Gönderen Konu: Lpg Kullananlar Buraya  (Okunma sayısı 53285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Kullananlar Buraya
« Yanıtla #140 : Ocak 11, 2009, 07:15:10 »
eğer gerçekten benzin fiyatlarından cok asırı etkileniyorsanız taktırın bana yok italyan yok iyidir falan filan dediler 1300 ytl ye taktırdım 4 ay oldu motorun sesi değişti garip tıkırtılar geliyor zaten bagajın yarısı gitti ayrıca tek bendemi bilemem ama şehir içinde 9 lıtre benzın yakan araba 13 lıtre lpg sehır dısında 7 lıtre yakan araba sımdı 10 lıtre yakıyor

4 ay içinde hiç LPG ayarına gittiniz mi?
kiti taktırdığım servis, 1500 km sonra ayara geleceksiniz dedi.
bu 1500 km içinde sistem alışmasını tamamlamış oluyor.
kaçak kontrolü yapılıyor. ayarlarına bakılıyor ve ince ayar yapılıyor.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ocak 11, 2009, 07:15:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Şubat 12, 2009, 00:52:21 »
Aracınız kurşunsuz benzin yakabiliyorsa ve çok noktadan enjeksiyonlu ise ve güvenilir bir yerde taktırırsanız sıralı sistem LPG kesinlikle sorunsuz. Montajda veya ayarda yapılan hatalar bazen adının kötüye çıkmasına neden oluyor ne yazık ki.. "LPG masum mu" isimli forumda daha detaylı şeyler yazdım (motor sağlığı ve güvenlik konusunda) Bir yıl önce bu konuda pek çok makale okumuştum. (hem leyhte hem aleyhte)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • tosun
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #142 : Şubat 28, 2009, 14:54:27 »
benim 2008 model corollam var prins marka lpg taktırdım hiç bir sorun yok araba sanki lpg de değil de benzinde gidiyornuş hissi veriyor hiç lpg de gittiğinizi anlamıyorsunuz lpg montajında lpg markası kadar işçilikte çok önemli ankara da sistem mühendislik dönüşüm sistemlari ne taktırdım şu an da arabanın kaputunu açıp baksanız lpg takılı olduğunu anlamanız pek mümkün değil arabanın orjinali gibi duruyo ankarada ikamet eden arkadaşlara tavsiyem sistem mühendislik de lpg montajlarını yaptırmaları çok memnun olacaksınız...

Bende 2006 corolla hb'ime sistem mühendislikte BRC marka lpg taktırdım memnunum şu anda kilometrede 28kuruş falan yakarken 16 kuruşa düştü daha yeni taktırdım biraz daha düşeceğini söylediler düşmese de olur bana bukadarlık düşüş yeterli ayda 3000 km yol yapıyorum:)Ben İtalyan BRC'yi(yerlileri de çıkmış) 1450liraya taktırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Nisan 14, 2009, 13:07:16 »
arkadaşlar az önce ankarada şimşek otogazı aradım ramses marka otogaz kitini önerdi 10 taksit 790 lira bu arada arabam 99 corolla luna special. siz ne dersiniz.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #144 : Nisan 17, 2009, 11:14:46 »
kaliteli kit tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #145 : Nisan 18, 2009, 11:33:55 »
NLP LPG 700 tl ye takıyorlar.
2 ay müşteri memnuniyeti garantisi var. Ben Honda civic e taktırdım şimdi söktürüyorum. Paramı geri alacağım..
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #146 : Mayıs 13, 2009, 12:06:02 »
arkadaşlar 97 toyota corallaya sıralı sistem lpg taktırmayı düşünüyorum taktıranlar varsa düşüncelerini almak isterim.
bende 99 var taktırdım araba ilk benzinde çalışıyor belli bir sıcaklığa ulaşınca lpg ye geçiyor lpg ye geçer gecmez tık tık tık tık tık diye sanırsam enjentörlerden ses geliyor ama içeriye gelmiyor ben ecotech taktırdım... arkadasım brc taktırdı benımkınden beter ses yapıyor tavsiyem lovato taktırman sen lpgcileri aradığın zaman gel abi prins takalım dicekler prins 2000 tl, lovato taktır daha iyi :)

Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Mayıs 16, 2009, 19:52:38 »

ben de 2004 avensis elegant aldım...üzerinde zavolli marka sıralı sistem lpg takılı idi. bugün 51 tl lik lpg aldım. bakalım ne kadar yol yapabileceğiz...5 nci viteste 4000 devir ile 140 yaptım...arabada 3 kişi bide bebeğimiz vardı. bebek olduğundan fazla yüklenmedim gaza...gayet güzel gidiyor araç...devir ekonomi devri...ingiliz kraliyet ailesi bile lpg li araçlara biniyor diye duymuştum...onlardan zengin ve prestij sahibi olmadığımıza göre bizim kullanmamızdan bir sorun çıkmaz...gaz 1.50 benzin 3 tl..iki katı....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #148 : Mayıs 19, 2009, 22:15:54 »
2000 Model Toyota Corolla Terra 1.6 special marka aracımıza 2008 temmuzunda Hollanda malı AG Marka sıralı otogaz taktırdık. Performansı ve yakıt tüketimi gayet iyi ancak, araca sistem uygulandığı gün rölantide sorun oluştu ve hala var. Araç kafasına göre bazen rölantiyi 650 rpm'lere kadar düşürüyor, bazen de 1200 rpm'e kadar çıkartabiliyor. Servis sorunu kesin çözebilirim demediği için dokundurtmadım. Çünkü okuduğum yorumlardan anladığım bazı markalarda bu sorunu yaptığı yöndeydi. Gaz kelebeği, rölanti valfi vs değişecek yada temizlenecek diyorlar, temizletenler yada değiştirenler de sorundan kurtulamadıklarını yazmışlar. Performansı süper olduğu için hiç dokundurtmuyorum. Bu arada (güncel lpg litre fiyatı: mayıs 2009- 1,58 TL) şehir içinde 140 Kuruş yakıyor. Bu sorunu yaşayıp düzelttirebilen arkadaşlar varsa bana mesaj yazarlarsa nasıl düzelttirdiklerine dair sevinirim. Bir toyota kullanıcısı olarak sizlerle paylaşayım dedim.. Kolay gelsin herkese...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Mayıs 20, 2009, 08:24:10 »
Halit Bey, sizi Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #150 : Mayıs 22, 2009, 00:17:25 »
lpg iyi bir usta tarafından ve düzgün takılırsa hiç bir sorun çıkarmayacaktır basmadığınız sürece ekonomiktir :) yüksek devirlerde ekonomi olmaz.

yüksek devir kullanıyorsanız lpg taktırmanın bi anlamı olmaz....

yani benim mantıkdan gidiceksiniz....

yanda araba var kalkışamı girceksiniz 7000 mi yapcaksınız..

ozaman hemen benzine çekip arabayı ateşliyorsunuz... :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Mayıs 22, 2009, 00:21:55 »
ben bu ara biraz devirli kullandım hemen farketti yakıt. gerçi 133 bin lira yakmış allah nazardan korusun.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #152 : Mayıs 22, 2009, 10:10:34 »
ya ben anlamıyorum herkesin arabası sudan ucuz yakıyor ben arabayı normal devirlerde (3000-3500)  kullandığım zaman yakıt coğuyor 140 bin civarına çıkıyor..

vitesleri 2000-2500 de atınca en ekonomik 120 bin yakıyo..

siz ne yaptırıyosunuz arabanıza anlamadım  ?

gazını falanmı kıstırdınız ?
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Mayıs 22, 2009, 10:30:43 »
ya ben anlamıyorum herkesin arabası sudan ucuz yakıyor ben arabayı normal devirlerde (3000-3500)  kullandığım zaman yakıt coğuyor 140 bin civarına çıkıyor..

vitesleri 2000-2500 de atınca en ekonomik 120 bin yakıyo..

siz ne yaptırıyosunuz arabanıza anlamadım  ?

gazını falanmı kıstırdınız ?
sendeki sorunu biliyorum sanırım..uzun süre filtresiz kullandın diye giriş kelebeği, silindirler vs komple kir toz yapışıp kurum yapmıştır hem hava giremiyordur hem de kompresyon düşmüştür.. araç kaç kmde? 100.000 civarında ve altındaysa carbon clean yaptır, hem yakıtta hem gidişte çok büyük fark hissedersin, üstüne bir de yağ değişiminde bor power koydur carbon clean ile sökülen yerlerdeki hasarları doldursun, araç şöyle bir kendine gelsin :) :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Mayıs 22, 2009, 14:59:57 »
Kullanin stilinden kaynaklaniyordur.

Bu arada LPG yi uygun sekilde kalibre ederseniz üst devirlerde de kullanilir.
Bu sitenin kurucularindan bir arkadasimiz LPG de yaptigi harita ila aracin normal gücünde ve torkunda %3-4 lük bir artis  da sagladi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #155 : Mayıs 23, 2009, 10:02:27 »
Ben konuyu başka bi yöne çekmek istiyorum Murat bey siz daha iyi bilirsiniz gerçi bazı ülkelerde lpg yi teşvik amacıyla yardımlar yapılıyormuş yanılıyorsam düzeltin örneğin Avusturalya da 2000 dolar civarı diye duymuştum bizim ülkede ise nasıl daha fazla vergi alırızın peşindeler
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #156 : Haziran 10, 2009, 11:56:50 »
2005 corolla 1.6 sol otomatik hb aracıma brc taktırdım;0,320 kurustan 0,15 kurusa indim.inanılmaz..26 litre lpg ile 290 km yol aldım;26 litre *1.49=38 ytl ye aracı doldurdum buda ,133 kurus sehiriçi yaparki benim için rüya gibi birşey;
mocan otomotiv var ivedikte şçilik de cok iyi takıldıgı belli degil kaputu acınca;ancak tek sorunum yedek lastik.ben simit tipi taktırdım ve lastik acıkta kaldı.onerisi olan varsa bilgilendirsin lütfen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #157 : Haziran 10, 2009, 16:38:17 »
2005 corolla 1.6 sol otomatik hb aracıma brc taktırdım;0,320 kurustan 0,15 kurusa indim.inanılmaz..26 litre lpg ile 290 km yol aldım;26 litre *1.49=38 ytl ye aracı doldurdum buda ,133 kurus sehiriçi yaparki benim için rüya gibi birşey;
mocan otomotiv var ivedikte şçilik de cok iyi takıldıgı belli degil kaputu acınca;ancak tek sorunum yedek lastik.ben simit tipi taktırdım ve lastik acıkta kaldı.onerisi olan varsa bilgilendirsin lütfen..
http://forum.donanimhaber.com/m_28878828/mpage_3//tm.htm#32186477
Yukarıdaki linkte Faruk Sevgili ile irtibat kur.İnce bis stepneler var.Adrese gnderiyor.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #158 : Haziran 12, 2009, 14:04:15 »
tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Temmuz 01, 2009, 09:54:09 »
Lpg gercekten guzel ama iste bazi insanlarin kaliplasmis dusuncelerinden dolayi pekde yaygin sayilmaz bence arabana lpg takdir yeni araba alicaksan da bana gore dizel derim artik Turkiyede herseye zam gelio yok benzine yok ona yok bunaa en iyisi ekonomik ve performansli olandir.Sen gene iiiice arastir...

ekonomik ve performans sıralı takınca dizelden daha iyi :) aklı olan dizel almaz.şunuda söyleyeyim.özellikle toyota alıpta dizel alıyorsan  o corolladan zevk alamazsın.benim düşüncem bu
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota