ne tüpü kardeşim  bunlar akıllı motor . israf olur takarsan. bu toyotalara gerek yok ki tüpe dedi. şimdi bemim arabayı benzinli kullandığında 230 bin lira yakıyor. lpg ile kullandığında 140 bin lira yakıyor. bu dediğim rakamlar genel rakamlar , genelde aradaki fark 100 bin liradan fazla. ben yılda 15 000 km yapıyorum . hesap ortada. ne motor arzası var maşallah ne bi ayar yapıyorum. nede motorun ömrü azalıyor.  ama siz yok benim durumum iyi lpg li araba kullanmam, kapalı parka almıyorlar derseniz bilemem. bu bi tercih meselesi ama özedllikle vurguluyorum toyotalara tüp kesinlikle uyum sağlıyuor ve no problem. hesap ta ortada . iyi günler
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ekim 15, 2007, 13:08:33 »
bi de şunu eklemek lazım, hiçbirimiz lpg satış bayi değiliz. sadece iyi niyetle birşeyler söylüyoruz. kullanıyoruz ve tecrübemizi paylaşıyoruz ve lpg kitlerinin bizim araçlarda sorunsuz çalıştığını paylaşıyoruz

özellikle şunu söyleyeyim; takdırmayın diyenlerin lpg'li corolla kullandığını sanmıyorum. çünkü lpg'li corollalarda hiçbir sorun çıkmıyor.

başka markalarda sorun çıkabiliyor onu da açıkca söyleyeyim. ama toyota bu konuda sorunsuz
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ekim 15, 2007, 14:24:10 »
utku ae 101 lerde 4 nokta enjektör vardır her pistona enjektörler ayrı ayrı yakıt bırakırlar püskürtürler tek nokta enjektör ise bir bogazdan pistonlara dagıtır