0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar lütfen ama lütfen şu lpg lafı etmeyin 1600 cc araba zaten,lpg taktıracak kadar durumlar kötü ise binmeyin derim her an her yerde her anlamda kayıptır lpg ve köylü işidir[/quote] Arkadaşım niye aşağılayıcı konuşuyorsun;köylü olmak ayıp mı?Unutmayın ki ''Köylü milletin efendisidir!'' Hem milletin bütçesinden sana ne?Biz son model araçlardan bahsetmiyoruz,lüks arabaya binenlerden bu tür muhabbet hasıl olmuyor zaten.Ben gelir düzeyime uygun iyi bir araca binmek ama ekonomik harcama yapmak istiyorum.Gayet mantıklı.Para kolay kazanılmıyor(Tabii ki çalışarak kazanıyorsan!)Saygılar![quote=Dinçer Şensoy]değerli arkadaşım oncugul. sanırım sen yanlış siteye üyesin. çünkü öyle şeyler yazmışsın ki senin toyota değil ferrari falan kullandığın kanısına vardım. hayattaki deneyimler rakamlardan daha gerçekçidir. rakamları şak diye koyarım diyorsun ama yukarıda değişik arkadaşlar performans kaybı olmadığını söylüyorlar. onlar yalancımı yani. ayrıca bırak %50 azaldığını %10 bile azaldığını görmedim motor ömrünün. varmı sor bakalım lpg taktırdığı için motor ömrü azalan. diyelimki adamın senelerce biriktirdiği 20 - 25 000 YTL si var ve araba almak istiyor. fazla geliri olmadığından konforlu ama az yakacak bir araba istiyor. ne yani senin gibilerin prestiji kaybolacak diye o adam toyota alıp lpg taktıramayacakmı? yada kampanyamı başlatalım burdan ''toyotaların prestiji kayboluyor lpg taktırılmasın'' diye. ve o taktıranların psikolojik bozukluğu olduğunu söylüyorsun. o zaman dizel kullananlar deli, hibrid yani hem benzin hem elektrikli araç kullananlar (gerçi daha ülkemize gelmedi ama) onlar zır deli. senin düşüncenle hareket edersek öyle. çünkü tasarruf için lpg taktıranlar yaklaşık 1500 YTL, dizel alanlar 5000 YTL, hibritlerde ise yaklaşık 20000 YTL masraf yapıyorlar aynı araç için. ikide bir hibrid araçlardan bahsediyorum ama senin gibiler yüzünden o araçlarıda kullanamayız biz. prestijimiz kaybolur çünkü. arkadaşlar tarihi hatırlamıyorum ama bir gün boykot yapalım benzin almayalım demiştiniz. aramızda böyle insanlar olduktan sonra ne işe yarayacak. adam benzin fiyatından ve benzinden gayet memnun. o boykot işe yarasa bir firma ucuz benzin çıkarsa onada karşı çıkar. '' UCUZ BENZİN ALMAYALIM PRESTİJİMİZ KAYBOLUR'' diye. evet diğer toyota kullanan arkadaşlar benim düşüncem bu. sizler ne düşünüyorsunuz. gayet uzun ve açık yazdımki herkes olayı tam anlasın. (bu arada oncugul arkadaşımız benimde bir lpgli araç kullnadığımı onun için bu şekilde cevap verdiğimi düşünebilir. aracım lpgsiz. 2003 corolla sol sedan)[/quote] Dinçer :+1
bence LPG taktırmak yerine insanlar benzin fiyatlarını eleştirmeye başlasalar, seslerini duyurabilselerdi, şu anda durumlar farklı olabilirdi. [/quote] bencede. insanlar artık benzin fiyatlarına isyan etmeli sesini duyurmalı. niye ekstradan masraf edip tüp taktırsınlar. hükümet bence giderlerini benzin den gidermekten vazgeçsin. zenginlere sürekli bir şekilde indirim yapacağına biraz da onları sıkıştırsın.
arkadaşlar 97 toyota corallaya sıralı sistem lpg taktırmayı düşünüyorum taktıranlar varsa düşüncelerini almak isterim.[/quote]
merhaba ben ferhat arslan makine mühendisiyim ben de 1998 XEİ var ve iyi bir marka tek nokta enjeksiyon lpg si takılı ben çok memnunum şu anda şehir içinde 20 milyonluk gazla 140-150 km gidiyorum. Bence Sıralı sisteme gerek yok normal sistem coralla için biçilmiş kaftan[/quote]Tek nokta enjeksiyonlu lpg de hangi marka yı kullanıyosunuz...
Hyundai.de sunuyor şu anda LPG.yi fabrika çıkışı, Ford ve Renaultta hazırlıklar yapıyormuş. [/quote]E hani? Sitede hiç bir bilgi yok?