Gönderen Konu: Lpg Kullananlar Buraya  (Okunma sayısı 53282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Kullananlar Buraya
« Yanıtla #80 : Ekim 15, 2007, 14:51:24 »
lpg çok ekonomik ve güzel bir çıkış yolu,ona bir diyeceğim yok.babamın eski kasa broadway'i vardı,60.000km kullandı lpg ile çok da sorun yaşamadı.şu anda da broadway'in son kasası var onu da lpg li kullanıyor.devir yükseldikçe motordan gelen banliyo treni gibi tıkırtı sesi başladı son zamnlarda.götürdük ustamıza,lpg'nin nimeti olan bi arıza olduğu ortaya çıktı.pistonlar kurumş ve artık bu sesleri çıkarmaya başlamış.lpg kullanan araçlarda olası bi durum dedi ve dandik broadway'deki masrafı 1000YTL. uzun vadede bu tip sorunlar yaşatabileceğini söylüyorlar ki zaten şu an biz yaşıyoruz. araç 73.000km yapmış durumda lpg ile.önceki aracım da marea 2.0 idi,emme manifoldu çatlattı 1100YTL,kelebek boğazını bozdu 1300YTL. bu da bana lpg nin hediyeleri oldu:((  ama toyota ile tecrübe etmiş arkadaşlar da var forumda,onlar sorun yaşamamış.dedikleri gibi belki de lpg ile toyota daha bi uyum sağlıyor da olabilir.ama benm yaşadklarımdan sonra açıkçası lpg'ye korkarak bakar oldum.sonuçta her zaman söylenen şu,benzinle çalışsın diye yapılan motora dışarıdan ek bi müdahale yapıldığında er yada geç bi yerden sorun çıkaracaktır.sanırım biraz da şans meselesi.. ben de biraz şanssız çıktım o konuda:(((
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ekim 15, 2007, 14:51:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ekim 15, 2007, 16:12:59 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
utku ae 101 lerde 4 nokta enjektör vardır her pistona enjektörler ayrı ayrı yakıt bırakırlar püskürtürler tek nokta enjektör ise bir bogazdan pistonlara dagıtır
[/quote]

dediğin doğru ama bizim ae101'lerde tek nokta injeksiyon gayet güzel çalışıyor. ama sıralı sistemle %5 daha az yakma ihtimali var
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #82 : Ekim 16, 2007, 00:41:50 »
tehlikesi yokmu hiç ondan bahsetmiyoruz hiç.Allah korusun bi kaza anında neler olabilir.Mesela kaza yapmış bi araca kimse müdehalede edemiyor herkes lpg li diye tedirginlik içinde oluyor
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ekim 16, 2007, 05:39:53 »
bi kere lpg li bi taksiye binmiştim, öyle pis gaz kokuyorduki, devam edemedim indim taksiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ekim 16, 2007, 14:15:18 »
Utku arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.Hiçbirimiz lpg işi yapmıyor yada sponsorluk ücreti almıyoruz.Kullanıyoruz ve zarar görmediğimizi söylüyoruz.Daha çok merak eden olursa msn yada pm den her türlü yardımcı oluruz...
Kemal kardeşim benim iki toyotamda lpg var üçüncüsüde bir iki haftaya lpg li olacak.Hiç birinde lpg kokusu duymadım.Gidip egzozu koklamamak şartıyla...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ekim 16, 2007, 14:39:36 »
Alıntı yapılan: Kemal Aksüyek
bi kere lpg li bi taksiye binmiştim, öyle pis gaz kokuyorduki, devam edemedim indim taksiden
[/quote]

o taksinin büyük ihtimal eksoz manifaltu çatlakmış.

motordan eksoza kadar herhangi bir kaçak yoksa aracınızda lpg kokusu olmaz.

varolan koku zaten eksozdan çıkar.

eğer ki motor kısmında herhangi bir çatlak veya açık varsa araç çok yakar, aynı zamanda kokuyu motor kısmında yapar. içeride geçer o zaman tabi koku.

ayrıca taksi için şu da geçerli yoğun trafikte kullanıyorsa öndeki arabanın eksoz kokusu taksinin içine geçmiş olabilir.

ben söyleminizi bilinçsiz lpg karşıtlığı olarak yorumluyorum. bi konu hakkında tam bilgiye sahip olmadan bişeyler yazmalayalım  

[quote=Eray Yiğit]
tehlikesi yokmu hiç ondan bahsetmiyoruz hiç.Allah korusun bi kaza anında neler olabilir.Mesela kaza yapmış bi araca kimse müdehalede edemiyor herkes lpg li diye tedirginlik içinde oluyor
[/quote]

lpg'li araç kaza anında lpg akışını keser. yani havaya lpg vermez. üstelik deposu çok kalındır ve olabilecek en kuvvetli çarpmalarda bile hiçbirşey olmaz.  

şunu da eklemek lazım; lpg'nin eksi yanları var elbette

- motoru kolay hareret yapan araçlarda kullanıma dikkat etmek lazım. motoru çok zorlalamak lazım. (mesela şahinlerde)

- lpg'li aracı satılığa çıkardığınızda çok km yapmış imajı oluşur. ben olsam lpg'li araç almam, lpg'siz alır kendim takdırırım. çünkü lpg'li alacağım arabayı satan adam çok kullanıyormuş ondan takdırmış, km'nin düşük olma ihtimali bana inandırıcı gelmez

- bagajdan yer çalar

- kapalı otoparklara giremezsiniz

- performans düşük olur (genelde %5)

aklıma gelenler bunlar şimdilik
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ekim 16, 2007, 20:28:09 »
lpg kokusu sadece kaçak varsa yada egzozdan gelir. ztn enjeksiyonlularda sanırım koku da gelmiyor.bi önceki aracım sıralı sistem lpg idi,egzozdan bir damla koku gelmyordu.eğilip kokuyor mu dye bakıorum,hiçbirşey yoktu.ayrıca güvenlik konusnda bildiğim şu,yakıt tankları benz deposundan bile daha fazla basınca dayanklıymış ve kalınmış.bu sadece lpg satıcısından duyduğum bilgi,tam olarak bilemiyorum tabiki.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #87 : Ekim 17, 2007, 17:59:54 »
Alıntı yapılan: Kemal Aksüyek
söylenenlere katılmıyorum öyle olsaydı firmalar lpg li motorlarla üretirlerdi arabaları, neden benzinli yapıyorlar???
[/quote]

KURŞUNSUZ BENZİNDEN LPGYE GEÇİŞ SORUNSUZDUR.pEK FARK YOK GİBİ.fARKI FİYATI...

[quote=erdem yılmaz]
utku ae 101 lerde 4 nokta enjektör vardır her pistona enjektörler ayrı ayrı yakıt bırakırlar püskürtürler tek nokta enjektör ise bir bogazdan pistonlara dagıtır
[/quote]

ARKADAŞIM.AE 101 LER EFİ ,YANİ YARI SIRALIDIRMPİ GİBİ ÇOKLU SIRALI DEĞİL.SIRALI LPG OLURSA FENA OLMAZ,AMA MİKSERLİ DE FENA OLMAZ.FARKLARI 1000 YTL.öNEMLİ OLAN KALİTELİ KİT VE GERÇEK BİR MONTAJ USTASI.TAVSİYEM landi renzo. 700 ytl + resmi işlemler...
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ekim 17, 2007, 22:21:05 »
Lütfen küçük harf kullanalım.(forumda büyük harf kullanımı BAĞIRMAK anlamına gelmektedir)Bu gün depoyu doldurdum puanlarla birlikte lpgyi 1.2 ykr dan doldurdum  ben bir şey demiyorum daha.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ekim 21, 2007, 12:50:38 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
Lütfen küçük harf kullanalım.(forumda büyük harf kullanımı BAĞIRMAK anlamına gelmektedir)Bu gün depoyu doldurdum puanlarla birlikte lpgyi 1.2 ykr dan doldurdum  ben bir şey demiyorum daha.
[/quote]
konyada lpg fiyatı 1.56 bu nasıl iş ya?
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ekim 21, 2007, 13:21:31 »
Ankara' da rekabet söz konusuymuş en pahalı lpg 1.4 ykrş daha dün baktım 1.302 ydi.Bu yaz Sivas tan 1,5.. küsüre almıştım bende şaşırmıştım.Lpg nin kaynağı izmir bile çok pahalı.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ekim 21, 2007, 15:56:52 »
evet bazen ankaraya geliyodum bendede tipo vardı gazlı ona gaz aldıgımda sasırmıstım cünkü ist arasında nerdeyse 20 ykr yani 200 bin filan oynuyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ekim 24, 2007, 16:37:29 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
evet bazen ankaraya geliyodum bendede tipo vardı gazlı ona gaz aldıgımda sasırmıstım cünkü ist arasında nerdeyse 20 ykr yani 200 bin filan oynuyordu
[/quote]
baya farkeder ya km de yakış da. 140-145 yakar benim araba burda, ankarada o zaman 115-120 ye geliyor. çok fark var . hayret ya? vay anasını
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #93 : Aralık 31, 2007, 12:41:07 »
Merhaba, aracimi kemal tepretogullari renault 2. elden satin aldim. 6 ay garanti verip, araci tepeden tirnaga kontrol ettiler. LPG montajida onceden yapilmisti. Alirken cok dusundum, ancak toyota kalitesi ve sorunsuzlugunu animsayinca almaya karar verdim. Bugune kadar herhangi bir sorunla karsilasmadim. calisma sorunu, koku veya benzeri bir sorun yasamadim. Istanbul Bodrum Eskisehir Istanbul uzun yoluda yaptım. toplam yakit maliyetim yaklasik 220 YTL idi. Su andada hesabima gore 13-14 ykr kadar yakiyor. Bu araci satin aldiktan sonra daha fazla yol yapmama ragmen, aylik yakit maliyetim yari yariya dustu. Kisacasi memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Aralık 31, 2007, 21:09:03 »
95 xli var bende voltran taktırdım 3 yıldır kullanıyorum en küçük bir sorun çıkarmadı çok şükür. ( sıralı sistem değil )  kullanıma bağlı olarak yakıt sarfiyatı değişiyor. genelde üst devirlerde kullandığım için şehir içi 200 ykr yi buluyor. Ama helal olsun yani 2 vites 110 3 vites 145 yapıyo+ lpg takıldıktan sonra devir kesicide iptal oldu  gerçi red line çok düşmüyorum ama olsun. hızlı vites geçişlerinde kesici fobisi de kalkmış oldu. Tavsiye ederim...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ocak 02, 2008, 20:53:30 »
LPG konusunda tereddütler var hâlâ.
İki tür sistem var, biliyorsunuz. Normal ve sıralı sistem. Normal sistem, karbüratörlü ve enjeksiyonlu araçlara uygulanabiliyor ama sıralı sistem sadece enjeksiyonlu araçlara uygulanabiliyor. Normal sistemi tavsiye etmiyorum. Hem çok yakıyor hem de motora zarar veriyor. Patlama riskini de unutmayalım. Sıralı sistem ise motoru, 28. dereceye kadar benzinde çalıştırıyor, ondan sonra gaza geçiyor. Biliyorsunuz, en çok yıpranma, motor soğukken olur. Buna gazın motoru yıpratmasını da eklerseniz varın anlayın. Yakıt sarfiyatı bu sistemde oldukça düşük. Daha önce eski sistemli 94 Broadway'im vardı, cimri bir araç olmasına rağmen gerek performans kaybı gerekse sistemden dolayı 14 kuruş filan yakıyordu. Şimdi ise sıralı sistem Luna 1.6 Spec var, deponun çeyreği, Ankara'dan geldiğim halde daha dolu. Üstelik Broadway ile aynı hacimde tüpü olmasına rağmen. Çeyreği geçin, depo bitiyordu. Üstelik motor hacimleri de farklı araçların, Corolla daha fazla yakmalı hesaba göre. Haa bir de sıralı sistemlerde patlama olayı kesinlikle yok.
Benzinden daha ucuz olduğu doğru. İllaki motora zarar verdiği de doğru ama 200.000'den sonra olur olsa olsa. Benim gibi devamlı uzun yol yapıyorsanız taktırın, yoksa değmez 1.500-2.000 YTL arası para ödemeye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ocak 03, 2008, 01:24:55 »
ben 2004 corollama sıralı sistem yaptırdım 2 ay önce..

ÇOK memnunum, tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ocak 03, 2008, 12:26:14 »
Alıntı yapılan: Cihan Kahveci
[/quote]

Ne marka sistem
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Ocak 05, 2008, 00:31:52 »
Alıntı yapılan: Cihan Kahveci
[/quote]

arkadasım ne kadar tuttu herseyiyle birde hangi marka ve nerde yaptırdın bilgi verirsen cok sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ocak 06, 2008, 09:04:56 »
Romano marka..

ist. Dudullu da ve bi ka. yerde şubesi bulunan kahvecioğlu otogaz a yaptırdım. Bi kaç arkadaş daha yaptrmış..

www.kahveciogluotogaz.com a girerseniz bilgi alabilirsiniz.