0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim kullandığım yazılım wgsoft.de den scan master elm ve palmerperformace sitesindeki scanXL standart veya pro yazılımıydı.
Programdan ziyade OBD soketine bağlanan cihazda bir bir özellik olmalı diye düşünüyorum. Piyasada ticari olarak satılan genel amaç OBD cihazlarıyla bu değerler okunuyor mu? Varsa hangi cihaz?Bir de bu değerleri okurken pc'deki yazılımın eğer transfer data logger özelliği varsa bunu açıp bu okumalar esnasında hangi kodları gönderip aldığını kaydedip bakabilirsek bunu anlarız. Çok fazla karıştırmamak için sadece enjeksiyon değeri , egr valf değeri gibi 2 parametreyi okurken log edip kaydedersek ne olup bittiğini anlayabiliriz. Bir de bilinen bir değeri mesela deviri kaydedersek neyin değiştiğini farkı görebiliriz. Toplam 3 PID yani..
Subap yakmış olabilir. Kompresyon testi yaptırmanızı tavsiye ederim.
Liste uzun olduğundan PCnin ekranında tam fotoğraf çıkmadı, bu nedenle yazıları kopyaladım.1.4 Dizel aracınızda ölçülen değer aşağıda, ve çalışma aralıklarıda yazıyor. Biraz karışık oldu ama idare eder.Test Cihazı Ekranı Ölçülen Madde/Aralık Normal Koşul Diyagnostik Notu Enjeksiyon Hacmi Enjeksiyon hacmi:Min.: 0 mm3, Maks.: 1279.98 mm3 3 ile 8 mm3: Rölanti - Motor DEVRİ Motor devri:Min.: 0 dev/dak, Maks.: 16383.75 dev/dak 720 ile 820 dev/dak: Rölanti - -
Ahmet Bey bunları herhalde bir başka başlıkta bahsettiğiniz techstream cihaz/programla okuyorsunuz galiba , doğrumudur?