Gönderen Konu: Lpg Kullananlar Buraya  (Okunma sayısı 53279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Kullananlar Buraya
« Yanıtla #40 : Ağustos 30, 2006, 00:29:29 »
Alıntı yapılan: oncugul
arkadaşlar lütfen ama lütfen şu lpg lafı etmeyin 1600 cc araba zaten,lpg taktıracak kadar durumlar kötü ise binmeyin derim her an her yerde her anlamda kayıptır lpg ve köylü işidir
[/quote]
       Arkadaşım niye aşağılayıcı konuşuyorsun;köylü olmak ayıp mı?Unutmayın ki ''Köylü milletin efendisidir!'' Hem milletin bütçesinden sana ne?Biz son model araçlardan bahsetmiyoruz,lüks arabaya binenlerden bu tür muhabbet hasıl olmuyor zaten.Ben gelir düzeyime uygun iyi bir araca binmek ama ekonomik harcama yapmak istiyorum.Gayet mantıklı.Para kolay kazanılmıyor(Tabii ki çalışarak kazanıyorsan!)Saygılar!

[quote=Dinçer Şensoy]
değerli arkadaşım oncugul. sanırım sen yanlış siteye üyesin. çünkü öyle şeyler yazmışsın ki senin toyota değil ferrari falan kullandığın kanısına vardım. hayattaki deneyimler rakamlardan daha gerçekçidir. rakamları şak diye koyarım diyorsun ama yukarıda değişik arkadaşlar performans kaybı olmadığını söylüyorlar. onlar yalancımı yani. ayrıca bırak %50 azaldığını %10 bile azaldığını görmedim motor ömrünün. varmı sor bakalım lpg taktırdığı için motor ömrü azalan.

diyelimki adamın senelerce biriktirdiği 20 - 25 000 YTL si var ve araba almak istiyor. fazla geliri olmadığından konforlu ama az yakacak bir araba istiyor. ne yani senin gibilerin prestiji kaybolacak diye o adam toyota alıp lpg taktıramayacakmı? yada kampanyamı başlatalım burdan ''toyotaların prestiji kayboluyor lpg taktırılmasın'' diye.

ve o taktıranların psikolojik bozukluğu olduğunu söylüyorsun. o zaman dizel kullananlar deli, hibrid yani hem benzin hem elektrikli araç kullananlar (gerçi daha ülkemize gelmedi ama) onlar zır deli. senin düşüncenle hareket edersek öyle. çünkü tasarruf için lpg taktıranlar yaklaşık 1500 YTL, dizel alanlar 5000 YTL, hibritlerde ise yaklaşık 20000 YTL masraf yapıyorlar aynı araç için. ikide bir hibrid araçlardan bahsediyorum ama senin gibiler yüzünden o araçlarıda kullanamayız biz. prestijimiz kaybolur çünkü.

arkadaşlar tarihi hatırlamıyorum ama bir gün boykot yapalım benzin almayalım demiştiniz. aramızda böyle insanlar olduktan sonra ne işe yarayacak. adam benzin fiyatından ve benzinden gayet memnun. o boykot işe yarasa bir firma ucuz benzin çıkarsa onada karşı çıkar. '' UCUZ BENZİN ALMAYALIM PRESTİJİMİZ KAYBOLUR'' diye.

evet diğer toyota kullanan arkadaşlar benim düşüncem bu. sizler ne düşünüyorsunuz. gayet uzun ve açık yazdımki herkes olayı tam anlasın.

(bu arada oncugul arkadaşımız benimde bir lpgli araç kullnadığımı onun için bu şekilde cevap verdiğimi düşünebilir. aracım lpgsiz. 2003 corolla sol sedan)
[/quote]
      Dinçer :+1

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 30, 2006, 00:29:29 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Ağustos 30, 2006, 08:45:55 »
Merhaba arkadaşlar. Gruba yeni katıldım ve gerek bilgi paylaşımınız gerekse teknik düzeyiniz çok hoşuma gitti.
99 1,6 motorlu Corolla Luna sahibiyim. Ben de bir ara LPG taktırmayı düşündüm. Bildiğim kadarı ile gerçekten "adam" gibi bi sistem takıldığında sorun çıkarmıyor. Bu arada LPG nin vermesi muhtemel zarar gazın kuruluğundan ziyade benzine göre yüksek olan yanma sıcaklığından kaynaklanıyor diye biliyorum. Japon motorları da  diğer markalara göre hararete daha dayanıklı. Dolayısı ile sorun çıkacağın sanmıyorum.

Yakında nasip olursa bi 2,0'lık 1.jenerasyon bi Avensis almayı düşünüyorum, ona LPG taktıracam. Hem 2000 motorun keyfini süreyim hem de tasaruf edeyim değilm?! Avensis'te köylü işi(!) olmaz herhalde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 30, 2006, 09:50:40 »
bence LPG taktırmak yerine insanlar benzin fiyatlarını eleştirmeye başlasalar, seslerini duyurabilselerdi, şu anda durumlar farklı olabilirdi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Ağustos 30, 2006, 13:40:38 »

istanbul Merterde ki Kahvecioğluna sordum ben  Avrupa yakası ....tozkoparana giderken .. 45 lt den daha küçük hacimli tank var mı bilen var mı.... tam lastik ebadında olan ...benım düşüncem tam lastik boyutunda olacak  bagaj açıldıgımda güzel görünücek ... bideğişiklik olmasını istemıyorum ...stepneyıde honda araçlarda gördüm küçük stepne lastikler var ... takılmış gordum ..ondan almayı düşünüyorum .... tam istediğimi buldugumda dönüşümü hemen yaptıracagım ..ama öncelıkle 45 lt altında tankı bulmam lazım kalıtelı ve guvenılır....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 30, 2006, 18:44:00 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
bence LPG taktırmak yerine insanlar benzin fiyatlarını eleştirmeye başlasalar, seslerini duyurabilselerdi, şu anda durumlar farklı olabilirdi. [/quote]

bencede. insanlar artık benzin fiyatlarına isyan etmeli sesini duyurmalı. niye ekstradan masraf edip tüp taktırsınlar. hükümet bence giderlerini benzin den gidermekten vazgeçsin. zenginlere sürekli bir şekilde indirim yapacağına biraz da onları sıkıştırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 30, 2006, 21:52:41 »
Beceriksizliğinden peşin vergiyi adet edinmiş hükümetler benzinden nemalanmaya devam edecekler. Birde işin çevre boyutu var, evimin içinde yaktığım ve dumanını soluduğum şeyi arabamda yakmak beni daha huzurulu kılıyor. Sonuçta LPG ve CNG avrupada yaygın olarak kullanılıyor, Çin Biogaz kullanıyor araçlarda artık. Tüm bunlar çevre kirliliğini azaltan yakıtlar. Yaptığım masrafa değer diye düşünüyorum.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : Eylül 01, 2006, 13:46:23 »

merhaba ben ferhat arslan makine mühendisiyim ben de 1998 XEİ var ve iyi bir marka tek nokta enjeksiyon lpg si takılı ben çok memnunum şu anda şehir içinde 20 milyonluk gazla 140-150 km gidiyorum. Bence Sıralı sisteme gerek yok normal sistem coralla için biçilmiş kaftan

Alıntı yapılan: fikreterken
arkadaşlar 97 toyota corallaya sıralı sistem lpg taktırmayı düşünüyorum taktıranlar varsa düşüncelerini almak isterim.
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Eylül 02, 2006, 14:48:15 »
Alıntı yapılan: bearslan
merhaba ben ferhat arslan makine mühendisiyim ben de 1998 XEİ var ve iyi bir marka tek nokta enjeksiyon lpg si takılı ben çok memnunum şu anda şehir içinde 20 milyonluk gazla 140-150 km gidiyorum. Bence Sıralı sisteme gerek yok normal sistem coralla için biçilmiş kaftan
[/quote]

Tek nokta enjeksiyonlu lpg de hangi marka yı kullanıyosunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Eylül 09, 2006, 20:13:23 »
Bugun yine araştırmalarıma devam ettim.. bu arada  benım arabada hızlanmayla ilgili problem yaşıyodum . arabayı gazladığım zaman istediğim gibi uzamıyodu(hızlanmıyordu)...ustaya götürmüştüm bişeyler yapmıştı..bir işe yaramamıştı. arabam 1. vitesten 2. vitese attığımda yada hızlanmak istediğimde istediğim gibi hızlanmıyodu ve gazı diplediğimde silkeliyordu(kapanıyordu araba) geç hızlanıyordu ...ustaya olayı detaylı anlattım ...sağolsun süper bir avans ve rölanti ayarı yaptı..bu arada işin sırrı avansı yükseltmekteymiş..ben karbüratör hava alıyor diye düşünmüştüm..tamamen avans ayarını yükseltti araba acayip bir keyif vermeye başladı...benim arabamdan istediğim performansı aldım çok şükür...birde bundan oncekı usta bi de iyi usta demişlerdi distributorun altında hava hortumları var onları ters takmış..ben den bi de 20 ytl para almıştı hiç arabaya adam gibi bakmadan ..bu usta uğraştı arızayı tam tespit yaptı herturlu ayar yaptı 10 ytl aldı sonuna kadar helal olsun ...gazla ılgılı araştırmalarıma devam ediyorum .. tartarini karburatorlu araçlar için dokunmatık değiştirici çıkarmış bugun gördüm...çok güzel pazartesi stepne yerine uygun tank bulursam lpg yı taktırıcam.. tum parçalar tartarini 700 ytl ye takıyor bır ustayla konuştum ...her parça tam orjınal en ıyısı ..bakalım kısmet ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 10, 2006, 21:47:27 »
Karbüretörlü araçlar için olan LPG sistemine 700 YTL çok bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Ekim 09, 2006, 12:00:45 »
Sonunda taktırdım lpg yi.....3 hafta oldu taktıralı...brc taktırdım 500 YTL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 10, 2006, 21:03:29 »
LPG'nin ÖTV'sine zam geldi. Hem tüp, hem otogaza. Küfretmemek için kendimi zor tutuyorum, elimden bi kaza çıkmadan mesajı bitiriyorum. Ayrıntıyı haber sitelerinden bulabilirsiniz.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ekim 21, 2006, 09:18:35 »
Arkadaşlar;

LPG motora zarar verir (miş). Bu yüzden çok severek kullandığım 2000 model VVT-i aracımı sattım ve yerine d-4d aldım mecburen. Motora zarar verir mi, vermez mi, güvenli mi, güvensizmi, sorunlumu değilmi sorularına binbir farklı cevap alınca Toyota, Renault ve Ford un müşteri hizmetlerine başvurdum. Toyota kullanıcısı olarak aşağıda sadece Toyota servisinin cevabını kopyalıyorum;

20 Haziran 2006 Salı Saat: 14:04

Sayın Kerem SARUHANOĞLU,

Öncelikle Toyota tercihiniz ve göndermiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür
ederiz.

Sayın SARUHANOĞLU, iletmiş olduğunuz soru ile ilgili Toyotasa Servis Teknik
Birimi'nin açıklaması ektedir.

Benzinli motorlar sadece benzin ile çalışmak üzere dizayn edilmişlerdir.
LPG'nin tutuşma sıcaklığı, yanma hızı ve alevin yayılma karakteri benzine
göre farklı olduğundan doğal olarak motor veriminde düşmeye neden
olmaktadır. Yine bu nedenlerden dolayı yanma sonucunda emme manifolduna
doğru ters basınç neticesinde emme sisteminde probleme neden olabilir. Bu
tür modifikasyonlardan dolayı meydana gelecek arızalar ise Servis Garantisi
kapsamında değerlendirilmemektedir.

Bu nedenlerden dolayı LPG sisteminin araçlarımıza takılması tavsiye
edilmemektedir.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Toyotasa Müşteri İlişkileri

İşte böyle. Kulaktan dolma değil, direkt merkezden bilgi almanın daha sağlıklı olacağı inancındayım.

Saygılar.
Kerem Saruhanoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 22, 2006, 17:31:45 »
bende çok düşündüm bu aralar bu konuyu ama LPG karlı bir sistem olasydı fabrikalardan standart olarak çoktan sunulurdu bence (Tofaş hariç)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 24, 2006, 14:54:53 »
Daewoo'da dizel modellerle LPG'lileri piyasaya sürerek mücadele edecekmiş.

Bildiğim kadarıyla Volvoda doğalgazmış lpg'ymiş baya bir seçenek sunuyor avrupada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 26, 2006, 22:39:26 »
Hyundai.de sunuyor şu anda LPG.yi fabrika çıkışı, Ford ve Renaultta hazırlıklar yapıyormuş.

Emme manifold ters basınç problemi Sıralı sistemlerde söz konusu değil bu arada, zaten motora zarar verir dememeişler, çünkü kanıtlanmış bir zararı yok şimdiye kadar. Verim düşüklüğü yaşanabiliyor ama tüketim çok dert değil %30 tasarruf bana yeter derseniz o verim düşüklüğünüde hissetmiyorsunuz.

Yeni 3000 km yaptım geldim, 5 günde. 30 - 35 YKR tüketimi olan HR-V 12-20 YKR 3000 km. ortalamasında ise 14 YKR yaktı km.de. Şimdiye kadar verdiğim parayı çıkardım LPG sistemine. Hafta sonu 700 km. daha yapacağım. Benim gibi gezen birine dizel yada LPG şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 27, 2006, 10:52:17 »
Bayramda depoyu doldurdum.Denizli-Tavas-Uluköy-Horasanlı-Tavas-Denizli .toplam olarak 159 km yol yaptım.
tekrar depoyu fulledim.16,50 YTL'ye.
ve ben bu işe hayran kaldım.
inanamadım km de 10,3 Ykr yaktı.
ben arabamı ve lpg yi seviyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 27, 2006, 21:28:37 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Hyundai.de sunuyor şu anda LPG.yi fabrika çıkışı, Ford ve Renaultta hazırlıklar yapıyormuş.
[/quote]E hani? Sitede hiç bir bilgi yok?
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 28, 2006, 03:39:28 »
Hyundai bildiğim kadarıyla şu an taksi olarak satıyor bu arabaları. Renault ve Ford konusundaki duyumlarım o firmalarda çalışan mühendis arkadaşlarımdan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 01, 2006, 12:19:21 »
hurriyetim.com'dan

A.A

Konya'nın Yunak ilçesinde gaz sızdıran LPG'li otomobilde, sigara içmek için çakmağı yakmalarıyla birlikte alevler içinde kalan iki kişi yaralı olarak kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, Piribeyli beldesinden Yunak'a giden Arif Kaplan, kendisine ait 03 HK 945 plakalı otomobille bir akaryakıt istasyonundan LPG aldıktan sonra yanındaki arkadaşı Süleyman Sertkaya ile birlikte yoluna devam etti.

İstasyondan çıktıktan yaklaşık 500 metre sonra sigara yakmak isteyen Kaplan'ın çakmağını yakmasıyla birlikte aracın içini alevler kapladı.

Hemen kendilerini otomobilden dışarı atan Kaplan ve Sertkaya, tutuşan elbiselerini toprağa sürtünerek söndürmeyi başarsa da vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluştu.

Yanan otomobilin tankının itfaiye aracı gelene kadar patladığını anlatan Kaplan, “Araçta gaz kaçağı olduğunu anlayamadık. Sigara yüzünden malımızdan olduk, az daha canımızdan da oluyorduk. Yakıt tankı biz içindeyken patlasaydı kurtulamazdık” dedi.

Yaralanan Kaplan ve Sertkaya, Yunak Devlet Hastanesine kaldırıldı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler