Gönderen Konu: Lpg Kullananlar Buraya  (Okunma sayısı 53284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Kullananlar Buraya
« Yanıtla #100 : Ocak 06, 2008, 16:09:02 »
2004 terra sedan 1.4 vvti aracıma LPG sistemi taktırdım. daha önceki LPG li aracımda da (90 model broadway) 27 ayda 50.000 km yaptım ve herhangi bir sorun yaşamadım.

toyotamda performans kaybı yaşamadım. LPG ile ilgili forumlara bakarsanız ortalama %2 kayıp (sıralı sistemler için) söyleniyor.

LPG ile sıkıntı çekenlerin problemleri,
- kaliteli bir kit taktırmamaktan
- kaliteli bir montaj yaptırmamaktan
- kaliteli bir gaz kullanmamaktan  kaynaklanıyor.

LPG sistemlerinde montaj çok önemli. diğer arkadaşlarında dediği gibi ben de sadece tecrübelerimi anlatıyorum. taktırmadan önce bende çok düşündüm.

bir arkadaş fabrika çıkışlı olursa alırım diyor. toyota yı almadan önce araba ararken bir de sıfır araba bakalım dedik ve chevrolete gittik. bana isterseniz LPG li aracımız var öneririz dediler. Sıfır km araca anlaşmalı bayide LPG sistemi taktırıyorlar ve bize aracı o şekilde teslim ediyorlar. aynı bayiye sizde gidebilirsiniz. yani fabrika çıkışı LPG li denilenler de montaj. bu sonradan ve fabrikada üretim aşamasında yapılıyor. değişen birşey yok.

diğer bir husus: LPG kuru bir yakıt olduğu için motora zarar verir diyorlar. ben broadwayi mi kullanırken, haftada bir belli bir km benzine alarak kullanıyordum. sıralı sistemde böyle bir duruma zaten ihtiyaç yok. çünkü araç zaten hararet 30 C olana kadar benzinde çalışıyor sonra kendisi otomatik olarak LPG ye geçiyor.

ben sürekli Aygaz EuroLPG kullandım. biraz pahalı ama ister yaz, ister kış (ayazda dahi) aracımı sabah çalıştırırken bir sorun yaşamadım. (her iki aracımda da)

biraz lafı uzattık kusura kalmayın. işin özü LPG yi tavsiye ederim.

iyi akşamlar
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ocak 06, 2008, 16:09:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ocak 06, 2008, 23:50:21 »
Bazı arkadaşlar patlama olayından bahsetmişler.Konuya açıklık getirmek amacıyla söylüyorum araç patlaması falan değil.Egzoz da oluşan patlamalar yada gazın geri tepip hava filtre kutusunu yada borusunu çatlatmasıdır.
Yaklaşık 8-9 aydır enjeksiyonlu aracımda normal enjeksiyonlu (sıralı değil...) Brc marka lpg kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım patlama olayına toyota da hiç rastlamadım.Spor egzozum takılıyken gazdan ayağımı çektiğimde egzozda çok tatlı patlama sesleri geliyordu.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ocak 07, 2008, 00:10:55 »
Alıntı yapılan: Ferdi Çetinbaş
Bazı arkadaşlar patlama olayından bahsetmişler.Konuya açıklık getirmek amacıyla söylüyorum araç patlaması falan değil.Egzoz da oluşan patlamalar yada gazın geri tepip hava filtre kutusunu yada borusunu çatlatmasıdır.
Yaklaşık 8-9 aydır enjeksiyonlu aracımda normal enjeksiyonlu (sıralı değil...) Brc marka lpg kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım patlama olayına toyota da hiç rastlamadım.Spor egzozum takılıyken gazdan ayağımı çektiğimde egzozda çok tatlı patlama sesleri geliyordu.
[/quote]

benim önceki aracımda da sıralı takılıydı.hyundai elantram vardı.oda motor soğukken pat pat sesler geliyodu ve cok zor çalışıyodu gaza geçene kadar.ama halletmiştim.benzin ve gaz ayarlarını birbirine uyumlu hale getirildi.sorun çözüldü.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #103 : Ocak 11, 2008, 11:33:56 »
arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce brc fasst modeli takdırdım..
uzun yolda yaklaşık 140 km hızla gittim  10 kilometrede 1 lt gaz yaktı.
buna göre lpg avantajlımı sizce ..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #104 : Ocak 11, 2008, 11:36:11 »
Alıntı yapılan: Mustafa Timur
arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce brc fasst modeli takdırdım..
uzun yolda yaklaşık 140 km hızla gittim kilometrede 1 lt gaz yaktı.
buna göre lpg avantajlımı sizce ..?
[/quote]

Km'de 1 litre yakit cok cok cok fazla. Bir yanlislik olmali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #105 : Ocak 11, 2008, 14:09:10 »
Alıntı yapılan: Sukru SEC
Km'de 1 litre yakit cok cok cok fazla. Bir yanlislik olmali.
[/quote]

düzeltiyorum 10 km de 1 lt yakıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 11, 2008, 15:04:04 »
100km'de yakılan litre yapsak bütün tüketim değerlerini. En standardı odur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kralın Arabası Rolss Royce, Arabanın Kralı Toyota.
« Yanıtla #107 : Mart 31, 2008, 13:39:44 »
benim aracım 98 xei sıralı sistem lpg taktırdım (atiker) çok ama çok memnunum. yaklaşık 6000 km oldu şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. sistemde marka çok önemli çünkü kalibrasyon ayarı yapılırken bazı değerleri kendimize göre olsun istiyoruz o zaman sistemin beynine dışarıdan müdahale edilebilmesi önemli. bildiğim kadarıyla bizim araçlar için en iyi sistem markaları landi, zavoli, sonra diğerleri. aracım ş.içi 190 ykr ş.dışı 130 ykr yakıyor. performansında en küçük bir değişiklik yok.
Corolla XEi 98. O Bir EFSANE...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #108 : Mart 31, 2008, 16:40:08 »
Alıntı yapılan: oncugul
arkadaşlar lütfen ama lütfen şu lpg lafı etmeyin 1600 cc araba zaten,lpg taktıracak kadar durumlar kötü ise binmeyin derim her an her yerde her anlamda kayıptır lpg ve köylü işidir
[/quote]

LPG kullanan herkes köylümü diyorsun şimdi?Köylülere laf mı atıyorsun anlamadım.Sen şehirli oldun da ne olmuşsun sanki?terbiyesiz.    
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
« Yanıtla #109 : Nisan 01, 2008, 23:56:36 »
Alıntı yapılan: pilot
Merhaba arkadaşlar. Gruba yeni katıldım ve gerek bilgi paylaşımınız gerekse teknik düzeyiniz çok hoşuma gitti.
99 1,6 motorlu Corolla Luna sahibiyim. Ben de bir ara LPG taktırmayı düşündüm. Bildiğim kadarı ile gerçekten "adam" gibi bi sistem takıldığında sorun çıkarmıyor. Bu arada LPG nin vermesi muhtemel zarar gazın kuruluğundan ziyade benzine göre yüksek olan yanma sıcaklığından kaynaklanıyor diye biliyorum. Japon motorları da  diğer markalara göre hararete daha dayanıklı. Dolayısı ile sorun çıkacağın sanmıyorum.

Yakında nasip olursa bi 2,0'lık 1.jenerasyon bi Avensis almayı düşünüyorum, ona LPG taktıracam. Hem 2000 motorun keyfini süreyim hem de tasaruf edeyim değilm?! Avensis'te köylü işi(!) olmaz herhalde?
[/quote]

[quote=bearslan]
merhaba ben ferhat arslan makine mühendisiyim ben de 1998 XEİ var ve iyi bir marka tek nokta enjeksiyon lpg si takılı ben çok memnunum şu anda şehir içinde 20 milyonluk gazla 140-150 km gidiyorum. Bence Sıralı sisteme gerek yok normal sistem coralla için biçilmiş kaftan
[/quote]

Yanlış anlamadıysam ve görmediysem yukardaki arkadaşlar ad soyad yazmadan takma isimlerle sitemize yorumda bulunmuşlar..Böyle bir durum nasıl gerçekleşmiş acaba? yoksa 2006 da şu anki kurallar yokmuydu? yada atladığımız bişey mi var  

[quote=Berkay Hoca]
LPG kullanan herkes köylümü diyorsun şimdi?Köylülere laf mı atıyorsun anlamadım.Sen şehirli oldun da ne olmuşsun sanki?terbiyesiz.
[/quote]

Aman Berkay Hoca'm sakin olun,konu 2006 da geçiyor...Sevgili arkadaşımız her kimse parayı koyacak yer bulamıyorki öyle talihsiz bir yorumda bulunmuş..Sonuçta para kolay kazanılmıyor,gerekirse tüpte takılır su da takılır.yeterki ekonomik olsun..Araba artık lüksten çıktı ihtiyaç oldu,herkesin kapısının önünde iyi veya kötü bir araç bulunmalı,keseye göre tabi..Ekonomik koşullar bizi tüpe ve diğer seçeneklere itiyor yoksa kim ister arabasına tüp takıp bagajı küçültmek,ekstra para vermek...Bizi bu duruma düşürenler utansın ne diyelim..Hiç utanacak yüzde yok ya neyse...girmeyelim şimdi o konulara  
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #110 : Nisan 02, 2008, 00:40:45 »
Alıntı yapılan: fatih onaç
arkadaşlar 96 xei klimalı corollam var yaklaşık 1 yıldırdır lpg li biniyorum ş.içi 150 , ş.arası 110 bin lira yakıyor.Tek nokna enj.lu lovato taktırdım her hangi bir sorun yaşamadım gayette memnunum tek dezavantajı depo bagajda yer kaplıyor okadar herkese tavsiye ederim.devir ekonomi devriiii
[/quote]

arkadaşım benim de 98 xei var.Lpg araştırması yapıyorum.1500 ytl ye lovato sıralı sistem taktırıcam büyük ihtimal bugün bi yerle temasa geçtim. tek noktayla sıralı arasında fark var mı? Bilgin varsa paylaşalım teşekkürler..
'98 corolla 1,6 xei sw.
İstanbul

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #111 : Nisan 06, 2008, 16:18:29 »
arkadaşlar foruma yeni katıldım,bende 98 avensis liftback var.sıralı atiker taktırdım bir sene oldu.çekiş mükemmel benzinden hiç farkı yok.lpg de 220 km/h e kadar çıktım,denemek için.yakıtsa şu anda km'de 0,163 ytl. milimetrik ölçüyorum rafinerici olduğum için.kullandığınız yakıtları biz üretiyoruz.herkese selam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #112 : Nisan 09, 2008, 16:18:08 »
arkadaşlar diyelimki A marka bir sıralı sistem taktırdık üç beş ay kullandık . sistemden memnun kalmadık kendi kendimize keşke  B markasından taktırsaydım dedik. ve tüm masrafı sineye çekip B markasına geçmek istedik. izlenecek prosüdür nedir?  hangi parçalar değişiyor ve muayene prosüdürü nasıl işliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #113 : Nisan 11, 2008, 14:43:06 »
Arkadaşlar şu siteyi yeni keşfettim.Faydalı olacağını zannediyorum.
www.lpghaber.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #114 : Temmuz 15, 2008, 23:37:59 »
fiat her zaman problemli modeller çıkarmıştır. FIAT ın tek derdi para. şöyle bir örnek vereyim. 1960 da bir proje çiziyorsunuz ve bu projeyi 5 ülkede farklı firmalara satıyorsunuz ve o projenin ürünü olan motoru hala yapmaya devam edip insanları eski ve müsrif teknolojiye mahkum ediyorsunuz. bu belki bazılarımızın tanıdığı FIAT ın traktörüdür. hala aynı motor hem türkiyede hem romanyada hem pakistanda hem iranda ve asyada kullanılıyor. hiçbir değişiklik yapılmıyor. en sorunlu motor bloğuda  budur sanayide tamircisi çoktur.

lpg çok ekonomik ve güzel bir çıkış yolu,ona bir diyeceğim yok.babamın eski kasa broadway'i vardı,60.000km kullandı lpg ile çok da sorun yaşamadı.şu anda da broadway'in son kasası var onu da lpg li kullanıyor.devir yükseldikçe motordan gelen banliyo treni gibi tıkırtı sesi başladı son zamnlarda.götürdük ustamıza,lpg'nin nimeti olan bi arıza olduğu ortaya çıktı.pistonlar kurumş ve artık bu sesleri çıkarmaya başlamış.lpg kullanan araçlarda olası bi durum dedi ve dandik broadway'deki masrafı 1000YTL. uzun vadede bu tip sorunlar yaşatabileceğini söylüyorlar ki zaten şu an biz yaşıyoruz. araç 73.000km yapmış durumda lpg ile.önceki aracım da marea 2.0 idi,emme manifoldu çatlattı 1100YTL,kelebek boğazını bozdu 1300YTL. bu da bana lpg nin hediyeleri oldu:((  ama toyota ile tecrübe etmiş arkadaşlar da var forumda,onlar sorun yaşamamış.dedikleri gibi belki de lpg ile toyota daha bi uyum sağlıyor da olabilir.ama benm yaşadklarımdan sonra açıkçası lpg'ye korkarak bakar oldum.sonuçta her zaman söylenen şu,benzinle çalışsın diye yapılan motora dışarıdan ek bi müdahale yapıldığında er yada geç bi yerden sorun çıkaracaktır.sanırım biraz da şans meselesi.. ben de biraz şanssız çıktım o konuda:(((
ben arabaya araba demem araba toyota olmayınca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #115 : Temmuz 16, 2008, 22:16:49 »
acaba benim arabadan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama lpg tiksindirdi beni,araba benzine geçince adeta canavara dönüşüyor ama lpgde 3000 devirin altında sürünce altımdaki arabanın corolla olduğundan şüpheleniyorum.performansından dolayı aldığım araba beni hayal kırıklığına uğratıyor,hele bir de arada bir boğulması yokmu.bazen ekonomiden vazgeçip lpgyi söktürmeyi düşündüğüm oluyor ama kmde 16 kuruş nerde 30 kuruş nerde(tabi sakin kullanımda).bu arada araba 91 1.6 corolla.devamlı lpgyi ayarlatıyorum ama gene de pekbişey değişmiyor.sizce neden olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #116 : Temmuz 21, 2008, 18:04:44 »
arkadaşlar benimde 1,3 terra yarisim var bende çok kilometre yapıyorum araçla lpg attırmayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #117 : Temmuz 29, 2008, 18:34:16 »
arkadaşlar 2002 corollamv var vvti motor 6-7 aydır sıralı sistem gazla kullanmaktayım nazar değmesin bir sıkıntım olmadı uzun yola benzinle veya mazotla gitmek pahalı diyorsanız gazla klima açık km de150 ykr yakıyor hemde hiç bir performas kaybım yok siz bilirsiniz hayırlı yolculuklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #118 : Ağustos 02, 2008, 19:43:34 »
arkadaşlar arabanızın 142 bin liralarda yaktığını yazmışsınız.ama baktımda 2006 ağustos ayı verilerimi bunlar.yoksa ben mi yanlış görüyorum....2006 yılı için çok yüksek değil mi.....cevabınızı bekliyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
« Yanıtla #119 : Ağustos 24, 2008, 12:37:48 »
arkadaşlar lpg konusunda artık tartışmak bile gereksiz bence hele bu zaman da . bende yeni kasa mmt toyota corolla var.bu aracın km de ne kadar ytl cinsinden harcadığını bilen varsa cevap beklerim ama benim arabam şehir içi 44 milyon (tl)ile 254 km yol yapıyor.aradaki fark hemen hemen yarı yarıya.daha ne olsun.ayrıca avrupa bile lpg yi araçlarında kabul etmiş biz halen tartışıyoruz.güvenlik meselesine gelince orjinal benzin depo saç kalınlığını ve lpg depo kalınlığını araştırmanızı tavsiye ederim.lpg problem yaratıyor dendiğinde bu konuda tartışılır işte çünkü araçlarınızı seviyorsunuz ama araştırma yapmadan sıradan bayii ve sıradan markalarla uğraşıyorsunuz.ucuz etin yahnisi mideyi elbetteki bozar.
(ALPADOR)