Gönderen Konu: Lpg Kullananlar Buraya  (Okunma sayısı 53280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Lpg Kullananlar Buraya
« Yanıtla #20 : Temmuz 30, 2006, 17:08:22 »
2 gün önce bi arkadaşım taktırdı geçrekten performans kaybı falan yok sanırım hissedilmio varsada... ve eğer söylenmezse lpg li olduüğu anlaşılmaz bile arabanın bagajda depo gözükmüo ve tüp kokmuyo ayroıca dolum yeride arabanın altında eğilipğ bakmak laızm görmek için

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 30, 2006, 17:08:22 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Temmuz 30, 2006, 20:22:54 »
arkadaşlar diyelim ki lpg takınca 150 yakıt lpg siz 300 bu kadar fark olmazda olsun diyelim- e o zaman toyotanın farkı nerde kaldı binmeyin lpg taktıranlar,niye derseniz performans düşmüyor diyenler kendini kandırıyor sayısal verileri şak diye koyarım ama yanımda değil şu an hem arabanın motor ömrü %50 oranında kayboluyor artı prestij kaybı vs.. gerek yok arkadaşlar lütfen.gerek yok toyota ları lpg ile harcamaya o kadar sıkıntı varsa önerim başka bir otomobil almanız ve ona lpg taktırmanız,toyota ya lpg taktırmak x5 e lpg taktırmak kadar abes ve bence psikolojik bir bozukluktan ileri gelen bir davranış,lütfen şu lpg konusunu sonsuza kadar kapatalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Temmuz 31, 2006, 09:30:33 »
ALINTI
arkadaşlar diyelim ki lpg takınca 150 yakıt lpg siz 300 bu kadar fark olmazda olsun diyelim- e o zaman toyotanın farkı nerde kaldı binmeyin lpg taktıranlar,niye derseniz performans düşmüyor diyenler kendini kandırıyor sayısal verileri şak diye koyarım ama yanımda değil şu an hem arabanın motor ömrü %50 oranında kayboluyor artı prestij kaybı vs.. gerek yok arkadaşlar lütfen.gerek yok toyota ları lpg ile harcamaya o kadar sıkıntı varsa önerim başka bir otomobil almanız ve ona lpg taktırmanız,toyota ya lpg taktırmak x5 e lpg taktırmak kadar abes ve bence psikolojik bir bozukluktan ileri gelen bir davranış,lütfen şu lpg konusunu sonsuza kadar kapatalım. [/quote]

değerli arkadaşım oncugul. sanırım sen yanlış siteye üyesin. çünkü öyle şeyler yazmışsın ki senin toyota değil ferrari falan kullandığın kanısına vardım. hayattaki deneyimler rakamlardan daha gerçekçidir. rakamları şak diye koyarım diyorsun ama yukarıda değişik arkadaşlar performans kaybı olmadığını söylüyorlar. onlar yalancımı yani. ayrıca bırak %50 azaldığını %10 bile azaldığını görmedim motor ömrünün. varmı sor bakalım lpg taktırdığı için motor ömrü azalan.

diyelimki adamın senelerce biriktirdiği 20 - 25 000 YTL si var ve araba almak istiyor. fazla geliri olmadığından konforlu ama az yakacak bir araba istiyor. ne yani senin gibilerin prestiji kaybolacak diye o adam toyota alıp lpg taktıramayacakmı? yada kampanyamı başlatalım burdan ''toyotaların prestiji kayboluyor lpg taktırılmasın'' diye.

ve o taktıranların psikolojik bozukluğu olduğunu söylüyorsun. o zaman dizel kullananlar deli, hibrid yani hem benzin hem elektrikli araç kullananlar (gerçi daha ülkemize gelmedi ama) onlar zır deli. senin düşüncenle hareket edersek öyle. çünkü tasarruf için lpg taktıranlar yaklaşık 1500 YTL, dizel alanlar 5000 YTL, hibritlerde ise yaklaşık 20000 YTL masraf yapıyorlar aynı araç için. ikide bir hibrid araçlardan bahsediyorum ama senin gibiler yüzünden o araçlarıda kullanamayız biz. prestijimiz kaybolur çünkü.

arkadaşlar tarihi hatırlamıyorum ama bir gün boykot yapalım benzin almayalım demiştiniz. aramızda böyle insanlar olduktan sonra ne işe yarayacak. adam benzin fiyatından ve benzinden gayet memnun. o boykot işe yarasa bir firma ucuz benzin çıkarsa onada karşı çıkar. '' UCUZ BENZİN ALMAYALIM PRESTİJİMİZ KAYBOLUR'' diye.

evet diğer toyota kullanan arkadaşlar benim düşüncem bu. sizler ne düşünüyorsunuz. gayet uzun ve açık yazdımki herkes olayı tam anlasın.

(bu arada oncugul arkadaşımız benimde bir lpgli araç kullnadığımı onun için bu şekilde cevap verdiğimi düşünebilir. aracım lpgsiz. 2003 corolla sol sedan)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 31, 2006, 10:32:16 »
Dinçer arkadaşımıza katılıyorum. Bu devirde herkes cebini düşünüyor, düşünmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 31, 2006, 18:52:15 »
Motorda sorun yarattığına dair hiç bir kanıt ve iabare yok, hatta benzinden daha az yıpratıcı olduğuna dair bir sürü teknik döküman var. %50 gibi somut bir örneği hangi kaynağa göre veriyorsunuz ???

Sıralı sistemlerde aracın normal sisteminden daha fazla güç alınabilir sadece ayar işi, ancak o zaman tüketimde benzine yakın oluyor. Yani performans kaybı savınızda boşlukta kalıyor, neye göre performans kaybı ???

LPG avrupada çok yaygın bir şekilde kullanılıyor, hatta doğal gaz kullananları bile var, çevreyi daha az kirlettiği aşikar. Bosch gibi yakıt sistemi üreten firmalar benzin-lpg ve benzin-cng hybrit yakıt sistemleri geliştirdiler, bunlar fabrika çıkışı araç üzerinde olacak. Sıfır araç aldığımızda üzerinde gelecek bu sistemler neyin karizması.

Kaldıki arkadaşların söylediği gibi altı üstü Toyota hangi karizma, arabayla karizma sağlamak isteyen gider Ferrari alır, Porsche alır hadi toyotaysa Supra falan alır.

Dizeller içinde böyle söyleniyordu zamanında ama alıştık hepimiz. LPG köylü işi demek bu konuda ne kadar cahil olduğunuzu gösteriyor, avrupadaki ve ülkemizdeki uygulamaları araştırıp bilgilenmenizi ve bilimsel bir temele oturmayan rakamlar uydurmamanızı tavsiye ederim.

LPG zaten gitmeyen benzinli 1.6 aile arabaları için bu ülke şartlarında en uygun çözüm şu anda. CNG sistemlerinin ağırlık ve maliyet handikapları çözülene kadar tabi.

Benzin parasını dert etmeyecek kadar param var diyenlerede 1.6 araba yerine 2.0 hatta üstü arabaların rahatlığını tavsiye ederim. Hem gitmeyecek hemde şehir içinde eşşek gibi yakacak arabanın anlamı ne ?

Eğer satmazsak 2003 corollaya LPG sistemi taktıracağız en kısa zamanda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 01, 2006, 09:58:59 »
merhaba ,2001 1,6 terra vvti alalı 1 ay oldu ,benzinliydi,aldktan 1 hafta sonra sıralı sistem takdırdık 1600 ytl peşin fiyatı,şu anda şehir içinde 2 defa ölçme şansım oldu birinde 143,8 bin lira diğerinde 142 bin lira yaktı. benzinde ortalama yakıt tüketimi 8,4 litreydi yanikonya için 260 bin lira yakıyordu. performansta ise düz yolda azalma çok az ama rampada azalma var,mesela konyayı bilenler için kampüs e giderken rampada 150 km hızı geçemedim gaz da.sonuçta herkese kesinlikle tavsiye ederim lpg yi.en az %40 tasarruf.bir de arkadaşlar bi sorum olacak,bu soruyu diğer formlara yazdım ama kimse cevaplamadı,benim arabada klima açıkken içeriye acayip benzin kokusu geliyor,klimayı kapattığımda koku gidiyor. servise gittim abi benzin deposunun havalandırmasından geliyor dedi.bu klima  açıkken benzin mi kullanıyor napıyor anlamadım.koku sadece araba dururken geliyor,normal kalorifer açıkken koku yok. yardımlarınızı bekliyorum.iyi günler.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 02, 2006, 09:18:11 »
Koku çin bir şey diyemicem ama rampalarda LPG.nin performans kaybı doğrudur, tabi bunun bir nedenide ayarlamanın ekonomi üzerine kurulu olması, eğer gitsin diye ayarlarlarsa hiç bir fark olmaz. Zaten sıralı sistemde benzin-lpg, lpg-benzin geçiş anında kesinti, tekleme olmadığından sıkıştığınız yada gazlamak istediğiniz anda tuşa dokunarak benzine alabilirsiniz arabayı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #27 : Ağustos 03, 2006, 01:12:49 »
İki sene önce eski sistem lpgli broadway kullandım, benzin ile lpg arasında çekiş yönünden veya güç yönünden hiçbir fark göremedim. Lpg'nin en büyük dezavantajı bagajda depo olması, ki eski sistemde bu arabanın bagajı olmaması gibi bir şey, hani görürsünüz taksiler bir tane bavulu bile sığdımayıp bagaj açık giderdi, ama yeni depolar son derece küçük, ne kadar alıri kaç km idare eder bilmiyorum ama müthiş bir ilerleme. Öteki dezavantaj kapalı mekanlara, otoparklara vd deniz otobüsüne falan binme yasağı bulunması. Ama en korkunç yönü, bir arkadaşımın başına geldiği gibi, arkadan çarpmada deponun alev alması sorunu var.

Tüm bunların çözümü, yeni sistem depo ve kaliteli işçilikten geçiyor. Eski sistem araçta bile en ufak bir gaz kokusu olmadığından o hususu geçiyorum. Öte yandan ayarsız gaz kullanan araçların da egsozlarından baya fena bir gaz kokusu çıkıyor onu belirtmeden geçemiyorum.

Şu an kullandığım araç dizel Polo. Aracın (ağır yükle sağlam bir rampaya tırmanmak dışında) aynı motor hacmindeki benzinliden çok büyük bir farkı yok. Yalnız şöyle tam sıkışık trafikten kurtulup, boş yola doğru gazı sonuna kadar kökledim mi, aynadan arkayı toz dumana kattığını ( beyaz bir duman) görmedim değil.  

Son olarak ne zaman ne şekilde geleceği belli olmayan hybrid teknolojisine gelmek lazım. Hybrid motosikletler ülkemize geldi ve özellikle tatil yörelerinde iyi satıldığını biliyorum. Toyota'nın Japon sitesi sayfalarca hybrid model tanıtımı yaptığından, bu konuda Toyata'nın Türkiyeye dizel modelleri getirmekte yaşadığı çekinceleri pek yaşamayacağını, hybrid modeller için dünya ile aynı zamanlarda Türkiyeye de model göndereceğini umuyorum. Gene öte yandan, Türkiyede elektrik demek, doğalgaz demek olduğundan, elektrik enerjisinin bize ne derece ucuzluk getireceğini de doğrusu merak ediyorum. Ama hybrid gelirse, en azından doğa dostu olmasından benim kalbimi çalacağı kesin.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 03, 2006, 09:50:16 »
Sıralı sistemler eskilere göre çok daha başarılı, ayrıca yeni şamandıra ve tanklarda bir sürü emniyet tedbiri var kazalara karşı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 04, 2006, 08:35:13 »
Sıralı sistemde LPG enjektörleri emme manifoltunun silindirlere en yakın olan yerine püskürtme yapıyor. Emme manifoldu deliniyor bunun için. Dolayısıyla istediğini yapabilirsin, eski sistemler gibi değil, hatta chip yaptırmana gerek yok, çünkü bazı sistemler dilediğin şekilde remap edilebiliyor, aracın benzinliden daha hızlı gidebildiğine şahit oldum... Tabi tüketim abartı oluyor o zaman...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Ağustos 21, 2006, 18:31:26 »
ben 2001 yılından beri toyota fabrikasında çalışıyorum ve 2005 1.6 terram var 1 yıl benzinli kullandım 2005 eylülde sıralı LPG taktım LPG ile 17000 km oldu araba 27000 de maaşaallah yani. Testleride fabrikada testçi arkadaşlara yaptırdım serviste bilgisayarla baktırdım ecuye herhangi arıza atmışmı diye hiç bir sorun çıkmadı. halen boş zamanlarımda hoby olarak LPG motajı yapıyorum (ama yetkili bir serviste) araba tadından yenmiyor yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 22, 2006, 22:30:45 »
LPG.nin motora verdiği zarar mekanik olarak kompresyon ölçümüyle belirlenebilir ama oda belirleyici değil bence, iki arabanın geçmişi bilinmeden bir şey denilemez, birinin sahibi motor soğukken gazlamıştır motor çok yıpranmıştır yada bir kere hararet yapmıştır oda yeterlidir.

Sonuçta Toyotalar yada Hondalar rahat rahat 300 bin km. felan yapıyorlar bir motorla, yapsın yapsın 200 bin yapsın LPG ile yetmezmi ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #32 : Ağustos 24, 2006, 15:48:56 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
LPG.nin motora verdiği zarar mekanik olarak kompresyon ölçümüyle belirlenebilir ama oda belirleyici değil bence, iki arabanın geçmişi bilinmeden bir şey denilemez, birinin sahibi motor soğukken gazlamıştır motor çok yıpranmıştır yada bir kere hararet yapmıştır oda yeterlidir.

Sonuçta Toyotalar yada Hondalar rahat rahat 300 bin km. felan yapıyorlar bir motorla, yapsın yapsın 200 bin yapsın LPG ile yetmezmi ???
[/quote]

Arkadaşım seni tanımıyorum ve hakkında yanlış bir yorumda bulunmak istemiyorum. Ayrıca forumda bizleri bilgilendiren çok güzel şeyler yazmışşın. Benim demek istediğim senin logon bana biraz aşırı gibi geldi. Senin logonu kullanan bazı kişiler yurt dışında Türkler'in evini yakıyorlar. Yanlış anlama ben senin iyi niyetinden kuşku duymuyorum ama sadece bi hatırlatmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ağustos 25, 2006, 09:29:47 »
Bir tanıdıkta hem 3 hemde 5 serisi BMW var. Her ikisindede LPG uygulannmış. Çok memnun hiç problem yaşamadığını söylüyor.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ağustos 25, 2006, 10:49:55 »

Lpg motoru öldürmüyor..ticari taksimiz  1997 Şahin karbüratörlü gaz ilk çıktığında 1999 yılıydı galıba.. bizim araç 80.000 km deydı.. babam ticari taksimize belkıde gazı en son taktıranlardandı..arabaya çok düşkündür .. canı gibi bakar ..yartarini marka  taktırdı.biz aracı 380.000 km ye kadar kullandık.. daha sonra  aracı sattık .. bizden alanlar da 480.000 km ye kadar kullandılar.. arç yağ eksıltıyordu demişlerdi 3000 km den sonra . yanii ben kendi arabamızın 480.000 km yaptığını gördüm düzgün kullanıldığında .. ama ben benzinli olupta 480.000 yol yapmış bir araçla karşılaşmadım .sanmıyorum da yapsın .. benımde 97 Corolla XL var 1,5 yıldır araştırıyorum gaz taktırmayı her yeri araştırıyorum yakındada taktıracagım ..benzınle yürütemiyorum olmuyor... gaz hep kuru yakar derler alakası yok gaz kuru yakmaz buhar halındedır ... her kes kulaktan dolma bılgıyle hareket edıyor..ben gaz taktırmaya çoktan karar verdım ama hangı markayı taktıracagıma karar veremedım ...onu da buldugumda hemen taktıracagım ...eğer ga taktıran ve kullanan arkadaşlar varsa  tecrübelerını bızımle paylaşsın ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 27, 2006, 19:49:06 »
Piyasada baya bir araştırdım, Voltran'dan uzak durun bir sürü şikayet var. Landi - BRC gibi markaları kullananlar çok memnunlar, bir kaç İtalyan markası daha var iyi olan. İlk zamanlar ayarlar oturana kadar sıkıntı çekiliyormuş öyle söylüyor kullananlar, birde şamandıra problemleri dert baya, ancak garantili olduğu için bozuldukça değiştiriyorlar, sonuçta kaliteli bir serviste uygulama yaptırmak şart. Bu arada benim HR-V LPG.li, artık deneme süreside bitti benim için onayladım ve  Corolla'ya da en kısa sürede kit takılacak eğer değiştirme kararı vermezsek.

Ben sıralı sistem Landi'yi tercih ettim, Bosch enjektörleri olduğu için, Şamandıra dışında sorun yok, yeni İzmir'e gidip döndüm. Körfezi dolaşıp İzmir'e gittim. Ortalama 120 - 140 civarı hızlardaydım, gece olduğu için kilima kullanmadım. Akhisardan itibaren klima kullandım ama hızımı azalttım. 80 YTL.ye mal oldu bu yolculuk bana. HR-V nin dört çeker ve otomatik vites olduğunu, rüzgar direncinin fazlalığından aşırı tükettiğini belirteyim. Uzun yolda 27 - 30 kuruş civarı yakan araba, 13,8 - 14,5 kuruş yaktı genellikle, yani söyledikleri gibi %50 civarı fark etti.

Cihan Kahraman, bu rozet 2nci Dünya savaşından kalma, mevcut partilerle yada siyasi görüşlerle alakası yok, 2 nci Dünya savaşı temalı bilgisayar oyunları, filmler, belgeseller, kitaplar v.s. ilgimi çektiğinden ve özellikle nazi logoları, bayrakları ve kıyafetlerinden hoşlandığım için kullanıyorum.

Neyse konu offtopic olmasın lütfen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 28, 2006, 20:55:38 »
Corolla VVT-i lar için Romano adlı markanın en iyi sonucu verdiğini öğrendim bugün biraz araştırınca. Hatta uzun yolda 100 kuruş yakan bir Avensis 1.6  sahibiyle tanıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 29, 2006, 11:40:56 »
selam millet 93 karburatörlü arabama BRC sistemi taktırdım arabam  otomatik vites.taktırmadan önce sahibinin ifadesine göre istanbul trafiğinde 28 Ykr(klima kapalı) yaktığı idi.ben hemen istanbuldan gelince tüp taktırdım taktıralı yaklaşık 1 - 1,5 ay oldu.performasında hafif kayıp var.(sıralı sistem olmadığı için)
yakıtına gelince ş.içi ortalama klima açık 20 YKr yakıyor.

LPG nin motora etkisi olup olmadığına gelince sene 1999 tüpler daha teni çıkmaya başlamıştı.Bizim denizli'de daha 1-2 tüp doldurabildiğimiz yer vardı.o zamanlarda izmirden kaçak olarak kitini aldık deposunu denizli'den bulup sanayiye bağlattık.arabamız 78 renault 12 TSW idi ve daha 85,000 (yanlış okumadınız)arabanını ikinci sahibi biz idik.bu arabayı yaklaşık 4 sene kullandık.
hiç kontak kapatmadan denizli-urfa yaptık (hemde 7-8 kere) ben hiç motora bir şey olmadığını görmedim aksine sahibi 20 sene boyunca 90'ı geçmemiş.motor açıldı.otobanda 110-120 yapmaya başladı.yok motoru öldürürmüş yok  öyle olurmuş yok böyle olurmuş.beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor.
tüp kullanmaya devam ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Ağustos 29, 2006, 18:21:44 »
Bu sabah kahvecioğlu otogaz diye bir yere öylesine uğradım .. tesadüf orada fiyat almak istediğim kişinin de 1.3 karbüratörlü XE model toyotası vardı ve gazlı.. bana aracı göstermesini rica ettim. ordaki arkadaş aracı gösterdi ama hoşuma gitmayen stepne yerine koymuş 45 lt.lik...depo tartarini marka.. ama lastikten buyuk oldugu için şişik duruyor....üstüne bagaj halısını koyduğunuzda çok çirkin bir görüntü yapıyor...30 lt. lik nıye koymadın dedım bana 30 .likler artık kullanılmıyor dedi... makıne muhendıslerı odası 45.lt lik i onaylıyomuş...birde bana toyota lar da romano markanın daha uygun oldugunu söyledı ....su haznesi diğerlerine göre daha buyukmuş bu bilgileri paylaştı benımle ... ama en hoşuma giden benzinden gaza gazdan benzıne geçişi sağlayan anahtarı ön konsulda toyotalarda olan sol çekmece dicem oraya monte etmesi....lastık le aynı ebatta tank buldugumda inşallah ben de yaptırıcam ...fiyat olarakda 550 YTL fiyat veri bide Aldesa varmış ona da 400 YTL fiyat verdi ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 29, 2006, 20:42:21 »
Kahvecioğlu Otogaz'ın Dudullu İmes tarafındaki yerimi ? Eğer orasıysa oldukça kaliteli ve iyi niyetli ustaları var.