0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
utku ae 101 lerde 4 nokta enjektör vardır her pistona enjektörler ayrı ayrı yakıt bırakırlar püskürtürler tek nokta enjektör ise bir bogazdan pistonlara dagıtır[/quote]dediğin doğru ama bizim ae101'lerde tek nokta injeksiyon gayet güzel çalışıyor. ama sıralı sistemle %5 daha az yakma ihtimali var
bi kere lpg li bi taksiye binmiştim, öyle pis gaz kokuyorduki, devam edemedim indim taksiden[/quote]o taksinin büyük ihtimal eksoz manifaltu çatlakmış. motordan eksoza kadar herhangi bir kaçak yoksa aracınızda lpg kokusu olmaz. varolan koku zaten eksozdan çıkar.eğer ki motor kısmında herhangi bir çatlak veya açık varsa araç çok yakar, aynı zamanda kokuyu motor kısmında yapar. içeride geçer o zaman tabi koku.ayrıca taksi için şu da geçerli yoğun trafikte kullanıyorsa öndeki arabanın eksoz kokusu taksinin içine geçmiş olabilir.ben söyleminizi bilinçsiz lpg karşıtlığı olarak yorumluyorum. bi konu hakkında tam bilgiye sahip olmadan bişeyler yazmalayalım [quote=Eray Yiğit]tehlikesi yokmu hiç ondan bahsetmiyoruz hiç.Allah korusun bi kaza anında neler olabilir.Mesela kaza yapmış bi araca kimse müdehalede edemiyor herkes lpg li diye tedirginlik içinde oluyor[/quote]lpg'li araç kaza anında lpg akışını keser. yani havaya lpg vermez. üstelik deposu çok kalındır ve olabilecek en kuvvetli çarpmalarda bile hiçbirşey olmaz. şunu da eklemek lazım; lpg'nin eksi yanları var elbette- motoru kolay hareret yapan araçlarda kullanıma dikkat etmek lazım. motoru çok zorlalamak lazım. (mesela şahinlerde)- lpg'li aracı satılığa çıkardığınızda çok km yapmış imajı oluşur. ben olsam lpg'li araç almam, lpg'siz alır kendim takdırırım. çünkü lpg'li alacağım arabayı satan adam çok kullanıyormuş ondan takdırmış, km'nin düşük olma ihtimali bana inandırıcı gelmez- bagajdan yer çalar- kapalı otoparklara giremezsiniz- performans düşük olur (genelde %5)aklıma gelenler bunlar şimdilik
söylenenlere katılmıyorum öyle olsaydı firmalar lpg li motorlarla üretirlerdi arabaları, neden benzinli yapıyorlar???[/quote]KURŞUNSUZ BENZİNDEN LPGYE GEÇİŞ SORUNSUZDUR.pEK FARK YOK GİBİ.fARKI FİYATI...[quote=erdem yılmaz]utku ae 101 lerde 4 nokta enjektör vardır her pistona enjektörler ayrı ayrı yakıt bırakırlar püskürtürler tek nokta enjektör ise bir bogazdan pistonlara dagıtır[/quote]ARKADAŞIM.AE 101 LER EFİ ,YANİ YARI SIRALIDIRMPİ GİBİ ÇOKLU SIRALI DEĞİL.SIRALI LPG OLURSA FENA OLMAZ,AMA MİKSERLİ DE FENA OLMAZ.FARKLARI 1000 YTL.öNEMLİ OLAN KALİTELİ KİT VE GERÇEK BİR MONTAJ USTASI.TAVSİYEM landi renzo. 700 ytl + resmi işlemler...
Lütfen küçük harf kullanalım.(forumda büyük harf kullanımı BAĞIRMAK anlamına gelmektedir)Bu gün depoyu doldurdum puanlarla birlikte lpgyi 1.2 ykr dan doldurdum ben bir şey demiyorum daha.[/quote]konyada lpg fiyatı 1.56 bu nasıl iş ya?
evet bazen ankaraya geliyodum bendede tipo vardı gazlı ona gaz aldıgımda sasırmıstım cünkü ist arasında nerdeyse 20 ykr yani 200 bin filan oynuyordu[/quote]baya farkeder ya km de yakış da. 140-145 yakar benim araba burda, ankarada o zaman 115-120 ye geliyor. çok fark var . hayret ya? vay anasını
ben 2004 corollama sıralı sistem yaptırdım 2 ay önce..ÇOK memnunum, tavsiye ederim.[/quote]Ne marka sistem
ben 2004 corollama sıralı sistem yaptırdım 2 ay önce..ÇOK memnunum, tavsiye ederim.[/quote]arkadasım ne kadar tuttu herseyiyle birde hangi marka ve nerde yaptırdın bilgi verirsen cok sevinirim